- 5 Mart 2018
- 1.394
- 1.355
- 53
- Konu Sahibi denizliligenc1995
-
Sizin babanız neden ödüyorKayınvalidemin kuzeninin burada düğün salonu var
Yemek 30 liraadam 28 liradan yaparım demiş. Babam o kadar para ödeyemem diyor
şehirden şehire yemekli düğün algısı daha doğrusu yemekli düğündeki ikramların ne olduğu bu kadar farkediyor mu ?yani yemekli düğün denen şeyde ordörv tabağı, ara sıcağı, ana yemeği, yanında salatası en son tatlı niyetine de düğün pastası ve anlaşmasına göre alkollü yada alkolsüz içecekleri oluyor.
küçük şehir demişsiniz, ben Edirne'de çok düğüne katıldım; hiç de konu çorbalı normal ev yemeği gibi bir düğün yemeğine dönmedi.
konu sahibi nerede yaşıyor bilmiyorum.. ayrıca hayat bunca pahalıyken küçük şehirde de 60 olmasın ama 40-45 olmalıdır normalde diyorum. sonuçta krizi sadece büyük şehirler değil tüm ülke yaşıyor.
bir de o masalar düğüne göre süslenmedikten sonra salonda olmanın anlamı ne ki corba falan degil kavurma pilav ayran pasta mesrubat olur. Ve kaoabalik olur sizin dediginiz tarzda yapan da oluyor.ama nadir. Malum bizde 2000 kisi olur en az. Batiks biraz daha farkli cok kalabalik aileler
Corba ne alaka. Dedim ya kavurma pilav ayran ardindan meyve en son da pasta kesilip mesrubat olur. Ama biz de dedim ya 2000 kisinin altinda olmaz dugunler. O sekilde organizasyon kalabalik dugunde zor. Bence dogu ve bati bu konuda farkli sanirim batida dugunler daha az kisiyle oluyor genelde bi yuzden olabiliyor . Yani sizin dediginiz sekilde bir dugun burda 200 bin e mal olur Bir de yemeksiz dugun kavrami da yoktur bizde en makulu bu. Herkesin tercihi ben bu sekilde yaptim 9 yil once masa falan da cok susletmedim cok gereksiz bence. 110 bin civari takimiz oldu evimizi borcsuz aldik.şehirden şehire yemekli düğün algısı daha doğrusu yemekli düğündeki ikramların ne olduğu bu kadar farkediyor mu ?yani yemekli düğün denen şeyde ordörv tabağı, ara sıcağı, ana yemeği, yanında salatası en son tatlı niyetine de düğün pastası ve anlaşmasına göre alkollü yada alkolsüz içecekleri oluyor.
küçük şehir demişsiniz, ben Edirne'de çok düğüne katıldım; hiç de konu çorbalı normal ev yemeği gibi bir düğün yemeğine dönmedi.
konu sahibi nerede yaşıyor bilmiyorum.. ayrıca hayat bunca pahalıyken küçük şehirde de 60 olmasın ama 40-45 olmalıdır normalde diyorum. sonuçta krizi sadece büyük şehirler değil tüm ülke yaşıyor.
bir de o masalar düğüne göre süslenmedikten sonra salonda olmanın anlamı ne ki ? gelin olsam hiçbir özeni olmayan masalar görmek beni üzer.
6000 nüfuslu ilçeler var memlekette... Nerede agirlayacakmis? Stadyumda mi? Eger öyleyse köfte ekmek dağıtın makbule geçer..Herkese merhaba
Dün nişanım vardı ve kayınvalidem düğünle ilgili konuştu. İlla yemekli düğün istiyoruz dedi. Babam memlekette tekstil fabrikasının sahibi. Bunu şu yüzden diyorum. Babamın çevresi 5000-6000 kişi var. Yemekli olursa 150 milyara yakın olacak. Biz erkek arkadaşımla o parayı kendimize birikim yapmak istiyoruz. Takılarla biriktirip ev almak istiyoruz. Lütfennn fikir verin nasıl ikna edebiliriz
Benim ailem de yemeksiz istiyor
Herkes yemekli yapıyor diye bizde yemekli yapacakmışız ben şuanda sinirden ağlıyorum
kayınpederde bize bıraktı. O bu konuda rahat ama kayınvalidem ısrarcı. Lütfen bana yardımcı olur musunuz
Neler diyebilirim
Gerçekten bu kadar masraf yapmak istemiyoruz krediyle.
Corba ne alaka. Dedim ya kavurma pilav ayran ardindan meyve en son da pasta kesilip mesrubat olur. Ama biz de dedim ya 2000 kisinin altinda olmaz dugunler. O sekilde organizasyon kalabalik dugunde zor. Bence dogu ve bati bu konuda farkli sanirim batida dugunler daha az kisiyle oluyor genelde bi yuzden olabiliyor . Yani sizin dediginiz sekilde bir dugun burda 200 bin e mal olur Bir de yemeksiz dugun kavrami da yoktur bizde en makulu bu. Herkesin tercihi ben bu sekilde yaptim 9 yil once masa falan da cok susletmedim cok gereksiz bence. 110 bin civari takimiz oldu evimizi borcsuz aldik.
