- Konu Sahibi denizliligenc1995
-
Şunu soylemek istedim, ben 5 6 bin kişilik kallavi cevresi olan bir fabrikatör olsaydim, kızımdan yarı düğün parasını esirgemezdim..Masraftan kacmak degil ki ama bu bicok yerde aynıdır madem gelenekten gidiliyor nisani kiz tarafi dugunu erkek tarafı yapar.
Parayı kayınvalide verecekse tamam yapın. Sizin cebinizden çıkacaksa hayırHerkese merhaba
Dün nişanım vardı ve kayınvalidem düğünle ilgili konuştu. İlla yemekli düğün istiyoruz dedi. Babam memlekette tekstil fabrikasının sahibi. Bunu şu yüzden diyorum. Babamın çevresi 5000-6000 kişi var. Yemekli olursa 150 milyara yakın olacak. Biz erkek arkadaşımla o parayı kendimize birikim yapmak istiyoruz. Takılarla biriktirip ev almak istiyoruz. Lütfennn fikir verin nasıl ikna edebiliriz
Benim ailem de yemeksiz istiyor
Herkes yemekli yapıyor diye bizde yemekli yapacakmışız ben şuanda sinirden ağlıyorum
kayınpederde bize bıraktı. O bu konuda rahat ama kayınvalidem ısrarcı. Lütfen bana yardımcı olur musunuz
Neler diyebilirim
Gerçekten bu kadar masraf yapmak istemiyoruz krediyle.
Kayınvalidemin kuzeninin burada düğün salonu var
Yemek 30 liraadam 28 liradan yaparım demiş. Babam o kadar para ödeyemem diyor
Düğünü erkek tarafı yapar genelde ya da ortaklaşa yapılır çok istiyorsa yapsın kendiKayınvalidemin kuzeninin burada düğün salonu var
Yemek 30 liraadam 28 liradan yaparım demiş. Babam o kadar para ödeyemem diyor
Herkese merhaba
Dün nişanım vardı ve kayınvalidem düğünle ilgili konuştu. İlla yemekli düğün istiyoruz dedi. Babam memlekette tekstil fabrikasının sahibi. Bunu şu yüzden diyorum. Babamın çevresi 5000-6000 kişi var. Yemekli olursa 150 milyara yakın olacak. Biz erkek arkadaşımla o parayı kendimize birikim yapmak istiyoruz. Takılarla biriktirip ev almak istiyoruz. Lütfennn fikir verin nasıl ikna edebiliriz
Benim ailem de yemeksiz istiyor
Herkes yemekli yapıyor diye bizde yemekli yapacakmışız ben şuanda sinirden ağlıyorum
kayınpederde bize bıraktı. O bu konuda rahat ama kayınvalidem ısrarcı. Lütfen bana yardımcı olur musunuz
Neler diyebilirim
Gerçekten bu kadar masraf yapmak istemiyoruz krediyle.
Dugunun yari parasinin kiz tarafından alındıgini da ilk defa duyuyorum cidden. Kendileri yemekli istiyorlarsa yemekli yapsınlar. Hayır böyle durumlarda çocuklar evleniyor yani onların gönlünü hoş tutmak varken koskoca adam ve kadınların gönlünü hoş tutmak istenmesi herhalde bir türkiye de var.
Ben evlensem 5 10 sevdiğim kişi olsun nikah yapılsın sonra bir eğlenceye gidilsin sonra da hemen güzel bi ülkeye balayina gitmek isterim. Illa 5000 kisi cagiracagiz yemekli düğün isteriz diyen bir kayinvalidem olursa da tabi oda uyar bana sorun değil yapın lütfen o zaman derim :)
Nisanlin bu sebepten annesinin lafını dinleyip senden ayrılacak kadar pasif bir adamsa zaten bitsin çünkü evlendikten sonra annesi onu parmağında oynatır. Senin müdahale etme hakkın olmaz.
Kizmayin ama, babanizin durumu anladigim kadariyla iyi, karsi tarafin bundan bir cikari olabilir mi? Tum masraflari size yikmaya calisiyorlar, nisanlin nisan atarim diyor kiz tarafi gibi trip atiyor falan...bilemedim...
Erkek tarafı yarı yarıya olsun diye istiyor
Nişanlınız annesine dur demek yerine size dur diyorsa ve bu yüzden sizi terkedecekse doğru kişi değildirçok haklısınız
Ben aynen bunu demek istiyorum ama nişanı atarlar diye korkuyorum
Nişan nasıl oldu? Onların katkısı oldu mu?geçen yıl görümcem evlenmiş
Onunda yemekli olmuş. Kayınvalidem bunu söyledi bize. Babam da bizden yarı yarıya ödememizi bekliyorlar dedi
düğünü tek bir tarafa yığmayıp ortaklaşa yapan aile çok aslında. ya kına nişan kız tarafına, düğün erkek tarafına ait oluyor ya da en başından kına, nişan, düğün ortaklaşa yapılıyor.
ama burada sorun hem konu sahibi ve nişanlısı hem kendi ailesi hem de kayınpederi taraftar olmadığı halde sırf kayınvalide istedi diye düğünün yemekli yapılacak olması. bir de üstelik konu sahibi hayır derse nişan bozulur diye korkuyor. ki bu çok daha büyük sorun. bilemedim bana pek oturmamış bir ilişki gibi geldi. eğer üyelik adındaki gibi 1995 doğumluysa 25 yaşında, kendi kararlarının arkasında duracak yaşta biri olması lazım. ama yazdıkları çok daha küçük olduğunu söylüyor.
Düğünü hafta sonu öğle saatlerinde yapıp, düğün bittikten sonra yakın akrabalarınızı, yemek yenilmesi için ayarlanan bir yerde yemeğe davet edebilirsiniz. Bu iki tarafta aynı şehirde yaşıyorsa, çok daha uygun olur. Ve herkesi yemeğe götürmeyeceğiniz için daha az masraflı olur. Ama, bunu iki tarafta istemeli ve yemek parasını ortak karşılamayı kabul etmeli. Eğer iki tarafta istemiyorsa, isteyen taraf kendi yakınlarını çağırıp, yemek verebilir, masrafıda kendi öder. Bu kadar basit.
Düğün sırasında yemek verilmesi çok sıkıntılı oluyor zaten. Öncesinde veya sonrasında olması bana daha mantıklı geliyor.Dediğim gibi iki tarafında ortak kararı önemli olan. Düğün meselelerinde eğer anne baba maddi destek vermeyecekse, evlenen çift ne istiyorsa, onun yapılmasını doğru buluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?