Kayınvalidemin yatılı kalma merakı

Yalnizbiranne

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2019
1.484
1.503
63
Merhaba hanımlar eşimin ailesiyle yürüme mesafesinde oturuyoruz benim annem izmir de ben istanbula gelin geldim.eşim annemi en son 3 ay önce gördü bi daha hiç aramadı.aramasın sorun değil ama o benim annemle böyle uzakken ben onun ailesiyle sürekli görüşmeye mecbur kalıyorum artık bundan sıkılmaya başladım.kayinvalidem gençliğinden beri evinde düzgün iş yapmamış annesi hep yanındaymış hala beraberler şimdi de bütün gün yatıyor bi seferinde 14 saat oradaydık toplam 13saati yatarak geçirdi tanıdığım en tembel kadın.bütün enerjisi çenesinde toplanmış hiç bir saniye sesi kesilmiyor nerdeyse.sürekli aynı şeyleri anlatıp duruyor aynı soruları soruyor defalarca açıklamasını yaptığım şeyleri her görüşümde yine soruyor başka insanların hayatlarını bana anlatıp duruyor kendini övmeye bayılıyor şimdiki gelinlerden şikayet ediyor eşime bana bunu bunu al diyor surekli maddi sıkıntılarını anlatıyor aklına bi şey gelmezse şarkı söylüyor.her gördüğümde bunların hepsi ve daha fazlası muhakkak yaşanıyor.çok zor sabrediyorum gitmek hiç istemiyorum torunlarını görmeleri için haftada1 olsun istiyorum ama 2 3 günde bir görüyorum istemesem de.ben davet etmeden sık geliyor mutlaka haftada 1 evimde kalıyor.bu kalmalar sırasında bana sıkıntı veren çok konuşmaları var artık o evimdeyken sıkıntıdan patlayacak oluyorum.eşime sert davranmaya başladım.ona karşı ilgim çok azaldı.çok severek evlenmistim 3.günden annesi ben bu akşam burdayım diyerek bana sormadan kalmaya başladı.1.5 seneden fazla oldu bu kalmalara bi şey diyemedim eşime kalmasın rahat edemiyorum ev yakın götür dediğimde annemi evden mi koviyim dedi.çok yıprandım.şimdi 2.ye hamileyim onu bahane edip kötüyüm diyorum gelip kalmasın istiyorum bu sefer şimdikiler böyle bizim zamanımız rahatlık yoktu hazır bez yoktu böyle değildik diyo.geçen kafamda hazırladım anne hamileliğim zor geçiyor uykum oluyor işim oluyor sen varken rahat etmiyorum gel torununu gör yemeğimizi yiyelim çay içelim akşam geri dön diye ona söylicektim bu sefer küser gidip annesine kardeşine söyler yine benim canım sıkılır diye soyleyemedim ama bi şekilde artık 1 gece bile kalmasına tahammülüm yok en son evelki gün bendeydi gece gitmiş çekiçle mutfak tezgahinda buz kırıyor çocuğumu uyutmaya çalışıyorum kapim kapalı gelip açıp giriyor basimda bağıra bağıra onla konuşuyor saat 11 olmuş uykusu yok ver diye aldı gitti.eşimle aramda büyük soğukluk var artık annesi yüzünden ben bütün güzel duygularımı kaybettim.nasıl uzak tutarım kendimden.ne diyebilirim evimde kalmaması için

Bu kadar kısa mesafede kalması çok anlamsız. Rahatsızlık vermekten başka bir şey değil. Ne oluyor kalınca sanki.

Evliliğinizi etkileyecek boyuta geldiğini eşinizle paylaştınız mı? Eşim bu ruh halimi görüp çaba göstermese, ben hiç göstermezdim sanırım. İnceldiği yerden kopsun derdim. Anne onun annesi sonuçta, sınırları çizmek ona düşer. Ama siz madem kayınvalidenizle konuşmayı düşünmüşsünüz, onu da deneyin.