Aynen kesinlikle oncelik meselesi. Yapana saygim sonsuz Benim için gosteris ikinci planda ama yorelere göre de dugun gelenegi diye bir gerçekte var. Yasadigim yer ve cevresi hep bu sekilde.200 kisilik bir dugunle 2000 kisilik dugunu kiyaslamakta bir denklem degil ne durum ne içerik acisindan. Taki da nasip degil sosyo ekonomik cevreyle ilgilidir.gittigin gelir ailelerimiz ne gotururse o gelir.konu sahibi menüsünde çorba olduğunu yazdı. ona istinaden dedim.
doğu-batı geleneklerinden ziyade kişilerin beklentileri ile ilgili bence. doğulu da olsam düğün gibi süslenmemiş masalar beni mutsuz ederdi. sizin için sorun olmaması bölgeyle değil karakterinizle/beklentilerinizle alakalı.
yemeksiz düğün olmaz kavramını da bölgeyle özdeşleştirmek bana tuhaf geldi.
takı meselesi ise herkesin nasibi. takıyı vermeye zaten niyeti olanlar düğüne gidemeseler de ardından eve ziyarete gidip takılarını veriyorlar. şöyle düğün yaptım da böyle takı geldi olayı bir denklem değil yani.
Aynen kesinlikle oncelik meselesi. Yapana saygim sonsuz Benim için gosteris ikinci planda ama yorelere göre de dugun gelenegi diye bir gerçekte var. Yasadigim yer ve cevresi hep bu sekilde.200 kisilik bir dugunle 2000 kisilik dugunu kiyaslamakta bir denklem degil ne durum ne içerik acisindan. Taki da nasip degil sosyo ekonomik cevreyle ilgilidir.gittigin gelir ailelerimiz ne gotururse o gelir.
Kesinlikle,sanki her cagirilan geliyor mu düğüne.Gelse bile ne takacak sanki.4-5000 bin kisi nedir fzlaca abartmis konu sahibi..Benim k.v de de tek oglum rezil olaman etrafa ,benim cevrem cok taki takar karsilar dedi yemekli dügün yaptirdi. agladi sizladı
Kimse dogru düzgün takı takmadi yemegi yiyen 20tl takip kacti.1 yil yemek borcu ödedik. Kimseyide memnun edemedik .lafi dedikodusu bitmedi . Böyle konulari okuyunca başıma ağrı giriyor inanki.
kesınlıkle katılıyorum hatta ornegın benbelki eskiden aynısı daha rahat geliyordu. ama hele ki şu dönemde 5 sene önce bilezik yaptığınız biri, bugünün parasıyla aynı bileziği yapamayabiliyor. ha çevresi tamamen zengin, hiç batak yaşamamış insanlarsa o zaman gelir. ama standart çevreler için artık bu çoğu kez mümkün olamayabiliyor.
süsleme yada düğün şekline gösteriş diye de bakamayız her zaman. garip hint yada arap düğünleri gibiyse gösteriş olabilir tabi.. ama bunu cılkını çıkarmadan çok zarif şekilde yapanlarda var...
200 ve 2000 kişinin denklemi de şöyle olur, bir arkadaş birkaç sayfa önce yazdı.. 2000 kişidir ama gelenin yarısından çoğu 50 tl takar, 200 kişi gelir herkes iyi bilezik yada en az tam takar..
çok insan gördüm anası babası her düğünde takısını takmış ama kendisine az takı takılan..
Bundan 12 yıl önce kişi bsşı 35 tl'den yemekli düğünüm olmuştu...28 lira çorba ve köfteli menü tabldot gibi falan ılacak herhalde.aperatif tarzı kokteyller bile bu paranın çok üstünde artık..yemek işine girişmeden şık bi yerde düğün yapun olsun bitsin bence
Ama köfte çorba salata diye yazmış arkadaş...bana garip geldi...bizim buralarda başlangıç tabağı,ara sıcağı,mezesi,ana yemeği,içeceği şeklinde oluyor yemekli düğün menüleriKuzenin mekanı varmış onlara özel fiyatmis
kesınlıkle katılıyorum hatta ornegın ben
annemın babamın gıttıgı dugunlere bebek gormelere taktıgı takılar bana gelse 2 evım olurdu
hatta annemın ögütü oldu, taktıgım gerı gelecek dıye dusunme bız ne taktıysak asla gelmedı takarken beklentıye gırerek takma sakın sonra uzulursun dedı
bır tanıdıgımız var adı borcam selma . nereye gıtse sadece borcam goturur yarabbım dugune bıle gıderken , yanı dugune gıderken derken tutup borcam takmıyor tabı de dugune elı bos gıder gelının yenı evıne zıyarete gıder borcamla bebek dogar hayırlı olsuna borcamla heryere borcam
bu arada gercekten cok zengın ınsanlar
bu kadın cocugunu evlendırdı dedım buna kımse bırsey takmaz borcam selma adına bosuna erısmedı
bır dugun yaptı gozlerıme ınanamadım altınlar havada ucusuyor en asagısı yarım taktı herkes bılezıkler tamlar cumhurıyet altınları
bıraz adamına gore durumu var bıraz sans meselesı . hıc ummadıgımız kısıler abımın nıkahında abıme taktı ben yemeklı dugun yaptım abıme takılanın yarısı bıle degıldı bana takılan .
allah bilir 6 bın kısıye davetıye dagıtıyordur artık 2024 yılına yetısır gelmesı26 sayfa yorum yazılmış, soru sorulmuş. Konu sahibi nerede?
Saniyorlar ki 5000 altin gelecekAy gidip gelip şu konuya düşüyorum, çok enteresan geliyor hala. Konu sahibi de kaçtı gitti.
Rahmetli babam devlet fabrikalarından birinin yöneticisiydi, yaşadığımız ilde tanınan bir adamdı. Abim iş adamı. Benim düğün 150 kişilikti. 5 bin kişi nedir allah aşkına hala aklım almıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?