kayınvalidenin yatılı misafir olarak gelmesi

neden biliyormusun canım,annem aman gelin alınmasın,aman kırılmasın dedikçe kötü oldu.özen gösterdikçe ters tepti.

neden biliyormusun canım,annem aman gelin alınmasın,aman kırılmasın dedikçe kötü oldu.özen gösterdikçe ters tepti.

Emin misin? acaba annen olduğu için objektif bakamıyor olabilir misin? ya da senin bilmediğin şeyler yaşanmış olabilir mi?

Yanlış anlama, melek gibi k.valide kötü gelin ya da kötü k.valide melek gibi gelin durumları bana film hikayesi gibi geliyor. Genelde bu tarz sorunlar etki-tepki olarak gelişiyor da...

yok canım,annem gerçekten bize göstermediği ilgiyi gelinimize gösterdi,bizim gelinimiz her lafı kendine çevirip alınacak biridir.onun için hep temkinli konuşur annem.eğer bir şeye alınsın gelinimiz evde misafir bile olmasını umursamaz sayıp sayıştırır.aslında bütün suç kardeşimde.her olayı karısından dinliyor.gelip ne oluyor diye sormuyor bile,neyse allah büyüktür.onları da göreceğiz.hatta ben arkasından söylendiğimde boşver diyor annem,kardeşim arayıp sormazken,annem arıyor.

mesaj tekrarı.......

Son düzenleme:

Annenin örneğini kendine baz alma ablacım.
Kişiler erkekler kadınlar hepsi farklı,,,
Ben mesela bir tepkiliydim ki sorma bu kayınvalide işlerine ama Allah öyle bir kadın nasip etti bana.
İnan ağzımdan tek çıkan ona dua etmek
O kadar iyi oğluyla konuşmuyor onu özlemiyor beni arıyor mesela kızı yok eşimle birlikte iki oğlu var.
Birgün sesim kötü çıksa neyin var bir sorun mu var oğlum birşey mi yaptı diye ortalığı yıkıyor.
Şimdi bana böyle davranan birini mutlu etmek için pervane oluyorum.
EŞim aramasa unutsa kavga çıkartıyorum anneni ara sevgi sözcükleri sölye kadınlar böyle şeylere önem verir diye.
Yani geline iyi davranınca iyi karşılıkta alınabiliyor :)
İyi bir örnek olabiliriz biz
Hiiiiç üzülme,oğlunu kaybetmezsin veya asla yalnız kalmazsın sen sadece sev ablacım koşulsuz ön yargısız sev gelini..
Sevilmeyecek yönlerini görmezlikten gel,gözüne perde çek sev..
O da seni sevmek zorunda kalacak hee sevmedi o kadar mı lanetine denk geldin oğlun elini ayağını öpecek.
O da mı olmadı bunun ahireti var.

benimkinlerde gelir kalır bizde iznimizde gider kalırız ama 1 ay fazla 1 hafta 1 hafta olsa ayrı zamanlarda olsa birbirine batmaya başlamaz insanın kendi kurduğu düzenin ister istemez dışına çıktığı için bir zaman sonra insanlar yorulup agresifleşiyorlar bende gittiğimde en fazla 1 hafta kalmaya çalışırım yemek kültürlerimiz uyuşmadığından ben oraya gittiğimde yemek yapmam oda bana geldiğinde yemek yapmazz bölece geçinip gidiyoruzz

Allah hidayet versin o zaman.
Bu ilişkileri iyi tahlil edebilen biri değilim, şu şekilde davranılmalı bu şekilde olmalı diye bir fikir yürütemiyorum. Ne senin annen gibi ne de Derins in anlattığı gibi bir k.validem olmadı, geçmişe dönük sorunlarımızda oldu, ama evladım olduğu için hepsinin üzerine sünger çekip mesafeli bir şekilde yürütmeye çalışıyorum. Bir de eşim için tabi ki. Kendimde çok sıcakkanlı biri değilimdir. Karşımdaki insan bana nasıl davranırsa benden de onu görür. Hani bir laf var ya ne kadar ekmek o kadar köfte çok severim o lafı aynen böyleyimdir. Bir şeylerin daha iyi olması için karşımdakinden daha fazla çaba göstermem. Bana göre ilişkilerde karşılıklı yürür böyle özveriler. Bir de ben iyi-kötü ayrımı yapmıyorum, elektriğimiz uymuyor farklı dünyanın insanlarıyız gibi düşünüyorum, yapılan davranışın altında hemen art niyet aramıyorum. Böylece pire için yorgan yanmıyor. Karşındaki insanı olduğu gibi kabul edip ona göre davranış şekilleri belirlersen geçinip gidersin herhalde.

