Kayınvalidemin yemekli düğün ısrarı

Soyledikleriniz hic mantikli degil.
5 6 bin kişi siz çagiracaksiniz. Erkek tarafi da var. Stadyumda mi yapacaksiniz düğünü?
5 6 bin kisi diye bi tanıdık cevresi olabilir mi ya?
Nişanı nerede yaptiniz ve kim karşıladı?
Gorumcenizin düğününü ortak yapmis olmalari sizi ilgilendirmez. Kendi kendinize kurmak yerine acikca konuşun. Onlar size acikca, yari yariya yapalim dedi mi? Hayır. Bu sizin yakıştırmanız.
Acikca soylerlerse de, kibar bir şekilde reddedin. Kisi basi 28 liralik dugun yapacaginiza hic yapmayın.
Ya nikahtan sonra ailelerle yemek yiyin 50 100 kisi. Ya da hic onu bile yapmayin. Bi nikah yeter.
Erkek tarafina 5 6 bin kisi dediyseniz, belki bu yuzden yari yariya diye bi beklentiye girmis olabilirler

Çok gereksiz, bizim ailede de böyle bir takıntı vardır. Düğünler illa ki yemekli ve içkili olur. Ben mantıksız buluyorum açıkçası.

Bunlar yarı yarıya ödeyelim diye söyleyip oğluna da ödeyebilirler. Uyanık olun, yazık bu kadar paraya. Kadın sorarsa siz geçen sene istediğiniz gibi düğün yapmışsınız. Bu da bizim istediğimiz gibi olsun, KESİNLİKLE yemekli düğün istemiyoruz dersiniz. Ben öderim derse de kabul etmeyin, yarın bir gün döner döner biz yaptık der üste çıkmaya çalışır. Bınlar geçen sene de böyle yırtık davranmışlardır belki. Biraz istikrarlı olun, evlenenen sizsiniz. Sizin istediğiniz olmak zorunda.

Kayınvalidemin kuzeninin burada düğün salonu var
Yemek 30 lira adam 28 liradan yaparım demiş. Babam o kadar para ödeyemem diyor
Iyide düğünü niye sizin babanız yapıyormuş ki..
adetlerimize gore düğünü erkek tarafı yapar diyin buyrun siz yapın de..uyanık insanlara gicik olurum hele bu kayinvalideyse ayri gicik olurum..

Gözümden kaçmış düğün salonu sahibinin kayınvalidenizin kuzeni olduğu ve kişi başına 30 liralık yemek olduğu. Sizin bu kadar davet edecek kimseniz varsa bulunduğunuz yerde tanınan birileri olmalısınız. Babanız da siz de böyle basit bir düğünü nasıl kabul edersiniz? Çok basit olur düğününüz çok pişman olursunuz bence bunu yaparsanız. Güzel bir davet menüsü en az 50-60 liradan başlar. Kayınvalideniz akrabasıyla falan anlaşmış olmasın yarı yarıya diyipte sizden daha çok para almasınlar sonra.? Nerden bakarsanız olur tarafı yok bence

Fabrikatör baba da masraftan guzel kaciyor ama

Fabrikatör ama kiralık evde oturmamak için çeyreklerle ev alma hayali kuruyor. E düz memur aileden farkı yok o zaman?
Biz orta gelirli bir aileyiz çevremiz de öyle geneli ya oğlan ya kız tarafı ev aldı yada var olan evini hediye etti, meğer fabrikatörden zenginmişiz şaşırdım kaldım.
Yemekli düğünde beş bin çağıracak zenginlikte bir adam kızına bie ev hediye edemiyor

Düğün erkek tarafına ait, yapacaksa erkek tarafı yapsın.
Ay o adam başı 30 liralık yemekle olan düğünleri de biliyoruz, onun için mi kv niz tutturuyor.

Kız tarafı düğün yapmaz ki.
Söyleyin hiç bir şekilde takılardan ve paradan size destek olmam yapacaksanız yapın, yoksa benim yemekli düğün isteğim yok dersiniz.

