Kayınvalidemin yardım edip başıma kakması.

İyi haftsonları arkadaşlar. Sizlerden fikir almayı seviyorum. Lütfen linçlemeyin sürekli konu açıyorum diye. Tecrübesizim bilmiyorum ne yapmam gerektiğini. İlerde keşke birilerine sorsaydım dememek için size danışıyorum.

Kayınvalidemi severim. Beni rahatsız edicek huyları olsada severim sayarım inatlaştığın saygısızlık yapmışlığım olmamıştır. Benim ufak bi rahatsızlığım var bu aralar ayağımla alakalı ayakta çok duramıyorum çalışıyorum. Halıları kaldırdık komple yıkamak için, izin günümde silinip süpürülüp serilcek. Eşim ben yaparım sen yorulma dedi. Kayınvalidem de evini temizlicez haberin olsun dedi. Buraya kadar normal Allah razı olsun düşünüyor. Gelelim asıl konuya. Aynı binadayız. Çalıştığım için ben yemek yaparım yeriz birlikte dedi. Sağolsun yapma yorulma anne ben part time çalışıyorum zaten dedi. Yaptı yedik gönlü olsun. Ama sonra yemeğim varkende evde yedirtmedi. Anneme gittiğimiz de haber vermediniz dedi. Aynı evde yaşar gibi olduk bunaldım hesap sormaya başladı. En son bi kaç kere “eşimin isteğiyle” orda yedik annesi kardeşi güzel güzel yemekler yapmış eşimin canı çekiyor bende kırmıyorum. Ayağım rahatsız dedim ya indik bi kaç kez ama eşime “aşçımıyım lan ben gelin yapsında ben yiyim gelin aldım ben boşa mı aldım dedi” . Çok alındım her hafta görüşürüz çaya gelirler kahvaltı hazırlarım yemekte yaparım izin günlerimde. En son ki durumda bana annemlerin yanında anneme “sanki bunlar evdemi yemek yiyor sor bakayım evde yemekmi yaptığı var bi kere yaptı da sakatladı kendini” dedi. İnanamadım. Yapıyorum ben yemek anne dedim. Oğlu için gittiğimiz davetler başıma kakıldı. O nasıl laf sokmadır anlamadım. Sürekli millete geline yemek yapıyorum diyor ben istemiyorum evde yemeğimde oluyor 1 tabak vermediği için eşim canım çekti yiyelim mi diyor bende kırmıyorum. Sizce bu yardımı geri çevirmeli miyim ? Ben istemiyorum yardım etsin kendi annem yaptığında başıma kakmaz ama ilerde geline yardım ettim diye yine bana laf sokucak. Bunu yapmak zorundada değil. Herkese sürekli gösteriş yapıyor ben çok iyi kaynanayım diyor ama balayınıma bile gelmiştir kendisi. Herkes ayıpladı gelin istedi istemeseymiş diyor. Ben istemedim bu arada sormadılar bile bilet almışlar :)
Canım sen iyi insan görmemişsin bence.Bunlar iyi insan hareketi değil.İyi insanlar yaptığı iyiliği başa kakmazlar.İnsanların özel günlerine izinsiz dahil olmazlar.Eşin çok istiyorsa gidip yesin sen gitme artık.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Kayınvalidemin huyudur çok laf sokar anneme bana herkese. Bunu anlatırsam zayıf noktamı bilerek. Tekrar temizlicem dediğinde istemiyorum anne ben öyle huzursuz olurum dicem. Olur dimi ?
Birde lafını bilmeyen yaşına göre konuşmayan biri mi🤦 hiç çekilmez...

Canım sen iyi insan görmemişsin bence.Bunlar iyi insan hareketi değil.İyi insanlar yaptığı iyiliği başa kakmazlar.İnsanların özel günlerine izinsiz dahil olmazlar.Eşin çok istiyorsa gidip yesin sen gitme artık.
Onada çok kızıyorum neden kızıyorsun diyor üzülüyor. Daha yeni alışır belki diyorum farklı hayat diyorum. Kardeşi gelince yemek yapmışlar yeriz burda diyor. Benim haberm yok ne yemeği diyorum kızıyorum ama sorun çıkartan ben oluyorum onlar bize yemek hazırlamıi oluyor.

Onada çok kızıyorum neden kızıyorsun diyor üzülüyor. Daha yeni alışır belki diyorum farklı hayat diyorum. Kardeşi gelince yemek yapmışlar yeriz burda diyor. Benim haberm yok ne yemeği diyorum kızıyorum ama sorun çıkartan ben oluyorum onlar bize yemek hazırlamıi oluyor.
Altlı üstlü oturunca bu problem genelde oluyor ya.Bir keresinde üstünde gelini oturan birine gitmiştim gelini yeşil domates istemiş.Ne yapacakmış diye sordu.Göze batıyor yani istesen suç gitsen suç...

O kadar iyi davranıyor ki görmeniz lazım bınu söylediğimde eşim yok şaka yapıyor o derse ?
Tabii ki der. Annesi sonuçta. Haklısın annem lafını ediyor der mi. Ama siz bunları duymak istemiyorsanız gitmeyeceksiniz. Yada yemegi temizliği kv.ye yaptırıp laflara gülüp geçeceksiniz.