Gelin-k.valide ilişkisinde sevmek apayrı bir olgu geliyor bana, hiç yaşamadım desem yeridir. İki taraf içinde durum bu; kan bağın yok, kendin tercih edip hayatına soktuğun bir kişi değil, yasal bir bağın var, ya seversin ya sevmezsin kasmamak lazım galiba...

Son düzenleme:
canım biz kayınvalide ile yakın oturduğumuz için eltimden örnek vereyim o ist da çalışıyor toplsan yılda 1 ay kalıodur yanlarında bizimkiler evlerinden başka yerde rahat edemezler tatilde bile :S

Eğr kayınvalideniz size geldiği vakit evinizin huzurunu kaçırmıyor düzeninize karışmıyorsa
Bu o kadarda büyütülecek bir sorun değil.
Benim kayınvalidem haber bile vermez uçak biletini alır ben geliyorum iki gün sonra der ve gelir
Belki benim planım var belki tatile gideceğim
Malesefki biraz anlayışsızlar
Ama yapacak bir şey yok.

kişiler arasıdakı muhabbete baglı kalma işi
beimde annem 2 saat uzaklıktan gelir 10 gun kalır hatta eşim gitme diye yalvarır
aynı ildeki görümceme gideriz bazen 15 gun kalırız gitmemizi istemezler eğleniriz guzel vakit geciririz evimizide aramayız

senede 1 kere geliyorlarsa sıkıntı yapmanıza gerek yok guler yuz tatlı dil hos sohpet olunca huzurda mutlulukta olur

benim kayınvalidem her hafta gelir nerdeyse 2günden aşağıda kalmaz :) evlendiğim ilk zamanlar ayın 15 gününü orda geri kalanını evde geçirirdik. şimdi azaldı biraz :) oturmaya gelirler geç olur bizde kalın geç oldu deriz kalırlar :d kayınbabamda ne zaman kaynanamla kavga etse gelir kalır. alıştım artık :d en azından evimdeyim orda kaldığım zaman daha kötü hissediyorum kendimi

canim belki garip gelebilir ama keske kayinvalidem bana daha sIk gelse. Ayni sehirde oturuyoruz biz, o yüzden kalmaya gelmiyor. Cok iyi anlasiyoruz. Misafirlige gelir, mutfaga bir girer, bulasik vs ne varsa hepsini o yapar, sunumu ben yaparim sadece.
Birak anne yapma diye kavga ederiz. Anne lafi dinle git otur dinlen okuyorsun sen, zaten yoruluyorsun bütün gün der. Kendi oglunu´nun tarafini hic tutmaz, hep benim tarafimi tutar.
Cok güzeldir muhabbeti, icimi acar. Cok sansliyim kayinvalide konusunda. Kayinpederimle pek anlasamiyordum, ama oda degisiyor sanki yavas yavas.

1 ay yatılı misafir icin uzun bir süre, dikkat edin kayınvalide icin demiyorum yatılı misafir icin diyorum. Ben olsam ben de sıkılırdim 1 ay boyunca. Ama yapacak birşey yok, gelene gelme, kalana git diyemezsin, anca karsı taraftan anlayış beklersin, genellikle de onu da çooook beklersin

