• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemle Başım Dertte :(

eşime annesi çıktıktan sonra kendimi çok kötü hissettiğimi söyledim ama beni anlamadı sanırım çok umursamadı, sahaba kadar kendi kendimi yedim bitirdim :( herkes gittiğinde konuşcam inşallah :(

kadın birden odaya girince panikle kitlendim kaldım, nutkum tutuldu inan canım ya napacağımı bilemedim sadece şoka girmiş vaziyette izledim :((( offf aklım almıyor ya :( bi gitselerdi.

daha yarına ne yemek yapıcam onu düşünmem lazım :(

düşünme işte bırak

Sen abartmıyorsun canım ama kaynana milleti böyle. sütleri izin vermiyor demek ki:)) kk nın akıllı kadınlarının tavsiyelerini dinle, istersen birkaç kez tatlı sert tepkini belli et. tepki vermedikçe başımıza çıkıyorlar ama öte yandan, ben de şu zamana kadar kendimi yedim, hiç tepki vermedim, veremiyorum:))

herkesin başında hemen hemen benzer dert var, kaynanası dert olmayana da gelini dert oluyor:))

bir gece kayınvalidemlerin yazlığında uyuyoruz ve sıcaktan pişmiş bir şekilde uyandım o da ne kayınvalidemin eli benim göğsümde!!! terlemiş miyim ona bakıyormuş:1::1::30::30::30::30::37::37::37::37: hiçbir şey diyemeden psff şeklinde uykuma geri dönmeye çalışmış, tüm gece de huzursuz olmuştum. keşke o zaman tepkimi koysamışım ama şimdi ne yapıyorum? kapımı kilitliyorum :1::1::1::emir_bebek::emir_bebek::1::1::1::1:

sen azdaha susarsan evin elden gidecek aklını başına al bence
az sesin çıkar yoksa sen evin hanımı değil hizmetçisi olcan
nedemek ya yatak odasına girilmesi
ne demek evin hanımına danışılmadan misafir buyur etmesi
ben kimim diye sor bi eşine ben olsam waryaaaa
seni tetiklemiyim ama gidişat
şuAN meme kanseri olan işyerinden bi ablammın anlattıklarına benzettim bi an

allah allah hakikaten pes:19: eşinize keşke ya biz o sırada sevişiyor olsaydık ne olacaktı hiç düşünüyo musun diye bi sorsaydınız. neyse ki bi terslik olduğunu anlamış. herkes gidince etraflıca konuşmak en mantıklısı. kolaylıklar diliyorum.

o soruyu sormak aklıma gelmedi o anda canım. çünkü gerçekten nutkum tutulmuştu, şoktaydım.

teşekkür ederim canım bende öyle yapıcam herşeyi konuşcam eşimle. artık tahammül edemiyorum ya :(

eşin nasıl annem merak etmiştir derki... yuh yani. k.validen çok büyük terbiyesizlik yapmış...

ayrıca sana sorulmadan misafir davet edilmeside kabul edilebilecek birşey değil. bir arkadaş onların da evi demiş. hayır o ev senin ve eşinin evi. ne k.validenin nede görümcelerinin yada senin ailenin evi değil...

ben bu sıcak havada yemek yapacak durumda değilim. kaldı ki başkalarınada yemek yapabileyim. halim olmuyor.... senin yerinde olsam dışardan söylerim. yada ekmek peynir gibi basit şeyler çıkartırım...

görümcelerine yardım etmesi normal. onlar sızlanıyorlardır. sende ayıp olmasın diye dört dörtlük hizmet ediyorsundur...

gerçekten nasıl hissediyorsan akşam öle davran...

