- 31 Mart 2020
- 327
- 178
- 103
- Konu Sahibi cakiltasi061
-
- #181
Ya sen ne diyosun yasadiklarimi bilmeden gelmiş bide ahkam kesiyosun sakamisinZaten kına, kız tarafına ait olduğu için kına kıyafetini, bindallıyı vs. kız tarafı üstlenir. Kayınvalide niye bindallısını alsın ki? Kayınvalidesini kışkırtıp aklınca laf sokmaya çalışmış ama kadın üste çıkmış. Konu sahibi de kıskanç elti olarak tescillenmiş. Kayınvalidesinin babalar günü hediyesi olarak pijama istemesine neden bozulduğunu da anlamadım. Yani sonuçta bir şey alınacaktı. Ha pijama takımı, ha kazak. Ne farkı var ki? Hele konu sahibinin ortalığı karıştırıp, insanları birbirine düşürüp en son kayınbiraderine, kayınvalidesiyle ilgili beddua içerikli mesaj atmasına hayret ettim.
Allah seninde başına verir inşallah görürsün burda atıp tutmayı kayinvalidemin bana ettiklerinden haberin yok gelmiş ne konuşmuşsun yorum yapma zahmetinde bulunma benim konuma senYa bir de nasıl ki konu sahibi gibi gelinlerin erkek tarafından birtakım beklentileri varsa onların da gelinden beklentilerinin olması çok doğal. Güleryüz, sıcak davranma vs. Nitekim kayınvalidesi açıkça belirtmiş, eltin kendini sevdirdi diye. Yani sen soğuk davrandın, uzak durdun demek istemiş. Eşitlik, adalet güzel şeyler ama insanın daha fazla ilgi gördüğü, sevildiğini hissettiği kişiye daha çok şey yapmak istemesi çok da yanlış değil bana göre. Konu sahibi evlendiğinden beri özel günlerini istemeyerekte olsa kutlamış ama demek ki bu yapmacıklık karşı tarafa geçmiş. Babalar günü hediyesi olarak kayınvalidesinin pijama istemesini bile sorun yapan birinden bahsediyoruz sonuçta. Kimbilir o insanları gereksiz kapris ve beklentileriyle bunalttığı ne kadar anlar olmuştur.
Ben bişey demedim bile kaynım gelir gelmez eltisine aldıklarımizi cekememis dedi bana evim tutulurken verdiği depozitaya kadar laf söyledi daha herşeyi anlatmadım burda herkes benim üstüme gelmiş bedavadanTeke tek konuşmuş zaten konu sahibi. Kayinvalide cadalozu oğulları gelir gelmez onlara yaymis konuyu
Kafeye zaten gitmedim ki hiç onu nerden çıkarttı anlamadimdaherseyı mahfetmıssınız. okadar bırbırıne karıstırmıssınız kı, kvalıdenıze cok cok buyuk bır koz vermıssınız.
eltı engellemek te haklı. bende sahıt olsam alınanlara hedıyelerım hakkında konusan eltıme, bende aynını yapardım. kıskanmıssınız ona yapılanları. hayır anlamıyorum, bır bındallı eksık olunca ne oluyor?
bıdahakıne cafe ye gıtmıcem pastam senden olsun sende kutlayalım desen, o zaten kem kum eder bır bahane bulurdu. bırbırınıze bılenıp ufak bır kıvılcımda alev almıssınız. hele o msj.......
Kendisi tutturdu biz yaparız ederiz diye illa olsun dedi toplantı arkadaşlarımı cagircam dedi kendisi hocaiste en buyuk sorununuz bu egonuz. kendinizi asiri onemli gormeniz. kendinizi saydirma sevdaniz.
hem nisanlilik boyunca hic bir sey yapmadi yaziyorsunuz kv.ye hem nişan salonunu bile siz degil o tutmuş. siz ne yaptiniz ki ondan beklentiniz ne? altinlarinizi versiyseniz kocaniza vermissiniz, annesine mi verdi? annesinin borcu muydu bunu hic yazmamissiniz.
Daha bı ton şey söyledi kalbimi kıracak hiçbirini yazmadım uzun olmasın diye keşke yazsaymisim herkes benim üstüme gelmiş bana gelince herşeye küser biseyinde bı aramayim mesajları keser yüzüme bakmaz tavır yapar benim hicbiseye hakkım yok gibi konuşmuşlar bunlarıda yazan kızlar yani şaka gibiKayınvalide ailenin büyüğüdür. Oğullarına gelinlerine eşit davranmak zorundadır. Bir gelinine aleni özen gösterir, ayrımcılık yaparsa ailede huzur kalmaz. Kıskançlık olur çok normal. Konu sahibinin kv si aleni bir şekilde o kendini sevdirdi ona yaparım demiş. Ben bu laftan sonra kv ile bağlantımı kesip gerekmedikçe görüşmem. Ne anneler günü ne birşey kutlarım kendim için de beklemem.
