• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemle Başım Dertte :(

kayınvalidenin gözlerinini içine baka baka gece yatarken odamı kilitleyeceğim de yada göstere göstere kapını kilitle yat o nasıl bir terbiyesizlik ahlaksız kadın ne görmeyi umuyordu ben bu durumlarda çok farklı şeyler düşünüyor ve bunu pat diye aynen düşündüğüm gibi sölüyorum burda söyleyemiyorum anlayın siz artık diğer konuda artık görümce göz taşı gördüğün yerde bas taşı hepimiz görümceyiz hepimiz geliniz ama ben saygıdan yanayım o ev senin sana hbr etmeleri uygun olup olmadığını sormalı sonra plan yapmalıydılar ama maalesef onu yapacak görümce ben daha tanımıyorumbenimki bana gelmez bile şükür

kilitliyorum artık zaten kapıyı ve odalar yanyana muhakkak duyuyodur kitlediğimi. ne görmeyi umduğunu bende bilmiyorum, bilmekte istemiyorum ya :(

şaka gibi ya,gecenin 1 i,uyudunuz mu diye kontrole gelmiş,gece bekçisi mübarek :27:
gerçekten çok sinir bozucu.
ertesi gün konuşmadınız mı?
anne bir daha böyle bir şey yapma,yatak odası eşlerin özel yeridir diye?
birde 2 hafta çok uzun değil mi?
bizede 3 günlüğüne gelmişlerdi kv kp.
genel görünüm itibariyle bişey yoktu ama kv herşeyi kendi istediği gibi yapmaya çalışıyordu,
kafasına göre evi düzeltiyor vs.
Allah razı olsun hizmet konusunda çok iyidir,yardım eder,yeni evliyim diye öğrenemediğim,beceremediğim temizliğimi dip bucak yapar bende yardım ederim.
bizim problemimiz kayınvalidemin hakimiyet kurma çabasıyla ilgili...

biz geçen ankaraya gitmiştik.
eşimle birbirimize balım deriz.
kayınvalidem bunu duyduya eşimede bana da sürekli balım demeye başladı :27:
iyi niyetle olabilir ama beni rahatsız etti.
özellikle eşime vurgulaya vurgulaya diyordu.
en sonunda eşim şakayla karışık:''bana balım deme yaa midem bulanıyor'' dedi de kesti biraz :27:

konuşmadım ya eşimle konuşmayı düşündüm öncelikle bu konuyu. çünkü eşimde normal karşıladı annesinin bu durumunu.
şimdi ben annesiyle konuştuğumda eşim annesine hak verebilir bu nedenle önce herkes gittikten sonra eşimle konuşmayı düşünüyorum. sonrasında ise bakıcaz artık neler olacak :(
1-2 gün diye gelmişti aslında ama 2 hafta oldu kadın gitmek bilmiyoki, aksine milleti de topluyo başıma. tabi keyfi, rahatı yerinde. yiyo içiyo yatıyo daha ne istesin. şimdi kalkıp evine gitse bi sürü iş güç yapacak, rahatı bırakır mı? :((

görümcede toplada kocasını çoluk çocuğunu tatile geliyomuş bize, benden habersiz.

ya ben napiyim? benimki can değil mi Allah aşkına, daha ben hiç tatil yapamadım, yorgunluktan ölüyorum :((

ama görümce gelince hiçbişey yapmıycam. yardım etsin o da bana. ben yemek hazırlıyosam salata yapsın, sofrayı hazırlasın. hepsini yaptırcam valla kafama koydum. belki o zaman bir an önce geri dönerler.

bana nisan ayında eşimin annesi,babası ve babaannesi geldiler. 7-8 gün kaldılar. 5 haftalık hamileydim ve bunu henüz bilmiyordum. ve misafir ağırlamak beni çok yordu. akşam yatınca eşime diyordum ''yatılı misafir çok zormuş, geberdim off'' falan diye yorulduğumu belli ediyordum. kv sorunum falan yok ama cidden yoruluyordum yani, normalde akşamları kanepelerde yatarız eşimle karşılıklı :) ve eşim onlara ne zaman göndereyim sizi biletleri ayarlayım mı demeseydi kp kalmak istiyordu aslında. siz de öyle yapın. başbaşa kalınca çok yorulduğunuzu açıklayın.

bana nisan ayında eşimin annesi,babası ve babaannesi geldiler. 7-8 gün kaldılar. 5 haftalık hamileydim ve bunu henüz bilmiyordum. ve misafir ağırlamak beni çok yordu. akşam yatınca eşime diyordum ''yatılı misafir çok zormuş, geberdim off'' falan diye yorulduğumu belli ediyordum. kv sorunum falan yok ama cidden yoruluyordum yani, normalde akşamları kanepelerde yatarız eşimle karşılıklı :) ve eşim onlara ne zaman göndereyim sizi biletleri ayarlayım mı demeseydi kp kalmak istiyordu aslında. siz de öyle yapın. başbaşa kalınca çok yorulduğunuzu açıklayın.

canım yorulduğumu eşimde çok iyi biliyor zaten bende her gece söylüyorum çok yoruldum falan diye. hatta annesi geldiğinden bugüne yorgunum, öldüm bittim diye hiç birlikte olmaya bile izin vermedim anlasın diye. ama annesi olduğu için pek bişey demiyor.