e bide bunu eşin için düşünsene güzel kardeşim allah anacığına cennet bahçeleri nasip etsin allah rahmet eğlesin
annesi sendeyken yatınca yanlış anlarmı diyorsun
eşin senin annenin yanında nasıl rahatsız oluyodur diye hiç sordunmu kendine
hadi yatmadı ayaklarını uzatıp dinlenmedi diyelim ama tv bile seyrederken
olmadık şeyler çıkıyo
oadamı bi düşün kumanda elinde zap yapıcam diye ne hale gelir bu en basit örnek
neden bayanlar hep kendimizi düşünüyoruz
buna bende dahilim ama
allah var yukarda
kayınvalidem hiç gelmedi bana hem yaşlı hemde
özürlü kaynım var onu bırakamıyo
neyse konu dağılmasın
hepkendimizi değil eşimizide düşünmeliyiz rahatsız oluyomu diye
sen kadınken kayın validenden çekiniyosan eşin hayli hayli çekiniyodur
rahmetli anneciğinden

canim belki garip gelebilir ama keske kayinvalidem bana daha sIk gelse. Ayni sehirde oturuyoruz biz, o yüzden kalmaya gelmiyor. Cok iyi anlasiyoruz. Misafirlige gelir, mutfaga bir girer, bulasik vs ne varsa hepsini o yapar, sunumu ben yaparim sadece.
Birak anne yapma diye kavga ederiz. Anne lafi dinle git otur dinlen okuyorsun sen, zaten yoruluyorsun bütün gün der. Kendi oglunu´nun tarafini hic tutmaz, hep benim tarafimi tutar.
Cok güzeldir muhabbeti, icimi acar. Cok sansliyim kayinvalide konusunda. Kayinpederimle pek anlasamiyordum, ama oda degisiyor sanki yavas yavas.

Bence bunun kalma süresiyle alakası yok. Kalanla alakası var.

Şimdi melek gibi bir kv - kp in olsa. Sana annen gibi davransa. Karışmasa, etmese, gelinini gelin değilde evladı gibi görse, oğluyla arasını bozmasa, kırıcı değilde yapıcı olsa gel başımın üstünde 1 ay değil 1 sene kal.

Ama vıdı vıdı konuşan biriyse, kaynanalık yapmaya yer alıyorsa, oğlunu dolduruşa getiriyorsa, her yaptığına bir kulp takıyorsa, herşeye karışıyorsa bu insanı gelini değil kendi yakınları bile istemez 2 gün kalmasını.

Neden kp ler gelsin kalsın deniliyorsa kv ler istenilmiyor. Çünkü kp lerin bu tür şeylerle işi olmuyor. Adam yiyip içiyor muhabbetini yapıyor köşesine çekiliyor. Ama kv tam tersi.

Bunun dışında 1 ay çok uzun bir süre. Bu kadar uzun kalmalara karşıyım. Sırf bende değil bende başkasında kalamam. Kendi annem de bile 2 günden fazla kalınca ne kadar annem olsada insan çekiniyor artık. Düzenini bozdummu, rahatsızlık verdim mi diye. Bana göre herkes evini bilmeli. Oğlunda olsa kızında olsa annende babanda olsa misafirliğini uzatmadan geri dönmeyi bilmeli. Zaten bana göre zorunda kalmadıkça 2 günden fazla misafirlik fazla bence. Hele ki herşeye karışan bir kv isen.

Bende sevgilimin yengesinden bahsetmistim kv gelince gitmesini istemiyor, gitme konusunda bir aksilik cıkınca seviniyor. Onun kayınvalidesi aynen dedigin tabirlere uyuyor gelini evladı gibi görüyor hatta gelinin annesi cok cocuklu ne yazık ki evlat ayıran demeyim ama öncelik tanıyan bir kadın, en kücük kızına cok düskün bunu aramaz ama onu arar, memleketten kardese birseyler yollarmıs yakın olmalarına ragmen buna yok yani ne denir ki, sanırım anne sefkatini kayınvalide de görmüs kadın, o yüzden bu kadar yakın olabiliyor.

Aynı köylüler, annesin' de 2 gün kalsa ve diger kız kardesi gelse bunu hemen kv bekler diye yollarmıs halbuki digerinin de kv aynı köyden o istedigi kadar kalırmıs annesin de. Gözleri dolu dolu anlatmıstı cok üzülmüstüm, inanamamıstım
hatta ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…