• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenin ön koltuga oturması normal mi?

Konuyu her gördüğümde düşünüyorum normal mi diye bana normal geliyor
Ama Kv ile anlaşamasaydım belki normal gelmezdi ama tadımı da kaçırmam nerde oturursa otursun

Meselenin arka koltuk gideceğiniz yere gitmiyormu, aaaa bunlara mı takıyorsunuz meselesi olmadığını gayet iyi biliyoruz aslında.

Saygıyla alakası olduğunu da düşünmüyorum. Ne yani kaynanamı öne oturtayım ben kayınbabamla mı arkada gideyim ya da kayınbabamı öne oturtayım arkada kaynanamla mı gideyim. Bu mu saygı, kaynanam önde oturursa saygılıyım ben, arkada oturtursam saygısızım...
Bir insanın yeri eşinin yanıdır. Herkes eşiyle beraber otursun lütfen.
Bu arada onca ottan b.. meseleler yüzüne sıkıntı yaşayan ben bu durumla ilgili hiç sıkıntı yaşamadım.
Ama bir gün eşim apar topar ameliyata girdi, kaynanamlar kalktı geldi. Terminale ben almaya gittim kaynanamları. Kaynanam benle konuşuyor, eşimin durumunu soruyor diye öne geçti o oturdu. Kayınbabam arkaya oturmak zorunda kaldı. Neyse geri dönecekleri zaman bi baktım kayınbabam koşturarak araca gidiyor. Yan koltuğun kapısını tuttu. Bi de demez mi kaynanama, gelirken sen bindin şimdi ben gitcem önde diye. Al işte bu tutum yüzünden kayınbabam ben varken BİNEMEZ o ön koltuğa. Arada sanki yelteniyor gibi, ama kimseden yüz bulamıyor.Aaaaa bendeki kaynananın değil kayınbabanın ön koltuk sevdasıymış.

Benim kv ve kp de hep arka koltuga otururlar bende buna sinir olurum :KK70:
Saygidan dolayi ve rahatlik acisindan hep ön koltuga buyur ederim israrla yok sen otur derler.. bizimde böyle sorunumuz var :KK51:

Bu da bir alternatif tabii. :)

Ben de cift on koltuklu arabayi tavsiye ettim, bu sayede koltuk kavgasi olmaz. Ya da bu sefer de "Kayinvalidenin cam kenarina oturmasi normal mi?" diye konu acilir mi acaba? :)
Hepii hanimcim mantik hatası yapmışsınız. Eşinin yanında olmayı dert edinmiş hanim kişisi cam kenarini severek Kayınvalide ye bırakacaktır zaten. hadi yine iyisiniz bir konudan kurtuldunuz vaktinizi başka konularda öldürmekten yakinirsiniz artık

Arkadaslar yolculuk esnasında şoför eşiniz ise ön koltuga sizin yerinize Kayınvalidenizin oturmasını hatta bunu annesine eşinizin teklif etmesini normal karşılarmısınız? Ben iki kere yasadim bu durumu ve bizzat eşim tarafından geri plana atıldığım için üzüldüm sizce abartıyormuyum?

Valla ben iki oteye bile gideceksek kv me diyorum ki anne oglunun yanina gec sen otur o da yok falan diyor israr edince gecip oturuyor... oyle olmali...
Sonucta ben babam esim biyere gideceksekte yerime babam oturuyor bende arkada oturuyorum rahat rahat...
Bence normal ama rahatsiz olduysan esine soyle askim sen degil bu teklifi ben yapayim de...
Buyugun oldugu icin oturabilir ama baskasi icin esim boyle biseyi teklif etse arabaya kesinlikle binmem

Arkadaslar yolculuk esnasında şoför eşiniz ise ön koltuga sizin yerinize Kayınvalidenizin oturmasını hatta bunu annesine eşinizin teklif etmesini normal karşılarmısınız? Ben iki kere yasadim bu durumu ve bizzat eşim tarafından geri plana atıldığım için üzüldüm sizce abartıyormuyum?
Bizim ön koltuk kavgası yapacak Bi arabamız bile yok . Ne hoş:KK51::KK51:

EŞ iniz annesine arkaya oturması gerektiğini söylemesi çok ayıp olur nitekim o bir bayan, büyük ve annedir.
Bunu düşünmesi gereken kayinvalidenizdir ama dedigim givi büyük oldu için aklına bile gelmeyebilir. Benm kayinvalidem zateb hep arkada oturur korkudan onun dışında herkes one gelmem için yer verir bana fakat benden büyük birisi olduğu zman ben mutlaka ısrar eder kapıyı açarım one geçmesi için. Siz alınmayın bence arkada olurdunuz diye önemsiz olacak değilsiniz

Arabayi cogunlukla ben kullandigim icin hic boyle bir durumumuz olmadi :) ama sorun da etmezdim.

Ön koltuk eşe mi rezerveymis... Bilmiyordum ya bırak kvyi kuzeniyle beni çarşıdan almaya geldiğinde kuzen öne ben arkaya otururum. Kayinvalideyi ben one oturturum babam da genelde önde oturur. Yani böyle bir manası olduğunu bilmez idim

Ne var ki bunda annedir. Bırakın otursun yahu ben nişanlı iken anne geç sen öne der drurudum yani bunda bir sey yok önemli olan huzurunuz daim olsun. Sizde diyin a tabi anneciğim öne geçin diye Bunlar küçücük şeyler dert asla değil. Mutluluklar

Peki yeni evliyseniz ve kayinvalidenizin düğüne gelemeyen komşularının sizin için almış olduğu düğün hediyelerini (terlik fincan takımı tabaklar bardaklar vs... bir sürü mutfak esyasi) kayinvalideniz ve gorumceniz size gostermeden aralarinda pay edip kullanırsa ve siz her gittiğinizde aaaa ne güzel terlikle dediğinizde "sana gelen hediyelerden" aaaa ne güzel fincanlar dediğinizde "sana gelen hediyelerden " cevabını alırsanız ne yaparsınız? Bir iki parça değil en az on parça malzeme günden güne çıkıyor piyasaya

Hepii hanimcim mantik hatası yapmışsınız. Eşinin yanında olmayı dert edinmiş hanim kişisi cam kenarini severek Kayınvalide ye bırakacaktır zaten. hadi yine iyisiniz bir konudan kurtuldunuz vaktinizi başka konularda öldürmekten yakinirsiniz artık

Sorunun esin yaninda olma derdi olmadigi cok acik. Kendimizi kandirmayalim. Buram buram kompleks kokan bir konu. Ne olmus yani sizden yasca buyuk bir kadin, ustelik kayinvalideniz arabanin on koltuguna oturmussa?

Konuda mantik yokken benim yorumumda mantik aramaniz akillara zarar.

ben k.peder veya k.valide varken geçip öne oturamam. otursam da batar zaten.
gider hemen arka koltukta rahat rahat otururum.

bana göre normal.
kimsenin bşy söylemesine veya teklif etmesine de zaman bırakmam.

Çocuğum olmadan önce ben ön koltuk da oturuyordum çoçuğum olunca kv ön koltukta oturuyor bazen beraber arkada oturuyoruz. Hiç de umrumda değil açıkçası annesi sonuçta. Kimin Nerede oturduğunun ne önemi var.
Hepimizin aynı yolun yolcusuyuz sonuçta :KK53:

Back
X