Kayınvalidemin yemekli düğün ısrarı

Hemen hemen aynı zamanda yazdığımız için yorumlarınızı okuma şansı buldum. Bizim ailemizde de herkes yemekli düğün yapar ancak çok büyük bir çevremiz yok, düğünlerimize maksimum 500 kişi gelmiştir. Konu sahibinin babasının çok tanıdığı varmış ve büyük olasılıkla babası onların düğününe gitti gidip altın taktı. Şimdi kimi çağırmasa ayıp olacak diye düşünüyordur. Benim tanıdığım çevresi çok büyük insanlar önce nikah yaptı, gelmek isteyenler geldi ve altın taktı. Samimi çevresine de yemekli düğün yaptı. Ama belki konu sahibinin babası bu durumda da bazı insanların alınmasından çekiniyordur. Ama tabi benimkiler hep tahmin denizliligenc1995 denizliligenc1995 cevap verecektir.

Eh o zaman kv'dede insanlari yemeksiz ağirlamaktan çekkniyordur? Yani eger bir tarafa gak denilecek ise, iki tarafada olmali.

Herkes burda kv'deye saldiriyor, erkekleri sömür misali. Kimse demiyor ee bu gelin tarafida abartiyor. Hadi 5000 kisilik dügün yemeksiz olsun. En en en asgari tutar ile sadece kuru pasta diyelim kisi basi 10 lira.

Yani kv'de 50bin lirami harcasin? Sirf adam fabrikatör diye? Ki bunun daha gelinligi, ev dösemesi zartu var zurtu var. Bende kv'de olsam yemisim sizin çevreyi der kurus bile harcamazdim.

Eger o kadar insan agirlanacaksa, "fabrikatör kizi" ise bu güzel olmali bir defa. Kuru pasta ile sadece misafirmi agirlanir? Burdaki yorumlarda tuhaf açikçasi. Normalinde Türkler böyle söyle misafirperverlerdir. Dügün olunca "al size azcik kuru pasta meyve suyu, çikmadan öncede altinimizi verin" oluyor.

Nişanlınız neden bişey demiyor annesine diyecek ki biz yemekli düğün istemiyoruz bitti.
Babanızda aynı şekilde yemekli düğünün mafrafına yardım edemem durumum yok diyecek. Tabi bunu normal değil kesin bir dille söyleyecekler

Bence herkes düğününü kendi yapsın cidden ya 50 60 yaşındaki insanların borç ödemesi beni üzüyor açıkçası....

ha illa yapacam düğünümü diyorsan bazı şeylerden vazgececeksin
Madem maddi duruma uygun değil ya 5000 kişiden ya yemekten ya her ikisinden vazgececeksin ay

Kv babanın durumunun iyi olmasından dolayı düğünü ona kitlemeye çalışıyor olabilir baban da ben K kadar para ödeyemem dediğine göre. Kaldı ki düğünü erkek tarafı yapar normalde. Siz ödeyecekseniz tabi ki kimseyi dinlemeyin. Kv çok istiyorsa ödesin parasını siz de yapın düğünü. Nedense bi tiksindim kv den düşündüğüm doğruysa🙄

5000 kişi nereye sığıp yemek yiyecek?
Da vincinin son akşam yemeği tablosunun 5000 kişiliği mi olacak?
Vallaha aklımda öyle canlandırdım ah ah adamın resmi her döneme uyuyor.....

kemikler kesin sızladı ama ne yapayım

Eh o zaman kv'dede insanlari yemeksiz ağirlamaktan çekkniyordur? Yani eger bir tarafa gak denilecek ise, iki tarafada olmali.

Herkes burda kv'deye saldiriyor, erkekleri sömür misali. Kimse demiyor ee bu gelin tarafida abartiyor. Hadi 5000 kisilik dügün yemeksiz olsun. En en en asgari tutar ile sadece kuru pasta diyelim kisi basi 10 lira.

Yani kv'de 50bin lirami harcasin? Sirf adam fabrikatör diye? Ki bunun daha gelinligi, ev dösemesi zartu var zurtu var. Bende kv'de olsam yemisim sizin çevreyi der kurus bile harcamazdim.

Eger o kadar insan agirlanacaksa, "fabrikatör kizi" ise bu güzel olmali bir defa. Kuru pasta ile sadece misafirmi agirlanir? Burdaki yorumlarda tuhaf açikçasi. Normalinde Türkler böyle söyle misafirperverlerdir. Dügün olunca "al size azcik kuru pasta meyve suyu, çikmadan öncede altinimizi verin" oluyor.
Benim düğünüm de yemekliydi ancak yakın akrabalarla oldu. 5 bin kişiye yemekli düğün yapsaydım emekli olana kadar düğün parası ödemem gerekirdi.ç😂 Baba zenginse düğün de az biraz iyi olmalı ancak sadece kuru pasta kola verilmiyordur o eskilerde kaldı bence. Şu an aparatif şeyler veriliyor diye düşünüyorum. Kanepeler börekler vs. Onlar da güzel oluyor bence

5-6 bin kişilik düğün olmaz. Merhaba dediğiniz her insanı düğüne çağırmak zorunda değilsiniz. O kadar kişiye düğün de 150 bine mal olmaz. Kişi başı 80 liradan falan hesaplayacaksınız en az. Bu fiyatın içinde alkol yok.

