Kayinvalidemle tartismamiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne üslubundan bahsediyosunuz ya o zaman kaynanam niye haklisin kizim kutlarız bu sene diyemedi niye hep ben alttan almak zorunda kalıyorum siz olayimi hiç anlamamissiniz kime neyi anlatmisimki burda ben
Kayinpederinizin babalar gününün içine etmişsiniz helal olsun!

Önceki konuna da yazmıştım , zamanında sana yapılmazken sesını cıkartacaktın sımdı eltıye yaptın bana yapmadın dersen sen kıskanc durumuna dusersın ,
Size de aynı şeyler yapılmalıydı haksızlık yapılmasına karsıyım ama kv nız anlattıgınız kadarıyla esıtlık hak hukuk anlayısı olan bırı degıl malesef karsınıza alıp kırıldıgınızı anlatmakdan anlayacak bırı de degıl sıze yaptıgı hareketten baz alarak yazıyorum muhattap olmasaydınız keske bosverın ne yaparlarsa yapsınlar sızde abartmıssınız .
erkekler bu durumlarda kendılerını karılarının onune sıper edıp korumaya gecmıyor ya sessız kalıyor yada bırsey yokmu gıbı davranıyorlar burda okudugum cogu kısının esı malesef benım esım de boyle uzerıne gıttıkce olay buyuyor ve baska sonuclar doguyor bu sefer de , bundan sonra gorusme olsun bıtsın eltıne yazmanda sacma olmus bu arada .

Ne üslubundan bahsediyosunuz ya o zaman kaynanam niye haklisin kizim kutlarız bu sene diyemedi niye hep ben alttan almak zorunda kalıyorum siz olayimi hiç anlamamissiniz kime neyi anlatmisimki burda ben

Evt belki kv alttan alabilirdi hatta bence alttan almapiydi ama eltiyi katip ortalığı karıştıran sizsiniz. Demekki o sıcaklığı görmemişler kutlasalar ne kutlamasalar ne.

Birde eşinizle aranıza kimseyi sokmayın ve evi terk etmek ne demek. Kocayi anne babaya şikayet etmek nedir. Allah akıl ve sabır versin.

Bu olay bana yagli yemek yapan kaynana ve olay yapan gelin hikayesini hatirlatiyor, fazla rest cekip sonra esinizden istemediginiz tepkiyi almayin bence. Bencede evdeyken olayi sakinlestirmeniz gerekiyordu.

Bana da böyle insanlar samimiyetsiz ve yapmacık geliyor hiç yapmasın daha samimi gelir

Yani bu eş ailelerini seviyorsunuz ondan mı böyle karşılık kutlama falan bekliyorsunuz benim değer verdiklerim beni hatırlasın yeter ha kaynanaya kayınbabaya yaptıklarımı dda bir görev olarak göryoruö sizde öyle yapın duygu katmayın işin içine eltiyi de ne diye karıstırdıysanız anlamadım bırakın yapsın ne kadar yaparsa o ladar karısma hakkı olur sonra girerler birbirlerine siz özgür olmanın tadını çıkarın

Sonuna kadar okumadım ama cooooooookkkkk gereksiz bir şey olmuş..benim eş aileside dogum günümü kutlamaz anlamazlar zaten ama görümceler mesaj atar.bende parti yapıp kimseyi cağırmam zaten eşimle baş başa takılırız ama görümcem kendi dogum gününü kutladı cağırdı bizi ne demem gerekiyor siz bana hediye almadınız bende almayacağım mı deseydim hediyemi alıp güle güle gittim. Ayrıca eltiyi kıskanıyorsun annen lafı nereye getirdi diyip ağlayıp üste cıktın galiba. Bariz sen lafı eltiye getirmişsin. Koca kadınla böyle seviyesiz diyaloğa girmem. Birisinden beklentim olsa dahi artık sende yaparsın diyemem utanırım. Nerden baksan haksızsın sadece eşin uyanıklık yapmaya calısıp pijama almak istemiş ya hah orda seni salak yerine koymaya calıstıgı İcin haklısın... Unutmuşum şunu da yazayım o hediyeler senin maaşından değilde eşinin parasıyla alınıyorsa zaten bir şey diyemezsin adam ailesine istediği gibi hediye alır. Not :görümce ya da kaynana değilim

Evet haksızlık bu ama minnet edipte dile getirilip karşıdakini kendine güldürmeye ne gerek var simdi kaynanada eltiye bak bak seni nasıl kıskanıyor ahahaha diye anlatacak. Sonuc kıskanc elti olacak. Haksızlık oldugunu düşünüyorsa mesela mesafe koyar cok gidip gelmez. Böyle cocuk gibi bana hiçbir şey alınmadı deyip ağlanmaz

