• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenin huzur kaçırması

Kv'nin gününne gitmek zorunda mısın ne işin var orada 1 gidersin 2 gidersin max. yeter. Yaşıtın değiller birşeyin değiller.Ben hayatta gitmezdim. Açık açık da söylerdim sıkılıyorum orada çalışıyorum dinlenirim evde onun yerine derdim. Hayır bide çalışıyorsun gitme ya bu kadar yüz verme. Sen yaptıkça isterler hiiç bitmez istemeleri.

bu konuları okuyunca demek ki yalnız değilmişim diyorum. maalesef benim kayınvalidem de her gün arar. hafta sonu günde üç kez bazen. kahvaltıya çağırır gideriz öğle yemeğine de kalın, öğle yemeği yeriz akşama şurda ne kaldı, akşam yemeği sonrası burada yatsanız olmaz mı. cidden bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum. ki haftada iki gün gideriz evine.
eşim der şakayla karışık anne 15 ay askerlik yaptım iki kere aramadın şimdi neden kıymete bindim diye. ben de aramak istemiyorum yani sevmediğimden değil kendi annemle bile bazen bir hafta konuşmam ama eşimin ailesi beni cidden boğuyor. çözüm ne bilmiyorum ben de...

Şahsen kendi annemi aradığım kadar ararım. Bana sanki hak geçiyormuş gibi geliyordu önceden.
Önceden diyorum çünkü kv oğluma bakıyor her gün yüzyüzeyiz. Ki benim kv ilgi bekleyen bir kadın değildir. Belli etmez yani.
Annemi aradığım zaman arkasından kv yi arayıp dengelerdim :)

Ben kvden de ailemden de uzaktayim. Ondan konusmak kolay geliyor sanirim. Kv senede iki kere bize gelir. Ailem senede bir kere gelir. Biz yazları gider 15er gün kalır tatile gideriz. Bana buraya tayin isteyin , aynı evde kalırız, çocuğa bakarım siz ise gidersiniz der. Ben aynı şehirde olabiliriz ama kapımız ayrı olacak derim en bastan beri. Hala der:)) onlar koyde oturuyor. Esime ben merkezde otururum ona göre diyorum şimdiden. Adamın memlekete gidesi gelir belki diye:)) şimdilik bulunduğumuz şehirde rahatız. Bize telefonda dahi söyle yapın çocuğa söyle bakın diyip duruyor yanında düşünemiyorum. 15 gun sinirlerine yetiyor zaten. Allah empati yeteneği versin karşınızdakilere . Olanınız varsa en güzeli uzak sehir;) bizim içimizde de memlekette olsak şimdi var ya neysee:))

Zaten
Kv'nin gününne gitmek zorunda mısın ne işin var orada 1 gidersin 2 gidersin max. yeter. Yaşıtın değiller birşeyin değiller.Ben hayatta gitmezdim. Açık açık da söylerdim sıkılıyorum orada çalışıyorum dinlenirim evde onun yerine derdim. Hayır bide çalışıyorsun gitme ya bu kadar yüz verme. Sen yaptıkça isterler hiiç bitmez istemeleri.
Zaten 1 kere gittim onda bile laf yedim ne hikmetse

Gitmeyin, aramayın, sormayın. Merak edip zaten onlar arayacaklar:-) Çok kasıyoruz kendimizi ama aslında basit. Eşiniz size destekse tabi. Neden gelmedin derlerse şuraya gitmiştik dersin. E benim günüm olduğunu bilmiyor musun derse güne gelmek istemedim anne dersin. Ne demek istemedinnnn derse canım istemedi anne sıkılıyorum ben orada dersin. Ay bu gelin beni öldürecek derse zorunda mıyım anne yav, gelmek istemedim bu sefer işte dersin:-)

Sizi her bir yere davet ettiğinde hadi ya, o gün misafirim var, o gün bilmem ne var diyerek atlatabilirsiniz. .Kayınpederiniz arayıp yönlendirmeye kalkarsa da dur babacığım, ne söylemem gerektiğini biliyorum biz hallederiz, sen endişelenme diyebilirsin. Kolay gelsin:-)