eşim annesinin çok saf olduğunu düşünüyor ve beni çok sevdiğini sanıyor. onu korumaya çalıştı bence bana göre. çünkü o da aslında farkında annesinin yaptığının yanlış olduğunun ama yediremedi belki o da. bilemiyorum, yada çok iyi niyetli mi düşünüyorum :(

bende inanamadım görümcemin geleceğini duyduğumda ilk ama zaten herkes kararını vermişti bana diyecek bişey kalmadı. gelmelerine bişey demiyorum aslında çok ama habersiz gelmeleri beni çok kırdı. sanki dış kapının mandalıyım ben kimsenin umrunda değilmişim gibi. oysa herşeyi yapan benim :(((

kaç gün kalacaklarını bile bilmiyorum :((

canım sen abartmıyorsun. bende aynı durumları çektim sustum içime attım ama kabak fena patladı. sen istediğin kadar iyi niyetli ol yinede yaranamazsın. orası sizin eviniz birisi geleceği zaman seni araması lazım. sonuçta adam bütün gün işte evde olan sensin. yatak odana girdiği an keşke bağırsaydın yaptığı hatayı anlasaydı. bence sen sustukça tepene çıkarlar. sen hizmetçi değilsinki o evde. bence eşinle en doğru biçimde al karşına konuş. daha yeni evlisiniz hem yaa millete mi bakacaksın? yüz verirsen astarını isterler ben sana söyliim. ayrıca ezdirme kendini tamam bağır çağır demiyorum ama herkes yerini bilsin! fikirlerini sun senin farkına varsınlar. oranın senin evin olduğunu hatırlat yoksa ilerde daha çok çekersin bence. benim eşimde ailesine düşkün hep başlarda bana sormadan bi bakıyordum çatkapı gelirlerdi. ama ben kayınvalideme çatkapı ansızın misafirden hoşlanmadığımı, evde oturuyo olsamda bir günüm diğerine uymadığını söyledim. aramız biraz serinledi ama olsun. oda benim mahremime giriyordu eşimi hep alıp her misafirliğe geldiğinde yatak odasına geçiyorlardı. en son başka oda yokmu orası mahrem ayıp olmuyormu diye bozdum! çünkü iyi niyetle sölediğim hiç birşeyi kale almadı. bence aklını kullan güzelim yoksa bakıcılıkla geçer ömrün bir gramda haysiyetin olmaz..

Kayınvalidenin yaptığı ayıptan da öte bişey:31:Yorum bile yapmıcam o konuda, ama olan olmuş elden bişey gelmiyor işte. Amacı neydin anlamak mümkün değil.
Neyse, demek görümcen de geliyomuş ve senin en son haberin oluyor öyle mi? Bence eşinle konuş. Fazla sesini yükseltmeden, anlayışla konuş. Yani gelsin tabi gelmesin diyen yok ama sen evin hanımısın, sana sorulmalı:31:

evet konuşucam bende en kısa zamanda teşekkür ederim canım :(

düşünme işte bırak

doğru diyosun ama işte ailem misafiri iyi ağırlamak gerek derdi hep, duramıyorum bişey yapmadan. biliyorum yapmamalıyım ama :(((

Sen abartmıyorsun canım ama kaynana milleti böyle. sütleri izin vermiyor demek ki:)) kk nın akıllı kadınlarının tavsiyelerini dinle, istersen birkaç kez tatlı sert tepkini belli et. tepki vermedikçe başımıza çıkıyorlar ama öte yandan, ben de şu zamana kadar kendimi yedim, hiç tepki vermedim, veremiyorum:))

herkesin başında hemen hemen benzer dert var, kaynanası dert olmayana da gelini dert oluyor:))

bir gece kayınvalidemlerin yazlığında uyuyoruz ve sıcaktan pişmiş bir şekilde uyandım o da ne kayınvalidemin eli benim göğsümde!!! terlemiş miyim ona bakıyormuş:1::1::30::30::30::30::37::37::37::37: hiçbir şey diyemeden psff şeklinde uykuma geri dönmeye çalışmış, tüm gece de huzursuz olmuştum. keşke o zaman tepkimi koysamışım ama şimdi ne yapıyorum? kapımı kilitliyorum :1::1::1::emir_bebek::emir_bebek::1::1::1::1:

