• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenin konuşma şekli ve onun yanında benim 'ben' olamayışım...

Bence hemen özüne dönmelisin.
Ancak senin durumun biraz zor çünkü ben daha evlenmeden kendimi olduğum gibi gösterdim. Şimdi sen bunca olayın üstüne özüne döndüğünde diyecekler ki "Gelin çok değişti saygısız oldu vs" gibi laflar edecekler.
Nacizhane tavsiyem özüne dönmeden önce eşinin yanında Kv her türlü yalakalığı yap iki lafından biri Annecim Babacım olsun ama eşin yokken Kv laf sok tatlı tatlı :KK70: Kv eşine gidip anlatsa bile "yok be canım annen Alzheimer oldu galiba öyle bir konuşma geçemedi aramızda ama olsun Annem öyle diyorsa öyledir yaşlı başlı kadın ne diyeyim şimdi" der aradan çekilirsin.
Ben eşime Kv asla surat yapmam naz yapmam herşeye gülerim pozitif yaklaşırım hiç bir konuyu uzatmam.
Sende kendince bir strateji oluştur. Önce eşinin senin hakkında ki düşüncelerini değiştir. KV laf söylerse eşin seni savunsun :KK66:
Aynen, hani hep bişeyler yaparsın bir kere yapmayınca kötü olursun ya, biliyorum bunu yaşayacağımı..
Ama bu hep böyle gitmez, bir ömür böyle geçmez amacım dik başlı olup huzur bozmak değil amacım kendimi doğru ifade edebilmek, bunu da çabalayıp yapmak istiyorum..

K.valideniz hep boyle bir insandi ama firsat bulamiyordu.

esinizin sizi ezip gectigi o donemde firsatini yakaladi ve ezmeye basladi.

size sunu soyleyebilirim hicbir sekilde altta kalmayin.mutlaka cevabini verin bir sekilde.yoksa dusundukce kafayi yersiniz.

milletin gelinini ovdugunde 'aaa ne guzel ya ne iyi ,becerikli gelinler var' diyip gulun.

cocugunuza sakayla karisik size kotu laf ettiginde bu sekilde konusmayin diyebilin.veya ayni sekilde babaannesi icin sizde sakayla karisik o an laf soyleyin.

hic kimsekusura bakmasin boyle bir insana saygi duyulmaz.

her sakayla karisik cvp verdiginizde o kendini geri cekmeye baslayacak
Haklısınız, bu akşam büyük ihtimalle orada olacağız ve ufaktan bunu uygulamayı başlayacağım..

(Kayınpeder başta beraber oturmayı istedi, Allahtan aynı evde değiliz..)

Merhaba, hemen konuya gireyim...
Kayınvalidem ile bir sorunumuz yoktu ta ki eşim büyük bir tartışmamızın konusunu ona anlatana ve kv evime gelip beni fırçalayıp ağlatana kadar...
O günden sonra eskisi gibi olamıyorum, soğuk davranıyorum, ama yine de garip hareketlerinden vazgeçmiyor..
Mesela geçenlerde kızıma bir bardak kırdığı için, kötü bir şey yaptığını anlasın diye, kızgın olarak baktım o da ağladı. Ve kv kızımı avuturken güya şakayla bana hayvan dedi. Ve işte salak ben o anda bir şey diyemedim.

Ya da birileri gelinini anlatır onun yanında. Şöyle iyidir böyle temizdir, işte ' ne güzel, ne şanslısın bütün gelinler öyle olsa, yuvasında mutlu olmak istiyorsa iyi olacak tabi. ' falan filan..

3 sene oldu benim şaşırdığım nokta, ilk 1 sene boyunca çok iyiydi, sonra değişti..
Ve ben kendi annemle bile çatır çatır tartışan ben, kv yanında değişik bir insan oluyorum,
Annemin babamın, eşimin yanında neysem kv ve kp'in yanında ben 'ben' değilim...
Böyle salaklığa varan bir saflık, kendini ifade edemeyen ezik birine dönüşüyorum.

Bu neden oluyor ve ben niye kendim gibi davranamıyorum? Ya da bu durumu değiştirmek için neler yapmalıyım?

Şimdiden teşekkür ederim...
Al birini vur ötekine hepsi aynı bunların benimde kv kp öyleydi saygı için sustum sustum ama artık o kadar ezik gorduler ki beni patladim kv benle sunu yap bunu yap der ve bir daha konuşmaz bende asla yapmam artık eskiden olsa susar ağlar yapardım ama şimdi asla yapmam

Bence ver cevabını artık sustur o kadını bu ne ya hep bizmi ezilicez. Toplu biryerde benden kötü bahseder kulağıma gelir ve herkes benden taraf olur akıllı ol kocani aileni kızını yedirme kvye allahindan bulur zaten ooo

Aynen, hani hep bişeyler yaparsın bir kere yapmayınca kötü olursun ya, biliyorum bunu yaşayacağımı..
Ama bu hep böyle gitmez, bir ömür böyle geçmez amacım dik başlı olup huzur bozmak değil amacım kendimi doğru ifade edebilmek, bunu da çabalayıp yapmak istiyorum..
Akıllıca davranırsan herşeyi yaparsın canım.
Unutma ki bizler KADINIZ ;)
İstemediğimiz hiçbir şeyi bize kimse yaptıramaz ve istediğimiz herşeyi yapacak kadar kıvrak zekalıyız.
Aklını ve kadınlığını kullan derim. Bak Kv maşallahı var hem oğlunu hem kocasını nasış idare ediyor.Senin neyin eksik ondan ;)

Durumun özeti bu malesef, çünkü her halukarda anne ve babasını benden üstün tutan bir eşim var..
'Ve senin yüzünden onlar üzülürse, sen daha çok üzülürsün ' diye duyduğum cümle De var..

