Kayınvalidemle yolculuk yapmak istemiyorum

haklısın arkadaşım da, dikkat et haklıyken haksız duruma düşme. Uçak bileti alalım, yorulmasın diye ikna etmeye çalış. Almıyorsa da, ön koltuğuna otur, keyfine bak, birlikte yolculuk edin. Eşine de sen benim için katlanmıyorsun, bende sonuçta elin kızıyım ama el kızı gibi davranmıyorum dersin tekrar konu açılırsa...

nedir erkekler de bu anne merakı....
tamam annendir seversin sayarsın..amenna..
ama bide karın var senin.ailen hayat arkadaşın..ikisininde yeri ve değeri farklı..nasıl birini diğerine ezdirirsin..birini tutarken ötekini atarsın..

mantıklarını gerçekten çok merak ediyorum..gerçi bu durumda mantık aramak ne kadar doğru olur bilemiyorum..

ama bizimde annelerimiz var..biz niye yapmıyoruz bunu ? şaşılacak maskaralıkkk :27:

Hala var mı kadını esya gibi gören erkekler?
Sen evlendin, sen kadınsın, bu aile' ye girdin, önce burayı düsüneceksin, fırsat kalırsa kendi ailen!!
Bunu diyen bir erkekte ben tanıyorum, yok artık dedim kendi kendime, daha neler? Kaynana plan yapar, iftara davet edilir gelin müsait mi diye sormak yok, bir yere davetliyse de iptal edicek, cünkü kayınana söz vermistir! Onlara ayak uydurucaksın dedik ya, kendi kızı gelir her zaman, allahın her günü ama sen annene gidemezsin her istediginde, icim sisti yahu! Ben dinlerken kendim yasıyormusum gibi delirdim, o aile elimde olsa ne yapardım kim bilir?
Merak ediyorum kadınlar ne icin evleniyor? Erkekler sıkıyorsa bu düsüncülerini dügünden önce acık ve net söyleseler ya, bakalım o zaman evlilik olacak mı? Bunun adı köle ol demek, kim acık ve net söylerki bu düsüncelerini, var mı öyle baba yigitler?
Ayrıca senin ailen o kadar gelemez, kalamaz bilmem ne ne demek oluyor öyle? Sen benim aileme el oluyorsunda, ben senin ailene öz mü oluyorum? Böyle birseyi kabul etmeyin, ailenizin ikinci planda kalmasına müsade etmeyin lütfen..

etmem zaten cnm ne kendimi nede ailemi ezdirecek biriyim işte gelirse kayınvalidem ben de el kızıyım bende gitmem ana oğul nereye giedrlerse gitsin ben aileme giderim inceldiği yerdende kopsun herşeyi göze aldım

burada hep söylüyorum, erkek anası oğlunu ne acılarla doğurmuş ne emeklerle büyütmüştür kuzusunu
ama kızlar ağaç kovuğundan bitmiştir, onları kurtlar falan büyütüyo herhalde

Cok yakınımdan biri yasıyor kayınvalide sendromunu, ve bu evliligin sonu iyi degil..
En büyük sorun kimde? Ana kuzusu kocasında!
Mümkün degil o apartmandan tasınamaz, annesine ve babasına bakmak zorunda cünkü ona emek vermisler, peki ya kadın? Ammaaaan onun ailesine bisey olmaz, yahu bir imzayla ne degisiyor anlamıyorum? Nasıl dogurdugu dogurana el oluyor hangi mantık kabul eder bunu? Ya da böyle düsünen erkeklerin nasıl bir mantıgı var?
Hep anasıyla birlikte olacaksın, nereye giderlse gideceksin gelinsin ya, gitmezsen olmaz! Hatta annene giderken bile onuda götüreceksin, istenmis birseydir bu ayrıca. Yok ben kaynanayı da, oglunu da gebertirim abi, benim sinir yapım fazla katlanmaya müsade etmiyor. :ssz:

