• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin yardım edip başıma kakması.

Canım ama napıyor biliyor musun ? Benzinini koyucaz diyor. Bayramda köye gidelim biz benzinini vercez diyor. Yok anne diyorum karışığız bu aralar dert etmeyin yavrum hallederiz gelin bayramda gidelim herbirlikte. Eşime istemiyorum dedim. O da nasıl istersek öyle olsun dedi.
Verdiğin cevap çok alakasız.
Alışverişi kesersen kurtulma ihtimalin var diyorum.
Kastettiğim arabayı verip vermeme meselesi değil.
Ayrıca döner sana der ben sana evimi verdim sen benzini dert ediyorsun.
Gitmek istemiyorsanız gitmezsiniz. Planınız varsa önce sizsiniz.
Önce eşine ayar vereceksin.
Fakat sen bu alışverişi kesmek için önce aldığını geri vereceksin.
Görünen şu oluyor.
Kayınvaliden hep veriyor, hiç karşılık alamıyor.
Sen hep alıyorsun, hiç vermiyorsun.
Her şeyin bir bedeli var.
Sende eşinde küçüksünüz.
Kendi sorumluluğunuzu almanız lazım, hayatı tek başınıza öğrenmeniz lazım.
Sadece böyle iriki ufaklı konular için değil topyekün kendi hayatınızın sorumluluğunu kastediyorum.

Verdiğin örnek için yapman gereken.
Gitmek istemiyorsan katiyen gitmeyeceksin.
Araba size lazım değilse ve vermek istiyorsanız verin.
Eşinle özel planınız yoksa ve kendisi ailesiyle gitmek istiyorsa salın gitsin.

_____
Unutma bir noktada verdikleriniz aldıklarınızı geçer yine görünmez. Bu kural hep geçerli.
Alışverişi kesmek önemli...
Çözümde o evden bir an önce çıkmak. Durumum yok kredilerim var demiştin.
En güzeli sat arabayı kapat krediyi çık kiraya.
Bağımsızlığınızı kazanmazsanız kayınvalide kendince haklı biraz haksız, sen kendince haklı biraz haksız olarak hayatınıza devam edersiniz.
Üstüne ortamlarda "gelin aldım ama..." diye daha çooook gezer o kayınvalide.

Eşiniz günün sonunda sizin istediğinizi yapıyorsa sorun yok. Ancak bence annesi ve kardeşinin eşinize istediğini söyleme cesaretini bulamamaları lazım. İster çocuğu olsun ister kardeşi ben bu ilişkilerde de bir mesafe olması, konuşurken düşünmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yoksa eşiniz çocuk değil evli kaç yaşında adam, bir susar iki susar üçüncüde istediğini söyleyen istemediğini işitir hesabı o da aynı şekilde agresif konuşursa ilişkileri zedelenebilir. Zaten bence en doğrusu kimseyle yakın oturmamak, arada mesafe olması en güzeli. Ne kadar da mesafe seven bir insanmışım size yazarken fark ettim 😂
Umarım her şey gönlünüzce olur :)
Umarım sizinde herşey gönlünüzce olur. Bende mesafeyi çok seviyorum insana güven verir. Eşim kimsenin ne düşündüğünü umursamaz bizi biz ilgilendiririz ne derlerse desinler herkes bişey der bu hayatta diyor. Bilmem belkide o da hatalıdr

Gelinin, k.v ye balayına gidelim dediği nerde görülmüş?:eek: Çok çakal k.v niz. Siz bu iyi niyetle daha çooook konu açarsınız.:işsiz:

Biz önden gittik başbaşa onlarda 3 gün sonra geldi. Bilet almışlar. Birlikte gezermişiz ailecek. Saf kafam olur anne dedim. Anne gibi gördüm.

Ona saflık denmez başka bişey denir ama kalp kırmak istemediğim için söyleyemiyorum. Çok güzel açık kapı bırakmışsın bir de seviyorum diyosun. Neyini seviyosun bu kadının? Aşırı pasifsin kv den çok sana sinirlendim. Arkadasım olsan baştan aşağı almıştım seni kendine getirmiştim şuan

Verdiğin cevap çok alakasız.
Alışverişi kesersen kurtulma ihtimalin var diyorum.
Kastettiğim arabayı verip vermeme meselesi değil.
Ayrıca döner sana der ben sana evimi verdim sen benzini dert ediyorsun.
Gitmek istemiyorsanız gitmezsiniz. Planınız varsa önce sizsiniz.
Önce eşine ayar vereceksin.
Fakat sen bu alışverişi kesmek için önce aldığını geri vereceksin.
Görünen şu oluyor.
Kayınvaliden hep veriyor, hiç karşılık alamıyor.
Sen hep alıyorsun, hiç vermiyorsun.
Her şeyin bir bedeli var.
Sende eşinde küçüksünüz.
Kendi sorumluluğunuzu almanız lazım, hayatı tek başınıza öğrenmeniz lazım.
Sadece böyle iriki ufaklı konular için değil topyekün kendi hayatınızın sorumluluğunu kastediyorum.

