Kayinvalidemle birlikte esimi dogduguna pisman etmeye karar verdik

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.343
148
Kizlar selam.

Simdi bana "bu nasil dert ya, kaynanandan bize de versene" diyeceginiz bir konu ile karsinizdayim.

Bircogunuz yazdiklarimdan gormustur. Kaynanamla aram iyidir, Allah bozmasin cidden iyidir. Ama onun kendi kaynanasiyla arasi kotu. Zamaninda cok cektirmis.

Esimin babaannesi kaynanamda kaliyor simdi. Aslinda o bizde kalmak istiyordu da kaynanam musade etmedi, ne isin var cocuklarin evinde senin torunun aksamdan aksama geliyo slim aksama ugrasamaz seninle diye aldi yanina. Bir haftadir falan orada. Daha da orada yani, dugun mevsimk malum.

Dun aksam oraya gittik. Tipik kaynanalik pesinde yok yemek yagli olmus, yok aci olmus, yok cayi demli olmus, yok annem ona sarma yapmiyormus vs vs. Hep bi soylenme cabasi... ben de "annem valla cok guzel yemek yapiyor babaanne, sen de daha gencsin arada gir mutfaga sen nasil yemek yapıyorsun bi gorelim hatta girdigin gun bizi de cagir ben senin elinden yumurta bile yemedim" dedim. Babaanne bozuldu tabi. Kaynanam keyifli. Kayinpederim de guluyor hatta eglencesinde.

Benim babaanne sevdalisi esim de "ya babaanne takma sen annemle slim birbirini kiskaniyor ondan hep bi birbirlerini doldurma cabasi icindeler baska kimseyle arayi iyi tutmak istemiyorlar varsa yoksa ikisi. Birbirlerini gorunce benim bile canima okuyorlar" dedi.

Esimim bu dusuncesine topluca gicik olduk. Kayinpederim falan da "kotu olsalar daha mi iyiydi bak 30 senedir evliyim benimkiler hala anlasamiyor icim cikiyor" Falan dedi. Buyuk olcude pisman ettik. Ama icimiz sogumadi. Kiskanclik agir bir itham cunku.

Biz de kaynanamla bi oyun oynamaya karar verdik. Bir sure anlasamiyormus gibi yapicaz. Kavga falan edicez. Birbirimizi esime sikayet edicez. Yani istiyoruz ki esim bizim iyi anlasmamizin onun icin de nimet oldugunu bilsin.

Ama bu oyun ne kadar surmeli, yani bir gunde olup bitmez. Ama cok da uzamamali. Süre konusunda yardima ihtiyacimiz var.

Bide nelerden sikayet edilebilir?

Aklima gelenler sadece, iste aksam annem arar "yine ne ariyo?". Kaynanam gunduz arar "slim hic aramiyo" falan. Onlar da cok basit. Yani yalandan olay da cikarmamiz lazim. Onlari bulamıyoruz. Cunku normalde sorun edilecek pek bi seyi biz etmiyoruz. Mesela benim annemin evinde cay bile koymamam anneme ayip degil, mesela annemin yemek yapip gondermesi benim icin isime karisiyor bana ne ben yemek yapamiyorum mu falan degil.

Bide kavga cikaracak konu lazim.

Toparlamak gerekirse (cunku cok uzun olmus!) bize birbirimizi sikayet edecegimiz gelin kaynana derdi lazim...

yalnız gerçekten içinizde ufak bi kin, unutamadığını olay vs varsa gün yüzüne çıkar şaka k.ka olur.

Gecmiste falan da hicbir sorunumuz olmadi bizim.
Tanistigimiz gunden beri boyleydik.
Acikcasi korkmuyorum o durumdan.

Derdimiz esime o lafi yedirmek sadece.

Gecmiste falan da hicbir sorunumuz olmadi bizim.
Tanistigimiz gunden beri boyleydik.
Acikcasi korkmuyorum o durumdan.

Derdimiz esime o lafi yedirmek sadece.

ya hani filmlerde olur ya birini kandırmak için yalandan kavgaya başlarlar sonra gerçeğe dönüşür. öyle bi durum olmasın diye dedim.

gerek yok bence buna. ama illa yapıcaz diyosanız bi sürü klasik konu var.

