• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemin israrlari

ısrardan ben de hoşlanmam.bana yapılmasına da,yapmaya da.

ama bir anne oğluna sakalını kes diyemez mi ya?benim oğlum evli.kaynanayım yani.oğlum da sakallı.ben saygı duyuyorum ama anneannesi,dedesi ve babası sevmiyor.kısalt ya da kes diyorlar.böyle bir cevabı,gelinimin verdiğini düşünemiyorum bile.onun yerine ben utanırdım.
ayrıca,sizin babanız,anneniz ,siz evlisiniz diye size karışamaz mı?evlenince,evlatlıktan çıkılıyor mu?
evlenince evlatlar evlatlıktan çıkmıyor ama anneler hala çocuklarını karşılarında yemeğini yedirip , saçını başını tarar çocukluk halleriyle karıştırıyorlar. kişinin kendi zevkleri olduğunu ( eger evlendiyse eşiyle ortak zevkleri sevdikleri yada sevmedikleri şeyler olduğunu ) yılların getirdiği o çocuğu büyütme ve hayatına yön verme müdahale alışkanlığını üstünden atamamaları tek sorun.. genç adam evlenip tarzında yaada hayatında karısının istediği bitakım değişiklikler yapıyorsa bu kv için bir ölüm kalım çocuuğum elden gidiyor meselesi haline geliyor . bunu anlamak o kadar güç ki ..

Merhaba hanimlar
Sorunum kv...
Benim kv cok israrci bi insan ve ben isrardan hic hoslanmam.
Daha iyi anlatabilmek icin bi kac ornek vermek istiyorum.
Gecen uzaktan bi akrabanin dugunu vardi ve dugun calgili degil. Kv bana nişan elbiseni giy dedi ve benim nisan elbisem biraz abartili anne o elbise cok abarti sacma olur dedim ben etek ve gomlek giycem dedim yok kizim nişan elbiseni giy dedi yok anne dedim neyse boyle devam etti dugune bir kac gun kala ne giyeceksin dedi. Bende etek ve gomlek giycem dedim ve yine ayni muhabbet.
Dugun gunu hazirlaniyorum aradi ne giyceksin ve ardindan yine ayni muhabbet...
Dugune geldik kizim cok sade olmuşsun keske nişan elbiseni giyseydin dedi ve ben biraz sert bi sekilde anne o elbise cok abartı alti ustu mevlitli dugun 1 saat oturup gidecez dedim. Dugunden birkac gun sonra o elbiseyi aldik bir kere giydin bos yere almisiz dedi. Sabir cektim icimden ve sustum.

Ben bir kedi sahiplendim kv bunu duyunca aradi evde kedi mi olurmus kedi bakacaginiza cocuk yapin. ( ben tedavi görüyorum ama o bunu bilmiyor istemiyoruz diyorum.) Tuvaletini nereye yapiyor bi de para verip kedi mi aldiniz vs vs. 3-5 gunde bunu konusup durdu.

Son konuya geliyorum.
Ben esime sakali cok yakistiriyorum ve sakalini kesmesine musade etmiyorum. Dugunumuzde bile kirli sakalliydi. Ama kv her gordugunde bu sakalini kes cok kotu duruyo yakismiyor diyor esimde anne esim boyle seviyor diyor ama kv abartisiz her gordugunde soyluyor neyse dun kv deydik yine soyledi bende sert bi sekilde anne ben giriyorum koynuna ve boyle seviyorum kimseyi ilgilendirmez ben kayinbabamin sakalına karisiyor muyum her defasinda soyluyorsun bir sey bir insana bir kere soylenir dedim. Tamam kizim ben bisey demiyorum dedi ve sustu.

Neyse eve donerken esim biraz kizdi bana. Keske bisey demeseydin o kadin hasta sabaha kadar uyuyamaz sekeri yukselir falan dedi. Bende her zman soyluyor sıkıldım dedim olsun boşverseydin konusup dursaydi sonucta ben senin dedigini yapiyorum. Bence ozur dilemelisin ama yine de sen bilirsin dedi. Bende dilemek istemiyorum her konuda böyle yapıyor dedim.

