• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenin huzur kaçırması

Arkadaşlar yeni evliyim. Özünde iyi bir insan olduğunu düşündüğüm veya umut ettiğim kayınvalidem sürekli huzurumu kaçırıyor. Eğlendiğimizden beri sürekli baskı kurmaya bizi yönetmeye çalıştı . Ama dilinde hep ben sizin mutlu olmanızı isterim bize bir Güler güz gösterin yeter sözleri vardı belki günde 10 kez. O kadar çok olay oldu ki şimdi bunları tek tel anlatıp konuyu uzatmak istemiyorum. Ama şimdi anlatacağım konunun evveliyatı da çok. Buna göre yorum yapmanızı isterim. Bugün yine kayınbabam beni arayıp anneni ara şunu bunu de nasılsın iyi misin de dedi. Tamamı ile arayı bulmak için yapıyor biliyorum . Demek ki kayınvalide evde söyleniyor hakkımda sürekli. O da çözümü böyle olmuş. Bu ilk değil . 3. Veya 4. Daha öncede böyle yaptı ama aradığımı annene söyleme ara şöyle böyle de ddi. Bi gün onun gününe geç kaldım Eve girmeden babası anne işten geç çıktım omdan oldu de ddi. (Ki işten çıkıp apar topar gidiyorum zaten) baba zaten öyle anca gelebiliyorum dedim ama olsun yine de söyle sen. Ne yapacağımı ne diyeceğimin söylenmesinden nefret ederim küçük de değilim koca kadınım. Bu arada bu hiç aramadığını veya görüşmediğimizi zannetmeyin . Zaten 2 gün önce görüşmüştük beni aradığında. Sık sık görüşüyoruz. Moralim çok bozuldu eşimde sordu anlattım. Ben babamla konuşurum sana böyle demesin diye ddi. Anlayışlı davrandı . Ama böyle de iyi hissetmiyorum. Çocuk gbi şikayet etmiş gbi. Aralarını bozacak gbi. İçimde hep böyle korku var. Nasıl mantıklı davranırım ne yapmalıyım? Bu Arada daha önce böyle dediğinde hep aradım hadi benden çıksın ddm eşime de sen bişey deme dedim ama şuan anladım ki bunun sonu yok. Ben yaptıkça sürekli istiyorlar. Bu arada çok güleryüzlüyüm sık sık gidiyoruz bazen 3-4 güne bir ama mutlaka en az haftada 1 görüşürüz. Çalışan insanım ama bişeyler yapıp götürürüm . Sadece aramayı azalttım. İlk zamanlar daha sık arıyordum ama ona da laf ettiklerini duyunca aramayı bıraktım, oğlundan daha uzun konuşmamıza rağmen. .çok bunalıyorum böyle baskılardan kendi ailemden görmediğim baskı: bu arada eşim annemi 2 ayda 1 anca arar. Aynı şehirde olmadığımdan görüşmeyiz de. Ama annemin daha tek bi laf ettiğini duymadım
Yemin ediyorum benim sorunlarimin aynısını yasiyorsun. Bende 1 senelik evliyim kayinvalidemlerin özünde iyi bir insan olduklarını dusundgm için birazda 'Hayir' demeye çekindiğim için baslarda hergun arardi giderdim arardım vs. Sonra gidip gelmem 2 güne çıkınca bunlar kendilerini acindirmaya başladılar yaslilar dedim sustum. Alissinlar diye 3 güne 4 güne çıkardım bu sefer isyan etmeye başladılar sanki hiç gitmiyormusuz gibi. Bir kere bile Allah razı olsun kapımızı aciyosunuz demediler aramiyosun etmiyorsun lafları çoğaldı ama her işinde gücünde gittim 3 4 gün arayla ziyaret ettik. En son gorumcelerim ailesini doldurms ağlamış zirlamis kardeşimiz karısına daha çok ilgi gösteriyor bize soğuk diye. Melek bildgm kaynanam bugüne kadar işimi mi yaptın kapımızı mi açtın dedi kayinbabamda oglumuzu sen degistirdin dedi . Ben şok . Buzamana kadar hernekadar aramiyon sormuyon lafı nibyapsalar da yaşlılar diyordum. Ama geliniz işte işlerine yaradgmz kadar iyiyiz sende mesafeni koy. Ben susmadim kendimi savundum . Mesafemi de koydum . Çok ta kötü olma yine arada git işini gücünü yap kendini de yaranicam diye çok yipratma