İikna etmeye çalışmak neden? Kvniz mi evleniyor? Biz böyle karar verdik diyeceksiniz bitecek. Kim olursa olsun, hayatınızın en önemli günlerinden birine karıştırmayın.

Konuşmaya geldiklerinde benim babam “çocuklar yemekli istiyor ama aslında gerek yok bence çok masraf olur” demişti. Bende “biz böyle karar verdik babacığım göze alıyoruz” dedim. Kimseyi karıştırmayın. Evlenecek çapda olduğunuza göre düğününüzün nasıl olacağı kararını da verebilirsiniz.

Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Düğünü erkeğin ailesi yapar. Ailesi yardım etmiyor ise damat tek başına yapar. Gelin ve gelinin ailesi isterlerse yardım da bulunur. Siz ve aileniz destek olacakmışsınız zaten düğüne ve bütçeniz belli. Kayınvalideniz sizden nasıl sanki sizin sorumluluğunuz gibi böyle bir masrafa girmenizi isteyebilir? Nişanlınızın bu kadar büyük bir rakam borca girmesi de asla olmaz, çok zorlanırsınız. Kayınvalideniz 150 bin lira bulup vermediği sürece yemekli düğün de isteyemez.

çok haklısınız
Ben aynen bunu demek istiyorum ama nişanı atarlar diye korkuyorum

Atsınlar
Senin ailen enayi mi ki 5000 kişilik düğün istiyorlar utanmadan? Düğünü erkek tarafı yapar hem düğünü babana yıkıyorlar utanmadan bir de yemekti 5000kişiydi sizi sağmaya uğraşıyorlar. Nişanlın zaten ayrıca pasif bir karakter "anne sen bir dur sen insanlardan nasıl böyle bir şey istersin" diyemiyor mu? Karşı taraf aşırı görgüsüz, anladığım kadarıyla sizin maddi durumunuz da iyi, evlendikten sonra da bu çocuk baban bana araba alsın der söyleyeyim. Sen bu tipleri çok aradın mı???

5000-6000 kişilik dügün olurmu hiç? Kv'denin isteğine "aayy paramiz yok" diye söyleniyorsun fakat babanin 5000 kişiyi davet etmek istemesine gikin çikmiyor. Sanki meghan markle düğünü.

Banada ayirten yemeksiz dügün tuhaf geliyor. Sanki "ucuza getirtelim ama altinlar bizim olsun" mesaji veriliyor gibi geliyor bana.

Yanlız 5000-6000 kişilik davetli çağırmayı düşünen kız tarafı sanırım parti kongresi yapıp başkan seçecekler.

Yemeksiz düğün ben de sevmiyorum ya kendi adıma konuşayım...
Kaba söz olacak ama aç ayı oynamaz yani....
Hem de misafirler gibi görüyorum hem de takı takıyorlar vs vs
Bu benim fikrim....
O kadar kişi çağırmasanız ki bence zorunda değilsiniz yemekli düğün yapılabilir....

ha ama buna karar verecek olan sizsiniz kv ya da diğer taraf değil....
Nişanlınızın annesiyle konuşması gerek ne ya ben anneme bir şey diyemem bu söz çok şey anlatıyor da neyse....

bir de şu var siz çalışıyormusunuz?
Düğün bütçesi ikinize mi ait?
İkinize ait olsaydı işte daha kolay söz hakkı sahıbı olurdunuz...
Ne kendi anne babanıza ne de karşı tarafa muhtaç kalırdınız....

ama bence nişanlınızda iş yok

Kayınvalidemin kuzeninin burada düğün salonu var
Yemek 30 lira adam 28 liradan yaparım demiş. Babam o kadar para ödeyemem diyor
Dğğünü erkek tarafı yapar zaten normalde. Madem istiyorlar illa erkek tarafı ödeyecek. Ayrıca düğün salonuna 5bin kişi nasıl olur ki izdiham çıkmaz mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…