Kayınvalidemle sorunum var... Fikir verin lütfen

güzelim çok üzüldüm ya Allah sabır versin kadın senin dediğin tek kelimeyle bu hale gelmişse demek ki sana ya da bir sorun olmuş patlamış madem sen görkemli nişan yapmadınız dediğinde siz istemediniz hatta oğlunda deseydin bilmiyorum bu derece doğru bir davranışmı ben ne olursa olsun herkesin herşeyin yüzüne sölerim belkide bu yüzden çok kayıplarım oldu bnmde ara ara k.validem sorun olmuyor değil aahh yaşadıklarımı yazsam roman misali olur bu konuya sevgiline açtınmı ? tepkisi ne oldu ya da onun bu konuda düşüncesi çok önemli çünkü hayatını birleştiridğin insan eger şimdiden anne ağzına bakarsa evlendiğinde en küçük bir sorunda sen üzülürsün güzelim ((

bu kadin kayin validen yani bence cok ben benci bir hanim, zannediyorki ben ne dersem o olur... böyle kisilerden nefret ediyorum ya... tek cocuk ya nisanliniz oglunuda seviyor bence ve oglunu kimseyle paylasmak istemiyor vede bu sizi bence cok üzer cok... ALLAH yardimciniz olsun ne diyeyim...

Eğer nişanlında kayınvaliden gibi düşünüyorsa işin gerçekten zor.Nişanlınla uygun bir dille konuşup(annesini suçlar tarzda değil) fikrini öğrenmeni isterim.O da aynı fikirdemi öğren.
ona göre tavrını belirle çünkü ilerki yaşantında bu insanlarla daha yakın yaşayacaksın.Sorunu asla kapatma ve çözmeye çalış üstü kapatılan her sorun zamanla dahada büyür ve işin içinden çıkamazsın.

hayir nisanlima bahsetmedim henuz.kendisi yurt disinda,haftaya gelecek.telefonda soylemek istemedim.kayinvalidem bana bunlari soylerken ve soyledikten sonra agzimi acip tek kelime etmedim.
acikcasi ne soylersem soyleyeyim adil bir cevap vermeyecekti.bu sekilde dusunup konusan biriyle konusup kendimi hakli cikarmaya calismamin veya bir seyler ispat etmeye calismamin manasiz oldugunu dusundum ve sustum..fakat resmen ruh gibi oldum kac gundur..gururum kirildi,cok agrima gitti ve bunu bir turlu kafamdan atamiyorum

Slm, cnm sen de ona o sırada siz istemediniz hatta ısrarcı oldunuz bile neden demedin ki? O her istediğini sölemiş ama sen terbiye gereği susmuşun. Seviyeli bir şeklde cvp vermelisin bence. Bir de nişanlona derhal bahsetmelisin. Bir arkadaşın dediği gibi annesinin lafına bakma huyu varsa işin çok zor gerçekten. Benim eşim de böyledir ve ben yıllardır mücadeleden bıktım. Her şey gönlünce olsun...

offf ne bu kaynana kaprisleri yaa bıktım niye insanların en güzel dönemlerinin içine .....lar anlamadım.sen takma kafanı sonuçda kendileri demişler nişan sade olsun diye.kına gecesine gelince nerde yapıcağını bilmiyorum ama küçük ayrıntılarla güzelleştirebilirisin:) walla bak

Doğru düşünüyorsun nişanlın gelene kadar sabret ve hazırlıkları yavaşlat hatta biraz soğuk davran (kayınvalideni telf. falan arıyorsan bir süre arama }ki birşeylere kırıldığını anlasın.Hiç karşılık vererek muhatap olma nişanlını bekle...

peki o olaydan sonra k.validenin sana karşı tepkisi nasıl yani az çok hissedersin değilmi o olayı güdüyor gibimi yoksa bşy yokmu gibi belki başka bir olaya sinirlendi sende öle konuşunca tersledi yani ben inş.lah böledir diye umuyorumda

canım sen neden okadar pasif ve sessiz kaldın kii... ben asla pasif ve sessiz kalmam ne demek o gerekirse kız tarafından kimse gelmesin falan demişinn .. onun oğlundan başka oğlan yokmuş gibi davranmışın hem seni hem aileni kuçuk duşurmuşşş.. kusura bakma ama ben ne olursa olsun ben aileme laf söletemem kendimede ... kendimede guvenirim yani sizin durumunuz olmadığı için nnişan yapamamışsınızz.. onların vardır duruları grkemli bi duğun yaparlar ne var bunda yanii.. ayrıca evledına yapmıomu bu insan bunu senn ailenemi yapıo tek sana mı yapıo.. sende Allah razı olsun dersin başka ne yapçankii ... ne kadar yanlışşş bu insanlar yaa zaten sinirliim daha fazla yazmayım bennn

üzüntünü anlıyorum cnm.
ben nişanımı evde yapmayı düşünüyordum, kayınvalidem bana birçok gelecek akrabasını saydı(40-50 kişi kadar). biz bile herkesi çağırmayı düşünmüyorduk, onlardan dıdının dıdısı gelecekti. çağırmayın da diyememiştik. sonra ev yerine salonda yapmıştım nişanımı.
daha sonra öğrendiğime göre, o kadar masrafa ne gerek vardı, nişan evde yapılırdı, gösterişe meraklılar... gibisinden abuk subuk laflar söylemiş. yüzüme söyleseydi keşke, neden salonda yapıldığını söylerdim en azından

anlayacağın, ne yaparsan yap, söyleyecek birşey buluyor bazı kayınvalideler.

bence fazla yüz göz olma. yani bu şekilde seninle konuşamasınlar.
lafına kırılıdığını hissettir. araya bir mesafe koy.