Arkadaşlar yeni evliyim. Özünde iyi bir insan olduğunu düşündüğüm veya umut ettiğim kayınvalidem sürekli huzurumu kaçırıyor. Eğlendiğimizden beri sürekli baskı kurmaya bizi yönetmeye çalıştı . Ama dilinde hep ben sizin mutlu olmanızı isterim bize bir Güler güz gösterin yeter sözleri vardı belki günde 10 kez. O kadar çok olay oldu ki şimdi bunları tek tel anlatıp konuyu uzatmak istemiyorum. Ama şimdi anlatacağım konunun evveliyatı da çok. Buna göre yorum yapmanızı isterim. Bugün yine kayınbabam beni arayıp anneni ara şunu bunu de nasılsın iyi misin de dedi. Tamamı ile arayı bulmak için yapıyor biliyorum . Demek ki kayınvalide evde söyleniyor hakkımda sürekli. O da çözümü böyle olmuş. Bu ilk değil . 3. Veya 4. Daha öncede böyle yaptı ama aradığımı annene söyleme ara şöyle böyle de ddi. Bi gün onun gününe geç kaldım Eve girmeden babası anne işten geç çıktım omdan oldu de ddi. (Ki işten çıkıp apar topar gidiyorum zaten) baba zaten öyle anca gelebiliyorum dedim ama olsun yine de söyle sen. Ne yapacağımı ne diyeceğimin söylenmesinden nefret ederim küçük de değilim koca kadınım. Bu arada bu hiç aramadığını veya görüşmediğimizi zannetmeyin . Zaten 2 gün önce görüşmüştük beni aradığında. Sık sık görüşüyoruz. Moralim çok bozuldu eşimde sordu anlattım. Ben babamla konuşurum sana böyle demesin diye ddi. Anlayışlı davrandı . Ama böyle de iyi hissetmiyorum. Çocuk gbi şikayet etmiş gbi. Aralarını bozacak gbi. İçimde hep böyle korku var. Nasıl mantıklı davranırım ne yapmalıyım? Bu Arada daha önce böyle dediğinde hep aradım hadi benden çıksın ddm eşime de sen bişey deme dedim ama şuan anladım ki bunun sonu yok. Ben yaptıkça sürekli istiyorlar. Bu arada çok güleryüzlüyüm sık sık gidiyoruz bazen 3-4 güne bir ama mutlaka en az haftada 1 görüşürüz. Çalışan insanım ama bişeyler yapıp götürürüm . Sadece aramayı azalttım. İlk zamanlar daha sık arıyordum ama ona da laf ettiklerini duyunca aramayı bıraktım, oğlundan daha uzun konuşmamıza rağmen. .çok bunalıyorum böyle baskılardan kendi ailemden görmediğim baskı: bu arada eşim annemi 2 ayda 1 anca arar. Aynı şehirde olmadığımdan görüşmeyiz de. Ama annemin daha tek bi laf ettiğini duymadım
Bu arada aramiyorsun etmiyorsun dediklerine . Ben gurbette ailemi görmediğim halde eşim benim ailemi 2 ayda anca arıyor . Oğlunuzu size karşı degistirsem hergun kendi annemi babamı arattirm. Ama benim ailem bugüne kadar ne bana ne eşime damadım aramiyo! Bizi sevmiyormu yoksa kelimesini kullanmadilar . Neden kullansinlarki biz mutlu olalım yeter dusuncesindeler küçük bı sebbten huzurumuzu kaçırmaz benim ailem ddm. Sonrada yeterince geliyoruz hergun gelmem gerekiyorsa en başından biz oglumuzdan ayrı yapamiyoz gelinimizi birlik istiyoruz deseydiniz bende ona göre kabul ederdim. Ayrıca sizin kizlsrinz kayinvalideleriyle çok mu sıkı fiki da herşeyi benden bekliyosunuz ddm. Sustular. Neyse işte sen kocanla geziyon kaynanla çarşı pazar gezip düşman çatlatmak istiyoz dediler. Arkasından kayinbabam sen sosyal medyada oglumuzla olan resimlerini yediğin ictigin şeyleri kizlarima mi nispet yapiyosun dediler. Bende yok onlar benim dusmanimmida nispet yapiyim onlar bizim mutlulgmzla mutlu olamiyolarsa onların sorunu ddm. Bu konuları 1 sene boyunca ilk defa içinde ki canilikleri çıkardılar. Bende onlara karşı bu surecte saygili sessiz sakin davrandim. Ama ilk defa bukadar karşılık verince. Hepsi susturdum sonra hiç bişey olammis gibi kızım yavrum demeye devam ettiler :)