Son düzenleme:
Cok yakınımdan biri yasıyor kayınvalide sendromunu, ve bu evliligin sonu iyi degil..
En büyük sorun kimde? Ana kuzusu kocasında!
Mümkün degil o apartmandan tasınamaz, annesine ve babasına bakmak zorunda cünkü ona emek vermisler, peki ya kadın? Ammaaaan onun ailesine bisey olmaz, yahu bir imzayla ne degisiyor anlamıyorum? Nasıl dogurdu dogurana el oluyor hangi mantık kabul eder bunu? Ya da böyle düsünen erkeklerin nasıl bir mantıgı var?
Her anasıyla birlikte olacaksın, nereye giderlse gideceksin gelinsin ya, gitmezsen olmaz! Hatta annene giderken bile onuda götüreceksin, istenmis birseydir bu ayrıca. Yok ben kaynanayı da, oglunu da gebertirim abi, benim sinir yapım fazla katlanmaya müsade etmiyor. :ssz:

ben kendi adıma konuşayım ben el oğluyum derken bundaki benim eşimdei mantık şu hepsi akraba evliliği yapmış eltilerim teyze hala kızları mesala onalrın aileisne bunu yapamazlar aaa akraba nasıl olur biz eliz bizdeki mantık bu bende düşündükçe deliriyorum ne kendimi ne ailemi ezdirmem bu konuda ben aileisne karşıda tavrımı koydum baştan beri eşimde bak bu konuda hakkını yemem sürekli gititğimiz yeri söylemek zorunda değiliz ,yada onlarla vakit geçirmek zorunda değiliz bu konuda rahatım ama benim aileme saygısızlığıda hat safhadadır.

eşiniin düşünce yapısında, bu dönem için tuhaflık var. eskiden çoooook eskiden, kızı verirlermiş bir daha kızları üzerinde hiç bir hakları olmazmış. hakları olmadığı gibi, yardımları da olmazmış. tek söylenen o artık elde, bizden çıktı! ya da evlendin anneni babanı unutacaksın. eşin zannedersem bu dönemde kalmış. ya da ailecek bu dönemde kalmışlar. evlenmeden önce aile yapısındaki farklılık gözüne çarpmamış mıydı?

kıssasa kıssas işi bence bu sorunu çözmez. çünkü o düşünceye göre, senin böyle bir hakkın yok! değişir mi? çok zor...

bence kaynanadan önce aileniz varken eve gelmeyen kocanızla sorununuzu çözün:34:

Elbette zorunda değilsiniz fakat eğer tepkinizle işler kopacaksa, kontrolunuzden çıkacaksa, tatil size zehir olacaksa görmemezlikten geleceksiniz.

Oturun öne eşinizin yanına ve duymamazlıkten gelin olumsuz sözleri.

eşiniin düşünce yapısında, bu dönem için tuhaflık var. eskiden çoooook eskiden, kızı verirlermiş bir daha kızları üzerinde hiç bir hakları olmazmış. hakları olmadığı gibi, yardımları da olmazmış. tek söylenen o artık elde, bizden çıktı! ya da evlendin anneni babanı unutacaksın. eşin zannedersem bu dönemde kalmış. ya da ailecek bu dönemde kalmışlar. evlenmeden önce aile yapısındaki farklılık gözüne çarpmamış mıydı?

kıssasa kıssas işi bence bu sorunu çözmez. çünkü o düşünceye göre, senin böyle bir hakkın yok! değişir mi? çok zor
...

Biz de tartıstık bir yakınımla bu konuyu, kocası annesinden özellikle annesinden ayrılamaz, sabah ise gitmeden annesini görür, kendi evine girmeden yine annesini görür, kahvaltı, yemek beraber. Gelin annesine kocasının ailesinden fırsat kalmadıgı icin 5 dk.' lık mesafede olmasına ragmen gidemez, kayınvalide altındır, cok degerlidir.. Kocaya göre sorun yok, olması gereken bu zaten kadın evlenir ve baska bir aileye gelin olur, artık kadın icin o aile vardır, önce o aile gelir. Dısarı rahat cıkamaz, bir yere gidilecekse siz gidin ben suraya gidiyorum, ben anneme gidiyorum diyemez.. Bide doganın kanunu buymus pehh pehh!

