Kayınvalidenin yatılı gelmemesi için ne yapmalı?

pink_panther

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
626
4
296
Diğer
Henüz evli değilim ama böyle bir derdim var. Evlendikten sonra kayınvalidemlerle aynı memlekette yaşamama rağmen gelip bizde kalır diye düşünüyorum. Çünkü gezmeyi çok seven birisi kendisi. Bense aksine misafirliği hiç sevmeyen birisiyim. Aslında anlatsam çok uyuşmazlıklarımız varda... Şuan ki sorunum bu ama belkide kuruntu. Gelip benim evimde yatar diye düşünüyorum. Ve ben yatılı misafiri sevmem. Yatılı ağırlıycaksamda sevdiğim arkadaşlarımı ağırlamayı severim. Arkadaşlar ben mesafe koymak istiyorum. Nasıl başarabilirim?

diyelimki annenle de aynı şehirdesiniz genede kalmasını istemezmisin onu soruyorum canım

aynı şehirdeyse gelip kalmaz heralde

gelse bile canını sıkmaya değmez bence

missanın dediği gibi kendi annenmiş gibi düşün

bence de kuruntu yapıyorsun daha evlenmedim o negatif enerjiyi verirsen hep böyle devam eder.
böyle düşünürsen 1 - 0 yenik başlarsın bence...

Öyle bişy mümkün değil. Annem rahatsızlık vermeyi sevmez. Her ne olursa olsun bizim rahatımız için uğraşır ve yatılı kaldığı zaman sanki rahatzılık verecekmiş hissine kapılır ki öyle bişy zaten mümkün değil. Bende anneme çekmişim bende birisine rahatszlık vermeyi sevmem. Bu yüzden kimsede yatılı kalmam. Zaten rahatta edemem. Sonuçta evimi barkımı kurmuşum artık. Misafirlik falan olurda yatılısıda fazla

Kayınvalidemle zaten aynı memleketlerde yaşıycaz gidip gelme olacak ki zaten o bile bana fazla geliyo. Çünkü eminim çok görüşülecek. Sadece ailesi değil akrabalarıyla da görüşmeler olacak. Bu bile maalesef yetiyo yatılıyı düşünmek istemiyorum.

ah arkadasim simdiden sakin kafana bunlari takipta en güzel zamanlarini hic etme..
simdi nisanlinla gez-toz..
inan ilerde cok ararsin,nisanlilik cok daha baska..a.s.

sen bunu bilerek kabul ettin nişanlını onun çevresiyle yaşamayı seçtin. biriylee evlenirken yalnız onunla diil çevresiyle temas halinde olacağını bilerek evlenirsin. demekki onların yaşam tarzı bu siz yatılıdan hoşlanmayabilirsiniz ama onlar seviyolarsa kalırlar yani sonuçta oğlunun evi. bence ailesiyle aranı iyi tutmaya bak şimdiden bunun derdi seni almış. ilerde dahada büyük problem olur sen sevecen ve sıcak davran meyvelerini de alırsın. he alamadın diyelm o zaman tekrar dertleşelim. ama baştan kara gitme derim ben yoksa bu evliliğine de yansır.

ben de kaynanamla aynı şehirde yaşadım 1 sene benimkide kalmayı pek sever kızıyla 10dk arası var orda bile 1hafta 10gün kalıyor ama ben pek yüz vermedim 6ay beraber yaşamıştık evimi taşırken o gece eşim gece gelecekti evi yerleştirirken kalmak istedi bende yanlız kalırım eşim gelene kadar dedim anladı kalmasını istemediğimi hiç birzaman da kal demedim hiç yatmadı şükür baştan gevşeklik verme disiplinli ol yeter

aynı şehirdeyken niye yatılı kalınırki :sm_confused:ne gerek var git evine rahatça yat dimi kim olursa olsun aynı şehirdeysen yatılı kalmak mantıksızlık sen nişanlına söyle ben yatılı misafirlikten pek hoşlanmıyorum diye bana bu en iyi çözüm geldi

Yatak olmayan, açılmayan koltuk takımlarından alabilirsin, 2+1 evlerde oturup bir odayı da çalışma odası falan yaptın mı "Yatacak yer bile yok" açıklaması kafi gelebilir.Ha babamın aşiret gibi bir sülalesi vardı ve tam 20 yıl boyunca bize her yıl ortalama 6 ay kalmaya gelen misafirler olurdu.Kimileri ne laftan ne sözden anlar o da ayrı.
Ayrıca da yeni evli çiftin evine zırt pırt gelinmesinden hatta kalınmasından da fikren bile memnun değilim.Bırakın bir evlerine ,birbirlerine alışsınlar.Bavulunu kapan hurraa diye başkasına yığılmaktan, kendine hizmet ettirmekten, tatile gelmiş gibi serilip yayılmaktan bıkmıyor da bıkmıyor arkadaş.
(20 yıllık hıncım var elleşmeyin- sert olmuş olabilir :) )

küçük bir ev. ve yatak olmayan kanepeler. ve sobalı ev.. bunun için çözüö olabilir. ayrıca köpekleri sevmiyorsa eve birde köpek alırsın:)
aranızda mesafe olduğu sürece zaten gelip kalmaz. şimdiden bunu dert etmeyin.

Loca ben söyledim nişanlıma biliyo. Hatta çok fazla misafirliği sevmediğimi bile biliyo :roflol:
Valla şu Kelamın tam zıddı bir insanım. O bir orduyla aynı evde yaşıuycak bense ya yatılı gelen olursa die şimdiden derdine düştüm. Offfff
Nişanlım biliyo ama çok yumuşak kibar olduğu için kimseyi kıramaz. Hiç bişyde diyemez. Bi şekilde çok fazla misafrliği sevmediğimi anlatmalıyım ama nasıl? Laf çarptırmak lazm. Nasıl çaprtırsam ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…