Bu cevapları aklıma kazımam Laz'ım sanırım zaten kayınvalidem uyanık kendi pek bişey demez eşine söyletir . Baba da hemen sen öyle yap der mantıklı cevap söylemez. Yani neden merak ettim derim. Merak etme boşver ara der. Üslubu böyle. O an ne cevap verebilirim ki anca terslemem gerekir saygından yapamıyorum ama beni delirtecekler heralde

Arkadaşlar yeni evliyim. Özünde iyi bir insan olduğunu düşündüğüm veya umut ettiğim kayınvalidem sürekli huzurumu kaçırıyor. Eğlendiğimizden beri sürekli baskı kurmaya bizi yönetmeye çalıştı . Ama dilinde hep ben sizin mutlu olmanızı isterim bize bir Güler güz gösterin yeter sözleri vardı belki günde 10 kez. O kadar çok olay oldu ki şimdi bunları tek tel anlatıp konuyu uzatmak istemiyorum. Ama şimdi anlatacağım konunun evveliyatı da çok. Buna göre yorum yapmanızı isterim. Bugün yine kayınbabam beni arayıp anneni ara şunu bunu de nasılsın iyi misin de dedi. Tamamı ile arayı bulmak için yapıyor biliyorum . Demek ki kayınvalide evde söyleniyor hakkımda sürekli. O da çözümü böyle olmuş. Bu ilk değil . 3. Veya 4. Daha öncede böyle yaptı ama aradığımı annene söyleme ara şöyle böyle de ddi. Bi gün onun gününe geç kaldım Eve girmeden babası anne işten geç çıktım omdan oldu de ddi. (Ki işten çıkıp apar topar gidiyorum zaten) baba zaten öyle anca gelebiliyorum dedim ama olsun yine de söyle sen. Ne yapacağımı ne diyeceğimin söylenmesinden nefret ederim küçük de değilim koca kadınım. Bu arada bu hiç aramadığını veya görüşmediğimizi zannetmeyin . Zaten 2 gün önce görüşmüştük beni aradığında. Sık sık görüşüyoruz. Moralim çok bozuldu eşimde sordu anlattım. Ben babamla konuşurum sana böyle demesin diye ddi. Anlayışlı davrandı . Ama böyle de iyi hissetmiyorum. Çocuk gbi şikayet etmiş gbi. Aralarını bozacak gbi. İçimde hep böyle korku var. Nasıl mantıklı davranırım ne yapmalıyım? Bu Arada daha önce böyle dediğinde hep aradım hadi benden çıksın ddm eşime de sen bişey deme dedim ama şuan anladım ki bunun sonu yok. Ben yaptıkça sürekli istiyorlar. Bu arada çok güleryüzlüyüm sık sık gidiyoruz bazen 3-4 güne bir ama mutlaka en az haftada 1 görüşürüz. Çalışan insanım ama bişeyler yapıp götürürüm . Sadece aramayı azalttım. İlk zamanlar daha sık arıyordum ama ona da laf ettiklerini duyunca aramayı bıraktım, oğlundan daha uzun konuşmamıza rağmen. .çok bunalıyorum böyle baskılardan kendi ailemden görmediğim baskı: bu arada eşim annemi 2 ayda 1 anca arar. Aynı şehirde olmadığımdan görüşmeyiz de. Ama annemin daha tek bi laf ettiğini duymadım
Tamam de, bakarız de. Bildiğini oku.

bu konuları okuyunca demek ki yalnız değilmişim diyorum. maalesef benim kayınvalidem de her gün arar. hafta sonu günde üç kez bazen. kahvaltıya çağırır gideriz öğle yemeğine de kalın, öğle yemeği yeriz akşama şurda ne kaldı, akşam yemeği sonrası burada yatsanız olmaz mı. cidden bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum. ki haftada iki gün gideriz evine.
eşim der şakayla karışık anne 15 ay askerlik yaptım iki kere aramadın şimdi neden kıymete bindim diye. ben de aramak istemiyorum yani sevmediğimden değil kendi annemle bile bazen bir hafta konuşmam ama eşimin ailesi beni cidden boğuyor. çözüm ne bilmiyorum ben de...
Sizin benden beter