seninki de kötü bir durummuş canım ya, ama o anda insan kitlenip kalıyor bişey diyemiyor değil mi :( şuan bende çok pişmanım niye tepki veremedim diye :(((

sen azdaha susarsan evin elden gidecek aklını başına al bence
az sesin çıkar yoksa sen evin hanımı değil hizmetçisi olcan
nedemek ya yatak odasına girilmesi
ne demek evin hanımına danışılmadan misafir buyur etmesi
ben kimim diye sor bi eşine ben olsam waryaaaa
seni tetiklemiyim ama gidişat
şuAN meme kanseri olan işyerinden bi ablammın anlattıklarına benzettim bi an

tavsiyelerinizi almak fikir edinebilmek için yazdım canım çünkü şuanda benim aklım gerçekten bana yetmiyor.

hepinizin yazdıkları çok iyi geldi. tavsiyelerinize uyucam mutlaka

eşimle en kısa zamanda gerek tatlı, gerek sert nasıl olması gerekiyorsa konuşucam. artık ailesiyle aramdaki dengeyi iyi kurması gerekiyor, onlara benimde bu evin bir bireyi, hanımı olduğumu göstermesi gerekiyor.

çünkü bunu ben tek başıma yapamam, yapmaya çalışsam bile beni dinleyecek biri olur mu bilmiyorum :((

o soruyu sormak aklıma gelmedi o anda canım. çünkü gerçekten nutkum tutulmuştu, şoktaydım.

teşekkür ederim canım bende öyle yapıcam herşeyi konuşcam eşimle. artık tahammül edemiyorum ya :(

eşim annesinin çok saf olduğunu düşünüyor ve beni çok sevdiğini sanıyor. onu korumaya çalıştı bence bana göre. çünkü o da aslında farkında annesinin yaptığının yanlış olduğunun ama yediremedi belki o da. bilemiyorum, yada çok iyi niyetli mi düşünüyorum :(

bende inanamadım görümcemin geleceğini duyduğumda ilk ama zaten herkes kararını vermişti bana diyecek bişey kalmadı. gelmelerine bişey demiyorum aslında çok ama habersiz gelmeleri beni çok kırdı. sanki dış kapının mandalıyım ben kimsenin umrunda değilmişim gibi. oysa herşeyi yapan benim :(((

kaç gün kalacaklarını bile bilmiyorum :((
ben 24 yıllık hayatım boyunca daha bi erkeğin annem kaynanalık yapar dediğini duymadım. annem saf kadın iyi niyetlidir kötü niyetle yapmamıştır bla bla bla:ssz: ama diş göstermezsen bindikçe binerler yol yakınken tepki gösterilmeli derim ben.

Son düzenleme:
canım sen abartmıyorsun. bende aynı durumları çektim sustum içime attım ama kabak fena patladı. sen istediğin kadar iyi niyetli ol yinede yaranamazsın. orası sizin eviniz birisi geleceği zaman seni araması lazım. sonuçta adam bütün gün işte evde olan sensin. yatak odana girdiği an keşke bağırsaydın yaptığı hatayı anlasaydı. bence sen sustukça tepene çıkarlar. sen hizmetçi değilsinki o evde. bence eşinle en doğru biçimde al karşına konuş. daha yeni evlisiniz hem yaa millete mi bakacaksın? yüz verirsen astarını isterler ben sana söyliim. ayrıca ezdirme kendini tamam bağır çağır demiyorum ama herkes yerini bilsin! fikirlerini sun senin farkına varsınlar. oranın senin evin olduğunu hatırlat yoksa ilerde daha çok çekersin bence. benim eşimde ailesine düşkün hep başlarda bana sormadan bi bakıyordum çatkapı gelirlerdi. ama ben kayınvalideme çatkapı ansızın misafirden hoşlanmadığımı, evde oturuyo olsamda bir günüm diğerine uymadığını söyledim. aramız biraz serinledi ama olsun. oda benim mahremime giriyordu eşimi hep alıp her misafirliğe geldiğinde yatak odasına geçiyorlardı. en son başka oda yokmu orası mahrem ayıp olmuyormu diye bozdum! çünkü iyi niyetle sölediğim hiç birşeyi kale almadı. bence aklını kullan güzelim yoksa bakıcılıkla geçer ömrün bir gramda haysiyetin olmaz..