Tehdit cümlesi o, bu durumda hayvan da derler küfür de ederler

Haklı olduğunda kendini savun diyen ya da dengeyi hakkaniyetle kuran bir eşin olsa kendin olabilirdin

İyi gecinmeye bakacaksin ne diyelim

Akıllıca davranırsan herşeyi yaparsın canım.
Unutma ki bizler KADINIZ :KK66:
İstemediğimiz hiçbir şeyi bize kimse yaptıramaz ve istediğimiz herşeyi yapacak kadar kıvrak zekalıyız.
Aklını ve kadınlığını kullan derim. Bak Kv maşallahı var hem oğlunu hem kocasını nasış idare ediyor.Senin neyin eksik ondan :KK66:
Koca eksikligi var sanirim arkadasimizin.
Kocasi yuzunden sesini cikaramiyor. O kv arkasinda... o yuzden dili bukadar uzun kalbi kötü. Ama ne yapsa azar isten bir gelin. ...
Maalesef.
Bende kv birsey dediginde ya ciddi yada saka karisik cevabını veririm ama esim ne annedini bana, ne beni annesine yedirmez.
Tabi her ogul gibi annesini biraz daha tutar tabiiki...

Durumun özeti bu malesef, çünkü her halukarda anne ve babasını benden üstün tutan bir eşim var..
'Ve senin yüzünden onlar üzülürse, sen daha çok üzülürsün ' diye duyduğum cümle De var..
Benim eşim hayattan annesiyle anlaşamaz ama lafta söyletmez :D
Kv kilolu ve hizmet bekleyen hazırcı bir kadın.Birgün eşim dediki bebek olunca annemle kardeşim kalmaya gelecek dedi.Kv memleketin de yaşıyor bize epey uzak.Kv kilolu kaynım da 42 yaşında ve yarı zeka özürlü.
Bende dedim ki "bebek olunca annemle yengem gelecek zaten annenin gelmesine gerek yok annem gidince bebek biraz büyüsün 40 falan çıksın gelirler" dedim.
Eşimin ilk lafı benim annem gelmiyorsa senin de annen gelmeyecek o zaman dedi :D
Neyse ben hiç uzatmadım direk kafadan tamam aşkım anneme söyleyim gelmesin yeterki sen üzülme dedim. ;)
Evimiz zaten küçük kv bir bardak su almaya kalkmaz kaynım deseniz peşine wc bile adam lazım takip etmek için.Yaşım olmuş 40 sezaryen doğum yapcam dikişli halimle bebeklemi Kv yoksa Kaynımlamı uğraşacağım.Neyse.
Ben geçen gün ev falan bakıyorum birde moldovyalı bakıcı araştırıyorum koftiden tabi :D
Eşim napıyorsun dedi.
3 odalı ev bakıyorum aşkım hani annemle annenler gelirse rahatça kalalım bakıcı da bebekle ilgilenir bende annenle kardeşine hizmet ederim annem de ev işlerini yapar gül gibi geçinir gideriz dedim :D
Hatta moldovyalı bakıcıya bebeği gezdirirken eşlik edersin gencecik güzel kadını tek başına bebeğimizle sokakta yanlız bırakacak değilsin herhalde dedim :D
Dün akşam eşim annesine telefon açtı anne burası çok sıcak zaten yol çok uzun biz bebeğin 40'ın da sana getircez zaten hiç boşuna buralara gelmeyin yolda perişan olursunuz dedi :D
Hahahhaahah.... :D

Sizin bir birey olduğunuzu, kendi başınıza istediğiniz herşeyi yapabileceginizi gösterin.Eşiniz zaten düzelmez artık, en iyisi kendinizi kendiniz savunun.Benim kv. olan yaratık bana gelinlerim eşek gibi bakacak diyordu çok haklı bir eşege eşek gibi bakılır ancak.Lafını verin, sustukça ezilirsiniz...

kucukken bir kere babam bir seye izin vermemisti biz de babaneme soylemıstık o babamı ıkna etsın dıye. birinin dogum gunune mı ne gıdecektik basit bir sey yani. babam cok kızmıstı aile icinde olan aile icinde kalır bir daha kimseye bir sey anlatmayın diye. o gun bugundur asla anlatmam. eşinizin de bunu bilmesi gerekirdi

Ya chess oluyor öyle insan anasına babasına davrandığı gibi davranamıyor o an. Bizimki de sokuveriyor lafını ben de hönk diye kalıp sonradan kendimi yiyorum. Kadın iş arıyorum diye olur olmadık densiz laflar etti dilimin ucuna kadar geldi cevap veremedim.