Bu cevapları aklıma kazımam Laz'ım sanırım zaten kayınvalidem uyanık kendi pek bişey demez eşine söyletir . Baba da hemen sen öyle yap der mantıklı cevap söylemez. Yani neden merak ettim derim. Merak etme boşver ara der. Üslubu böyle. O an ne cevap verebilirim ki anca terslemem gerekir saygından yapamıyorum ama beni delirtecekler heralde
ben arayacağım zamanı bilirim, böyle emrivakilerden hoşlanmıyorum de. onlar sana saygı göstermiyo, sende saygılı olcam diye zorlama kendini birazcık saygısızlıktan bişey olmaz

ben arayacağım zamanı bilirim, böyle emrivakilerden hoşlanmıyorum de. onlar sana saygı göstermiyo, sende saygılı olcam diye zorlama kendini birazcık saygısızlıktan bişey olmaz

Eşim ben babama söylerim dedi. Eğer çözüme ulaşamazsa bi dahakine ben diyeceğim galiba ama kendimden de umudum yok beceremem pek. Off üstüne trip alcaklar bana sanırım bunu da istemiyorum. Biliyorum ya ezilicem ya böyle başka şansım YÖK keşke olsaydı

Eşim ben babama söylerim dedi. Eğer çözüme ulaşamazsa bi dahakine ben diyeceğim galiba ama kendimden de umudum yok beceremem pek. Off üstüne trip alcaklar bana sanırım bunu da istemiyorum. Biliyorum ya ezilicem ya böyle başka şansım YÖK keşke olsaydı
5 sene sonra söylemeye baslarsin( bir yerde tak eder artık canina) bu zaman yaptıklarına pişman olursun. O zaman da degisti bu gelin derlwr. Hep derler bir sey. Inşallah esin halleder

Israr edip hesap soruyorlar ü
Hesap sordukları an meşgulüm de, telefonu kapat.
Her ısrarda gitme aralığını uzat.
Eşine karışma. O istediği zaman gitsin, sen gitme.

Belki 6 ay, belki 1 senede ancak alışır kv kp. Sen kararlı ol.

Valla istersen ayaklarına paspas ol, sonuçta sen el kızısın, gelinsin. Onların evladı değilsin, bunu unutma.

Eğer sen saygıda kusur etmediğin halde onlar kırılıp, küserse canları öyle istediği içindir.

Kv nin seninle iyi geçinmeye niyeti yok, oğlunu elinden aldığın için seninle gizli bir savaş içinde.

Gazan mübarek olsun :)

Valla canım içinden nasıl geliyorsa öyle davran bence. Arkadaşında dediği gibi bi yerden sonra canına tak eder neden değişti bu derler... Ben mesela telefonda konuşmayı pek sevmem eşimde öyle ki ailelerimizden uzaktayız biz. İlk başta çok söylerlerdi merak ediyoruz sık sık arayın gibisinden ama baktılar bunların değişecegi yok kabullendiler...Ki zaten kendi ailemi ne kadar arıyorsam onları da aynı hatta daha fazla arayıp sorardım...Kv ler kendi ailesi falan çok sıkı fıkılar mesela hergün saatlerce görüşürler telde konuşurlar o gün içinde ne yapmışlarsa hep birbirlerine anlatırlar.Bende öyle olmadıgımdan zamanla kabullendiler yani inşallah sende de öyle olur.Ne kadarlık evlisin yazdıysanda kaçırdım

Yönetilmekten hiç hoşlanmam . Baştan mesafe koyman gerekirdi ama yine de gec değil . Arada bir ara ama devamlı da yüz göz olma koy mesafeni .

Muhattap olma az git .. güzel davranışa güzel böyle saçma sapan davranışa muhattap olmayarak davranış sergile. Çokta takma yani ..