Gelişme var mı maçta bitti
Valla bu olaylardan sonra eskisinden yakın davraniyorlar hatta seni çok özledik diye sariliyolar. Dün kayinvalidemlerdeydik gorumcemler gelecekti sabahtan gittim temizligini yaptım akşam gorumcemler geldi hiç yüz vermedim devamlı benimle konuşmaya çalıştı ben o yokmuş gibisince yüz vermedim

Gelişme var mı maçta bitti

Başka bir yerde izledik maçı. Tabi önce kayınvalidemleri gördük. Sonra başka yere gittik. Giderken biraz laf da söylese benim dediğim oldu . Ama binbir kavgayla .. huzurumuzun içine ettiler. Hafta sonumuz sadece kavgayla geçti sayelerinde. Gerçekten çok zor bir süreç . İçten içe ben takıp üzülmesem belki büyümez ama sorun çıksın istemiyorum . Kalp kırılsın da istemiyorum. Ailesine dur diyecek insan eşim diye düşünüp ondan bekliyorum . Yapmayınca da agresifleşiyorum bu da evde kavgaya sebep oluyor...

Bunarada içten içe suçlu ben miyim inat mj ediyorum ayıp mı ediyorum eşim benim yüzümden arada kalıp üzülüyor mu gbi sorular kemiriyor . Bir yanım haklısın diyor bir yandan vicdanım konuşuyor . Salaklık yapıyorum sanırım

Kendi istediğiniz gibi davranın kendi istediğiniz zaman gidin kendi istediğiniz zaman arayın bire bir aynı hataları ben yaptım aman beni yanlış anlamasınlar biraz tanısınlar anlarlar başlardaki önyargıları gitsin tanıyınca böyle olmayacak alışalım birbirimize falan filan diye her ay 7 saat yoldan geldim bir haftalığına beni yanlış anladılar diye annemlere gidip kalmadım bi geldiğimde iki saat oturdum bi giderken iki saat oturdum beni anlasınlar zamanla hallolur diye yıllarca da böyle gitti baktım ki verdikçe en basiti annemlere kalmaya gitmedikçe geldiğim bi hafta süre içerisinde sürekli evde oturuyorum zaten tek akrabam bi seferinde umre den geldikleri için eşimle ziyarete gitmek istediğim için kv bana küsmüştü o gün anladım gerek yok bu kadar yüz verme ne yapsanız yapın gelinin iyisi yok sevmiyorlar sadece seviyor gibi görünüyorlar

Herkeste aynı sorun bende de vardı sorunu aramayı yavaş yavaş azaltmakta buldum, bir de bi kaç kez telefonla görüşmeyi sevmediğimi dile getirdim, kayınbabanızla eşiniz görüşecekmiş zaten o ara demezse mecbur kalmazsınız, eğer devam ederse de şu an meşgulüm sonra ararım filan dersiniz aramazsınız,kayınvalideniz konuyu açarsa zaten görüşüyoruz arayıp konuşacak konu bulamıyorum bi de sevmiyorum filan dersiniz güzel bi dille
Baktınız anlamıyor mu o zaman benim gibi inadına hiç aramayın :D

birden kendime bakar gibi oldum. canım kayınvaliden ile açık açık konuş. bu böyle gitmez insan üzerinde baskı olunca bir zaman sonra huzursuzluk hayatına yayılıyor.

Benim annemi esim aramaz genelde , bende esimin annesini . Ozel durumlar yada bir sey sormak icin haric. Gelip gittikce görüşürüz. Ben sik olarak kendi annemi ararim. Esimde kendi annesini arar.

Eskide kayinvalidem bende aramami beklerdi. Bir aradim iki aradim. Sonra düşündüm. Onlar bana alissin, ben hep aramak istemiyorum. Geldiklerinde hep guler yuzluyumdur ama. Herkes istedigi gibi davranmali.
Kayinpederin bir daha aradinda, babacim ben zaten bana düşeni yapiyorum. Sizin soylemenizle olmasi normal gelmiyor bana., deyin. Eger kayinvalidem sormami bekliyorsa, kendi arasin ayip degil deyin. Bence.

