Kayinvalidemin hastalığı ve yapabileceklerimiz. Yardım lütfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok canım değil. Mesela evime gelir kendide biseyler yapmis getirmis. Yemek yenir bulasiga gecer. Anne otur anne birak dinlemez. Bana cok yardımı oldu. Oyle cokta oturmaz ben gideyim artık der. Esim de bırakır onu.
E tamam o zaman. Bence hic stres yapma canim. Bazi seyleri de gormezden gel. Illa hosuna gitmeyen seyler olacaktir ama iyi taraflari agir basiyorsa gorme, duyma.

E tamam o zaman. Bence hic stres yapma canim. Bazi seyleri de gormezden gel. Illa hosuna gitmeyen seyler olacaktir ama iyi taraflari agir basiyorsa gorme, duyma.
Bende bu sekilde düşünüyorum kuzum aslında. Bide empati yapiyorum benim annem beni daha cok sinir edebiliyor bazen kaynanama nazaran. Dert etmiyim haklısın.

Ben de olsam aynen öyle yapardım sarışın.
Hani diyoruz ya, ihtiyacı olursa yardımcı olurum ama iyiyken neden yakın olalım diye,işte bugün o gün

Öncelikle ben böyle durumlarda kv kendim ararım hem teklif sizden gelirse içi daha rahat ederek gelir.
Biz eşimle evlenmeden önce konuştuk ailelerimiz bize ihtiyaç duyduğunda yakından ev tutarız bir elimiz de üzerlerinde olur ,eşim eğer biri yalnız kalırsa da yakınımızda olsun karşı daire alt kat ya da 5 dk yürüme mesafesi kadar ama ben biri yalnız kalırsa yanımıza alma taraftariyim. Bence eşimde öyle düşünüyo ama o zaman belki ben aynı evde yapamam diye düşünmüş olabilir.
Ben insanda en çok merhamete önem veririm ve hic yaslanacagim fikrini aklımdan cikarmiyorum. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama anne babalarımız bizler için az mı uykusuz kaldı , altimiza yaptığımız da ıyy falan dememiş pişik oluruz diye korkmuslar, olmadık zamanlarda acillik olmuşuz bizim canimizdan daha çok yanmış canları ..... Ben böyle düşünmek gerektiği kanaatindeyim. Evet gerçekten birine bakmak ilgilenmek zor sabır ister Rabbim öyle bir duruma getirdiğinde dirayet ve sabır versin de hakkından gelelim.

Hastalık söz konusu olunca insan olumsuzlukları çokta düşünemiyor ama aynı evde olmaz diye belirttiğine göre anlayışsız bi insan değil maddi durumunuz el veririm bilmiyoruz ama karşılıklı daire alabilseniz hem ayrı hem birlikte gibi hem siz evinizde nefer alırsınız hem vicdan olarak rahat olursunuz

Inanır mısın aynı sekilde düşündüm ve esime dedim ki belki benden cekiniyordur utaniyordur bence ben söyleyim dedim. Yoksa dedim hani sana soylemis ya evde basina gelen vukuatları bana söylediğini bilmesin mi dedim??? Ben arayim mi ben söyleyim mi dedim. Farketmez askim sende soyleyebilirsin bende söylerim dedi. Hani ben gururu kırılsın da istemiyorum ama teklifin benden gelmesinin daha iyi olcagi kanaatindeyim bende. Dediklerin de cok haklısın

Ne güzel bi insan. Ev almanıza ne gerek var anlamadım yalnız. Aynı apartmanda 2 daire tutabilirsiniz. Ya da onun ev alacağı yere yakın bi yerde kiraya çıkabilirsiniz.
Sey icin canım simdi kiraci olunca belli olmuyor ya ama 2 sene bir evdesin ama 1 sene. En azindan yerimiz yurdumuz belli olsun ki o da ona gore gelsin diye. Mantıksız mı

Sey icin canım simdi kiraci olunca belli olmuyor ya ama 2 sene bir evdesin ama 1 sene. En azindan yerimiz yurdumuz belli olsun ki o da ona gore gelsin diye. Mantıksız mı
Gerek ailemle, gerek yalnız uzun yıllar kirada oturdum, hiç evimden çık artık diyen olmadı. O yüzden bu dediğiniz aklıma gelmedi, ama tabii kendi eviniz olsa daha garanti olur dediğiniz gibi.

Hasta kadın çözümü bulmussunz ikileme düşmeye ne gerek var ki kadın sunmuş teklifi zaten alt katta yan katta karşı apartmanda ne fark eder yakın olma düşüncesimi korkutuyor işin içinden neden cikamadinz ki? Kötü şeyler düşünmeyin bence iyi düşünün iyi olsun herşey.

Siz niye taşınıyorsunuz ben anlamadım. Kendisi sizin yakınınıza taşınsın sadece. Bir de kayınvalide diye yüz çevirmek olmaz. Biz de yaşlanacağız. Elinizi uzatın.

Çok geçmiş olsun, biz yaşlanınca nasıl olacağız kim bilir
Altlı üstlü yada karşılıklı oturmanın hiç zararı olmaz aksine acil bir durum olduğunda daha çabuk mudahele edebilirsiniz karşılıklı binalarda olabilir ışığı yanıyor mu yanmıyor diye de kontrol etmek daha kolay olur

Anneannemde Parkinson ve alzheimer teşhisi yakın zamanlarda konuldu ve 59 yaşındaydı .Dediğiniz gibi başlarda böyle düşmüş ,kafasını filan çarpmış ,bir gün teyzrmde salondaki cam sehpanın ustune düşmüş .Ve neredeyse 4 yıldır felç gibi birşey .Bu alzheimer dan olabilir ama Parkinson da kas kaybına sebep oldu demisti Dr.
Neyse çok uzatmayayim ama calsimasi iyi gelwcekse çok müdahale etmeyin derim .Evde takip edin eğer dengesini saglayamiyorsa tabiki o zaman çalışmasın .
Hastalığın ilerleyen evrelerinde ellerde sürekli titreme filan başlıyor yani yakın olmaniz daha iyi olur bence .çünkü takip edilmesi gereken bir hastalık .Yani yakın olamzdaniz bir süre sonra ya sizin orada yada kv nizin sizde kalması gerekecek geçmiş olsun

Bence şu an geçici de olsa yanınızda kalması için ısrar etmeyin. Sonra çok da fena değilmiş diyerek, yanınıza yerleşmesin.
Kadın yalnız ve üstelik hastalık durumu varmış. Yakınlarda bir ev çok mantıklı geldi. Aynı bina olur. Altlı üstlü pek tavsiye etmem. İlla ki ses gidiyor. İki taraf da yerini bildikten sonra gül gibi geçinip gidersiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…