Degisir mi? Mümkün degil..
Ya böyle kabul edip o yuva dedigin yalanı sürdüreceksin, cünkü yuva cekirdek aile' den olusur iki kisi baslarsın, cocuklarına sürdürürsün cekirdek aile olarak, bu sürdürülen bana göre yuva degil hapishane, sevgi degil iskence.. Yani cok zor, adam resmen ya bu deveyi güdüceksin ya da bu diyar' dan gideceksin demis! var mı ötesi?

Adamlar kendi bencilliklerine kılıfta uydurmuslar yapacak bisey yok, doga kanunu! Kadın evlenir köle olur.. ben anamın dizinde bir elim ya' da, bir elim bal' da, anamın sefkati hep üzerimdeyken sen bizi seyrediceksin demek ister resmen!

Son düzenleme:
her ikisiyle olan sorun da aynı anda çözülmeli.yok öyle kayınvalide bir kenara önce kocanla sorunu çöz demek! çünkü o adamı o kayınvalide doğurdu,yetiştirdi,değerleri ahlakı o öğretti yeri geldi örnek oldu çocuğuna.neden acaba bu kadar kendi ailesine düşkün de eşinin tarafına acımasız!

Son düzenleme:
bu erkeklerin hepsi :14: n'oluyor bunlara ya??

canim esine terbiyeyi veren iyi verememis demekki oyle dusun, eger oyle olmasaydi ailene karsi biraz daha nazik olurdu. insan gercekten evine gelen yabanciya bile kucak acarken bu kadin ayni yataga girdigin kadinin anasi, bas taci. Allahim boyle terbiyesiz erkeklerden korusun bizleri ve evlatlarimizi iyi ahlakli dogru insanlarla karsilastirsin.

Son düzenleme:
her ikisiyle olan sorun da aynı anda çözülmeli.yok öyle kayınvalide bir kenara önce kocanla sorunu çöz demek! çünkü o adamı o kayınvalide doğurdu,yetiştirdi,değerleri ahlakı o öğretti yeri geldi örnek oldu çocuğuna.neden acaba bu kadar kendi ailesine düşkün de eşinin tarafına acımasız!

şakamısın sen ?

bu erkeklerin hepsi :14: n'oluyor bunlara ya??

canim esine terbiyeyi veren iyi verememis demekki oyle dusun, eger oyle olmasaydi ailene karsi biraz daha nazik olurdu. insan gercekten evine gelen yabanciya bile kucak acarken bu kadin ayni yataga girdigin kadinin anasi, bas taci. Allahim boyle terbiyesiz erkeklerden korusun bizleri ve evlatlarimizi iyi ahlakli dogru insanlarla karsilastirsin.

aminn cnm aminnn bende mesala bu olaydan sonra istesem seninde aileni evime kabul etmem diyebilirdim ama ben öyle birşey yapamam geldiklerinde en iyi şekilde ağırlarım güler yüzlü hatta aynı şehirde olmamıza rahmen muhakak kal denmeli,onlar aynı şehirde kalma gelebiliyorda benim annem taaa km tek biricik kızını özene bözene büyüttüğü okuttuğu yetiştirdiği ve 1200 km ötelere gelin veriyor ama kızının evine öle istediği zaman gidip kalamaz adalet bu değil bir insan ne ekerse onu biçer eşimin ektikleri sonucunda ben kayınvalidemi götürmücem bu kadar basit aynısını söyledim eşime bu seferde senin çenen çok açılmış dedi.