Cidden o kadar iyi mi yemekleri ne bileyim bir erkeğin yemeğe bu derece düşkün olması şaşırttı beni ne eşimde gördüm ne babamda ne abilerimde.

Altlı üstlü oturunca bu problem genelde oluyor ya.Bir keresinde üstünde gelini oturan birine gitmiştim gelini yeşil domates istemiş.Ne yapacakmış diye sordu.Göze batıyor yani istesen suç gitsen suç...
Peki soruyorum size bayram tatilinde memlekete gitme planı yapmışlar. Eşime gerek yok dedim tekrar açıldığında konu balayındada birlikteydik ne bu sürekli diyim mi ? Kaynanamda sürekli beni köşede sıkıştırıp gidelim diye karar verdik diyor. Terslicem ayıp olcak nasip diyorum tekrar soruyor. İnat ettim gitmicem.

Tabii ki der. Annesi sonuçta. Haklısın annem lafını ediyor der mi. Ama siz bunları duymak istemiyorsanız gitmeyeceksiniz. Yada yemegi temizliği kv.ye yaptırıp laflara gülüp geçeceksiniz.
Ben kimseye minnet edemem gururluyumdur gülüp geçemem lafımı söylerim. Sadece acemiyim size danışıyorum sağolun.

Peki soruyorum size bayram tatilinde memlekete gitme planı yapmışlar. Eşime gerek yok dedim tekrar açıldığında konu balayındada birlikteydik ne bu sürekli diyim mi ? Kaynanamda sürekli beni köşede sıkıştırıp gidelim diye karar verdik diyor. Terslicem ayıp olcak nasip diyorum tekrar soruyor. İnat ettim gitmicem.
Geçmişi söylemen seni kinci yapar sen başka plan yap eşinin gidip görmek istediği biryer varsa oraya gidelim bu seferlik de.

Cidden o kadar iyi mi yemekleri ne bileyim bir erkeğin yemeğe bu derece düşkün olması şaşırttı beni ne eşimde gördüm ne babamda ne abilerimde.
Çalıştığım için genelde bizde öyle güzel yemekler pişmez daha yeniyim alışamadım da çalışıyorum malum.

Geçmişi söylemen seni kinci yapar sen başka plan yap eşinin gidip görmek istediği biryer varsa oraya gidelim bu seferlik de.
İstemiyorum başka yere gideriz diğer bayramda gideriz dedim ama kaynanam sıkıştırıyor gelin gelin paranızı veririm arabayla gelin diye. Gına geldi bi kere daha desin anne siz gidin biz konuşur istersek geliriz dicem.

İstemiyorum başka yere gideriz diğer bayramda gideriz dedim ama kaynanam sıkıştırıyor gelin gelin paranızı veririm arabayla gelin diye. Gına geldi bi kere daha desin anne siz gidin biz konuşur istersek geliriz dicem.
Eşini ikna et başka plan yaptık de geç.

Kauinvalidenizle cok samimi olmussunuz. Yarin obur gun kimle arkadaslik yaptigina , nereye gittigine neden haber vermedigine de karisir. Neden gelmiyosun. 3 gun olmus 5 gun olmus der. Suan iyi niyetlisin , kotu konusmak istemiyorsun kafan karisik ama yasamis biri olarak soyluyorum , yataklara dusmedikce kimseden yardim bekleme. Hatta dussen de isteme. İnsan olan gelir yardim eder, sonra basina kakarsa , gelmezsen ayip olurdu zaten diye kapatirsin. Kocan yemekler guzel diye sakin kaynananda yeme. Omur boyu boyle mi olacak . Hic senin yemeklerine alisamicak. Nasil yola getiririm dersen eger. "Bu evde ne yemek pisiyosa o,begenmiuo musun. Tamm o zaman artik yapmiyorum. Hep annen de ye" de ama sen hic cikma o yesin gelsin. Sonra zaten yola gelmesi lazim. Kaynana haber verme, gitme arama. Annenin yaninda bunu soyluyosa haddini fazla asmis.sınırıni bilsin :::::edit: balayina mi geldi...bence kaynanani sevme lutfen

Empati yaptım
Annemin yanında ya da giyabimda beni yaptığı iyilikle hele ki zorla yedirdigi yemekle rezil edecek kaynanaya çok atarli bir şekilde "Her yerde yaptığın iyiliği başıma kakiyorsun artik yemekleri ayrı yiyoruz " es kişisine de " git ne zikkimlaniyorsan kendin zikkimlan beni daha da yemek yemeye çağırma o eve" derdim..

Gerildim ya resmen

Senden önce nasılmış peki eşine düşkünlüğü?
Kaynanam evlatları için ölür. Elleriyle besler. Yavrumda yavrum der çok düşer üstüne. Eşim kendi halindedir kendi bildiğini yapar hesap vermez ev haricinde herşeyi eşimle yaptık biz eşim aldı takılarımı falan. Öyle aileye bağımlı değildir eşime sormadan bişey yapamazlar kızar. Beni kullanıyorlar beni kafaya alıyorlar ben isteyince eşimde karım istiyor diye gelir gider. Köye götürmeye çalışıyorlar beni ikna için uğraşıyorlar.

Back
X