• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenin huzur kaçırması

yenigelinolmus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2017
127
43
48
34
Arkadaşlar yeni evliyim. Özünde iyi bir insan olduğunu düşündüğüm veya umut ettiğim kayınvalidem sürekli huzurumu kaçırıyor. Eğlendiğimizden beri sürekli baskı kurmaya bizi yönetmeye çalıştı . Ama dilinde hep ben sizin mutlu olmanızı isterim bize bir Güler güz gösterin yeter sözleri vardı belki günde 10 kez. O kadar çok olay oldu ki şimdi bunları tek tel anlatıp konuyu uzatmak istemiyorum. Ama şimdi anlatacağım konunun evveliyatı da çok. Buna göre yorum yapmanızı isterim. Bugün yine kayınbabam beni arayıp anneni ara şunu bunu de nasılsın iyi misin de dedi. Tamamı ile arayı bulmak için yapıyor biliyorum . Demek ki kayınvalide evde söyleniyor hakkımda sürekli. O da çözümü böyle olmuş. Bu ilk değil . 3. Veya 4. Daha öncede böyle yaptı ama aradığımı annene söyleme ara şöyle böyle de ddi. Bi gün onun gününe geç kaldım Eve girmeden babası anne işten geç çıktım omdan oldu de ddi. (Ki işten çıkıp apar topar gidiyorum zaten) baba zaten öyle anca gelebiliyorum dedim ama olsun yine de söyle sen. Ne yapacağımı ne diyeceğimin söylenmesinden nefret ederim küçük de değilim koca kadınım. Bu arada bu hiç aramadığını veya görüşmediğimizi zannetmeyin . Zaten 2 gün önce görüşmüştük beni aradığında. Sık sık görüşüyoruz. Moralim çok bozuldu eşimde sordu anlattım. Ben babamla konuşurum sana böyle demesin diye ddi. Anlayışlı davrandı . Ama böyle de iyi hissetmiyorum. Çocuk gbi şikayet etmiş gbi. Aralarını bozacak gbi. İçimde hep böyle korku var. Nasıl mantıklı davranırım ne yapmalıyım? Bu Arada daha önce böyle dediğinde hep aradım hadi benden çıksın ddm eşime de sen bişey deme dedim ama şuan anladım ki bunun sonu yok. Ben yaptıkça sürekli istiyorlar. Bu arada çok güleryüzlüyüm sık sık gidiyoruz bazen 3-4 güne bir ama mutlaka en az haftada 1 görüşürüz. Çalışan insanım ama bişeyler yapıp götürürüm . Sadece aramayı azalttım. İlk zamanlar daha sık arıyordum ama ona da laf ettiklerini duyunca aramayı bıraktım, oğlundan daha uzun konuşmamıza rağmen. .çok bunalıyorum böyle baskılardan kendi ailemden görmediğim baskı: bu arada eşim annemi 2 ayda 1 anca arar. Aynı şehirde olmadığımdan görüşmeyiz de. Ama annemin daha tek bi laf ettiğini duymadım

Bu ne tuhaf iş. Koskoca kadını yönetmeye çalışıyorlar. Ne sıfatla? Eşinin anne babası..

Yapma. İstediğin zaman ara. Ben birini merak edersem sesini duymak istersem ararım. Öteki türlü isteksizlikle yapıldığı belli olur zaten.

Sen gelinsin diye sürekli onları mı pohpohlayacaksın? Ne bu şımarıklık?
Onların zamanından çok farklı bir zamandayız. Sen çalışıyorsun yoğunsun.
İleride çocuk olunca daha çok başın ağrır. Yavaş yavaş seyrelt bence.

Değişmezler. Kadın senin aramanı isteyerek iyi bir şey yaptığını zannediyor. Baskı yaptığının farkında değil. 750 yıldır bu insanların genlerindeki kodlama böyle. Kültür böyle, huy böyle, aile yapımız böyle. Anlatamazsın. Eşin “tamam görüşme artık” diyebiliyorsa, ya da senin ailesiyle ilişkine karışmıyorsa, annesinin dırdırını umursamıyorsa şanslısın. yoksa işin zor. Başkasına bağımlı, çileli bir hayat seni bekliyor.

Kötü insanlar olduğuna inanmıyorum
Daha bu yolda sizde onlarda acemi kendinizi kırmadan ifade edin ve sorunlarınızı sorun yaşadığınız kişi ile çözün

sabah bende bu sık görüşmeyle ilgili konu acıcaktm vazgeçmiştim:bicak:
sen he tm olur geldim gittim basüstüne dedikce tepene biniyolar daha fazlasını istiyolar asla da yetinmiyolar ben söyliyeyim bir iki konusu sonra alışırlar sen arayı açmaya bak

Üff ben anlamıyorum bu kaynanaların sürekli gelinle içli dışlı olma çabalarını ne yapacaksın yani size saracağına kendi çocuklarına doğurduklarına sarsınlar ziraa bir anneyi arama sorma merak etme zorunluluğu kendi öz evladıındır el kızı arasa ne olur čok mu özlüyormuś sizi

Yani çalışmasanız idare edin diyeceğim ama işten çıkıp güne gitmenizi beklemesi sizinde gitmeniz saçma.
Ayrıca geç kalınca dahi problem oluyor sadece gitmiş olmanız yetmeliyken hemde.
Göbek bağınız bir kesilmedi,sizinde bir eviniz,sorumluluklarınız var haliyle mecbur değilsiniz.
Haftada 1 iki haftada 1 görüşmek dahi yeterli yani.
Eşiniz konuşsun bırakın.
Duracakları yeri bilsinler.

