Kayınvalidemin üst katına taşınıcam ,tereddütlerim var.Bana fikir verin lütfen...

Düşünceleriniz gayet mantıklı, fakat eşinzin annesinin üst katında yaşamak neden yenilmişlik olsunki. Demekki onlarda size yardımcı olmak istiyorlarki gelin diyorlar, hem kv de sende çalışıyosunuz araya mesafeyi en baştan koyup birlikte yeme içme her akşam gitme vs bunları yapmadığınız sürece sorun çıkmaz sizde sıkılmazsınız. Eltiniz sorun yaşadı diye sizde yaşayacaksınız gibi bi durum olacak değil, kendiniz diyorsunuz zaten sorunlu diye...
Ha bide şöyle bi durum var, hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama kredi çekip altınlarınızıda katıp kendi evinizi alsanız kira öder gibi kendi borcunuzu ödeseniz daha iyi olur bence...

hayatta böle bi hata yapmazdım...bnm kayınvalidemle yürüme emsafesi 15dk..bnm kayınvalidem de çalışıyo ama akşam görüşme isteği bizi çok yıprattı araya mesafe koyana kadar cnm çıktı. bi de altlı üstlü otursak hiç rahat vermezdi.bence en iyi kv uzak kayınvalidedir..ben böle bişey yapmazdım maddi sebeplerle...çünkü BENCE maddi şeyler aşılıyor bi şekilde bizim de maddi sıkıntılarımız oluyo ama ben sırf para biriktirecem ev alcam diye kendime böle bi eziyet yapmazdım...çok canın sıkılır ben sana diyim yani.zordur öle üstüste yaşamak...manevi yıpranmalar maddi sıkıntılarla karşılaştırılamaz bile.aynı çatı altında mesafe koymak öle kolay olmaz çok canın sıkılır illallah dersin öle bi durumda mesafe koymak için aranız kötü olur anca öle olur. o da aynı çatı altında çok yıpratıcı...bence sakın yapma..ben kesinlikle böle bişey yaşamamak için elimden geleni yapardım.

Ama şuan siz kendi şartlarınıza göre benim durumumu değerlendiriyosunuz ve bu beni doğru yönlendirmez. Benim kayınvalidemin çok müdaheleci tavırları yoktur. Şimdiye kadar bana hiçbir konuda müdahelede bulunmadı mesela. Evim araçla 5 dk mesafede olmasına rağmen 9 aydır 3-4 kez ya gelmiştir ya gelmemiştir. Ama kalabalık bir ortama giricem onun zorluğu olacaktır elbet kabulüm, ama geçici diyorum sabredilebilir diyorum.

yani evet ben kendi penceremden değerlendirdim tabi ki olayı siz daha iyi tanırsınız kendi kv nizi.müdahale etmeyeceğini düşünüyorsanız,hayat şartlarınızın iyileşeceğin düşünüyorsanız tabi sizin kararınız.bn sadece kendi fikrimi söledim.bu aslında biraz da karakter meselesi sevgili arkadaşım ben kalabalıktan ya da etrafımda sürekli birileri olmasından hiç hoşlanmadıım için sizin durum beni çok panikletti.kendimce sizin iyiliğiniz için yazdım

herseyı cat pat soyleme yeterlı bence gecınmek ıcın karsındakı orta kıvamda bır ınsan ıse
cok zorluk cekıyorsunuz kırada bence en ıyısı oraya tasınmak
hatta ev almaya bıle kalkmayın derım

İnanın bende kalabalığı hiç sevmem :) Ama şu bakımdan. Benim evimin içinde olanı ben bilicem. İyi veya kötü kimse hiçbişeyden haberdar olmicak. Eşimle kavga mı ettik aramızda kalıcak. Mesela şuanda bi misafir geleceği zaman önceden haber vermek zorunda klıyolar 1-2 gün önceden. Taşınınca pat diye damlayabilecek insanlar var evmin durumu belki müsayit olmicak. Birde ikitane delikanlı kaynım var. Onlarla fazla muhattap olmak zorunda kalıcam yani ben mesafeli olmayı tercih ediyorum aramızda bi gerginlik soğukluk olsun istemiyorum. ama bi taraftanda bakıyorum k.v ile altlıüstlü oturan bi ben değilim ki diyorum, çoğu insan bu şekilde evleniyor. Ben zaten 1 yıldır ağırlığımı koydum, biraz daha dikkatli davranarak mesafeyi koruyabilirim diyorum. Birde geçici olduğunu düşünürsek...

herseyı cat pat soyleme yeterlı bence gecınmek ıcın karsındakı orta kıvamda bır ınsan ıse
cok zorluk cekıyorsunuz kırada bence en ıyısı oraya tasınmak
hatta ev almaya bıle kalkmayın derım

Birikimimizi 50,000 e tamamlamadan ev almayı düşünmüyoruz zaten. Oda bi 2-3 yılı bulur bizim için.

umarım düşündüğünüz gibi olur ya bilmiyorum kv ile altlı üstlü oturmak bana kabus gibi geliyor.bide kayınlar falan iin içine girince. şimdi kardeşler sonuçta sürekli görüşmek istemezler mi,en ufak bişe olsa kapıda bitmezler mi...ya ben çok mu fesadım

ben uzak olsun tatlı olsun diyenlerdenim.
şuan çok iyisiniz kvdeniz de sınırını biliyor ama aynı yerde yaşayınca herşey farklı da olabilir.
zor bir durum. hakkınızda hayırlısı olsun.

