Kayınvalidemin teklifi?

Kizlar art arda konu açmış oldum ama hepsi birbirinden bağımsız, sorun olmaz sanırım. Nişanliyim. Kayınvalidemlerin altlı üstlu olmak üzere iki daireleri var. Birinde kendileri oturuyorlar. Evlenince alt katimizdaki dairede siz oturun hem kira vermemiş olursunuz hem de faturalarınızı da ben öderim demis nisanlima. Ne düşünüyorsunuz?
Aile size yardım etmek istiyorsa alt daireyi satıp size Farklı bi daire alsınlar aynı apartmanda oturma bence

Asla ama asla kabul etme "bilmem ne yemeğo yaptim gelin,bilmem kimin dıdısı geldi gelin,bilmem kimin kiminin torunu olmus bak bakmaya gidelim,he misafirin mi vardi iyi ben de bi hosgeldin diyeyim,aa kapi sesi oldu kim geldi,aa nereye gidiyorsunuz yine" bu liste uzar gider sabaha kadar milyarlarca örnek sayabilirim ayni sokakta oturdugum halde.Bir tabak et yemegi icin bizi çagırdıklarını bilirim

Kizlar art arda konu açmış oldum ama hepsi birbirinden bağımsız, sorun olmaz sanırım. Nişanliyim. Kayınvalidemlerin altlı üstlu olmak üzere iki daireleri var. Birinde kendileri oturuyorlar. Evlenince alt katimizdaki dairede siz oturun hem kira vermemiş olursunuz hem de faturalarınızı da ben öderim demis nisanlima. Ne düşünüyorsunuz?
Sen sen ol altlı üstlü oturma . İlk başlarda sıkıntı yok güllük gülistanlık geçiniyormuş gibi yaparlar zaman geçtikçe bize gelin size gidelim muhabbetleri başlar daha da ilerledikce evinden çıkmazlar her dakka kapıya dayanırlar belki o tip insanlar değillerdir ama bilemiyorum arkadaşlarım olsun yakın çevrem olsun üs yasadiysa pişman

Kesinlikle oturmamalısın. İnsan yeri geliyor kendi annesiyle fikir ayrılıklarına düşüyor, kavgalar ediyor. Eşinin annesiyle annen gibi rahat da tartışamıyorsun illa ki yanlış anlaşılmalar oluyor. En güzeli herkes yerinde sağ olsun. Şuan kendi annemin bile komşum olmasını istemem. İnsan geri geliyor eşiyle tartışıyor iyi günler olduğu gibi kötü günlerde oluyor. Ailelerin herşeyin içinde olmaması en güzeli.

Herkes bu konuda hemfikir. Çok teşekkür ederim. Ben de netlestim 🙏🏻 maalesef ki haklısınız, çevremde dusundum de bu şekilde yasayip huzurlu olan çok çok az

herkesin ailesi her an hasta olabilir. bu düşünceyle evlenince iki tarafı da aynı apartmana toplamak gerekiyor o zaman.. mantıklı mı sizce? ben sadece eşimin ailesiyle değil kendi ailemle bile aynı apartmanda oturmayı aklımdan geçirmem. fazla yakınlık tez ayrılık getirir

Sonra kendilerinin hayatınızda hak sahibi olduğunu düşünüp,istedikleri gibi kapıyı açar girerler...Sana kim geldi takipleri ya da nereye gidiyorsunuzlar...Onca yaptıklarına karşılık kocanızın olası hakkını araması gereken durumlarda sustuğunu görünce sizde baş göstermeye başlayan ruhsal rahatsızlıklar derken bu liste uzar gider...

Böyle birşeye çok çok çok çok çaresiz kalırsanız evet deyin onun dışında birebir şu yazdıklarımı yaşıyor arkadaşım...Kaynanası çiçeklerini onun balkonuna koyacakmış çünkü yer kalmamış kendi balkonunda..Ama ben bakamam demiş arkadaşımda ben bakarım merak etme demiş...:kızgın:

Şuan sana iyi bi teklif gibi gelebilir ama böyle bi hatayı kesinlikle yapma kv ne kadar iyi olursa olsun yan yana al alt üst oturulmaz rahat bi yere gidip gelemeszin evine rahat misafir çağırmazsın milletti geçtim ailen önemli annenlerde gelirken rahat etmez sürekli kv gözü üstünüzde olur herseyinize karışır çat kapı gelir girdiğin yerden çıkmak zor olur sakın yapma

O kadar iyi niyetliyse o evin kirasını size versinler siz istediğimiz yerde oturun. Sakın sakın oturma pişman olursun. Biraz ekonomik rahat olacağım derken evlilikten olma

Evet bunları hep duyduğumuzdan istesem de sıcak yaklasamiyorum. Ama bir yandan da kıracağımız için üzülüyorum. Çünkü hastalanirsam bir gün, ya da herhangi bir ihtiyaç durumunda siz de yakınımda olsanız dusuncesinde
Kırmaktan korkarsan kırılan sen olursun. Bırak aynı binayı, ayni semtte dahi oturma. Ha birde lütfen mesafeni koru. Aranızda daima sınır olsun.

Asla asla ve asla tabiki de

Kimsenin hayatınıza müdahale etmesine izin vermeyin derim. Bugün güle oynaya iyilikle söylenen laflar, verilen sözler, yarın kafanıza kakılır. Şuan fırsat olarak sunulan şeyler ilerde en ufak bir tartışmada; evlendiğinizde faturalarınızı bile ben ödüyordum olur. Ayrıca evliliğinize sürekli müdahale olur, en ufak bir şeyde evinize gelirler, kendi evleri olduğu için müsade isteme gereği bile duymazlar.

Tabi bunları nişanlınıza böyle anlatmayın sizi art niyetli olmakla suçlar. Tatlı tatlı konuşun yalnız yaşayalım, ikimizin ailesine de gerekli mesafede olsun evimiz hem daha çok zaman geçiririz vs gibi anlatabilirsiniz.

Back
X