• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin sürekli bebek sorması

bu milleti çocuk olunca al bak dicen ,ya da senn elndeyse olduruver deyip geçicen..evlennce meraklı milletimz hmn bbek bebek die sorup duryor bnm en rhatsız olduğum konu..bir yıldır istiyoruz olmuyor bzim elimzdemi ...vakti zamanı var...daha ne soranlar olucak yolda tanmdığm uzaktn bni ve ya ailemi bilnler durdurup soruyor bana şaşıp kalıyrm,neymiş derdimi anlatacağımı düşnyolarmış...bizim milletimz çok meraklı 1 tane olncada 2. sorcaklr,boşver cnm sen daha takma yeni evlisn kesin bi şklde cevp ver kendi işne baksın kaynanan:27: bn tam bıktm bu sorulardan ARtk bi kşi daha sorrsa ağzıma geleni saycam ..bnm yatak odam bnm hayatım ya karışmasınlar :27: vardır herksn bi bildiği bu kararı verck oln eşin ve sen kimsenn etkiis altnda kalmayn

Düşük suratla ve sert bir tonda, bir daha sorma anne düşünmüyoruz, dedin de tekrar soruyor mu cidden? Ben olsam sertliğin dozunu artırırdım laftan anlayana kadar.
Bana hiç sormadılar henüz sorarlarsa, direk, düşünmüyorum henüz, olursa haber veririm merak etmeyin sormanıza gerek yok derim. Ilk soruşları olsa bile. Hiç sevmem böyle şeylerin sorulmasını.
Ki 25ime girdim düşünmüyorum. Sense 20 yaşında korunmuyorsun, bu kadar hızlı anne olmanı önermem. Çok çok gençsin.

Cok istiosa kendi yapsin alla alla

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Takma kafana biz düsünmüyoruz daha de bitti ! Anlamasi lazim malesef cogu öyle bizim toplumda öyle görülmüs evlendikten sonra hemen cocuk bekliyorlar gelinden yoksa normal görmüyorlar sen acik konus daha hazir hissetmiyoruz de okadar esinle de konus kimse nin istedigi icin degil kendi isteginizle olsun sinucta büyük bir sorumluluk ve ömürboyu bakicaksin ne zaman gercekten kalbten isterseniz o zaman yapin tavsiyem!!!! Ama öbür yandan da cooook uzatmayin daha 20 yasindasin gerci

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

Merhaba hanımlar
Eşimle 4 yıllık bir birlikteliğin ardından 5 ay önce evlendim 20 yasındayım eşimde 24 yasında . Evlendiğim günden itibaren kayınvalidem sürekli bebek soruyor adet oldun mu canın sunu cekiyor mu yok su ilk geceden hamile kaldı yok sen benim gibisin 3.ayımda kalmıstım ben vs vs ilk baslarda hep nazikce yanıtlıyordum ama artık canımı sıkmaya basladı bu durum köydeler suan köyden arıyor gel kahvaltı yapalım diyerek agzımı arıyor ben yok anne orucluyum diyorum hee gelisme var o zaman sende diyerek kıs kıs gülüyor bayramda gelecekler aynı binada oturuyoruz ve her gün soracak ya zaten yeni evliyim kocamında beynine soktu oda 1 aydır cocuk istemeye basladı tamam olsun da ben mi yapacagım rabbim verecekki olacak eşim tek erkek bunun etkisi olabilir mi kızlar ne demeliyim ne yapmalıyım ? :(

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

O kadar çocuk görmek istiyorsa kendi yapsın, daha çok yeni evlisin, şu baskıları anlamıyorum:47: eşinin tek çocuk olmasının etkisidir bence... :51:

20 yasinda ne cocugu. Kayinvaliden bunun farkinda degil mi, sen daha cocuksun bi nevi.
Bekle biraz, hatta bikac sene.

Merhaba hanımlar
Eşimle 4 yıllık bir birlikteliğin ardından 5 ay önce evlendim 20 yasındayım eşimde 24 yasında . Evlendiğim günden itibaren kayınvalidem sürekli bebek soruyor adet oldun mu canın sunu cekiyor mu yok su ilk geceden hamile kaldı yok sen benim gibisin 3.ayımda kalmıstım ben vs vs ilk baslarda hep nazikce yanıtlıyordum ama artık canımı sıkmaya basladı bu durum köydeler suan köyden arıyor gel kahvaltı yapalım diyerek agzımı arıyor ben yok anne orucluyum diyorum hee gelisme var o zaman sende diyerek kıs kıs gülüyor bayramda gelecekler aynı binada oturuyoruz ve her gün soracak ya zaten yeni evliyim kocamında beynine soktu oda 1 aydır cocuk istemeye basladı tamam olsun da ben mi yapacagım rabbim verecekki olacak eşim tek erkek bunun etkisi olabilir mi kızlar ne demeliyim ne yapmalıyım ? :(

sıradan kv işte hep öyle canım bunlar :) istemiyorum şuan de kurtul dert etme bu kadar:1:

saçmalığa bak yaaaa... bende 2 buçuk yıllık evliyim hala çocuk düşünmüyorum..bence ilk eşler birbiri ile aynı hayatı ömür boyu yaşayabilecek mi 1-1,5 yıl denemeli..daha sonra istedikleri zaman ALLAHın nasip ettiği zaman olur...
benimde k.validem aynı sürekliböyle biz bide eşimle üni okuyoruz...sürekli çocuk dedi ben daha istemiyoruz dedim k.validem 1 tane olsun ilerdeolmaz dedi ssustuk kendi bildiğimizi uyguladıkbazn sordu ne zaman yapacaksınız yapın diye bende bazen cvp verdim bazen duymaazlıktan geldim ama eşim gereken cvbı hep verdi silk kibar şekilde daha sonra sert şekilde ve bi süre sustular hala arasıra diyorlar görümcelerimde diyo bu sene kpss oldu oldu olmadı çocuk yapacaksınız diye emir veriyo bende ilk güldüm sonra iyice arsızca sürekli bu lafı ağzına aldı bende okadr çocuk sevesin varsa sen yap dedim...yolda daha k.validemin tanıdıkları ilk defa görüyorlar hemen çocuk yapın diyorlar bide olmuyor mu diye sormaları deli ediyor beni...:41:
burda ilk iş eşine düşüyor kendisi direk ailesini uyarsın senin uyarmanla olmaz ama eşinde istemeye başlamış eşine de söyle biraz evliliğe alışalım herşey yerli yerine otursun bende isterim o zaman çocuğumuz olsun de...ama artık ailenin bu soruları çok bunaltmaya başladı bende genç biriyim sıkılıyorum ister istemez de...eğer onu da yapmazsa eşin sen sert çık başka çare yok:44:

Yaslarimiz esimin yaslari ayni ben vebek istiyorun kayinvalidem yok sen bakamazsin falan diyo odu kopuyo hamile olcam dir bende ona sinir oluyorum tam tersi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ay sinir oluyorum böyle insanlara. Tatlım çok da gençsin.. Daha erken anne düşünmüyoruz lütfen sormayın böyle sürekli de eşinle de konuş o da aynı şeyi söylesin. Ona da deki kısmet olduğu zaman olcak ama ben böyle strese giriyorum, strese girince olmayabiliyormuş, soranlara böyle diyelim. İkinizde böyle net olursanız bi daha sormaz sanırımm...

"Benmi yapacagim Rabbim verecekki olacak "bu sozun oyle dogruki.benimde 5aydir olmuyor.kayinvalidemin sabri tasti belli etmemeye calisiyor ama gecen gun bizden gizlemezsin degilmi falan diye sordu hamileyim saniyor belliki.sanki cocuk he diyince oluyor.Allah taktir edecek olsun diye.

Normal canım bunlar malesef.bende çok yaşadım. Korunuyoruz dediğim halde her ay adet olunca yinemi adet oldun diyordu. Hamile kaldıktan sonra da e sizinde 1 yıl uğraştıktan sonra oldu dedi. Ne zaman istediysek o zaman oldu anne dedim . Ama o hala 1 yıl uğraştık zannediyo.

sırf kv sorsa neyse hadi o anne deyip hoş görebilirsin ama dış kapının mandalları bile hadlerini aşacak şekilde konuşuyolar böyle kalıyosun :53: cahiller
benimkide sordu yeniyken istemiyoruz dedim bidaha hiç konusunu açmıyo ama kışın bi ara yelek örüyodu olmayan bebeğe :52: açık açık sorduğu yok ama onun bunun hamile olduğunu anlatıpoduruyo. 1 yıldır istiyoruz bugün aşılama yaptırdık hiçbişeyden haberleri yok hala istemiyoruz diye biliyolar
ayrıca yazımı okuyanlar aşılamam için dua edin lütfen :)

aynı durum bizde de var iki aylık evliyiz daha birinci aydan bebek bebek diye başladılar ben 28 yaşındayım ama hazır hissedemiyorum kendimi birde böyle bebek dendikçe daha da itici geliyor.. evlenmeden önce eşimle iki sene diyorduk şimdi hadi hadi demeye başladı o da :44: korunmaya devam şimdilik sordukları zamanda Allah kısmet ederse olur diyorum her seferinde ama çok can sıkıcı ve rahatsız edici bir durum :51:

Bizde bebek istiyoruz ama olmuyor malesef.. Rabbimin sınavı.. Fakat her defasında anlatmamıza rağmen benimde kayınvalidem bunu kabullenmiyor.. Olur olur deyip duruyor.. Sorun eşimden kaynaklanıyor ama hiç farketmez bu aslında.. önemli olan bizim çıocuğumuzun bir sebeple olmadığı.. Kayınvalideme sorunu defalarca kez izah etmeme rağmen hala diretiyor.. Basit sebeplere mal ediyor bu sonucu.. Mesela sigara içiyor oğlum ondan olmuyor diyor vs. vs. Belki 10 defadan fazla kez aynı şeyleri anlatmışımdır yinede açılır o çocuk lafı.. Ve özen göstermediğimizi vurgular bize.. Ne yapalım kısmet artıkk.. Bu durum gerçekten can sıkıcı..

Back
X