Ya sizce dilemeli miyim? Bu anlattiklarim daha onda biri. Her konuyu boyle uzatiyor beni cok sıkıyor.
Esim bana biraz soguk gibi. Ama ozur dilemek icimden gelmiyor. Cok mu sert tepki vermişim haksiz miyim?
Sende tedavi oluyormuşsun çocuk için bende oluyorum çok zorlukla doğurduğum yemeyip beslediğim evladımın eşi iki de bir beni sert bir dille uyarmasını hazmedemem Allah ım sen koru yarabbim

Sende tedavi oluyormuşsun çocuk için bende oluyorum çok zorlukla doğurduğum yemeyip beslediğim evladımın eşi iki de bir beni sert bir dille uyarmasını hazmedemem Allah ım sen koru yarabbim
herkes kendi yerine kendi saygınlığını kendi belirler arkadaşım. çocuğumun eşi yani gelinim bana durup dururken saygısızlıkları yoksa benimde onların kurduğu yuvaya , yeni hayatlarına , gelinimin sevdiği tarz oğlumda olsa sakalına karışmaya hakkım yok. burda kv seven öven gelinlerin hepsinin dediği ortak nokta , kv çok anlayışlıdır , bana karışmaz sürekli bişeyler için ısrar etmez yorgun olsam tek kalmak istesem bunu ona söyleyebilirim diyen insanlar. demekki bu kızlarda boş yere o lafları yapıştırmıyor , kızı on defa arayıp ne giyceksin diye sormak neyin kafası ( bu kız bikiniyle mi gidecek düğüne ) , sonra laf söyleyen kız mı tek suçlu ? bu kadar ısrarcılık , herşeye burnunu sokmak canından bezdirir insanı . kızda normalde öyle laflar söyleyecek değil demekki öyle bir patlama noktası gelmişki böyle bir cümle söylemiş hoş bir cümle olmasada derler ya SÖYLEYENE DEĞİL SÖYLETENE BAKACAKSIN.

Ben o söylediğiniz söz hariç size hak verdim. Benim kayınvalidemde çoook ısrar eder. Bir, iki, ... on derken dayanamayıp bende o kadar sert olmasada çıkışabiliyorum.
Benim kayınvalidem kıyafete falan karışmaz. O da kendisi bi program yapar onda ısrar eder. İş güç vs dinlemez. Söyler söyler tekrar söyler. Artık sadece gülümseyip geçiyorum illa cevap isterse bakarız diyorum.
İdare etmesi zor insanlar

Hani boyle cok tutulan turk dizileri vardir ya zengin oglan fakir kiz, kiz hamile ama baskasindan. Oglanla kiz sevisiyorlar sonra oglanin boy boy cocuklari cikiyor sevisme sahneleri dolu dolu...
Herkes agzi acik bi sekilde izliyor bu dizileri ama herkese sorsan diziler kötü toplum ahlakini bozuyor, bu diziler kaldırılmalı, gencleri yoldan cikariyor bu diziler falan filan. Aslina bakarsan bu diziler en cok izlenen diziler.

Benim konuma gelecek olursak " ben giriyorum koynuna" cumlesi olmasaydi bu konuya bu kadar yorum yapilmazdi. Neden? Cunku orda farkli bisey var cinsellik cagristiran bisey var. Ama yapılan yorumlara bakarsak igrenc, itici, kötü, terbiyesiz, saygisiz...
Ne demek istedigimi anlatabildim sanirim.

