Kayınvalidemle İlişkimi Nasıl Koruyabilirim?

sssemaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
900
0
46
İstanbul
Hanımlar merhaba,

Kayınvalidemle sorunları olan bir gelinim, küslükler, barışmalar birçok olaylar yaşadık kısa zamanda, ve şimdi kendisi bize bir süreliğine (ne kadar olacağı belirsiz) kalmaya geleceğini söylüyor memleketten.

Tahammül edememekten korkuyorum kızlar, eşimle aramın bozulmasından korkuyorum ve nasıl davranacağımı da bilemiyorum açıkçası.
Önerilerinizi bekliyorum..

sen korumaya çalışsan da onların çenesi hiç durmaz.eski nesil insanlar hep böyle....

sen korumaya çalışsan da onların çenesi hiç durmaz.eski nesil insanlar hep böyle....

Malesef benimki de öyle, bir de iyi niyetle yaklaşsam bile, birşey için yaklaştığımı ,bir menfaatim olduğunu sanıyor ve dile de getiriyor bunu, o yüzden de nasıl davranacağım konusunda kararsızım

madem bir süreliğine söyleyebileceğim tek şey duyma ve görme sabrın sınanabilir fevrii olma bu kadar ..

göze göz dişe diş...çok iyi olursan hiç gitmez tüm korkuların gerçek olur

madem bir süreliğine söyleyebileceğim tek şey duyma ve görme sabrın sınanabilir fevrii olma bu kadar ..

Canım şu kadarını söyliyim, kendimle ilgili olan kısmı geçiyorum duymayabilirim görmeyebilirim fakat ailemle ilgili de konuşuyor ve o zaman patladığım nokta oluyor her zaman, gerçi eşim konuşucam gelmeden dedi ama o da doğru olurmu bilmiyorum daha gelmeden konuşmak.

20 yıllık evliyim kışın gelir bize 6 altı ay beaber yaşarız heryöntemi denedim huzurlu bir ev olsun yeterki diye eşim hep haklısın ama annem ne yapabilirim dedi çünki konuşsada anlamıyordu sağlığımı kaybettim ilaç kullanmaya başladım onun umurunda bile değildi ben sinir krizi geçirirken o karşımda gülüyordu o zaman anladım derdi buydu beni bu şekle sokmak ve bitti artık hiç onunla konuşmuyorum çocuklarımla eşimle sohbet ediyorum onunla asla bana soru soruyor bilmiyorum diyorum ama asla ona fikrimi söylemiyorum dedli oluyor farkındayım ama bende bitti eşimde gerçekten konuşma artık diyor kısacası evde sessizlik hakim ama huzurluyum tavsiyem budur naçizane

bence de en iyi yol bu...
sakinletirici alın..
sabır çekin...
evde pek durmayın...
yalnız kalmamaya çalışın.
evdeyken kitap okuyun..
fırını yağ çözücüyle silin..
hatta tüm evi yağ çözücüyle silin...
ikli tartışma yaratcak zaman kalmasın...
tam tersine poltik olun..
ona ikramlarda bulunun..
hediye alın...
yılın gelini gibi davranın
feleği şaşsın..
eşinize sevgilinzi gibi davranın..
karnı tok mu sırtı pek mi ilgilenmeyin kayınvalidenizin yanında..
anası düşünsün..siz cilveli eşi olun..
en büyük derdiniz kırmızı ojenizin bitmesiymiş gibi davranın

Yapardım tatlım ama huzurumuz bozuluyor o zaman, biraz sabırlı olucam kararlıyım.
Sakinleştirici filan almayı düşünüyorum, durumumu düşünün yani:))

Ablacım Allah sabrını arttırsın senin de, gerçekten çok zor bir durum katlanamadığın bir insana huzurun için katlanmak zorunda olmak,bazen resmen beni deli etmeye çalıştığını hissediyorum, iyi davransam senin amacın ne kızım ben bunları yutmam diyen bi insan, zaten ters davransam kocama yetiştirir hemen, en iyisi fazla muhattap olmamak, gün içinde, yani evde ikimiz kaldığımız zamanlar ben pek kendisiyle ilgilenmeyi düşümüyorum açıkçası, yani yemeğini,ikramını falan yaparım ama muhabbet etmemeyi düşünüyorum aynen senin gibi.

Umursamama konusunda tavsiyelerine uyucam canım ama yılın gelini olamam ona karşı
Evime davet etmemi bile menfaat peşinde koşuyosun dedi bana hiç unutamıyorum

Son düzenleme:
Eğer önyargılı ve herşeyin altında bir art niyet arayan biriyse ne yapsan yaranamazsın.
Sakın evde asık suratlı ve mutsuz bir şekilde gezme. Yaptıkları aklına geldikçe zor olacaktır biliyorum ama kendin için mecbursun buna. Çünkü seni mutsuz gördükçe hoşuna gidecektir unutma.
Evinle ilgilen. Yapman gerekenleri yap. Hatta hergün haftalık temizlik yapıyor gibi temizlik yapabilirsin. Yemeğini yap. ''Anne yemek yapıyorum istediğin bir şey var mı'' de. Çok ikili muhabbetlere girme ama yokmuş gibi de davranma. Bu sefer de eşine şikayete kalkar benimle ilgilenmiyor diye. Mendillere kadar ütü yap. Hatta ona da sor ''anne ütü yapıyorum ütülük bir şeyin var mı?'' de.
Bizimki gibi kendi yazıp kendi oynama huyu varmı bilmiyorum ama seninle konuşmaya başladığı anda kaydet.
Ve sana laf sokarsa eğer alaycı bir gülümsemeyle sakince cevabını ver. Bazısı bundan anlıyor malesef. Kızdığını belli etme. Zaten amacı seni sinir etmek unutma.
Eşin evdeyken her lafa oğlum diye başlarsa sen de neşeli bir şekilde sohbete katıl asla geri planda kalma.

Son düzenleme:

Offff of insanları ne hale getiriyorlar.
Bu konuşmayı kaydetme konusunu buraya yazacaktım ama yanlış anlaşılırım diye, bi de paranoyak gibi davranmıyayım diye yazmadım.
Kendi yazıp oynama huyu değil tam olarak ama yanlış aksettirme huyu var, daha doğrusu yanlış anlıyor, herkesi kendi gibi sandığı için, hani atııyorum meyve ister misin anne desem, burda misafir değilim, sen bana ev sahipliği mi taslıyorsuna kadar gider olay. E sormasam da sen beni saymıyorsun sevmiyorsun vs.
Yani tam olarak insanı çıldırttıracak bi cins kendisi.

Her şeyin altında bir art niyet arıyor işte.
Sen yine sor boşver senden çıksın da gerisini kendisi düşünsün. Hatta sorarken gülümse. Mümkün olduğu kadar eline koz vermemeye çalış. Eğer kötü niyetliyse o senin açığını bulamadıkça deli olacaktır. ve sana nerden saldıracağını bulamadıkça eli ayağına dolaşıp o hata yapacaktır. Eğer ki iyi niyetliys, niyeti seninle anlaşmaksa da bundan sonra davranışlarında ve sözlerinde belki biraz daha dikkatli olur.

Sağ ol canım, bakalım benim anlaşmaya gönlüm var inşallah onun da olur da ağız tadıyla geçiririz günlerimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…