Ay sistim
Bir erkek cocuk annesi olarak diyorum ki
Bu kaynanalarin hic mi isi yok yahu? Hic mi gezmeye gitmiyorlar? Hic mi esleriyle vakit gecirmiyorlar? Hic mi evde isleri gucleri yok? Benim is cikis saatlerine denk gelen zamanlarda deli gibi hazirligim oluyor banyo yapayim yemek hazirlayayim (aperatif dahi olsa) bir suru is. Derdim gelin isten ciksin da bize gelsin olmaz yani. Nasil bir psikolojideler anlayamiyorum. Aksina gelme kizim evine git dinlen uzat ayagini keyfine bak nabacan beni derim sahsen

Kv ilgi manyağı bencil bir insan,kp de bunu bildiği için sürekli telkin peşinde !
Yazık hep mi aynı olurlar? bu kadar mı boş amaçsız yaşarlar...Daha çok şey söylemek isterim de neyse...
Her halükarda sıkıntı yaşayacaksınız nasıl daha rahat ve huzurlu olacaksanız öyle davranın....

Çocuk musunuz sizi yönetiyorlar. .
Aradıklarında açma , meşgulüm de. .
Emrivaki hiç sevmem . .
Dilediğin davran . .
Allahtan uzaksın . .

illa kendilerinden zorla nefret ettircekler. bana böyle yapılsa arayasım varsa bile aramam. iyiki çalışıyosun çalışmasan kv ile her gün gezmeye gitmek zorunda kalırdın

Sen iyi niyetle saygıdan yapiyorsun fakat onlar senin isteklerine saygı göstermiyorlar anladığım kadarıyla. Nasıl davranacağını en iyi sen bilirsin. Ben benzer durumu yaşadım. Ben zor bir süreçten geçerken gorumcwm doğum yaptı. O dönemde kimseyi aramak gelmedi içimden. Kv arayıp ara ara diyip durdu. Içimden geldigiczaman arayacağım dedim. Ben aramayınca bu defa eşime arasın dedirtti. Ona sa içimden gelince arayacağım dedim. 1 ay kadar sonra aradım. Arayamadigimi telafi etmek için her hafta aradım. O anda o dediği için yapsaydım bu hep devam ederdi. Huyunu bildiğim için yapmadım. Atılsa benim ayınım.

Bu arada zorlu süreç dediğim görümcenin doğumdan 1 gun önce açığa alındım yanlış anlama sebebiyle. Ne olduğunu anlamamışım. Banane doğumdan dedim tabii. Sok oldum zaten. Her gün ağlıyorum. Neymiş kızı üzülmesin diye arayacakmışım. Suç bende Gülmesinler diye söylememiştik. Sonra dayanamadık söyledik durum bu diye. Daha geçen ay ilgim olmadığı anlaşıldı. 1bucuk sene sonra. Buna da şükür. Oluyor böyle takma kafana.

Bu ne tuhaf iş. Koskoca kadını yönetmeye çalışıyorlar. Ne sıfatla? Eşinin anne babası..

Yapma. İstediğin zaman ara. Ben birini merak edersem sesini duymak istersem ararım. Öteki türlü isteksizlikle yapıldığı belli olur zaten.

Sen gelinsin diye sürekli onları mı pohpohlayacaksın? Ne bu şımarıklık?
Onların zamanından çok farklı bir zamandayız. Sen çalışıyorsun yoğunsun.
İleride çocuk olunca daha çok başın ağrır. Yavaş yavaş seyrelt bence.

Zaten seyreltmeye çalışıyorum ama bu seferde babası arayıp ara diyor. Yada kalkıp onlara gittiğimizde yüzümüze söylüyorlar . Kızıyorlar hatta. Daha önce bi kaç küçük olay oldu pat pat yüzüme hesap sordular neden böyle yaptın diye. Çok bozulmuştum. Yani bunun sonu daha büyük kavgaya varacak diye korkuyorum .

Haa birde şimdiden böyleyse yarın çocuk olunca daha çok karışmaya hakkım var diye düşünür ve karışır. Ben nişanlıyım koymuştum tavrımı. Şimdi çocuğu bir yere götürmek istediğinde izin alır benden. Alabilir miyim götürebilir miyim diye.

Back
X