çok çok büyük bir sorun gibi de düşünme bence. her toplumda böyle midir bilmiyorum ama, bizde kayınvalidelerin bir çoğu benzer olaylarla gelinlere sıkıntı yaşatıyor. onları memnun etmek zor

evin tadilati vs gibi sebeplerden aradi bi kac kez ama mesafeli ve soguk konusuyor.ben de her zamanki gibi sizli bizli sadece konuyla ilgili konusuyorum.
nisanlimin annesiyle ayni fikirde olacagini sanmiyorum cunku bir keresinde soyle bir olay oldu.ben isten cikarildiktan sonra is bulamamanin stresini yasiyordum.nisanlim sıkıntı yapmamami,kendisinin ikimiz icin de calistigini soyledi.ben tsk ettim ve dedim ki:evlilik arifesindeyiz yapilacak bir suru sey var,alinacak bir suru sey var bu yuzden calismam gerek dedim.o da:neden kafani bu konuya bu kadar cok takiyorsun?biri sana maddi konularla ilgili bi sey mi dedi?biri canini mi sıktı dedi?ben de hayir dedim.gercekten oyle bi sey olmamisti.o tekrar sordu ama cok israrci ve endiseli bir sekilde:bak bu konuda imada dahi bulunduysa biri lutfen soyle dedi..sonra ekledi:esya,ceyiz vs..aldin almadin bunlar basit seyler ve benim icin hicbir onemi yok.benim icin onemli olan sensin.bu konuda seni uzen,gozunden yas akitan kim olursa olsun karsisinda beni bulur dedi..
simdi bunlari yazarken dusunuyorum da neden israrla sormustu acaba..yoksa daha once de annesi giyabimda bu konuyu dile getirmisti ve nisanlim biliyor muydu acaba annesinin dusuncesini...

bu anlattığına göre, aile içinde bu konular konuşulmuş bence...

Insallah nikahi bastiktan sonrada bu düsüncede olur ....

cnm anlattığın kadar nişanlın sana çok deger veriyor bence bu konuyu asla telde anlatma çok rahat annesini çok kabaca göstermeden hatta kendinin hatalı olduğunu söle olayı anlat üzüldüğünü ama o olaydan sonra annesiyle konuşsada soğuk konuştuğunu annene saygı duyarım ve severimde de o böle yaptıkça daha da çok üzülüyorum de aklına gir çünkü nasıl eşler ya da sevgililerimiz ailesi hakkında kırıcı konuşuğumuz zaman öfkelenir veya tersler sizde öle düşünün siizn aileniz hakkında öle konuşssa diye bence erkek arkşının kafaladıktdan sonra gerisi boş güzelim isterse kayınvaliden tepinsin sen her zmn erkek arkşını yanında bile bile biraz polyanna ol ki annesi senin hakkında bişey derse o da anne abartma kız daha ne yapsın der test edilmiştir cnm

bence annesi oğluna dert yanmış olmalı ki size böyle bi ısrarda bulunmuş..
nişanlınız gelince anlatın güzel bi dillle...
ama annesini kötülemeden ki o sizden yana olsun...

ewet gülsüm sultan haklı inş nikah sonrası da sizden yana olur nişanlınız...
çok oluyorz burda dönenleri...
allah size yaşatmasın inşl! a.s.

canım belki kayınvaliden düğün stresinden saçmalamıştır
unutma onlarla bi aile gibi olacaksın
çok büyütme bu günlerin tadını çıkar ilerde keşke şunu yapsaydım keşke bunu alsaydım dersin

Konu sahibi arkadasim..yanlis anlama ama sendede hata var...
Hic anlayamadigim bir olay su alcak gönüllülük olayi..tamam alcak gönüllü olmak lazim fakat böyle konularda degil.

Kuracagin evine ne alinacak ne yapilacak bunlari senin secmen istedigin gibi yapman senin en dogal hakkin...sen konusmayacaksinda kim konusacak...
Sen hep sustun birsey demedin..siz bilirsiniz dedin...ne oldu?fisfisfis

Simdi en ufak bir talebinde yapistirdi kadin sana cevabi...lakin bastan istedigni söyleyen...kendine güvenen hafif disli bir kiz olsaydin inan bana kesinlikle sana böyle saygisizlik yapmazdi...

Sapla samani karistirmayin kizlar...Saygili ve Alcak gönüllü olmak susmak istedigni söylememek demek degildir...yeri ve zamani geldimi insan saygisini bozmadanda verecek karsisindakinin cevabini...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…