Kayınvalidenin ön koltuga oturması normal mi?

Bir daha araba alırsanız çift ön koltuklu olanından alın ki biz de böyle konularla vaktimizi öldürmeyelim.
Canim kk' da açılan her konuyu okumak zorunda kalman seni yoruyordur. Günde onlarca konu, ayda yüzlerce eder. Zor işin gercekten cok zor.

Valla tum yorumlari okumadim elbette. Gorgu ve saygi cercevesine, olmasi gereken ve benim rahat edecegim sekil elbette kayinvalidemin one binmesidir.

Asla one binmezdim, israrla sen gec kizim dese bile. Ustelik yasli insanlarin onde daha rahat oturduklarina inaniyorum.

Bence yaş itibariyle ,saygısından teklif etmiş esiniz. Gayette güzel bi davranış. Bırakın otursun, anne olarak onun da hakkı olmalı .bakmış büyütmüş o arabayi almasında annesininde emeği var az yada çok.farkli bi büyük olsa o an bence yine one oturmasi teklif edilmeli.

hem gelin, hem kayınvalide olarak cevap vereyim.

bizim araba aldığımızı görmek maalesef kayınvalideme kısmet olmadı.ama kayınpedere her zaman ön koltuğu verirdim.o da
vefat etti.şimdi anneme ve babama bırakıyorum.gerçi annem hiç oturmaz,ama babacığım direk öne geçer.

gelinle de şöyle çözdük kim önce binmişse oturduğu yerde kalır.ön koltuğa anlam yüklemiyoruz yani.ilk zamanlar,oğlum

nişanlıyken,gelini almaya gitmişken,bir kaç kez önden inip arkaya geçmeye kalkıştım,oğlum müsaade etmedi.aynı durumda

gelinimizle o varken,beni almaya gelmişlerse,gelinimiz de ön koltukta oturmaya devam etti.aynı anda arabaya

bineceksek,oğlum kullanıyorsa ,geline bırakırım ön koltuğu.ama eşim varsa o oturuyor.biz gelinle arkaya geçiyoruz.

yani kim nereye rast gelirse,biz de bunun pek kuralı yok.

tabi bu durumlar,araba bizim olduğu için böyle oluyor.ama oğlumla gelinim almış olsaydı.aynı şey geçerli olur muydu bilemem. burada okuduklarımdan sonra,şüpheye düştüm.bizim gelinde böyle düşünür müydü diye.

K
keşke benim kv de öne otursa benim ön koltukta çok midem bulanıyor ama eşim izin vermiyor arkaya oturmama şoför müyüm ben diyor geçen kv de vardı dedim sen otur öne kv de dedi önde benim de midem bulanıyor kocam da bana dedi annemin midesi bulanıyomuş sen öne otur yani ben de geri plana atılmış oldum

Aynı fikirdeyim.
Koltuk; buz dağının suyun üzerinde görünen kısmı.

Kültürle alakalı bir durum, benim kültürümde büyükler ön koltuğa oturur o yüzden ben de kayınvalidemi yok kızım sen geç dese de ön koltuğa oturturum. Normalde eşiniz ve ailesi ile bir sorununuz yoksa bu gibi şeyleri pek dert etmeye gerek yok bence. Ama çok rahatsız oluyorsanız söyleyebilirsiniz eşinize.

Arabayı ben kullaniyorsam ve babam yanıma oturacaksa eşim arkada oturur. Icerleme hakkinda yoktur.
O adam arkadaşsa kısmı. ? Ben sürüyorum yanıma erkek ama aileden olmayan biri eşimde arkaya oturursa ne deriz diyorsanız ben eşimin kızmasın müsade etmem akrabami olmayan elin adamını yan on koltuğa buyur etmem

Şu ön koltukları komple çıkarıp atsakta rahat etsek

Bu da bir alternatif tabii. :)

Ben de cift on koltuklu arabayi tavsiye ettim, bu sayede koltuk kavgasi olmaz. Ya da bu sefer de "Kayinvalidenin cam kenarina oturmasi normal mi?" diye konu acilir mi acaba? :)

Tepki olarak Eşinizle yalnızkende arka koltuğa otursanız ? Öne oturmanın nedense bir öncelik sıralaması var. Önce en önemli değerli kişi oturmalı gibi bir algı var. Saçma ama beynimize kazınmış bir kere bende olsam sinir olurdum.

Şimdi burayı okuyunca evlenince nasıl olcam ben de diye merak ettim. Ya ben araba sevmem çok midem bulanır, binince de ön isterim mutlaka, arkada daral geliyor harbi 1 metre küp araba zaten, kv adayım bana bu konuda darılır mı ki. /:

Bu da bir alternatif tabii. :)

Ben de cift on koltuklu arabayi tavsiye ettim, bu sayede koltuk kavgasi olmaz. Ya da bu sefer de "Kayinvalidenin cam kenarina oturmasi normal mi?" diye konu acilir mi acaba? :)
Bu çok küçük bir ayrıntı aslında koltuk meselesine gelene kadar birikmişlik var diye düşünüyorum ben. :)

Arkadas ne kompleksli milletiz...one otursan nolur arkaya otursan ne olur ,hepiniz ayni yere gitmiyormudunuz ,yani on komsuya giderken arka koltuktakiler akrabayami gidiyor

Ben kv ve kp e öne siz oturun demistim ayri ayrı zamanlarda onlarda hayır ön koltuga sen oturmalisin esinin yani senin yerin diye cevap vermislerdi..bende öne oturuyorum ama sorun etmezdim bunu cok farketmiyor onlar yasca buyuk oldugu icin sorma geregi hissettim ama üstünluk bizde imasinda bulunup öne geciyorsa kv msj veriyorsa bende sinir olurdum bu duruma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…