Empati kuruyorum bu işlerde adil olmak çok çok önemli.size yapamadı diyelim eltinize alabilme imkanı oldu o zaman yine denkliği sağlamak durumundalar size de aynı şeyleri alarak.bu eşitliği saglamazsa illaki değersizlik hissi oluşur insanda.burda hatalilar hele de bastıra bastıra söylemek o kendini sevdirdi alırım vs diyerek tüy dikmişler.ve sanırım vurmuş size şaka yollu da olsa bu da çok yanlış.
Onların açısından bakacak olursak da sadece konuyla alakalı konussaydiniz bence seviye bu kadar düşmezdi.cagirdin mı falan demiş sanırım cafede kutlamissiniz kimleri çağırdıniz onlar mahrum mu kaldi da öyle bı çıkış yaptı kayinvalideniz bilmiyoruz tabi.hep böyle kutluyosaniz diye diyorum.diger türlü bir gün önceden ararsın gelinini kızım yarın müsaitseniz geliyoruz diye alırsın pastani hediyeni akşam gidersin yani atla deve değil .bir de eltiyi karıştırarak haklı bile olsanız serzenişinizde kıskanç damgası yemişsiniz.ve eltinize kayniniza mesaj atmak da ikinci handikapiniz olmuş.

Ve eşinize sırtınızı dönmeyin bence ailesini de eleştirmeyin bir tek insan yoktur ki ailesini her ne olursa olsun savunmasın.bence yeterince yanınızda olmuş fazlasını beklemeyin yanınızda duracak tek kişiyi de kaybetmeyin.ailesine istediğiniz gibi bir şey söylese araları açılsa bunun acısını sizden her gün çıkaracaktı aksi olmaz.

Ne diyim bilemedim.
Annesi babana pijama al demiş ne var ki bunda? İhtiyacı olan birşeyi istemiş,sizde almışsınız,işine yaracak,kullanacak,kenara atılmayacak. Eşiniz sizden çekinmiş ki söylememiş annem pijama alın dedi diye.
Neyse gittiniz,kadın pasta almış/yapmış herneyse,siz niye kendinizi kattınız araya? Babalar günü kutlanacakmış.
Hadi kattınız,eltiyi niye karıştırdınız?
Hadi karıştırdınız,eve gelince eltiye bu durumu niye ve nasıl anlattınız?
Bakın ben hep derim,size de söylüyorum ya affedin yada unutun/boşverin ,biriktirmeyin diye.
Eşinizin ailesi,ayda yılda bir de olsa görüşeceksiniz, içinize attıklarınızı affetseydiniz yada boşver ya,ben eşimle mutluyum ona bakarım diyip unutabilseydiniz şu an bu durumda olmayacaktınız.
Affedemeyeceğiniz büyük sorunlar varsa minimum görüşüp,az kelam ederek idare edilebilir bir orta ayarlamanız daha uygun olmazmıydı sizce de?
Hani bir laf vardır haklı mı olmak istiyorsun yoksa mutlu mu diye,sizce değdi mi,ohh be söyledim rahatladım ,haklıydım diyebiliyormusunuz şu an,yoksa tam tersi mi?
Bilemedim,bu kadar geçmişe takılıp kalmayı ben inanın anlayamıyorum.

Aynen, ben de öyle anladım. Kayınvalidesi, sen doğumgünlerini dışarıda kutlamayı tercih ettin, bizi çağırmadın, çağırsaydın gelirdik demek istemiş ki haklı. Madem öyle bir beklentin var çağır doğumgününde herkesi, kutlayın birlikte. Evlenmeden önce adamları elden kaçırmamak için herşeye tamam diyorlar, sonra ne hikmetse elti evlenirken bazı şeyler çok kutsal oluveriyor. Bindallı hibi mesela:)) Konu sahibi artık ailede eltisini kıskanan, haset biri olarak bilinecek. Gerçi zaten öyle, yaptığı tüm bu aşırı hareketler de kıskançlıktan. Hele bir de o kadar kıskandığı eltisine mesaj atıp yaranma çabası yok muBu arada eltiyi çok takdir ettim, hiç oralı olmayıp tavrını net bir şekilde koymuş, aferin ona.

Bana da böyle insanlar samimiyetsiz ve yapmacık geliyor hiç yapmasın daha samimi gelir
Ya bir de nasıl ki konu sahibi gibi gelinlerin erkek tarafından birtakım beklentileri varsa onların da gelinden beklentilerinin olması çok doğal. Güleryüz, sıcak davranma vs. Nitekim kayınvalidesi açıkça belirtmiş, eltin kendini sevdirdi diye. Yani sen soğuk davrandın, uzak durdun demek istemiş. Eşitlik, adalet güzel şeyler ama insanın daha fazla ilgi gördüğü, sevildiğini hissettiği kişiye daha çok şey yapmak istemesi çok da yanlış değil bana göre. Konu sahibi evlendiğinden beri özel günlerini istemeyerekte olsa kutlamış ama demek ki bu yapmacıklık karşı tarafa geçmiş. Babalar günü hediyesi olarak kayınvalidesinin pijama istemesini bile sorun yapan birinden bahsediyoruz sonuçta. Kimbilir o insanları gereksiz kapris ve beklentileriyle bunalttığı ne kadar anlar olmuştur.

Teke tek konuşmuş zaten konu sahibi. Kayinvalide cadalozu oğulları gelir gelmez onlara yaymis konuyu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…