Kesinlikle katılıyorum yorumunuza. Para versinler mülk versinler ama aman aramasınlar aman gelmesinler. Valla benim de ufak bir erkek kardeşim var ben de yapı olarak kimseyi aramam kimseyle pek yazışmam. Kırk yılda bir gider kardeşimi görürüm etliye sütlüye karışmam annemde mülayimdir. Ama benim annemi bu yönünden dolayı para ver şunu yap bunu yap ama üstüne saygısızlık yapıp kırk yılda bir evine gittiğinde somurtup laf sokarsa valla işte orada görümcelik yaparım derim anamın babamın ne emeklerle aldığı evde oturuyorsunuz siz bir kiraya çıkında hayatın gerçekleriyle yüzleşin derim annemi ezdirmem bu beni kötü görümce yapmaz asıl annemi suçsuz bir şekilde belli şeylere maruz bıraktırırsam evlatlığımdan şüphe duyarımYa bir de nasıl ki konu sahibi gibi gelinlerin erkek tarafından birtakım beklentileri varsa onların da gelinden beklentilerinin olması çok doğal. Güleryüz, sıcak davranma vs. Nitekim kayınvalidesi açıkça belirtmiş, eltin kendini sevdirdi diye. Yani sen soğuk davrandın, uzak durdun demek istemiş. Eşitlik, adalet güzel şeyler ama insanın daha fazla ilgi gördüğü, sevildiğini hissettiği kişiye daha çok şey yapmak istemesi çok da yanlış değil bana göre. Konu sahibi evlendiğinden beri özel günlerini istemeyerekte olsa kutlamış ama demek ki bu yapmacıklık karşı tarafa geçmiş. Babalar günü hediyesi olarak kayınvalidesinin pijama istemesini bile sorun yapan birinden bahsediyoruz sonuçta. Kimbilir o insanları gereksiz kapris ve beklentileriyle bunalttığı ne kadar anlar olmuştur.
Mesafeli olup birşey beklememek. Birşey yapmamak en iyisi. Eşinle ilişkine yansıtma. Birçoğumuz eş ailesi ile anlaşamıyoruz.Daha bı ton şey söyledi kalbimi kıracak hiçbirini yazmadım uzun olmasın diye keşke yazsaymisim herkes benim üstüme gelmiş bana gelince herşeye küser biseyinde bı aramayim mesajları keser yüzüme bakmaz tavır yapar benim hicbiseye hakkım yok gibi konuşmuşlar bunlarıda yazan kızlar yani şaka gibi
Onun bana yaptığı rezillikler ne pardon sen kendini ne sanıyosan bende kendimi o sanıyorumsinirlerim bozuldu bu nasil konu ya hajshsjshs kendinizi ne saniyorsunuz allah askina? rezillik resmen.
Ayy bir de bu aralar bütün gelinlerin konularında bindallımmmm bindallımı almadılar demezler mi yav bindallını niye kv kpeder alıyor eşine söylesene san ki aıle ile evleniyorlar.Aynen, ben de öyle anladım. Kayınvalidesi, sen doğumgünlerini dışarıda kutlamayı tercih ettin, bizi çağırmadın, çağırsaydın gelirdik demek istemiş ki haklı. Madem öyle bir beklentin var çağır doğumgününde herkesi, kutlayın birlikte. Evlenmeden önce adamları elden kaçırmamak için herşeye tamam diyorlar, sonra ne hikmetse elti evlenirken bazı şeyler çok kutsal oluveriyor. Bindallı hibi mesela:)) Konu sahibi artık ailede eltisini kıskanan, haset biri olarak bilinecek. Gerçi zaten öyle, yaptığı tüm bu aşırı hareketler de kıskançlıktan. Hele bir de o kadar kıskandığı eltisine mesaj atıp yaranma çabası yok muBu arada eltiyi çok takdir ettim, hiç oralı olmayıp tavrını net bir şekilde koymuş, aferin ona.