doğru söylüyorsun canım. şuan kendime kızıyorum neden odaya girdiğinde bişey söyleyemedim diye :(( içim içimi yiyor ama eşimle konuşucam. söylediklerinin hepsini yapmaya çalışıcam. araya soğukluk girmesi artık çok umrumda değil ya. ben zaten soğudum onlara karşı. varsın onlarda bana karşı soğusunlar belki daha rahat ederim :((

ben 24 yıllık hayatım boyunca daha bi erkeğin annem kaynanalık yapar dediğini duymadım. annem saf kadın iyi niyetlidir kötü niyetle yapmamıştır bla bla bla:ssz: ama diş göstermezsen bindikçe binerler yol yakınken tepki gösterilmeli derim ben.

haklısın canım, eşimle konuşcam herşeyi açık açık ne hissediyorsam.

doğru söylüyorsun canım. şuan kendime kızıyorum neden odaya girdiğinde bişey söyleyemedim diye :(( içim içimi yiyor ama eşimle konuşucam. söylediklerinin hepsini yapmaya çalışıcam. araya soğukluk girmesi artık çok umrumda değil ya. ben zaten soğudum onlara karşı. varsın onlarda bana karşı soğusunlar belki daha rahat ederim :((

canım benim bende çektiğim için söylüyorum zaten daha yeni evlisin ben 7-8senedir içlerindeyim. hep çektim hep ben üzüldüm hep eşimle aram bozuldu. hep sakladım çünkü birden söyleyince eşim inanmadı tabi bana. ama daha sonra şahit olunca oda kesti ayağını. tabiiki içim elvermiyo ailesiyle arasının açık olmasını istemiyorum ama kullanılmak, sürekli laf yemektense en doğrusu bu. konuş eşinle sonuçta senin mutluluğun önemli gerisi fasa fiso. içine attıkça hasta oluyorsun ben bir sürü hastalık sahibi oldum inanırmısın? azıcık üzülsem baş ağrılarından yataklara düşüyorum şimdi. sakın içine atma gerekirse kötü ol boşver eşinle aranı iyi tut. haa sakın eşini suçlayıcı bir şekilde konuşma geri teper. umarım kolay atlatırsınız..

canım benim bende çektiğim için söylüyorum zaten daha yeni evlisin ben 7-8senedir içlerindeyim. hep çektim hep ben üzüldüm hep eşimle aram bozuldu. hep sakladım çünkü birden söyleyince eşim inanmadı tabi bana. ama daha sonra şahit olunca oda kesti ayağını. tabiiki içim elvermiyo ailesiyle arasının açık olmasını istemiyorum ama kullanılmak, sürekli laf yemektense en doğrusu bu. konuş eşinle sonuçta senin mutluluğun önemli gerisi fasa fiso. içine attıkça hasta oluyorsun ben bir sürü hastalık sahibi oldum inanırmısın? azıcık üzülsem baş ağrılarından yataklara düşüyorum şimdi. sakın içine atma gerekirse kötü ol boşver eşinle aranı iyi tut. haa sakın eşini suçlayıcı bir şekilde konuşma geri teper. umarım kolay atlatırsınız..

haklısın canım sağol. işte eşim ailesine karşı düşkün biraz ilk başlarda eşinin sana inanmaması gibi o da bana pek inanmıyor. bikaç kez yaşadık çünkü bu tarz şeyleri.

