- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
- Konu Sahibi denizliligenc1995
-
kesınlıkle katılıyorum hatta ornegın ben
annemın babamın gıttıgı dugunlere bebek gormelere taktıgı takılar bana gelse 2 evım olurdu
hatta annemın ögütü oldu, taktıgım gerı gelecek dıye dusunme bız ne taktıysak asla gelmedı takarken beklentıye gırerek takma sakın sonra uzulursun dedı
bır tanıdıgımız var adı borcam selma . nereye gıtse sadece borcam goturur yarabbım dugune bıle gıderken , yanı dugune gıderken derken tutup borcam takmıyor tabı de dugune elı bos gıder gelının yenı evıne zıyarete gıder borcamla bebek dogar hayırlı olsuna borcamla heryere borcam
bu arada gercekten cok zengın ınsanlar
bu kadın cocugunu evlendırdı dedım buna kımse bırsey takmaz borcam selma adına bosuna erısmedı
bır dugun yaptı gozlerıme ınanamadım altınlar havada ucusuyor en asagısı yarım taktı herkes bılezıkler tamlar cumhurıyet altınları
bıraz adamına gore durumu var bıraz sans meselesı . hıc ummadıgımız kısıler abımın nıkahında abıme taktı ben yemeklı dugun yaptım abıme takılanın yarısı bıle degıldı bana takılan .
benım aılem cok saflık yapmısay malesef işte aynen öyle.. bi de tek çocuk yada kardeş olmak da etkili. mesela bir arkadaşımın annesi en yakın akrabalarına bile ilk evlenen çocuğa mutlaka bilezik takar, diğerlerine sadece çeyrek.. kardeşlerinin çocuklarına bile öyle yaptı. ee biri ötekinden geç evlendi diye suçlu mu yani :) bi de teyzen bu :) ama kadın böyle bir tarz yaratmış kendine :)
öte yandan cidden birden fazla çocuk olunca insanlar daha az yapabiliyor. yani onda tek çocuktur sen yarım götürürsün ama senin 3 çocuğun varsa hepsine ayrı ayrı yarım takamam der, gram yada çeyrek takar. oluyor bunlar..
Ay valla ne güzel. Mesela giriş 100 lira olsunbenım aılem cok saflık yapmıs
aılem herkese bılezık taktı tum kuzenlerıme
eger akrabamız tanıdıgımız bır aıleyle evlendıyse cıft taktılar hem gelıne hem damada
bana cogu bırsey takmadı takan da ceyrek taktı
bu gıdısle dugunler takısız olacak . hıc degılse kımsenın siniri bozulmaz :)
benım aılem cok saflık yapmıs
aılem herkese bılezık taktı tum kuzenlerıme
eger akrabamız tanıdıgımız bır aıleyle evlendıyse cıft taktılar hem gelıne hem damada
bana cogu bırsey takmadı takan da ceyrek taktı
bu gıdısle dugunler takısız olacak . hıc degılse kımsenın siniri bozulmaz :)
35 tlye yapan yerler hala var,biz bir sene once sorduğumuz da 35 tl ye standart menü pilav,kavurma et,salata icecekler pasta vardo mesela .Baska bir yerde sorduk 65 70 tl ye dört dortluk menu verdiler.Bundan 12 yıl önce kişi bsşı 35 tl'den yemekli düğünüm olmuştu...28 lira çorba ve köfteli menü tabldot gibi falan ılacak herhalde.aperatif tarzı kokteyller bile bu paranın çok üstünde artık..yemek işine girişmeden şık bi yerde düğün yapun olsun bitsin bence
Bulunduğunuz İle ve mekana göre de değişiyordur sanırım.biz izmir'deyiz ve burda fiyatlar oldukça uçuk maalesef35 tlye yapan yerler hala var,biz bir sene once sorduğumuz da 35 tl ye standart menü pilav,kavurma et,salata icecekler pasta vardo mesela .Baska bir yerde sorduk 65 70 tl ye dört dortluk menu verdiler.
kv nize hepsini sen karşılarsan olur anne diyinevet kirada oturacağız. Çok teşekkür ederim bu güzel yorum için☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?