• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemin Ogluma Düskünlügü

çocugunuz çok şımarık olacak ve bi noktadan sonra artık sizi takmayacak çünki onu arkalayan hep birileri olacak bencede tatlı dille bi yola koyun

"ben onsuz uyuyamıyorum" ya tamam hani çok seviyor insan kıyamıyor da bu bağ çok sağlıksız. yardım alması gerek. yarın bir gün " torunum bende kalsın sen bi tane daha doğur" mu diyecek.

babaanne torun arasında onsuz uyuyamamak gibi bir bağ abuk geliyor bana. belki evladı hiç babaanne sevgisi görmeyen anneler "keşke benimki de ilgilense" diyecektir ama bu boyutta bir bağımlılık sakıncalı.

onsuz uyuyamamak sadece ebeveyn-evlat arasında olur. sen annesisin sen de de" annecim ben de oğlumsuz uyuyamıyorum".

bir de siz uyurken sizin eve girmek ne demek? hiç özel hayata saygı yok. neresinden tutsan yanlış.

Allah razı olsun bakıyor, bakmayan da var ama böyle bir sahiplenme olmaz.

yarın çocuk büyüyünce annesi kim bilmez. ü dstelik şımarık bir çocuk da olabilir. seneler sonra da sevmediği özelliği olunca torununda "benim yüzümden" demez "anasına çekmiş" der.

ya eşin ne diyor?

bi kere eşinin rahatsız olması gerek siz uyurken eve girmesinden. uyumuyor da olabilirsiniz karı-kocasınız. anne baba evlat özel başbaşa da kalmak istiyordur.

hiç normal değil. kadının acil bir uğraş bulması gerek. yok mu başka torunu?

saol yorumun icin canim baska torunu yok malesef , belki olsa bu kadar ustune dusmezdi bnmkinin , esimde oglumuzu istiyor evimizde , ama birsey yapamiyor oda bende
kendimi oldururum diyor alirsaniz , gercekten psikolojisi bozuk bir insan... allaha havale ediyorum bu kadar yakinken ogluma hasret birakiyor beni

saol yorumun icin canim baska torunu yok malesef , belki olsa bu kadar ustune dusmezdi bnmkinin , esimde oglumuzu istiyor evimizde , ama birsey yapamiyor oda bende
kendimi oldururum diyor alirsaniz , gercekten psikolojisi bozuk bir insan... allaha havale ediyorum bu kadar yakinken ogluma hasret birakiyor beni

Allaha havale ediyorsun bu konuda herhangibir şey yapmayı düşünmüyorsun galiba anahtarı değiştirmek veya kadını psikiyatriste yollamak gibi. Allah asıl o çocuğun yardımcısı olsun böyle ezik bir annesi var.Bence öncelikle senin psikolojik yardıma ihtiyacın var çünkü özgüvenin sıfır bu şekilde çocuğuna nasıl annelik edersin bu sorumluluğu nasıl kaldırırsın muamma.

bir çocuğu anneden ayırmak kadar zalimce ve bencilce bir davranış olamaz. onsuz uyuyamamk sadece anne için geçerlidir. nasıl bu kadar sakin duruyorsun anlamadım. psikoljik sorunu varsa çocuğu da etkiler. kaç aylık kaç yaşında bilmiyorum ama yanına aldığında ben senin annenim diye alıştırmayacağı ne malum. benimde evladım var. kv. bana yazın getirisiniz burda kalır siz haftasonları görmeye gelirisniz dedi. 5 saatlik yol. ben çocuğumdan ayrılmam dedim. ben nerde o orda olur onsuz kalamam dedim. yok neymiş denize girsinmiş ben rahat edeyimmiş. hayır dedim. eşimde kalsın nolcak diyor. ters ters bir baktım. bişey demedi. biliyorum yaza yine konusu olacak. o zaman gayet açık ve net olarak tatlı dilde söyleyeceğim.
bence ordan taşın yada kilitlerini değiştir. ben uyurken biri yanımdan alsa ortalığı yıkardım.
ayrıca kendimi öldürürüm demesi psikolojisinin bozuk olduğunun kanıtı. bunu anne der ancak. çocuğun psikolojisine yazık.
sende bu kadar ezik durma arkadaşım.
valla kimse kusura bakmasın ama çocuğumuzu 9 ay karnımızda taşıyıp bir çok şeye katlanıyoruz. emek veriyoruz. en fazla söz sahibi olan tek kişi annedir.
kendini bu nedenle öldürecekse buyursun. sizi korkutup istediğini yapıyor.