Bu dediklerim sadece benim konum icin degil icinde cinsellik ihanet ihtiras vb seyler barindiran butun konular icin.

ne yani insanları kandirdiniz
onu mu söylüyorsunuz
bravo büyük başarı
ne kazandiniz fake konuyla

herkes kendi yerine kendi saygınlığını kendi belirler arkadaşım. çocuğumun eşi yani gelinim bana durup dururken saygısızlıkları yoksa benimde onların kurduğu yuvaya , yeni hayatlarına , gelinimin sevdiği tarz oğlumda olsa sakalına karışmaya hakkım yok. burda kv seven öven gelinlerin hepsinin dediği ortak nokta , kv çok anlayışlıdır , bana karışmaz sürekli bişeyler için ısrar etmez yorgun olsam tek kalmak istesem bunu ona söyleyebilirim diyen insanlar. demekki bu kızlarda boş yere o lafları yapıştırmıyor , kızı on defa arayıp ne giyceksin diye sormak neyin kafası ( bu kız bikiniyle mi gidecek düğüne ) , sonra laf söyleyen kız mı tek suçlu ? bu kadar ısrarcılık , herşeye burnunu sokmak canından bezdirir insanı . kızda normalde öyle laflar söyleyecek değil demekki öyle bir patlama noktası gelmişki böyle bir cümle söylemiş hoş bir cümle olmasada derler ya SÖYLEYENE DEĞİL SÖYLETENE BAKACAKSIN.
He ya benim kv çok anlayışlı ondan diyorum
Ne olursa olsun onun koynuna girecek benim demem onunda oğlu bırakırım konuşsun evlendim diye adamı tekelime almadım desin nolmuş adam mı öldürmüş
Bizim buralarda söz gümüşse suküt altındır derler birde bağırarak kocaman yazmazlar bye

evlenince evlatlar evlatlıktan çıkmıyor ama anneler hala çocuklarını karşılarında yemeğini yedirip , saçını başını tarar çocukluk halleriyle karıştırıyorlar. kişinin kendi zevkleri olduğunu ( eger evlendiyse eşiyle ortak zevkleri sevdikleri yada sevmedikleri şeyler olduğunu ) yılların getirdiği o çocuğu büyütme ve hayatına yön verme müdahale alışkanlığını üstünden atamamaları tek sorun.. genç adam evlenip tarzında yaada hayatında karısının istediği bitakım değişiklikler yapıyorsa bu kv için bir ölüm kalım çocuuğum elden gidiyor meselesi haline geliyor . bunu anlamak o kadar güç ki ..

sizinle aynı fikirde değilim.hayatına müdahale etmek biraz abartılı olmuş.ben oğluma kilo almaya başladın dikkat et diyorum,eşim sakallarını kes diyor.bu hayatına müdahale etmek mi oluyor?

hayatına müdahale etmek,hayati konularda olur.mesela başka bir ülkede veya şehirde,daha iyi iş imkanı çıkar,göndermem,hayatına müdahale olur.vb.
ama bir sakal meselesi, ne hale gelmiş.yapmayın allahaşkına...

ayrıca,son cümlenizi,allah kısmet ederse,yakın bir zamanda yaşayarak anlayacaksınız.hayırlı doğumlar...:anne:

sizinle aynı fikirde değilim.hayatına müdahale etmek biraz abartılı olmuş.ben oğluma kilo almaya başladın dikkat et diyorum,eşim sakallarını kes diyor.bu hayatına müdahale etmek mi oluyor?

hayatına müdahale etmek,hayati konularda olur.mesela başka bir ülkede veya şehirde,daha iyi iş imkanı çıkar,göndermem,hayatına müdahale olur.vb.
ama bir sakal meselesi, ne hale gelmiş.yapmayın allahaşkına...

ayrıca,son cümlenizi,allah kısmet ederse,yakın bir zamanda yaşayarak anlayacaksınız.hayırlı doğumlar...:anne:

İnsanlar artık evlendikleri kişilerin aileleriyle hiç bir bağlantısı kalmasın, hatta aynı DNA'ları bile paylaşmasın istiyorlar. Onu o yaşa getirmiş kişiler sakalını kes bile diyemezmiş işe bakın...

Back
X