Düğün isteyen, ısrar eden kendi yapsın der geçerdim ben olsam. Ama bence de düğün yapılacaksa yemekli olmalı, diğer türlüsünden hoşlanmıyorum ben açıkçası. Ya düğünsüz nikah, ya da yemekli düğün. Bu benim fikrim tabi ki.
80 e kalmadı canım🤷‍♀️ En az 100 150 diye biliyorum azcık eli yüzü düzgün bi yerse

Herkese merhaba
Dün nişanım vardı ve kayınvalidem düğünle ilgili konuştu. İlla yemekli düğün istiyoruz dedi. Babam memlekette tekstil fabrikasının sahibi. Bunu şu yüzden diyorum. Babamın çevresi 5000-6000 kişi var. Yemekli olursa 150 milyara yakın olacak. Biz erkek arkadaşımla o parayı kendimize birikim yapmak istiyoruz. Takılarla biriktirip ev almak istiyoruz. Lütfennn fikir verin nasıl ikna edebiliriz
Benim ailem de yemeksiz istiyor
Herkes yemekli yapıyor diye bizde yemekli yapacakmışız ben şuanda sinirden ağlıyorum :KK43::KK43::KK43:
kayınpederde bize bıraktı. O bu konuda rahat ama kayınvalidem ısrarcı. Lütfen bana yardımcı olur musunuz
Neler diyebilirim
Gerçekten bu kadar masraf yapmak istemiyoruz krediyle.
Anltın durumunuzu ve yapmak istediklerinizi kayınvalienize.Kendi ödeyecekse yemekli yapın yoksa hiç gerek yok o kadar yükün altına girmeye

çok haklısınız
Ben aynen bunu demek istiyorum ama nişanı atarlar diye korkuyorum
Böyle bi şeyden atılacak nişanı onlara bırakma sen at niye korkuyorsun onu da anlamış değilim. Biraz amiyane bi yorum olacak ancak toplumsal bakış açısından bahsederek şunu söyleyim babandan dolayı sen zaten boşta kalmazsın korkma. Evlenemez diye çekiniyorsan çekinme. Muhtemelen yerli olduğunuz küçük bi yerde varlıklı bi ailenin kızısın öyle yerlerde çalıştım havada kapılıyorsunuz korkma😊

çok haklısınız
Ben aynen bunu demek istiyorum ama nişanı atarlar diye korkuyorum
Seni salak yerine koyuyorlar farkindamisin.🤬🤬🤬 Kolay kolay yorum yapmam bu arada (cunku yanlis sey derim diye korkarim günaha girerim diye korkarim)

Benim düğünüm de yemekliydi ancak yakın akrabalarla oldu. 5 bin kişiye yemekli düğün yapsaydım emekli olana kadar düğün parası ödemem gerekirdi.ç😂 Baba zenginse düğün de az biraz iyi olmalı ancak sadece kuru pasta kola verilmiyordur o eskilerde kaldı bence. Şu an aparatif şeyler veriliyor diye düşünüyorum. Kanepeler börekler vs. Onlar da güzel oluyor bence

Millet burda kuru pasta meyve suyundan bahs ettide ondan dolayi diyorum. O halde dügün cocktail tarzi olmali. Yani 1-2 saatlik, alkolde var içinde. Aparatif biraz daha sasali olmali (yani zengin dügününde sarma biraz tuhaf :) ).

Ve bu bile dedigim gibi çok pahali olur. Gerçekten hiç kimse 5000 kisilik dügünü sorun etmiyor. "Kiz tarafidir, hakkidir" olarak bakiliyor. Damat tarafida af edersin esek, tabiki ödeyecek. Kv'de bir istekte bulunursa ama vay söyle böyle deniliyor. Iki yüzlülük bana sorarsan.

o da istemiyor ama annem diyor ona kızamam diyor
Bugün tekrar konuşacağız. Burada konuşulanlardan bir şeyler aklıma kazıyıp öyle diyeceğim
Nişanlımla ben ev almak istiyoruz nişanlım gereksiz yemekli diyor
Kızmadan söylesin anlatsın.Neden ısrarcı bu kadar bu konuda.Annesine net tavrını göstermesi lazım

80 e kalmadı canım🤷‍♀️ En az 100 150 diye biliyorum azcık eli yüzü düzgün bi yerse

valla geçen yaz yeğenimi evlendirdik, yalvar yakar alkol bizden ancak 80’e anlaştık eli yüzü düzgün bi yerle. Ki 500-600 kişilik bir organizasyondu o bile bana saçma geldi. 5000 kişiye yemekli ya da yemeksiz düğün komik bence, festival mi bu?
Eşimin patronu ki Türkiyenin büyük holdinglerinden birinin sahibi vergi rekortmeni bir adamdır oğluna 2000 kişilik düğün yaptı. Sıradan bir sanayicinin 5000 kişi çağırması biraz görgüsüzlük bana kalırsa.

Back
X