Son düzenleme:

Allah Allah boyle bişeyde hiç duymadım arkadasım nedemek öldürürüm kendimi bunu size silah olarak kullanıyo resmen ama sen yinede sabırlısın canım ben olsam o gece o cocugu almıstım yanından sanada sunu söyliyim bi an evvel çözum bulmanız lazım yoksa dahada dahada baglanıcak ve hiç bırakmıcak oğlunu,acil psikologa göturun bu sebeple gıtmek istemez belki ama baska bi bahaneyle muhakkak gec kalmadan göturün canım yavrunun psikolojisidi bozulmadan
Allah kolaylık versin zor bi durum

bir çocuğu anneden ayırmak kadar zalimce ve bencilce bir davranış olamaz. onsuz uyuyamamk sadece anne için geçerlidir. nasıl bu kadar sakin duruyorsun anlamadım. psikoljik sorunu varsa çocuğu da etkiler. kaç aylık kaç yaşında bilmiyorum ama yanına aldığında ben senin annenim diye alıştırmayacağı ne malum. benimde evladım var. kv. bana yazın getirisiniz burda kalır siz haftasonları görmeye gelirisniz dedi. 5 saatlik yol. ben çocuğumdan ayrılmam dedim. ben nerde o orda olur onsuz kalamam dedim. yok neymiş denize girsinmiş ben rahat edeyimmiş. hayır dedim. eşimde kalsın nolcak diyor. ters ters bir baktım. bişey demedi. biliyorum yaza yine konusu olacak. o zaman gayet açık ve net olarak tatlı dilde söyleyeceğim.
bence ordan taşın yada kilitlerini değiştir. ben uyurken biri yanımdan alsa ortalığı yıkardım.

hoşgeldin canım benim.aynen o apartmanı ayağa kaldırmasaydım adımı değiştirirdim.

Bu kadın gerçekten cıgırından cıkamıs. Bi doktora gösterin isterseniz.. Anneden evlat ayrılır mı yahu, uyuyamıyor mus muss! Daha neler!
İlerde göstermez de bu kadın valla.

mesajım 2 defa göndermişim pardon

Son düzenleme:
yha psikolojisi bozukmuş da bilmem neymiş yha ne kadar severse sevsin nasıl diyebiliyorsunuz kendini öldürürmüş diye daha neler...
psikolojisi bozuk bile bile nasıl emanet edebiliyorsunuz anlamış değilim

neyse geçelim sonraki evrelere
çocuk seni takmayacak nasıl olsa arkasında babaannesi var çocuk büyüyünce sen yaptın böyle olacak çocuk büyütmesini bilmiyo olacaksın.....kaynanası yaptı demezler gelin bakamadı derler....gerçi bunlar önemsiz millet lafından banane dersiniz ama çocuğunuz onu benimseyince yha ne biliyim ilk çocuğunuz sonuçta kötü olmayacak mısınız....

Allah kolaylık versin...gerçekten zor...ben evli değilim ama aşırı derecede çocuk düşkünlüğüm vardır...ne biliyim ilerde böyle birşey başıma gelecek olsa ölürsen öl der alırdım sonuçta gerçekten ölecek değil yha mübalağa yapıyor..aklınca duygu sömürüsü yapıyor banane der kapımı kilitler vermezdim...eşim kayınpeder görümce kim gelirse karşıma konuşur uyarırırdım rahatsızlığımı sonuçta kızına verince ölmüyorda ben alınca mı ölüyor bence ART NİYET arardım

sizdeki bu garip sessizlik bana ilginç geliyor.
siz en iyisi kapının kilidini değişin.
kayınvalidenize de vermeyin.
ölürüm diyince kimse ölmüyor.
alsaydınız ya bebeğinizi geri.

eşim bişey yapamıyor deme, yapacak yanii başka çaresi yok. siz kendiniz bi ailesiniz bunu eşinde farketmeli sende kayınvalidende

yok artık:53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::52::52::52::52::52::52::52::52::52:
siz uyurken nasıl evinize odanıza kadar girip alabiliyor şaşırdım doğrusu
işiniz zor arkadaşım benim de bi arkadaşımın k.v. si aynen senin ki gibi
oturmaya geliyo çocuğunu getiremiyo neymiş k.v. sinin canı sıkılıyomuş
onsuz duramıyomuş bi gün zorla almış arkadaşım kadın kendi saçını başını yolup
ağlamaya bağırmaya başlamış:53:alınca krize giriyomuş arkadaşım da çok sinirleri bozuldu bu durumdan:43:

Cok acimasiz yorumlar geliyor bazilarinizdan , sessiz degilim rahatsizligimi belirtiyorum , kapinin kilidini deissem inanin baska bi yol bulur , pskologa falan hayatta gitmez bence ,
size sigindim biraz rahatliyim die , acimasiz yorumlar yapmayin lutfen , siz olsaniz naparsiniz onlari soyleyin , baska bir yol bulmaya calisayim bende..