Çok basit canım:
- annen üstüme başıma karışıyo
- annen bugun bana laf soktu
- annen bugun bunu bunu dedi bana gücüme gitti
- annen geldi yaptığım temizliği begenmedi
- annen evimin eşyalarına karışıyo
Bunları uzata uzata arka arkaya anlat dur kafası şişsin.
Bak gör sonra nasıl o sözü dediğine bin pişman oluyo

Ben genelin aksine
Eğlenceli bulmuyorum eşinin ailesini,bu kayınvalideden bana ver de diyemeyeceğim
Fazla içli dışlı buluyorum ve kendi dialogları da şaşırtan cinsten gelmişti bana bir önceki konunda
Gelin - kaynana karar vermişsiniz, hayırlısı olsun.

ben de "annem valla cok guzel yemek yapiyor babaanne, sen de daha gencsin arada gir mutfaga sen nasil yemek yapıyorsun bi gorelim hatta girdigin gun bizi de cagir ben senin elinden yumurta bile yemedim" dedim.

Yavrum babaanne yaa, eşekten düşmüş karpuza dönmüştür aiy kıyamam yaa

Biz de kaynanamla bi oyun oynamaya karar verdik. Bir sure anlasamiyormus gibi yapicaz. Kavga falan edicez. Birbirimizi esime sikayet edicez. Yani istiyoruz ki esim bizim iyi anlasmamizin onun icin de nimet oldugunu bilsin.

Ben bu oyunu tavsiye etmem. Aranızdaki samimiyet nedir bilemem de, ne kadar anne - kız gibi de olsanız, kv damarı derler, neresinde olduğunu bilemezsin şaka diye bi basarsın maazallah, şaka oluverir kaka yani.

iyotsuztuz yalnız bence gereksiz bir şakalaşma olur böyle bir şey, yukarıda arkadaşın da yazdığı gibi kakaya dönme olasılığı da hayli yüksek.
Diğerlerinden farklı olarak iyiliğiniz, ilişkinizin güzelliği ile ders verin, aksi rollerle değil.

kaşınıyorsunuz
şaka kaka olursa görürsünüz

ayrıca eşiniz kadının bozulduğunu anlayıp yanlız hissetmesin diye söylemiş olabilir niye böyle abarttınız ki

illa ki konu istiyorsanız, mesela annesiyle komşuya gidin gelin bir daha ne annesi sizi ne siz de annesini aramayın eşinize de beni komşuların yanında rezil etti içimdeki sinir soğusun sen karışma deyip görüşmeyin biraraya gelince konuşmayın

ama siz rezmen aranıyorsunuz böyle bir konu açılır mıya konunnun özeti "kaynanamla nasıl kavga ederim, problem yokken neden yokken" şaka kaka olmaz inşallah

Gecen bi konunuz vardi.hani kayinvalide kayinpeder esinizden dayak yediginizi dusunuyordu.sizde aksam onlara gidecegiz nasip yapsamda ikna etsem davranislarimla diyordunuz.araniz iyiyse arayip direk soyoeseydiniz.yani oturup bu denli planlar yapabilecek duzeyde ise iliskiniz (masallah) o konu niye buyudu ki o zaman.
Konuya gelince bence yapin cok eglenceli olur:) her ikinizde oyun oldugunu biliyorsunuz sonucta.biriniz ilk kabahati islesin.olay buyusun:) ins sonu kotu bitmez

Bence sizin derdiniz yok dertsiz basiniza dert ariyorsunuz ?

Allaha sukur baska derdim yok.
Aslinda bu da dert degil. Puruz sadece.

Hadi bakalım senden yana olmasada bende kaynanadan yana bu ısın b.ka saracagını dusunuyorum

Sence kaynanam bana "katlaniyo" mu cute? patlar mi diyosun?

Laf soktu'dan yuruyebilirim sanki. Cunku mutlaka annem laf sokmayi bilmez ki diyecek, ben yalan mi soyluyorum diye girdim mi yarim saat garanti konusuruz.

Diger soylediklerinin hicbiri yok. Evimde toz ucussa kaynanam "oglum olacak o sigir niye yapmamis, sen canin istemezse yapma kizim hizmetci değilsin" der.

Cok tesekkurler yorumun icin.
Samimi ama uzak bir ilişkimiz var genel olarak. Diyeceksin uzagi bu mu, cok yakin oturmuyoruz ve direk mudahalemiz yok.

Aslında bende buna ınanıyorum
Bızımde kaynanamla aramız cok ıyı ama hıc ıclı dıslı degılız . fazla muhabbet tez ayrılık getırır derler sozune cok ınanıyorum

Ben de gereksiz gordum .ummadiginiz seyler cikabilir altindan.bence mesafe iyidir.biraz mesafelu durun.boyle bi oyuna da hiic kalkismayin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…