Verdiğin örnek için yapman gereken.
Gitmek istemiyorsan katiyen gitmeyeceksin.
Araba size lazım değilse ve vermek istiyorsanız verin.
Eşinle özel planınız yoksa ve kendisi ailesiyle gitmek istiyorsa salın gitsin.

_____
Unutma bir noktada verdikleriniz aldıklarınızı geçer yine görünmez. Bu kural hep geçerli.
Alışverişi kesmek önemli...
Çözümde o evden bir an önce çıkmak. Durumum yok kredilerim var demiştin.
En güzeli sat arabayı kapat krediyi çık kiraya.
Bağımsızlığınızı kazanmazsanız kayınvalide kendince haklı biraz haksız, sen kendince haklı biraz haksız olarak hayatınıza devam edersiniz.
Üstüne ortamlarda "gelin aldım ama..." diye daha çooook gezer o kayınvalide.
Haklısınız. Dediklerinize dikkat edeceğim. 👏🏻

Ona saflık denmez başka bişey denir ama kalp kırmak istemediğim için söyleyemiyorum. Çok güzel açık kapı bırakmışsın bir de seviyorum diyosun. Neyini seviyosun bu kadının? Aşırı pasifsin kv den çok sana sinirlendim. Arkadasım olsan baştan aşağı almıştım seni kendine getirmiştim şuan
Beni kendime getirin diye soruyorum çok sağolun. O olaylardan sonra değiştim o yüzden kayınvalidem de bana laf sokar oldu. Soğuk davranır oldu. Başıma kakar oldu.

Beni kendime getirin diye soruyorum çok sağolun. O olaylardan sonra değiştim o yüzden kayınvalidem de bana laf sokar oldu. Soğuk davranır oldu. Başıma kakar oldu.

O zaman konuşsun dursun hiç tınmayacaksın. Eşine de net olup ne yemek yaparlarsa yapsınlar benimkini yiceksin diyeceksin. Başka türlü önünü alamazsın. Balayına nasıl izin verirsin onu hiç değinmiyorum bile allah bu insanlara akıl fikir versin!

Biz önden gittik başbaşa onlarda 3 gün sonra geldi. Bilet almışlar. Birlikte gezermişiz ailecek. Saf kafam olur anne dedim. Anne gibi gördüm.

Kanarya :)
Balayına kv de geldi ha
Görümcen o geldi mi

Hadi sen gel dedin sen düşünemedin hadi sen safsın seviyorsun eşin acaba o ne akla hizmet gelin dedi

Yada eşinin ailesi ne.kadar düşüncesiz ki balayını ailecek yasamak istediler

Ayrıca gitme yardıma falan kendini geriye al bakalım tavırları ne olucak

Sev o ayrı ama kendinide kullandiripta o kadar lafı da çekme

Kanarya :)
Balayına kv de geldi ha
Görümcen o geldi mi

Hadi sen gel dedin sen düşünemedin hadi sen safsın seviyorsun eşin acaba o ne akla hizmet gelin dedi

Yada eşinin ailesi ne.kadar düşüncesiz ki balayını ailecek yasamak istediler

Ayrıca gitme yardıma falan kendini geriye al bakalım tavırları ne olucak

Sev o ayrı ama kendinide kullandiripta o kadar lafı da çekme
Canım :) görümcem de geldi malesef. O zaman düşünemedim ne olucak ki gelsin dedim. Eşimde sorun yoksa tamam dedi. Hatalıyız evet. Herkes düşüncesiz dedi zaten. Ama o gelin istemeseymiş banane dedi.

O zaman konuşsun dursun hiç tınmayacaksın. Eşine de net olup ne yemek yaparlarsa yapsınlar benimkini yiceksin diyeceksin. Başka türlü önünü alamazsın. Balayına nasıl izin verirsin onu hiç değinmiyorum bile allah bu insanlara akıl fikir versin!
1 haftalık balayı yaptık. 3 gün tektik sonra onlar geldi bilet almışlar ailecek gezermişiz. Salak kafam olur anne dedim. Sonra beni sürekli yönlendirmeler istediğini yaptrmalar. Yeni gelinim tecrübesizim hatalıydım yapmamalıydım. Şuan yapmıyorum mesela. O da içini laf sokarak soğutuyor.

Cok iyi niyetli gördüm sizi. Tecrubesizlikten belki de.
Balayina hayir mi deseydim demissiniz. Tabi ki hayır demeliydiniz. Balayinda cümbür cemaat ailenin isi ne?
Nacizane tavsiyem araya kalın bir set cekmeniz ve hayir diyebilmeniz. O kadar lafın uzerine zaten gitmeyin de.

1 haftalık balayı yaptık. 3 gün tektik sonra onlar geldi bilet almışlar ailecek gezermişiz. Salak kafam olur anne dedim. Sonra beni sürekli yönlendirmeler istediğini yaptrmalar. Yeni gelinim tecrübesizim hatalıydım yapmamalıydım. Şuan yapmıyorum mesela. O da içini laf sokarak soğutuyor.