Kendi anneniz olsa haftada 1 sizde kalmak istese ama esiniz istemese ne düşünürdunuz? Esiniz annenizi evden göndermenizi istese?
Bence haftada 1 idare edilir esinizin annesi nihayetinde. Ben sorun etmezdim sanirim.
Bende problem var herhalde ben gelmediklerinde üzülüyorum yarin oburgun bizde kv olcaz Allah herseyin hayırlısını versin.

Hayır oğlunun evi olsa dahi böyle sürekli kalması normal değil . Klasik kaynana işte hizmet bekliyor . Kalp kırmadan uygun bir dille söyleyin muhtemelen o da geliş gidişini azaltacaktır . Eğer buna küsüp giderse gidebilir kime anlatırsa anlatsın orası sizin eviniz sizin aileniz

Eşim sabret huyları tuhaf haftada 1 torununu görmesi normal bu aralar çok görüştük dedi kalma konusunda bi şey demedi eşim vurdumduymaz malesef benim sıkıntıya düşmem umrunda değil.kendisi sıkmaz kirmaz ama annesinin verdiği eziyeti de umursamaz

Normal bi iletişim olsa baş üstüne ama bana eziyet veriyor evliligimden soğudum ciddi depresyona girdim bu istemeden görüşmelerden artık hiç bi şeyden tat almıyorum

Esin bunların hiçbirini görmüyor mu hiç tepki vermiyor mu? Çok yakın oturup bu kadar kalması normal değil tabiki de . Ama sen kayınvalidenle konuşmak yerine eşinle hallet bence sen kötü olursun ana oğulun arasını açıyor olursun.ayrica size geldiğinde odana falan girmesin pat diye tepki köy bağır çağır çocuğu da verme

Yürüme mesafesinde kendi annem de olsa istemem kalmasını. Herkesin evi, düzeni var. Olmaz. Ben eşinize kızdım ama konuda. Madem siz istemiyorsunuz müsait değiliz, işimiz var, eşim rahatsız, misafirimiz gelecek diye bir sürü bahane söyleyebilir kırmak istemiyorsa da. İnsan olan anlar zaten. Adam umursamıyor ama anne daha önemli..

Bence o geldiğinde kapınızı kapatıp yatın. Hizmet filan da etmeyin. Hamile halinizle yazık size de bebeğe de.

Eşimde asla arada dengeyi sağlayabilecek kabiliyet yok.kadın halimle ailemden biri ona eziyet verse araya girerim eşimi savunurum.o beni hiç öyle sahiplenmiyor.bu olayları sorun etmem yüzünden benden baya soğudu

Evlenmeden annesine çok sinir olurmuş bir sürü laf söylermiş evlenince anneci oldu kendi söyledi.olsun o gitsin annesinin ilgi ihtiyacını konuşma ihtiyacını nesi varsa görsün ama ben uzak durmak istiyorum bi kaç saatten sonra kafam o kadar lafı kaldırmıyor

Aman öyle olmayan mı var.. Pek kıymetli oluyorlar. Eşin dinlemiyor madem sen de evde onları görme. Çekil odana yemeğini kendine kadar ayarla doyur karnını yat. Ağrım, sancım var de ana oğul ne yaparlarsa yapsınlar. Sen hizmet etmesen gelmez o kadın. Eşin de anlar belki.

Her türlü gelir aşırı yüzsüz

Kendi annesi de kv gibi davransa eşi rahatsız olacagı için kendi de pek istemez bence

Oğlunun evi kalması cok doğal değil mi :)
Oğlunun evide gelinin evi değil mi? O eve girip bir yuvayı huzursuz etmek ne kadar sağlıklı adam akıllı şekilde gelip kalsınlar baş tacılar kendileri uzaklaştırıyorlar bende de var bi tane sürekli benim evim diyor benim evime oğlumun evide değil benim evim diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…