Ağzıma çok laf geliyor ama demeyeceğim...
Sizde de suç var...
Ne demek almak ve duygu sömürüsüyle çocuğu bırakmak???
Tamam yaşınız küçük, toysunuz ancak o evladınız....
Daha aklı ermiyor diye düşünmeyin, böyle böyle sizden ve evinden soğuyacak çocuk

Kadının psikolojisi bozuk bakıcı tut ve gündüzleri de bu kadına baktırma çocuğu. Bakıcıya verecek paran yoksa da okulunu dondur çocuk kreşe gidecek yaşa gelene kadar. Ya bu dediklerimizi yap ya da şikayet edip durma.

Cok acimasiz yorumlar geliyor bazilarinizdan , sessiz degilim rahatsizligimi belirtiyorum , kapinin kilidini deissem inanin baska bi yol bulur , pskologa falan hayatta gitmez bence ,
size sigindim biraz rahatliyim die , acimasiz yorumlar yapmayin lutfen , siz olsaniz naparsiniz onlari soyleyin , baska bir yol bulmaya calisayim bende..

kayınvalidene söylediklerimiz içimizden gerçekten geçenler evet bence psikopat bencil ve eziyet ediyor sana size. sana da tavsiyem eşin ağırlığını koymalı ailenizle evinizle ilgili kararları siz karı koca olarak vermelisiniz, çocuğunuz tabiki babaannesini görecek sevecek ama herşeyin bi sınırı var , sizin anlattığınız gibi olmaz ilerde daha çok üzülürsünüz belki tek başına bişey yapamazsın ama eşinle mutlaka konuşup annesine karşı tavrını koymalı sizin bi aile anne- baba ve çocuğunuzdan oluşan ayrı bir çekirdek aile olduğunuza önce kendi sonra annesini inandırmalı. amacım inan sni kırmak değil ben böyle kayınvalidelere tahammül edemiyorum, kardeşime denk geldi bitanesi 4 ayda evliliği bitti allahtan bebek yoktu. problem sadece kvalidede değil erkeğin dengeyi kuramaması, eşi ve annesi arasında dengeyi kurmalı eşler.. bu benim fikrim allah yardımcın olsun

canım benim, mevzu çocuk olmasa "boşver, Allah' havale et, kocanla iyi ol" derim.

ama mevzu yavrun. ben burada senin yavrunu özlemeni düşünmüyorum. yavrunu düşünüyorum. bu durum onu çok kötü etkileyecek. sen bir annesin kaynananı hatta eşini kaybetmek pahasına önceliğin evladının iyiliği.

Allah' havale etmen yetmez. kötü de olsan ömrü billah kavgalı da kalsan çocuğunu alman gerek. kocanın da öyle.

kadın işsiz kalmış, çocuklar büyümüş, torunu herşeyi olmuş... hayatında tutunacağı başka birşeyi yok demek ki. olabilir. hatta ona da yazık evet.

ama sen kocan kaynanan hepiniz bir kenara önce o yavru. onu böyle tuhaf bir düzende büyütmeye hakkınız yok.

kocana bu yazdıklarımı anlat. sen böyle pasif durdukça seni çocuk bellerler. sorumluluk vermek istemezler. o çocuğu yaptıysan gerekirse okulunu da donduracaksın, sen de kocan da fedakarlık yapıcaksınız.

kocan annesi ile konuşacak sınırları belirtecek. "yok özlerim duramam öldürürm" derse de doktora götürecek zorla.

kapının kilidi değişecek anahtar ona verilmeyecek. akşam belli saatten sonra kaynana görülmeyecek. uydu uydu... uymadı mı. alacaksın çocuğunuzu başka yere taşınacaksınız. oturup sen bakarsın çocuğuna da.

bu çocukda ciddi sorunlar oluşur. bunun vebalini taşımaktansa kaynananla kötü ol.

Back
X