Hayır kesinlikle fesat değilsiniz :) Aksine çok haklısınız. Nişanlıyken çok kızardım bu duruma. Eşime aldığım ayakkabıları kıyafetleri giyerdi küçük kaynım, ikizi askerdeydi ozaman. Üzerinden çekip alasım gelirdi. Ama şimdi dolapları ayrı olucak ben yıkicam tertiplicem dikkat edebilirim gibime geliyor. En kötü ihtimal, kabullenicem. Kabullenmek, daha az sorun etmek sorun yaşamamanın en büyük formülü diye düşünüyorum. Nekadar az takarsam, nekadar az problem edersem kafam okadar rahat olur diye düşünüyorum. Hatta sırf bunun için psikoloğa bile gidebilirim :) İyisiyle kötüsüyle kabul edip oraya gitmek beni daha az yıpratır diye düşünüyorum.

Taşınacagınız bu daire önceden kiradamiydi?durum neydi
Orayi kiraya verselerde, parasini size verseler..siz simdi mevcut evinizde oturmaya devam etseniz:26:

aynen bnm kaynımda eşime aldığım kıyafetleri eskitiyo sonra geri veriyo giyilmeyecek haldeyken.ayrı evlerde olmamıza rağmen engelleyemiyorum bunu..haklısın kabullenmek kendini yıpratmamamnın güzel bir yolu

Taşınacagınız bu daire önceden kiradamiydi?durum neydi
Orayi kiraya verselerde, parasini size verseler..siz simdi mevcut evinizde oturmaya devam etseniz:26:

Yok canım 2 katlı bi bina k.v üst katta oturuyodu biz taşınıcaz diyince o alta inecek, alt 1+1 küçük. Kiraya verme durumum olmaz. 3 kaynım var biri evli oda kira parasını ister ozman Hadi onuda geçtim ortanca kaynımında 1-2 seneye evlenmeye niyeti var biz elimizi çabuk tutmazsak bu eve oda yerleşebilir. Ama bizim durumuzu bildiği için oraya taşınmamızı destekledi.

altınlarımız var 20-25.000 arası.

anladım her ay kenara 700 tl koymanız gerekıyorkı soyledıgınız rakamları yakalayabılın 3 yıl boyunca
dur bakalım ya hemen ev dusunme bence
bende babamın bıze verdıgı daırede oturuyorum ıcını fılan yenıledım amcamların ust katı , baska bı amca oglu ve esınınde alt katındayım hıc kımsenın oyle rahatsız ettıgı yok
araba aldık , hayatımızı yasaroz dıye dusunuyoruz
yorumlar genelde kayınvalıdenın ust katında oturmakla ılgılıkı ben cok ıyı bılıyorum durumunuzu para durumu sızı buna tesvık eıdyor bence fırsat varken degerlendırın derım

Canım düşünüyorum da, 9 aydır evliyiz rahat rahat ne gezebildik ne tozabildik. Gittik gezdik ama hep sıkıntı çektik gitgide dahada sıkıntı çekiyoruz. Hayattan bi tad alamıyoruz anlican. Düşündüm de, benim kazandığıma hiç dokunmasak dedim, eşimin kazandığıylada kira ödemeyeceğimiz için bi mutfak gideri bide faturaları rahat rahat karşılarız. Gezmeyede paramız kalır eğer hesabımızı güzel tutarsak. Hatta eşim işini değiştirirse araba bile alabiliriz eşimin maaşından ödemek şartıyla. Bu şekilde yaşamak varken neden elektrik, doğalgaz,kira ödicez diye yaşayalım ki. Sonu olmayan bi yolda koşuyor gibiyiz. K.v ile sorun bile yaşasam insan bi dışarı çıkıp hava aldığı zaman deşarj oluyor. Ben iyi tarafından baktığım zaman böyle görünüyor. İnşallah allah nasip ederde planladığımız gibi gider.

ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum ve çoook memnunum. hiç bir zamanda pişman olmadım. evim 3 odalı kızım için bir oda olmamasına rağmen yine de buradan başka bir yere taşınmayı düşünmem. ben ona annem derim oda bana yavrum der. öyle müdahaleci, ısrarcı, bunaltıcı bi tavrı yok.beraber kahve içer dertleşiriz. hastaneye yada başka bi yere gideceksem de kızım uyuyorsa onu rahatsız etmem hiç. annem alt katta nasıl olsa uyanınca telsizden kızımın sesini duyar. üstünü değiştirir yemeğini yedirir parka götürür aklımda evde kalmaz. yada hasta olurum bi tas çorba getirir. misafirim gelir ya kızımı oyalar ya bana yardım eder. yani ben hiç bi zararını görmedim hiç de pişman olmadım. bu hem benden hemde ondan dolayı ikimizde toleranslıyız ama özgürlüğümüze müdahele ettirmiyoruz. orta yol bulunup baştan konuşulunca bi sorun olmaz diye düşünüyorum.

kayınlar konusuna gelince iki bekar kaynım vardı ama bi kere bile olsa kapıyı çalmadan müsaitmisin demeden evime gelmiş insanlar değiller. bende aşağıya indiğimde asla pat diye odalarına dalmam yani buda karşılıklı ben onlara nasıl davrandıysam araya mesafemi koyduysam onlarda ban aynı şekilde saygıyla mesafeyle yaklaştılar.

yine de söylüyorum kayınvaliden çalışıyormuş sana hadi öyle yapalım hadi böyle yapalım dicek bi zamanı yok hanımın.akşamlarıda yemek konusunda biz eşimle yiyicez size afiyet olsun dersin güzellikle oda anlar zaten.

davetsiz misafire gelince yeni bana eşimin tarafından kimse çatkapı gelmemiştir.kızım var ve evimi çok daıldığı oluyor o sırada kimse gelsin istemem ama gelicek olanlar zatan 1 gün önce yada akşama gelicekse gündüzden haber verirler.buna eltimlerde dahil.

umarım sende sorun yaşamazsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…