daha öncede kv, kp beraber gelmişlerdi o zaman bu kadar yorulmamıştım çünkü kayınpederim çok iyidir Allah ondan razı olsun. sürekli bana kızım otur, işten geldin yorgunsun. boşver herşey halledilir canını sıkma, kendini yorma falan derdi. pek koşturmazdı beni öyle. suyunu falan bile hep kendi kalkar içerdi. ama kv öyle değil. suyunu bile kalkıp içmiyor, benden istiyor. herşeyini ben yapıyorum.

canım üzülmeyi bi kenara bırak ayaklan ezdirme kendini. bu kandilde işitmediğim laf kalmadı benimde. eşim sağolsun resti çekti. evladını düşünen anne gelinine iyi davranır ezmez kırmaz. yeterse yeter artık cinnet geçirdim yeminle. yazık günah ağırlığını koy.

konuşma arasında dokundurmalar yap,falanca arkadaşım bana sormadan çat kapı geliyor insan müsaitmisiniz diye sorar belki müsait değilim belki yorgunum belki eşimle başbaşa kalmak istiyorum ..bunuda anlamazlarsa, bugun müsait değilim evde yokum de çık bi yerlere hakikaten sonra evine dön sessizce :)

KAyınvalidenin yaptıkları başlı başına yanlış ama senin eşinle paylaşmamanda yanlış...
Sen kv'ne anne niye odaya girdin desen suç olur göze batar ama oğlu derse sesi çıkmaz çünkü onun oğlu sen el kızısın ...Bu hep böyledir bence ...
Bence sen eşini karşına al güzel tatlı dille sıkıntılı konularını anlat eşin de umarım anlayışlı biridir o da annesine anlatır knşr varsın sen kötü kadın ol gözlerinde ama eşinle aran iyi olsun...içine atarsan allah korusun hasta olursun niye kendine eziyet ediosun bi yokla eşini kafana takma yani paylaş iyi günde kötü günde diye evet demediniz mi emin ol paylaşınca sıkıntında azalcak ...Senin sesin çıkmıyo diye herkeste rahat rahat kendine ortamını kurmuş odaya girmeler ne cesaretle yani...

En kısa zamanda eşinle konuş umarım her şey yoluna girer çünkü sen taviz verdikçe hep üstüne çıkcaklar önlemini al derim

canım üzülmeyi bi kenara bırak ayaklan ezdirme kendini. bu kandilde işitmediğim laf kalmadı benimde. eşim sağolsun resti çekti. evladını düşünen anne gelinine iyi davranır ezmez kırmaz. yeterse yeter artık cinnet geçirdim yeminle. yazık günah ağırlığını koy.

konuşma arasında dokundurmalar yap,falanca arkadaşım bana sormadan çat kapı geliyor insan müsaitmisiniz diye sorar belki müsait değilim belki yorgunum belki eşimle başbaşa kalmak istiyorum ..bunuda anlamazlarsa, bugun müsait değilim evde yokum de çık bi yerlere hakikaten sonra evine dön sessizce :)

KAyınvalidenin yaptıkları başlı başına yanlış ama senin eşinle paylaşmamanda yanlış...
Sen kv'ne anne niye odaya girdin desen suç olur göze batar ama oğlu derse sesi çıkmaz çünkü onun oğlu sen el kızısın ...Bu hep böyledir bence ...
Bence sen eşini karşına al güzel tatlı dille sıkıntılı konularını anlat eşin de umarım anlayışlı biridir o da annesine anlatır knşr varsın sen kötü kadın ol gözlerinde ama eşinle aran iyi olsun...içine atarsan allah korusun hasta olursun niye kendine eziyet ediosun bi yokla eşini kafana takma yani paylaş iyi günde kötü günde diye evet demediniz mi emin ol paylaşınca sıkıntında azalcak ...Senin sesin çıkmıyo diye herkeste rahat rahat kendine ortamını kurmuş odaya girmeler ne cesaretle yani...

En kısa zamanda eşinle konuş umarım her şey yoluna girer çünkü sen taviz verdikçe hep üstüne çıkcaklar önlemini al derim

bugün gidiyolar arkadaşlar sonunda. hepinize destekleriniz ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim. söylediklerinizi çok fazla uygulayamadım keşke yapabilseydim ama yapamadım. :( çünkü öncelikle eşimle konuşmak istedim. çünkü biliyorum ki kv ve görümcemin yaptıkları eşime göre gayet normal şeyler. benim öncelikle eşime yaptıkları şeylerin normal olmadığını, benim rahatsız olduğumu anlatmam gerekiyor. onun desteğini almam gerekiyor. yoksa ben annesine yada ablasına karşı tepki koyduğumda beni savunmayacaktır ve bu beni daha çok yaralayacaktır.

görümcemler geldikten sonra neler yaşamadım ki... :( herşeyime karışıldı, herşeyin yeri değiştirildi. yatak odamın çarşafını bile değiştirmeye kalktılar düşünebiliyor musunuz? :( ben eşime bunların hoş olmadığını söylemeye çalıştım ama eşim ailesinin bana yardım etmeye çalıştığını düşünüyor ve beni haksız buluyor :(((

bu akşam hereks gidiyor çok şükür evde kıyametler kopacak. bana dua eder misiniz arkadaşlar.

bundan sonra kimse karşısında eski gelini bulamayacak, bunu eşim de dahil herkes anlayacak :((((

Back
X