Ben her kavgada aileyi katmadim bu geldiğim son noktaydi bunun öncesinde bilmediğiniz bı ton olay var sadece o günkü yaşadıklarımı anlattım diye suçlu oldum öncesini bilmiyorsunuz çünkü o yüzden dikkate almıyorum yorumunuzu yinede teşekkürlerEltini kat
Esinle kus kavga Et
Kaynina mesaj at
Eltine mesaj at
Aileyi engelle
Ailenin yanina git
herseyin basli basina hata suan kaynanan mutluluktan havalara ucuyordur
Bizde kavga ediyoz her kavgada butun sulaleyi ayaga kaldirmak olmaz hatalisin ve esin zaten alttan almis adam daha bisey yapamazdi hakliyken haksiz duruma dustun
Ben bu zamana kadar üslubumu en güzel şekilde korudum hanimefendi düğüne gelmedi gelin almaya bile gelmedi bana yarila yarila gelinleri ni almaya gittiklerini anlattı yanımda benim annemin döktüğü gözyaşının hesabini kimse veremez emin olundaha dakka 1 gol 1 pijama takımı için araya girmeye çalışmışsınız. ne demeye gömlek al diye araya giriyorsunuzç kendi anası, kendi babası için bunu istemiş. size ne ?
sizin doğumgününüzü kutlamamaları tamam hoş değil ama araya eltiyi bilmemneyi sokmak çok mu hoş ?
kendi ağzınızla haset kadının tekine dönmüşsünüz gözlerinde.
eşiniz de bir daha gitmeyiz demiş, adam daha ne yapsın dövsün mü anasını ?
kaynınıza annen yüzünden huzurum kalmadı demek ne demek ?
istediği kadar haksız olsun, o onun annesi, elbette annesini koruyacak. insan anasına babasına kızar ama başkası laf ederse de tahammül etmez.
eltinize kadar durumu neden taşıyorsunuz ?
kusura bakmayın siz de en az eleştirdiğiniz kv niz kadar üslupsuzsunuz.
Sen bmwlerde gezdin ne demek ya peki anneme laf etti ardından onları yazmamisim ben durduk yere söylemedim onlarıÖfkeden gözün dönmüş saçmaladıkça saçmalamışsın. Şimdi sakin ol o telefonu yavaşça yere bırak,atacağın mesajlar ve yapacağın aramalar beni bile korkuttu.
Bir süre kimseyle iletişime geçme. Kıskançlıktan çıldırmışsın çok yanlış bi yerde atağa geçmişsin hata üstüne hata
Doğru gereksiz ama o benden herşeyi bekliyo ben yapmadığım da küsüyo cuma msjı atmaz keser yüzüme bakmaz bunlar nolcak onun herşey hakkı da ben neyim pardonAnlaşamadığınız, sevmediğiniz insanlardan bir şeyler beklemek çok gereksiz değil mi ?
Ay arkadaşlar hakkımı yemeyin her doğum günümde evdeydim benkadın cafelere gidiyorsunuz derken zaten bence sen başkalarıyla doğumgününü kutlamaya daha heveslisin demek istemiş. belki sorulsa o da diyecek ki hiçbir doğumgününde evde değil ki nasıl gideyim.
kuzenimin annesi de ilk yıllarda derdi, bizim gelin arkadaşlarıyla olmayı yada kocasıyla başbaşa kutlamayı seviyor, ben birşey yapamıyorum diye.
sonra açıkça konuştular, şimdi dışarı çıksalarda başka bir gün ailece toplanıyorlar.
konu sahibi kavgaya yer aramış, kv de alttan almamış.
Benim hayatımın içine ettiler her gittiğimde hep huzursuzluk çıkarttı o kadının ne olduğunu bilmediğiniz için yorumunuz normalKayinpederinizin babalar gününün içine etmişsiniz helal olsun!
Valla hiç bir doğum günümde kafelere gitmedim hep evdeydim sonuna kadar da haklıyım daha yazmadigim şeyler oldu burda çünküEmpati kuruyorum bu işlerde adil olmak çok çok önemli.size yapamadı diyelim eltinize alabilme imkanı oldu o zaman yine denkliği sağlamak durumundalar size de aynı şeyleri alarak.bu eşitliği saglamazsa illaki değersizlik hissi oluşur insanda.burda hatalilar hele de bastıra bastıra söylemek o kendini sevdirdi alırım vs diyerek tüy dikmişler.ve sanırım vurmuş size şaka yollu da olsa bu da çok yanlış.
Onların açısından bakacak olursak da sadece konuyla alakalı konussaydiniz bence seviye bu kadar düşmezdi.cagirdin mı falan demiş sanırım cafede kutlamissiniz kimleri çağırdıniz onlar mahrum mu kaldi da öyle bı çıkış yaptı kayinvalideniz bilmiyoruz tabi.hep böyle kutluyosaniz diye diyorum.diger türlü bir gün önceden ararsın gelinini kızım yarın müsaitseniz geliyoruz diye alırsın pastani hediyeni akşam gidersin yani atla deve değil .bir de eltiyi karıştırarak haklı bile olsanız serzenişinizde kıskanç damgası yemişsiniz.ve eltinize kayniniza mesaj atmak da ikinci handikapiniz olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?