kayınvalideniz size nasıl hitap ediyor kızlar:)

valla kendileri bana bazen ismim bazen bebeğim yavrum kızım....gibi hitab eder ben henüz yeni nişanlandım anne demedim:) siz teyze modunda ilerliyorum bakalım ne olacakkk

madem kızgınlığını kırgınlığını kayınvalidene rahat bir şekilde söyleyebiliyorsun bunu da onunla paylaş derim

Bu soruya net bir cevap veremeyeceğim.

Çünkü eğer yalnızsak mumkun mertebe hitap etmeden ortaya konusur .

Ammaaaa eger yanimizda birileri, ve bilhassa kocasinin akrabalari var ise iste o zaman yavrum, kuzum, tatli kizim ve bilimum sevgi sozcuklerin basimdan yagdirir sevgili kayinvalidem. :)))))))

Bir keresinde telefonda yine beni sevgisiyle tam bogacakkene:))))))) can havliyle " hayirdir misafirlerin var galiba benimle boyle tatli tatli konustuguna gore, soyle bakalim kim var" dedim.

Gevrek gevrek gulup" falanca teyzenler burda " dedi.

Yapacak birsey yok:)

yavrum kızımm mavişim der arada. ama bence de ne dediği değil nasıl davrandığı onemlı. mesela kendı annem cok sevgı sozcugu kullanmaz yapısı geregı, kv daha samımıdır ona gore.

benimki bana kızım,güzel kızım der... baskalarına bahsederken de bazen ismimi söler bazen de benim güzel gelinim der ama en en cok kızım lafını kullanıyo

ben de ona anne diyorum hatta annecim de derim bazen dunyanın en iyi insanı olur cunku bazen de beni deli eder ama dusununce aynı sey kendi annem icin de gecerli sonucta

kayınpedercigim bitane ama... Pamuk kızım, güzel yavrum, gonlumuzun neşesi laflarından baska sey duymadım agzından

elbette kendi ailem kendi annem babam bitane onların yerini kimse alamaz ama eşimin anne ve babasının yeri de en başta onun gibi bir evlat yetiştirdikleri için ayrı

Son düzenleme:

kaynana bak o yaşa gelmiş hala yapmacık, çekiştireyim azıcık dedim

Kaynanam uzakta. Telefonla da görüşmeyiz. Ne o arar ne de ben. Sanırım bir kere kendiliğinden aradı, hastaydım, geçmiş olsun demek istemiş. Bir kere de eşimle telefonda konuşurken beni istemişti o kadar. Gerginlik yok aramızda, fazla Türkçe bilmiyor, o yüzden de konuşmayız pek. Gerçi ben onların dilini biraz biliyorum ama, nasılsın iyi misinden sonrası gelmediği için fazla araşmıyoruz.

Üç şekilde hitap eder; "canım benim", "kızım" ve ismimle.

kendi çocuklarına ayşem fatmam, veya ahmetim mehmetim... hatta bazen fıstığım kuzum der...
ama bana daha bir kez bile kızım dediğini duymadım...:) gülüyorum çünkü yalandan kızım canım cicim diyeceğine, varsın adımı söylesin...
rolden nefret ederim...
nişanlıyken bi kaç kez annecim demiştim, ama baktım ki karşılığında ne bi kızım dedi nede başka birşey...bende o gün bugündür asla annecim demem..anne okadar...
herşey karışıklı...

Ben iki gün önce kayıunvalidemi aradım nasılsın annecm dedim
oda iyyim berrak hanım sen nasılsın dedi
nişanlıyken kızım derdi
şimdi bacım veya hanım diyo
Ben ona nasıl hitap etsemki

Ben iki gün önce kayıunvalidemi aradım nasılsın annecm dedim
oda iyyim berrak hanım sen nasılsın dedi
nişanlıyken kızım derdi
şimdi bacım veya hanım diyo
Ben ona nasıl hitap etsemki

hiç güleceğim yoktu
kaynanan da maşalahh yani...bence yaşlı görünmek istemiyor...sende hanım de...:)

bence hitap önemli

ben olsam bnde kafaya takardım benim canım kayınvalidem

sarı kuzum,anam melek gelinim der öle içten söyler ki çok ama çok mutlu olurum

daha adımı agzından hiç duymadım başkalarına bahsederkende ak gelinim der herkez bilir

aynen sözüne bayıldım ALLAH BENİM KAYINVALİDEMİDE BAŞİMDAN EKSİK ETMESİN

Benim kayınvalim de canım kızım,kuzum ya da yavrum diye hitap eder çoğunlukla :):) Arada ciğerparemi de sıkıştırıverir

Arada birbirimizi yanlış anlasakta kendilerini çok severim :)

Özleyiverdim birden

nisanimizda guzel gelinlerim(digeri eltiye:)) nadiren kizim,ismimle,gelin hanim(ben de kayinvalide hanim)

Düşündüm de biraz :) sanırım ismimin kısaltmasıyla hitap ediyor genelde
ve yavrum diyor..kendi kızı gibi gördüğünü söyler her zaman (gerçi ben buna inanmıyorum)
genel olarak ifadelerinde samimiyeti tercih ediyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…