Evet, çünkü annesi babası benim yüzümden üzülürse, ben daha çok üzülücem biliyorum.. Eşim o kişilikte malesef..

eee arkadaşlar o zamanda önünü alamıyorsunuz işte, nasılsa cevap vermiyo diye dozaj artıyorda artıyor... O yüzden illaki lafa laf yapıştırmak lazım, en azından biraz hadlerini bilirler, konuşurken bi kere daha düşünürler

hatunun biri sen de başka kaynanaları öv canım, şunun kaynanası onu yapmış bunun kaynanası şunu takmış almış vs.. uydur uydur söyle..

ay zaten çok uyuz olurum ben böyle "bak ruşen amcanın oğlu sedata" diyerek laf sokanlara, o da kesin uyduruyo emin ol, maksat sana laf sokmak, o örnek verdiği gelinler aslında öyle falan değil:KK53: sen de arkadaşlarına de onun yanında, ay ne şanslısın ne anlayışlı mülayim kaynanan var diye

Arkadaşlar kusura bakmayın tek tek cevap veremiyorum, kızım 2 yaş sendromuna girdi ve çok huysuz onunla ilgileniyorum, tek tek okuyorum yorumlarınızı, benim için hepsi çok değerli çünkü bu akşamdan itibaren tüm cevaplarınızı aklıma kazıyarak uygulamaya başlayacağım, bana şans dileyin :)

eşinle ciddi bir konuşma yap müsait zamanda.
kızınız bir gün evlendiğinde kocası ona aynı eşin gibi "anamı babamı üzersen ben de seni üzerim" diye tehdit ederse ne düşünürmüş?
eşin nasıl ailesine saygı duyulmasını istiyorsa, sizin de anne baba oldugunuzu ve aynı saygıyı hakettigini, beklediğini söyle.
bir evlat olarak kocan
nasıl kendi ailesine saygısızlık yapılması hoşuna gitmiyorsa,
sen de evladının yanında hayvan vb benzeri saygısız tavırları istemediğini anlat.
senin onların düşmanı değil aile fertlerinden biri olduğunu hatırlat.
anlarsa ne ala. anlamazsa seni umursamayanı yok sayacağını söyle. tehdite boyun eğme. çünkü hatalı değilsin.

Evet, çünkü annesi babası benim yüzümden üzülürse, ben daha çok üzülücem biliyorum.. Eşim o kişilikte malesef..
Tamamen eşin kaynaklı o halde , eşin yüzünden annesi Sana öyle rahat höykürüyor ve elin yüzünden sen annesigile hakettikleri gibş davranamıyorsun , kahrolsun bu düzen !!!!

Tamamen eşin kaynaklı o halde , eşin yüzünden annesi Sana öyle rahat höykürüyor ve elin yüzünden sen annesigile hakettikleri gibş davranamıyorsun , kahrolsun bu düzen !!!!
%100 eşimden kaynaklanıyor bu durum, ama hep tek taraflı baktığı içim kim haklı kim haksız, göremiyor...

Kocan tam dayaklık :sopa::sinirli::sinirli::sinirli:
Önce kocanla başa çıkacaksın. Öbür türlü hiçbirşey yapamazsın.
Hem de nasıl dayaklık? Bugün doğum günü, planlar yapmıştım kızımı anneannesine bırakayım, güzel yemekler yapayım, pasta sipariş edeyim falan filan..
Bu sabah işe giderken ne dese beğenirsiniz?
-Sakın öyle bir şeyler yapma, evde de olsak pastaymış falan filan hiç bir şey istemiyorum, ben doğum günü, sevgililer günü, evlilik yıl dönümü öyle şeyleri sevmiyorum..

Ben de kılımı kıpırdatmıyorum bugün onun için.. Hevesimi kaçırdı zaten..

Oğlunu üzmüşsünüz o büyük kavgada (!)

Olur mu hiç? O %100 haklıydı ama siz değildiniz (!)

O da bunu duydu, 180 derece değişti.

Ve ben de bu durumu anlamıyorum kendimde.

Laf söylüyorlar alttan alttan, anlıyorum ama cevap veremiyorum. Evli değilim ama neden böyle bilmiyorum.

Hem de nasıl dayaklık? Bugün doğum günü, planlar yapmıştım kızımı anneannesine bırakayım, güzel yemekler yapayım, pasta sipariş edeyim falan filan..
Bu sabah işe giderken ne dese beğenirsiniz?
-Sakın öyle bir şeyler yapma, evde de olsak pastaymış falan filan hiç bir şey istemiyorum, ben doğum günü, sevgililer günü, evlilik yıl dönümü öyle şeyleri sevmiyorum..

Ben de kılımı kıpırdatmıyorum bugün onun için.. Hevesimi kaçırdı zaten..
Yaa benimkinin de doğumgünü bugun :KK53: Ama Aslan burçları böyle şeyleri sever diye biliyorum ben. Seninkinde bi anormallik var. Tam öküz. (Kusura bakma)

Back
X