Sen de dinle ama kendi bildiğini söyle o zaman(: Hem saygısızlık yapmamış olursun hem de kendi doğrunu yapmış.

mesafenizi siz koyacaksınız. okurken daraldım. abartmışsınız sizde. herkes sınırlarını bilsin. nasıl istiyorsanız öyle davranın. üzerinizdeki baskı gittikçe artacak emin olun.

Arkadaşlar yeni evliyim. Özünde iyi bir insan olduğunu düşündüğüm veya umut ettiğim kayınvalidem sürekli huzurumu kaçırıyor. Eğlendiğimizden beri sürekli baskı kurmaya bizi yönetmeye çalıştı . Ama dilinde hep ben sizin mutlu olmanızı isterim bize bir Güler güz gösterin yeter sözleri vardı belki günde 10 kez. O kadar çok olay oldu ki şimdi bunları tek tel anlatıp konuyu uzatmak istemiyorum. Ama şimdi anlatacağım konunun evveliyatı da çok. Buna göre yorum yapmanızı isterim. Bugün yine kayınbabam beni arayıp anneni ara şunu bunu de nasılsın iyi misin de dedi. Tamamı ile arayı bulmak için yapıyor biliyorum . Demek ki kayınvalide evde söyleniyor hakkımda sürekli. O da çözümü böyle olmuş. Bu ilk değil . 3. Veya 4. Daha öncede böyle yaptı ama aradığımı annene söyleme ara şöyle böyle de ddi. Bi gün onun gününe geç kaldım Eve girmeden babası anne işten geç çıktım omdan oldu de ddi. (Ki işten çıkıp apar topar gidiyorum zaten) baba zaten öyle anca gelebiliyorum dedim ama olsun yine de söyle sen. Ne yapacağımı ne diyeceğimin söylenmesinden nefret ederim küçük de değilim koca kadınım. Bu arada bu hiç aramadığını veya görüşmediğimizi zannetmeyin . Zaten 2 gün önce görüşmüştük beni aradığında. Sık sık görüşüyoruz. Moralim çok bozuldu eşimde sordu anlattım. Ben babamla konuşurum sana böyle demesin diye ddi. Anlayışlı davrandı . Ama böyle de iyi hissetmiyorum. Çocuk gbi şikayet etmiş gbi. Aralarını bozacak gbi. İçimde hep böyle korku var. Nasıl mantıklı davranırım ne yapmalıyım? Bu Arada daha önce böyle dediğinde hep aradım hadi benden çıksın ddm eşime de sen bişey deme dedim ama şuan anladım ki bunun sonu yok. Ben yaptıkça sürekli istiyorlar. Bu arada çok güleryüzlüyüm sık sık gidiyoruz bazen 3-4 güne bir ama mutlaka en az haftada 1 görüşürüz. Çalışan insanım ama bişeyler yapıp götürürüm . Sadece aramayı azalttım. İlk zamanlar daha sık arıyordum ama ona da laf ettiklerini duyunca aramayı bıraktım, oğlundan daha uzun konuşmamıza rağmen. .çok bunalıyorum böyle baskılardan kendi ailemden görmediğim baskı: bu arada eşim annemi 2 ayda 1 anca arar. Aynı şehirde olmadığımdan görüşmeyiz de. Ama annemin daha tek bi laf ettiğini duymadım

***bir insana 1 verirsin 2 ister. 4 verirsin 5 ister bunun sonu gelmez. İnsan kıymetli olmak istiyorsa 5 istenirken 1 vermeli. Maalesef dünya böyle dönüyor :/

***eşim iyidir hoştur ama annemi babamı aramaz.ilk evlendiğimizde Ben arıyordum (haftada 1) ama baktım o aramıyor bende kestim aramayı. Ha aramızda sorun falan yok zAten yılda 2 kez gidiyoruz uzaktayız. Bence bu iş karşılıklı.

***bence net bir tavır koymalısın . Kendini üzmek yerine cool ol yaşa millet düşünsün..

Back
X