Eşin bostan korkuluğumuydu bunlar olurken?

Cok iyi niyetli gördüm sizi. Tecrubesizlikten belki de.
Balayina hayir mi deseydim demissiniz. Tabi ki hayır demeliydiniz. Balayinda cümbür cemaat ailenin isi ne?
Nacizane tavsiyem araya kalın bir set cekmeniz ve hayir diyebilmeniz. O kadar lafın uzerine zaten gitmeyin de.
Tecrübesizlikten inanın. Kötü niyetleri yoktur dedim. İstemiyor gelin bizi derler daha yeni gelinim ayıp olur dedim. Çok hatalıyım. Yeni yeni farkettim burda okuya okuya. Araya seti çektim kalınlaştırmak için elimden geleni yapıyorum 🙏🏻

Nasıl düzeltebilirim. Eşime sürekli gelin annem yaptım yemek annemmm yiyinnn annem sizede alıyımmııı annnem diyo. Eşim de anneme neden ayıp olsun diyor.
Ama çok basit değil mi sence? Kv ye anne artık sende yemek istemiyorum, şu şu sözlerine istinaden artık evimde yiyeceğim diyeceksin.

İyi haftsonları arkadaşlar. Sizlerden fikir almayı seviyorum. Lütfen linçlemeyin sürekli konu açıyorum diye. Tecrübesizim bilmiyorum ne yapmam gerektiğini. İlerde keşke birilerine sorsaydım dememek için size danışıyorum.

Kayınvalidemi severim. Beni rahatsız edicek huyları olsada severim sayarım inatlaştığın saygısızlık yapmışlığım olmamıştır. Benim ufak bi rahatsızlığım var bu aralar ayağımla alakalı ayakta çok duramıyorum çalışıyorum. Halıları kaldırdık komple yıkamak için, izin günümde silinip süpürülüp serilcek. Eşim ben yaparım sen yorulma dedi. Kayınvalidem de evini temizlicez haberin olsun dedi. Buraya kadar normal Allah razı olsun düşünüyor. Gelelim asıl konuya. Aynı binadayız. Çalıştığım için ben yemek yaparım yeriz birlikte dedi. Sağolsun yapma yorulma anne ben part time çalışıyorum zaten dedi. Yaptı yedik gönlü olsun. Ama sonra yemeğim varkende evde yedirtmedi. Anneme gittiğimiz de haber vermediniz dedi. Aynı evde yaşar gibi olduk bunaldım hesap sormaya başladı. En son bi kaç kere “eşimin isteğiyle” orda yedik annesi kardeşi güzel güzel yemekler yapmış eşimin canı çekiyor bende kırmıyorum. Ayağım rahatsız dedim ya indik bi kaç kez ama eşime “aşçımıyım lan ben gelin yapsında ben yiyim gelin aldım ben boşa mı aldım dedi” . Çok alındım her hafta görüşürüz çaya gelirler kahvaltı hazırlarım yemekte yaparım izin günlerimde. En son ki durumda bana annemlerin yanında anneme “sanki bunlar evdemi yemek yiyor sor bakayım evde yemekmi yaptığı var bi kere yaptı da sakatladı kendini” dedi. İnanamadım. Yapıyorum ben yemek anne dedim. Oğlu için gittiğimiz davetler başıma kakıldı. O nasıl laf sokmadır anlamadım. Sürekli millete geline yemek yapıyorum diyor ben istemiyorum evde yemeğimde oluyor 1 tabak vermediği için eşim canım çekti yiyelim mi diyor bende kırmıyorum. Sizce bu yardımı geri çevirmeli miyim ? Ben istemiyorum yardım etsin kendi annem yaptığında başıma kakmaz ama ilerde geline yardım ettim diye yine bana laf sokucak. Bunu yapmak zorundada değil. Herkese sürekli gösteriş yapıyor ben çok iyi kaynanayım diyor ama balayınıma bile gelmiştir kendisi. Herkes ayıpladı gelin istedi istemeseymiş diyor. Ben istemedim bu arada sormadılar bile bilet almışlar :)
Kendi yapıyor. Bu şekilde sizi alistirip berbarr yemege baslicaksiniz. Daha sonra gelin yapsın biz yiyelim olcak. Zaten niyetini belli etmiş. Alındım kırıldım dersen çok ezilirsin. Tavrını koy. Benim kendime ait bir düzenim var de. Yoksa asla kendine ait bı düzenin hayatın olmayacak.

Ayrıca eşiniz de cidden çocuk gibi o ne öyle duyduğunu canı çekiyor. Madem annesinin yemeklerine bu kadar düşkün ve hasret evlenmeseymiş, kalsaymış orada. Benim eşimin ve annemin yanında kayınvalidem bana laf soksa bişey dese benden önce eşim verir cevabını ki ben de susmam cevap veririm. Sonuçta gelini olmak istediğini söyleme hakkı vermez kimseye. Gerekirse ayıplasınlar boşverin siz hakkınızı yedirmeyin kimseye mesafe koyun ve koruyun. Sevgiler..

Back
X