Kayınvalidemle sorunum var... Fikir verin lütfen


son cümlen çok doğru
 
Canım herkesin dediği gibi nişanlına güzel bir dille anlat,ne kadar üzüldüğünü hissetsin.Yani imkanları varsa niye allı şallı bir düğün yapmıyorlar ki,siz yapmadınız bizde yapmayız o zaman ne çirkin bir davranış.Herkes gücü neye yeterse onu yapar.Amaç mutluluğu adım atmak değilmi?Keşke herkes düşünceli olabilse kalp kırmak ne kadar basit.Umarım nişanlın geldiğinde ortamı yumuşatır.Sen annesine cephe almış gibi değil de,seni çok üzdüğünü hissettir.
Umarım herşey dilediğince olur.Ben birşeyi yürekten iyi niyetle istediğimde hep olacağına inannırım.Hayırlısı neyse o olsun canım.
 
Talepkar olmazsan karşındaki senin kendini değersiz gördüğünü düşünüp sana gereken değeri vermez.Kişi önce kendi değerini bilecek ve sonra bunu usturuplu bir şekilde karşısındakine bildirecekklava:.Sessiz kalmak kaynana gözünde ''gel beni ez,tepeme bin'' demekle eşdeğerdir.
Canım benim öyle ince ve yerinde karşılıklar ver ki şu tek çocuk anası tipik kayınvalide adayın seni dişine göre sanıp abartmasın daha fazla.Çünkü ne kadar laf söylerse o kadar nişanlınla aran açılır.
Hiç böyle esprili bir dille karşılık vermeyi denedin mi?Öyle güzel oluyor kiii.Karşındaki cvp verse eleştirilecek şaka kaldırmıyor diye,vermese altta kalacak.ışte böyle onu ikilemde bırakacak ve her seferinde tedirgin edecek cvp.lar seçmelisin.Sana bir örnek.Kayınvalidem ki kendisini cidden severim,eve eşya aldığımızda evlenmeden önce, deri koltuk alınır mı,yazın pişersin,kışın da .ıçın donar dedi bana,ben de gülerek aaaa kusura bakma annecim,kırk yılda bir gelip koltuklarıma konduracağın .ıçının keyfini düşünemedim:roflol:,dedim.Bunun gibi yaaani.
 

katılıyorum. çok haklısınız...
 
daha evlenmedin. evlen bak o kaynanan daha farklı olucak. ben kayınvalidemin en iyi geliniydim ama şimdi bana düşmanmışım gibi bakıyor. allaha havale ediyorum onu. sonuçda ben eşimle mutluyum. sen yine saygı göster boşver o utansın diycemde asla kendilerini haksız bulmuyorlar.....mutluluklar dilerim sana
 
bıııııııırrrrrr
delleniyorum böyle tiplere
paraymış........
ne mantık yaaaaa.........

susmakla hata etmişsiniz....
o gönül koymasın d iye herşeyi siz bilirsiniz dedin de ne oldu???

al işte şimdi herşeyi o bilyor çünkü sen zayıf görünüyorusun onun gözünde....

o örümcek kafalı da...
ailenin maddi durumu yetersiz diye ses çıkarmadın sanıp seni oradan vurmaya çalışıyor....

nişan kız evinindir istediği gibi yapar....
buna kimse karışamaz....

nişanlına ve ailene anlat bence...
o kadında böyle bir dil varken anne-babana da bu tip bir laf etmesi yakındır....

maldivlere gönderiyormuş....
sanki hiç tanımadığı insanları gönderiyor... oğluna gelinini gönderiyosun be...

hööööhh böyle zihniyete....

şunu unutma alçakgönüllü-sayglılı olmakla isteklerini fikirlerini belirtmek çok farklı şeyler....
 
onun eline vermişsin ipleri..

sen mütavazi oldukça o kendini daha güçlü her konuda karar verme hakkını kendinde bulmuş.

biraz gözünü açıp kendine gelmesini sağlamalısın.

nişanlınız da geldiğinde kayınvalideniz dediği şeyleri etraflıca konuşun. annecim geçen sefer sen böyle böyle dedin bende sessiz kaldım şimdi nişanlımda burdayken açıkça konuş benimle diyebilirsin. onadan sonra oda kendine gelir.yani ben olsaydım mutlaka yüzyüze bu konuşmayı tekrarlatırdım. ondan sonra ister konuşsun ister sussun.
 

bende katılıyorum arkadaşa.benim kayınvalidemler bu tip konulara laf edecek insanlar değiller çok şükür ama eşya konusunda babam 1 yıldan önce olmaz dedi düğün için,onlar hemen istedi.babam ben bişey alamam hazırlıklı değilim dedi.onlarda biz birşey istemiyoruz biz yaparız dediler.babam şimdi böyle denir ama yarın en küçük kavgada ne getirdin denir,ben çocuğumun boynunu eydirmem dedi.velhasıl kısa sürede oldu mevlam yardım etti herşeyimide aldık.

baştan nasıl başladı öyle devam eder.alçak gönüllülük,saygı iyidir çok güzel bir erdemdir ama herşeye eyvallah demek değildir.herşeye mualefet olmazsın,saygıda hizmette kusur etmezsin tamam ama her dediklerine siz bilirsiniz olmaz.ne diyeyim hayırlısı olsun.mevlam hayırlısını versin.
 
Mümkünse unut bu yaşananları. Nişanlına da bahsetme. Eminim annesi yanlış anlayacaktır herşeyi. Şikayet ettiğini düşünecek. ılk olayda büyümesin herşey. Belki de hata yaptığını anlıyıp özür dilleyecek senden. Sen yine de kayınvalidene asla taviz verme. Kendini ezdirme. Saygı çerçevesinde ol ama ezdirme asla.
 
canım nişanlın iyiyse ve senide anlıyorsa sorun yok bence çünkü yaşayacağın kişi o ve onunla mutlu olacaksın tabiki dıştaki insanlar seni etkileyecektir fakat tüm hayatını etkileyecek kadar üzülme çünkü aynı sorun bendede var sen anladığım kadarıyla ayrı eve gidiyorsun ben aynı evdeyim daha avantjlısın
 
bence nişanlınla kesinlikle paylaşmalısın hiiçç saklamana gerek yok ilerde başka bişiler olduğunda dayanamayıp söliceksin daha kötü olcak bence paylaş nişanlınla tek başına çekme bu sorunu
 
Düşüncelerin o kadar net ve mantıklı ki katılmamak elde değil. Söz ve nişanlılık döneminde banada böyle fikir veren birileri olsaydı o dönemdeki KEŞKELERİM daha az oludu.
Yanlış anlaşılmasın kesinlikle kararsız yada başkasının ağzına bakan biri değilim ama insanın hayatının her döneminde farklı kişiler ve olaylar çıkıyor ve bazen insan kendine yol gösterecek bir ışık arıyor...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…