görümcelerimi falan başlarda ben çok arardım ama onlar beni aramazdı. sonra bende aramaz olunca adım hayırsız, vefasız oluyordu ve bu zoruma gidiyordu. eşime söylüyodum. "ablalarının bana hayırsız demesi zoruma gidiyor ve soğuyorum" diyodum. o da "ufacık şeyleri takma ne var yani arasan sende" diyordu :((( bu beni daha çok üzüyordu. bana karşı hep onları savunuyor, birazda o nedenle çekiniyorum konuşmaya ama daha fazla tutmıycam içimde :((

benimde aklım almadı hala aklıma geldikçe kendimi kötü hissediyorum :(

doğru diyorsun tabiki onların da evi ama yine de beni arayıp biz şu gün geliyoruz falan demelerini beklerdim açıkçası. çünkü ben çalışan bir bayanım. hem ev hem işi bir arada yürütmesi oldukça zor.

bana davranışları ilk evlendiğimiz günlerde çok iyiydi yada ben öyle sanıyordum. çünkü 2-3 güne bir mutlaka hepsini arıyordum. sonra baktım ki beni arayıp soran kimse yok. bende aramalara biraz ara vereyim dedim bakalım onlar da beni arayacak mı? ama ben gelinim ya hep ben aramalıymışım. bana bi ton sitemlerde bulundular hayırsız, vefasız aramıyor diye :(( bende ister istemez uzaklaştım onlara karşı. belki de bu yüzden zoruma gidiyor bazı şeyler bilemiyorum.

ee inşaallah sen çalışıorsn die onlar evle ilgilenir canım birdaha kayınvaliden odaya girersee kocandan uzaklaşmak yerine daha bi sarıl :):):)o utansın sen deil

tam da bana göre bir konu olmuş.

arkadaşım içine atma.herkesin gitmesini de bekleme.uygun bir anda eşine durumu anlat.yoksa ufacık bir sorunda patlarsın daha kötü olur.bizzat yaşanmıştır. sonrada eşinin gözünde sen haksız olursun.

odaya dalması çok çok ayıp.ben olsam ertesi gün bizzat net bir dille uyarırdım.hala geç kalmış değilsiniz kv nize rahatsızlığınızı anlatın.

misafir olayına gelince orası sizin ve eşinizin evi.başkasının değil.evin hanımı da sizsiniz. önceleri bana da aynısı oluyordu bende kendimi paralıyordum hazırlık yapmak için.baktım yaranılmıyor beni sayan yok.sende öylesin. ne yemek yapacağım die kendini kasma.çalışıyosun yoruluyosun.yap bir makarna olsun bitsin ''haberim olsaydı daha güzel yemekelr yapardım hazırlık yapardım size'' deyin.ben öyle yapıyorum.bozuluyorlar.

bundan sonra yatarken onun duyabileceği şekilde kapınızı kilitleyin.hatta gece yatarken ''anne iyi geceler.biz yatıyoruz.yalnız pat diye odaya girmezsen daha iyi olur.malum yatak odası'' diyebilirsiniz.eşiniz duymadan.öyle özene bezene de yemek yapmayın bence.tavır yapın birz.

tam da bana göre bir konu olmuş.

arkadaşım içine atma.herkesin gitmesini de bekleme.uygun bir anda eşine durumu anlat.yoksa ufacık bir sorunda patlarsın daha kötü olur.bizzat yaşanmıştır. sonrada eşinin gözünde sen haksız olursun.

odaya dalması çok çok ayıp.ben olsam ertesi gün bizzat net bir dille uyarırdım.hala geç kalmış değilsiniz kv nize rahatsızlığınızı anlatın.

misafir olayına gelince orası sizin ve eşinizin evi.başkasının değil.evin hanımı da sizsiniz. önceleri bana da aynısı oluyordu bende kendimi paralıyordum hazırlık yapmak için.baktım yaranılmıyor beni sayan yok.sende öylesin. ne yemek yapacağım die kendini kasma.çalışıyosun yoruluyosun.yap bir makarna olsun bitsin ''haberim olsaydı daha güzel yemekelr yapardım hazırlık yapardım size'' deyin.ben öyle yapıyorum.bozuluyorlar.