Bu ne böyle? Nereye kadar gider ki bu şekilde. Bence ne kadar erken alıştırırsan o kadar iyi. Sal gitsin yani.

Kayınbabam yine beni aradı . Pazar günü görüştük. Pazartesi yani dün onlar aradı konuştuk. Bugün salı ve yine aradı. Anneni ara biraz başın ağrıyor ddi. Tamam baba müsait olunca arayacağım dedim. Biraz tepkili söyledim vurgulu ama anlamamıştır . Aslında baba ben içimden gelince ararım zaten sen merak etme diyecektim o niyetle açtım telefonu ama başı ağrıyo deyince bu cevabım saçma olacaktı ondan demedim. Aklıma başka cevap da gelmedi. Başı ağrıyor felan bahane biliyorum . Bu şekilde iyice huzursuz oluyorum. Resmen yine dediklerini yapacak olmak huzursuz ediyor beni ama sanki inada bindirdikçe herşey kötü olacak diye de korkuyorum . Hasta olmasına rağmen aramadı diye ben kötü gelin olcam offf off

Kayınbabam yine beni aradı . Pazar günü görüştük. Pazartesi yani dün onlar aradı konuştuk. Bugün salı ve yine aradı. Anneni ara biraz başın ağrıyor ddi. Tamam baba müsait olunca arayacağım dedim. Biraz tepkili söyledim vurgulu ama anlamamıştır . Aslında baba ben içimden gelince ararım zaten sen merak etme diyecektim o niyetle açtım telefonu ama başı ağrıyo deyince bu cevabım saçma olacaktı ondan demedim. Aklıma başka cevap da gelmedi. Başı ağrıyor felan bahane biliyorum . Bu şekilde iyice huzursuz oluyorum. Resmen yine dediklerini yapacak olmak huzursuz ediyor beni ama sanki inada bindirdikçe herşey kötü olacak diye de korkuyorum . Hasta olmasına rağmen aramadı diye ben kötü gelin olcam offf off
Zaten kötüsün yahu.
Neyini anlamıyorsun?
Sevilen gelin olsan kv, kp doldurmaz.
Kp hergün arayıp seni bunaltmaz.
Eşin sana ailesi için hakaret etmez, baskı yapmaz.
Sana sevgi, saygı duyan yok. Sadece egolarını tatmin ediyorlar.

ricanız üzerine konunuza baktım. ilk yazdığınızda okumuştum, hatırladım. anladığım kadarıyla ilgiye aç ve ilgi delisi bir kayınvalideniz var zira o yaştaki bir kadına sürekli aranmayı beklemek başka türlü yakışmıyor. ne bu canım küçük çocuk gibi. ben sizin yerinizde olsam önce kayınpederimle konuşurdum. 'baba, biliyorum siz iyi niyetle yapıyorsunuz bunu ama siz merak etmeyin, ben tabi ki gerekli kadar annemi ararım. beni de düşündüğünüz için teşekkür ederim' der, onu aradan bir elerdim. sonra da ne zaman gerekli görürsem ve içimden ne zaman gelirse o zaman arardım. sizin durumunuzda yapılacak en iyi şey bana kalırsa sinirlenmeden, minimum eşinize yansıtarak, söylenenlere kulak tıkayarak canınız istediğinizde aramak. böyle böyle anlayacaklar. sakince göğüsleyin durumu ve bildiğiniz okuyun. hiç sinirlenmeden kulak asmadığınızı ve istikrarlı duruşunuzu görünce bence mecbur beklemekten vazgeçecek. ama eşinizi ne araya sokun ne de çok yansıtın ki kayınvalideniz ola ki sizi şikayet etmeye kalkarsa 'a hayatım ben yeterince tabi ki arıyorum' deyip geçme şansınız olsun. ama eşiniz bu konuyu sürekli sizden duyarsa eh zaten hep mesele diyecek, tartışma çıkacak.

valla bazen böyle kayınvalidelere böyle politik olmak gerekiyor aksi takdirde hep sinir harbi. evliliğinize, gençliğinize yazık. güleryüzle bildiğinizi okumak düstur olsun bence. ne canınız sıkılır ne kafanız yorulur.

Back
X