Laf sokarsa soksun sakın taviz vermeyin, kötü olduğunuzu da düşünmeyin, herkese sizin ne kadar kötü, tembel vb olduğunuzu söyleyip her işlerini ben yapıyorum dese bile kulak tıkayın pes etmeyin.
Herkes kendi evini yurdunu bilsin, hasta oldunuz ev işi için yardım mı gerekiyor çağırın bir kadın yardım etsin, yemek mi yapamadınız kırın yumurta yiyin veya dışarıdan söyleyin, eşinizi de canım çekti annem yemek yapmış gidip yiyelim dediğinde frenleyin, otursun evinde yesin.
Haftada 10 günde bir kayınvalidenizi ararsınız veya oturmaya gidersiniz ama misafir gibi, söylediğimde tuhaf geliyor belki ama 27 yıllık evliyim kayınvalidemin evinde 27 kez çay demlemişliğim bile yoktur, kayınvalide evinde hiç toz almadım, süpürmedim, bulaşık yıkamadım.
Bana gelirse hizmet ederim iş yaptırmam ama gidince ben de kayınvalidemde sofra kurmaya kaldırmaya yardım dışında iş yapmam.
Hoşlanmadığım şeyleri anında söylerim, çizgim bellidir kendi annem dahi olsa o çizgileri kimse aşamaz ama saygıda da kusur etmem, sizde sınırlarınızı çizin kimsenin sınırlarınızı geçmesine izin vermeyin.