yüksek yüksek tepeler türküsü ne kadar anlamlı geliyor bazen, bu türküyü hiç sevmem o ayrı:27::27:

Son düzenleme:
bayramda kuşadasına tatile gideceğiz ve ordanda benim kendi ailemin yanına farklı şehirlerdeyiz ama ben eşimin aileisyle aynı şehirde kayınvalidem ise izmire kadar bizle gelicek ben istmeiyorum aaaa neden istemiyorsun sanki sırtındamı taşıcaksın,götür bırkaın izmire sonra siz bakın keyfinize istemiyorum neden mi;

evlendiğim ilk aylardan beri bana ters gelipte sırf aman eşimin hatrı aman değişik kültür diye bir çok şeye göz yumdum hatta konumu hatırlayanda vardır belki, ben işteyken anahtarımıı teslim edip gidin ve misafirlerinizi ağırlayın ben yokken evimde ağırladım onları ,en ufak şeyler sorun oldu aradıiaramadı sorduisormadı geldi gelmedi ,oturdu kalktı oynadı oynamadı bu tür sorunlar çok oldu alttan aldım.

şimdi kayınvalidemi neden götürmek istememin sebebi ;
1. benim memleketim 12 saat uzaklıkta ve orda ki düğüne gelmek istemedi ayyy çok uzak yol dayanamam bana uçak bileti alın ,alındıda burdakilerin zoruyla gitti düğüne ,şimdi burdan kuş adası 15 saat uzaklıkta nedense uzun yola gelebilecek eşime dedim uçak bileti al dayanamaz

2. asıl ve en önemli sorun benim annem burya km ötelerden geldiğinde , eşim istemedi ben elin oğluyum istediği herzaman gelemez dedi annem burda olduğu sürece eve geldiğinde hiç yanlarına uğramadı bir slm bile vermedi akşam yemeklerine gelmedi ve istenmediğini analdı ailem olaylar çıktı ve hiç benim annem sinirleri bozulup üzüntüden hastenelik ve o olayalrı ne annem ne ben unutamıyorum beni ve annemi grurunu kırdı unutamıyorum o benim aileme sabır göstermiyorsa ben onun aileisne göstermek zorundamıyım.....

sıksıntın büyük şekerim birazda eşin hasızlık ediyo
off off cok zor..
bu sorun çöüzlmez....:19:

Kızlar ne kadar piskolojim bozulmuş kardeşim aradı şimdi abla çok sıkıldım kuzenimle gelelim mi sana bir kaç gün hava değişimi olsun ben kızlar ne dedim ablacım sen bilrisin ama 15 gün sonra bayram orada görüşücez yani biri gelicek edicek kendi tarafımdan gönül rahatlığı ile kabul edemiyorum

okudukca sinirlendim. okudukca aklima bir sey geldi daha cok sinirlendim. ''Sen artik evlendin'' bir zamanlar esim de kurmustu bu cumleyi. bazen biraz delirmek gerekiyor galiba Boyle bencillere cunku esim de benim delirdigimi gorunce bir daha kullanamadi o cumleyi. memlekete gidince Ben onlarda kalacakmisim aileme sadece gunduzleri gidecekmisim cunku Ben artik evlenmisim. bana bak dedim. lafini bill de konus. Ben evlendim evet evlatlik verilmedim. Ben o evde yasamiyorum ama Hala o evin kiziyim. istedigim kadar gider istedigim kadar kalirim dedim. ne Sen ne de annen sesinizi dahi cikaramazsiniz dedim. tabi bunu soylerkenki halimi gormek dahi istemezsiniz. Ben esim annesinin bir lafiyla ban a hesap sormaya kalkti die Ben 3.5 ay yatagimi ayirmis insanim. tekrarinda yatagimi degil hayatimi ayiracagimi cok iyi bilir esim. taviz vermeyin Boyle insanlarin ne kendilerine ne de ailelerine. tepenizden inmezler cunku.

Back
X