biçok kişide aynı dert var sanırım, neden böyle bu insanlar ya akıl erdiremiyorum :(( evde misafirler varken gerginlik yaşansın istemiyorum ya, çünkü biliyorum ki biz sakin sakin konuşamıycaz eşimle bu durumu, mutlaka bi yerde olay hararetlenecek, ailesini savunmaya geçecek. ve bu olay kayınvalidemin yanında yaşanırsa eşimi bana karşı doldurmasından da korkuyorum. o yüzden başbaşa kaldığımızda konuşmak daha iyi gibi geldi.

yemek konusunda çok özenmemeye gayret edicem ama kv evde olduğu için herşeye karışacaktır, eee ne de olsa kızı geliyor, en iyi şekilde ağırlanmalı ona göre. :(

bence gelince iki üç kere habersiz olduğunu belli et cok özenli yemek yapma haberim olsaydı daha iyisini yapardım de geç kendini ezdirme bir kere seni ezmeye başlarlarsa sonu gelmez söylim birde asla kayananın kzıyla seni bir tuttuğuna inanma o bence %90 için yalan ve kocana tepkini belli etme o üzülmesin diye sen mi üzülücen canıma minnet de geç çünkü kıymetli olmuyorsun ki

kimseyi kırmıyım üzmiyim diye düşünürsen kimseye yaranamadığın gibi üzülen de sadece sen olursun..yeri geldiğinde şimdiden kendini savunmazsan çok tepene binerler bence..odaya dalması gerçekten büyütülecek birdurum bence kayınvalidene bir daha böyle yapmaması gerektiğini açıklamalısın.gerekirse sert bir dil kullanmalısın..biraz senden çekinmeliler yoksa yokmuşsun gibi davranmaya devam ederler.. bu ne kötü bir devir ya iyi olaya gelmiyor arkadaş insanlar bariz kötülük istiyor yaaaaa okudukça sinir oluyo valla

biçok kişide aynı dert var sanırım, neden böyle bu insanlar ya akıl erdiremiyorum :(( evde misafirler varken gerginlik yaşansın istemiyorum ya, çünkü biliyorum ki biz sakin sakin konuşamıycaz eşimle bu durumu, mutlaka bi yerde olay hararetlenecek, ailesini savunmaya geçecek. ve bu olay kayınvalidemin yanında yaşanırsa eşimi bana karşı doldurmasından da korkuyorum. o yüzden başbaşa kaldığımızda konuşmak daha iyi gibi geldi.

yemek konusunda çok özenmemeye gayret edicem ama kv evde olduğu için herşeye karışacaktır, eee ne de olsa kızı geliyor, en iyi şekilde ağırlanmalı ona göre. :(

tabi kocanızı en iyi siz tanırsınız.ama bazı şeyleride siz halledin.kv nize yatak odası olayını mutlaka söyleyin.anlasın hatasını.

kızının iyi ağırlanmasını istiyosa evin hanımının rızasını alsınlar önce.bence hiç yormayın kendinizi.hazırlık yapmayın.çok biliyorsa kendi yapsın.

ben yeni doğum yaptığımda küçücük bebeğimle uğraştım bunlarla.baktım olacak gibi değil.kendimi üzüyorum.şimdi hiç kasmıyorum. hazırlık falanda yok

çok sakin ve iyi niyetli birisin gibi geldi bana.bence senden biraz fazla yüz bulmuşlar.artık dişini göstermenin vakti gelmiş.kırıcı olmadan iğneli laflar sokma sanatını öğren.benim eski görümcem öyleydi mesela.bişey derdi örneğin o laf yerine öylebir giderdi ki ben şaşar kalırdım.ben bunu asla uygulayamadım.çok ezildim.sana tavsiye bunu öğren ve uygula..

Back
X