sen korumaya çalışsan da onların çenesi hiç durmaz.eski nesil insanlar hep böyle....
madem bir süreliğine söyleyebileceğim tek şey duyma ve görme sabrın sınanabilir fevrii olma bu kadar ..
göze göz dişe diş...çok iyi olursan hiç gitmez tüm korkuların gerçek olur
Yapardım tatlım ama huzurumuz bozuluyor o zaman, biraz sabırlı olucam kararlıyım.
Sakinleştirici filan almayı düşünüyorum, durumumu düşünün yani:))
Allah sabır versin o zaman güzelim :)
Yapardım tatlım ama huzurumuz bozuluyor o zaman, biraz sabırlı olucam kararlıyım.
Sakinleştirici filan almayı düşünüyorum, durumumu düşünün yani:))
20 yıllık evliyim kışın gelir bize 6 altı ay beaber yaşarız heryöntemi denedim huzurlu bir ev olsun yeterki diye eşim hep haklısın ama annem ne yapabilirim dedi çünki konuşsada anlamıyordu sağlığımı kaybettim ilaç kullanmaya başladım onun umurunda bile değildi ben sinir krizi geçirirken o karşımda gülüyordu o zaman anladım derdi buydu beni bu şekle sokmak ve bitti artık hiç onunla konuşmuyorum çocuklarımla eşimle sohbet ediyorum onunla asla bana soru soruyor bilmiyorum diyorum ama asla ona fikrimi söylemiyorum dedli oluyor farkındayım ama bende bitti eşimde gerçekten konuşma artık diyor kısacası evde sessizlik hakim ama huzurluyum tavsiyem budur naçizane
bence de en iyi yol bu...
sakinletirici alın..
sabır çekin...
evde pek durmayın...
yalnız kalmamaya çalışın.
evdeyken kitap okuyun..
fırını yağ çözücüyle silin..
hatta tüm evi yağ çözücüyle silin...
ikli tartışma yaratcak zaman kalmasın...
tam tersine poltik olun..
ona ikramlarda bulunun..
hediye alın...
yılın gelini gibi davranın
feleği şaşsın..
eşinize sevgilinzi gibi davranın..
karnı tok mu sırtı pek mi ilgilenmeyin kayınvalidenizin yanında..
anası düşünsün..siz cilveli eşi olun..
en büyük derdiniz kırmızı ojenizin bitmesiymiş gibi davranın
Allah yardımcın olsun
Eğer önyargılı ve herşeyin altında bir art niyet arayan biriyse ne yapsan yaranamazsın.
Sakın evde asık suratlı ve mutsuz bir şekilde gezme. Yaptıkları aklına geldikçe zor olacaktır biliyorum ama kendin için mecbursun buna. Çünkü seni mutsuz gördükçe hoşuna gidecektir unutma.
Evinle ilgilen. Yapman gerekenleri yap. Hatta hergün haftalık temizlik yapıyor gibi temizlik yapabilirsin. Yemeğini yap. ''Anne yemek yapıyorum istediğin bir şey var mı'' de. Çok ikili muhabbetlere girme ama yokmuş gibi de davranma. Bu sefer de eşine şikayete kalkar benimle ilgilenmiyor diye. Mendillere kadar ütü yap. Hatta ona da sor ''anne ütü yapıyorum ütülük bir şeyin var mı?'' de.
Bizimki gibi kendi yazıp kendi oynama huyu varmı bilmiyorum ama seninle konuşmaya başladığı anda kaydet.
Ve sana laf sokarsa eğer alaycı bir gülümsemeyle sakince cevabını ver. Bazısı bundan anlıyor malesef. Kızdığını belli etme. Zaten amacı seni sinir etmek unutma.
Her şeyin altında bir art niyet arıyor işte.
Sen yine sor boşver senden çıksın da gerisini kendisi düşünsün. Hatta sorarken gülümse. Mümkün olduğu kadar eline koz vermemeye çalış. Eğer kötü niyetliyse o senin açığını bulamadıkça deli olacaktır. ve sana nerden saldıracağını bulamadıkça eli ayağına dolaşıp o hata yapacaktır. Eğer ki iyi niyetliys, niyeti seninle anlaşmaksa da bundan sonra davranışlarında ve sözlerinde belki biraz daha dikkatli olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?