kayınvalidenin yatılı misafir olarak gelmesi

Haklısınız belki ama genede içim burkuluyor böyle konulardan.

Bir söz vardır, anne baba beş evlada bakar (misal 5 olsun) 5 evlat bir anne babaya bakamaz.

Allah korusun biriniden birinin başına birşey gelse tek yaşayamam deseler, eşiniz 3 kardeşlerse 4 'er ay bakacaksınız. Bence dua edin sadece misafirliğe geliyorlar.

Belki kaba olacak ama bir evlat nelerle büyüyor, kıçındaki bokun bile saati tutuluyor not alınıyor. Kabızdı, ishaldi vs. Yedikleri not alınıyor bugün 500 gr + süt yarın 700 gr. + bilmemne. Bugün et yedi ot yedi, yoğurdu sevmedi içine meyvemi koyayım vs.

Yarın bu evlat büyüyor uzak kalmaya dayanamıyorsun büyüsede senin bebeğin, evine gideyim diyorsun, gelin hanım mutsuz. ama yaşlandım, yaşlı insana 1 saat yol bile uzun gelir. Gitmişten kalayım olmuyor. Gerçekten acı.

Son düzenleme:
benımkılerde gelır baya dururlar sıkalırım cunku anlasamıyoruz cocuklarını falan ozlemelerınden degıl sırf gezmek ıcın ozleseler ararlar sık sık hep esım arar onları pek akıllarına gelmeyız nadırdır yanı

vallahi benim kaynana ne gelir ne arar sorar.yok gibi bişey biz gidince de 2 gün kalırım 3 senelik evliyim 1 kere geldi bi hafta geldi kaldı onu da gelmezdi aslında ama annem gelince oda geldi kocasıyla ve görümcemle ve onun çocuğuyla

Benim kayınvalidede çocuk doğmadan önde senede 1 kere anca gelir 2 gün zor durur giderdi. Diğer eltime de gitti mi 10 gün kalası gelirdi.

Şimdi çocuk oldu nerdeyse imkanı olsa her ay gelecek. 3 ayda bir gelir gelmeden önce 3-5 gün kalırım der, 15 gün önceden de gitmez. Hatta daha fazla kalmak için bahaneler uydurur. Diğer eltimede çok nadir gider oldu.

O döner kp gelir oda 1 hafta durur.

Şimdi tedavi görüyor da fazla gelemiyor. En son geldi 5 gün durdu gitti. Sonuçta tedavisi bitecek yine başlayacak 15 gün-20 gün kalmaya.

Kp geldimi sorun değil. Sabah kalkar kahvaltısını eder, çıkar dolaşır akşama gelir. Ama kv geldimi bütün güç diz dize yaşıyoruz resmen. Birde o tutamadığı çenesi ve acayip tavırları olunca hiç mi hiç çekilmiyor.

Bu kadar uzun kalmaları doğru değil bence. Ben şahsen bir yere gitsem 2 günden fazla kalamam. Hem rahat edemem hemde rahatsızlık verdiğimi düşünürüm. Bunlar da böyle bir düşünce yok. Bana benim için özenme bir çorba bir makarna yeter der, diğer eltim öle yapınca da lafını eder. Neden senin ağzına laf vereyim ki.

2 gün kal git işte.

Yaz tatillerinizde bari kendinize ayırın. Koca bir sene çalış sonra 2 hafta tatile gir onuda kv de geçir. Şahsen ben çalışırken önceden eşimle konuşur, planları yapardım. 2 haftamı da kv ile diz dize geçiremem şahsen.

benimkilerde canım geldimi 15 günden önce gitmiyolar dedigin kayın peder gelsin kalsın adam etliye karışmaz sütlüye karışmaz ama kaynana en son geldiklerinde 1 ay kaldı ben artık surat surat eşimle tartıştım gönderdim valla herşeye maydonoz kadın yaaaaaaaa

Kayınvalideme bakmak istemiyorum gibi bi cümle kurmadım ben.Neye dayanarak bunları yazdınız anlamadım.Bakıma muhtaç değil kayınvalidem maşallah benden sağlam allah da bozmasın sıhhatini.Oğlunu özlüyorsa her daim görebilir.3 saatlik yol, oğlu gitsin,kalsın doya doya görsünler birbirlerini asla gitme demem. o da gelsin kalsın ama bir ay...el insaf işten yorgun argın geliyorsun yemek, bulaşık, çamaşır iki katına çıkmış şekilde her iş sana bakıyor.bıktırana kadar kalmanın alemi var mı? muhtaç değilsin,gençsin,çok uzak değil sık gelemem desen.bayramda ordayız izinde ordayız,bu kadar özlüyorsa evlendirmeseydi oğlunu,oturtsaydı dizinin dibinde...

"Oğlunun evi" ya da "kızının evi" gibi tanımlamalar bana uygun değil...
Ne yazık ki ortak bir ev, yaşanılan ev.. Ne kimsenin oğlunun evi, ne kimsenin kızının evi.. Ne yazık ki değil..
Özellikle erkek anneleri kalmaya geliyorlarsa, nasıl bir zamanlar evladının bakımını üstlenecek kadar anne olduysa, geldiği evde de, o evin tüm hizmetinden sorumlu olan kadına güler yüz gösterecek kadar anne olabilmelidir.. Yardım etmese bile, bazen ayak altından çekilmelidir.. Ne yazık ki evin idaresi kadında.. Dolayısıyla yatılı gelen misafir aslında kadına gelir.. evin düzeni onda, yemeği onda, temizliği onda... "Oğlunun evi" falan değil yani.. aslında "Gelinin düzeni".. ben karşıyım bu yüzden çok uzun süre gelip kalmalara...
Fazla muhabbet tez ayrılık getirir çünkü.. sürtüşme çıkar.. tatsızlık olur... Her şey tadında kalmalı..
Evladım doğmazda evvel her zaman şunu tekrar ediyorum, inşallah Rabbim utandırmaz "Bu evlad sana emanet verildi, senin değil... Alem-i Ervah da eşi için yaratıldı... Senin için değil.. Sen bir vesilesin dünyaya getirmek için ve elbette bunun karşılığını Rabbinden alacaksın, evlattan değil"
Bizlerin düşüncelerini değiştirmeleri gerekiyor bence...

Selamlar,

Sakin sakin niye gocundunuz ki ben genelleme yaptım sadece. Konunuzun başlığı "misafir" misafir için bu kadar dertlenen siz, yarın bakım konusu olunca güle oynaya kabul mu edeceksiniz ? İşte buna dayanarak yazdım.

Her gençliğin bir yaşlığı, her istememenin bir istenmemesi var. Boşuna dememişler ne ekersen diye.

Duymak istediklerinizi duymak için mi başlık açıyorsunuz yoksa size farklı bir bakış açısı olsun diye mi ?

Benimki farklı bir bakış açısı , sizinki de sanırım bunu kaldıramamak.

Son düzenleme:

Kesinlikle katılıyorum ne ekersen onu biçersin.bu da benim kayınvalidemin ektiği

kesinlikle katılıyorum yorumunuza benimde oğlum olacak Allah (c.c) nasip ederse. Ben oğlumu ileride bana baksın diye yetiştirmeyeceğim. Canım oğluma ben her şeyimi veririm ama ondan hiçbir şey beklemem.
Kayınvalideler tek taraflı bakmamaları gerekir ortak paylaşılan bir ev var ve evin idaresi daha çok kadının üzerindedir.Ne gerek var keyif için insanların düzenini bozmaya. 1-2 hafta kalınır uzak bir şehirdeysen de 1 ay oldukça uzun bir süre. Ben şahsen kayınvalidemler evimde olduğunda rahat edemiyorum zaten çalışan bir insanım işten yorgun olarak geliyorum eve şu an hamile olduğum için bu gelişlerinde 1 hafta evde yemek yaptılar yediler .Ama bir önceki gelişlerinde evde hiçbir şekilde yardımları olmadığı gibi bide farkında olmadan söylediğim bir iki şeye alınıp gitmişler.Birde o alındıkları şeyleri eşime aktarmışlar.

benim annem de geldi 5 hafta kaldı gitti.aramızdaki mesafede 3 saat.şimdi eşimde annem hakkında böyle mi düşünüyor acaba:26:
yok yok düşünmüyordur her halde.yoksa 1 hafta daha kal diye ısrar etmezdi değil mi

benim kayınvalidemler işlerini ayarlayabilirlerse gelirler biz yalvar yakar oluruz 1 hafta kalırlar yoksa kayınvalidemlere bıraksak hemen 3gün içinde dönmek isterler..bizde eşimin 1 haftalık iznini eşimin ailesine gider geçiririz diğer haftasınıda deniz kenarında geçiririz..

Pek bir uzun kalıyorlarmış aslında :44:
Hani eğer yaşlılar kendilerine yetmiyorlar, evleri çok soğuk oluyor da geliyorlarsa bir parça da, bilemedim ki şimdi yarın birgün biz de kaynana olacağız ele ayağa düşersek ne yaparız acep :44:

bi seneden bahsediyoruz 3 ayda bi gelmiyorlar sonuçta ister 3 saat ister 10 saat olsun sonuçta farklı şehirdeler ve çok sık gelmiyorlar

eğer sizi kırmıyorlarsa eşinizle aranıza girmiyorlar huzurunuzu kaçırmıyorlarsa varsın 1 ay yoruluverin ne olacak

zaten yemek yapıp etrafı toparlayıp temizlik yapsa bu seferde düzenime karışıyorlar derler

ama her izninizi de onlarda geçirmeyin tatil planı yapın insan çalışınca izinleri çok kıymetli oluyor ve o kadar senenin stresini atmak istiyor

Senede bir ay nedir ki, sonucta onun büyütüp topluma , dolayisiyla size kazandirdigi ogluyla evlendiniz,
iyi yetistirmis olmali ki es olarak secmissiniz.
O halde senede bir ay yaniniza kalmasi caninizi sikmamali.
Belki ayni görgüde kültürde olmayabilirsiniz,idare etmek lazim, canimiz istediginde neleri idare etmiyoruz ki.

bayramlarım kalsa ona da şükür.bencilliklerine kızıyorum.elimde değil

böyle konular çok fazla açılyor burda,
ben biraz anlayışlı olmak taraftarıyım,
senede bir kez geliyorlarmış ne var ki bunda diye düşündüm.
evet mutlaka yorucu olacaktır sizin için ama yaşlı insanlar,hayatta çocuklarından başka kimleri var ki?
ben bu konuları okuyunca hep aklıma oğlum geliyor,ilerde gelinim de benim için bunlarımı düşünecek diye düşünmeden edemiyorum,
çünkü burda o kadar çok kayınvalide konusu varki,
bazen diyorum ki hepsi mi kötü bu kayınvalidelerin ,yoksa yeni nesil mi çok tahammülsüz.(bu lafım size değil,üstünüze alınmayın)

sizi genede tebrik ederim,büyükler için kötü bir laf çıkmamış ağzınızdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…