kayınvalideniz sizi kendine ait bir evde oturmaya zorlasa

dilekkivrak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
115
120
53
43
konuyu uzun uzadıya anlatmayacağım başı zaten çok karışık. kayınvalideniz sizi kendine ait evde oturmaya zorlayabilir mi? kayınvalidemin bir evi var biz daha doğrusu ben orada oturmak istemiyorum orada oturmuyoruz diye evlendiğimizden beri bizim eve hiç gelmedi kocasını da göndermedi. dayım öldü bizim yaşadığımız şehirdeki kızına geldi yine bana başsağlığına gelmedi. bu yüzden eşim de üzülüyor ama onların evinde oturmadığım için vicdan yapmam gerektiği mesajını veriyor çünkü borçları varmış ama ben vicdan yapmıyorum ben ev istemedim oturacağım diye bir söz vermedim neden vicdan yapayım. hem sürekli borcum var diye yakınıyormuş eşime ve görümceme gelip benim evime sizin yüzünüzden borcum var derse ben o evde huzurla nasıl oturacağım acaba? ondan sonra borcu var diye biz para vermek zorunda kalacağız. şimdi benim o evle hiç alakam yok ama orada oturmuyoruz diye baskı yapıyor. 30 yaşını geçtik nerede oturacağımıza biz karar veremeyecek miyiz?
siz olsanız ne yapardınız?

Evi siz oturacaksınız diye mi yaptırdı da, borcu oldu? Orasını anlayamadım.

Kimse kimseyi zorlayamaz, hele bir de size sürekli, sizin yüzünüzden borç yaptığını söylerse!

ikinci bir evi var ama eşim dedi ki eğer biz otursaydık para yardımı yapacaktık. paradan da ziyade inat etti. ama ben onunla böyle bir olaya girmek istemiyorum. maddi manevi eşimle ikimizi ailemizi devam ettirelim istiyorum. yani siz oyurun beş kuruş vermeyin demiyor.

Oturmam. Ne alaka ya benim evimde oturmuyorlar diye küsmek, bırak küssün. Öfff millet de gerçekten çocuğuna bağımlı.

kiracı var zaten şu an onun evinde ama hala biz oturmadık diye trip atıyor. biz evlenirken kendimiz ev aldık ona oturduk ama eşim korkudan annesine ev aldık diyemedi. ona inat almışız gibi olacak diye. eşim söyletmiyor anne biz kendimiz ev aldık diyecem diyemiyorum.

başsaglıgına gelmemek ne kadar ayıp birşey düğünde cenazede küslük olmaz bi büyük olarak bunu bilmiyor mu. bazen şaşıyorum insanlara. ben olsam bida yüzüne bakmazdım
evet ben de en çok ona üzüldüm. buraya geldi kızında kaldı bana 5 dakika uğrayıp başın sağ olsun demedi. bir de anne olacak. ben ondan teselli bekledim o üzüntümle bir de o üzdü

Nasıl bir hesap bu böyle? Evi kiraya verip kiracıdan para almayı akıl edemiyorlar mı? Bunu eşinize söylemediniz mi?

annem cahil dedi yemin etmiş o eve gelmeyeceğim diye ondan gelmiyor dedi. sen de annemlere gitmek zorunda değilsin dedi

Amaaan takılsın dursun, niye açıklama yapacaksın ki biz ev aldık falan diye. Ağlasın boşver. Oğlu açıklama yapmadıktan sonra sanane

Bence çok doğru yapıyorsunuz. Eşinizin de desteği varmış, daha ne olsun, dediğiniz gibi evin huzuru kaçıyor bence de bu meseleler yüzünden, size yardım amaçlı da olsa, onlara para desteği amaçlı da olsa sıkıntılı durumlar oluşabiliyor.

Bana kalırsa eşinize annesini de kötülemeyin, sormayın neden böyle yapıyor diye artık, kvden bir beklentiye de girmeyin, konuyu hiç gündeme getirmeyin, size baskı geldikçe de yok sayın, görmedim duymadım tavırlarında olun derim. Vicdanınız rahat olsun, keşke kvniz biraz vicdanını yoklasa ama bu koşullarda belli ki ondan da hiç beklentiye girmemek lazım

Sakin oturma cnm aynen devam et boyle davranmaya..hatta baktin olmuyor soyle ev aldiginizi.Huzurun kacar hergun kafaniza kakar borcum var deyip duruyormus madem satsin o evi o zaman.

annem cahil dedi yemin etmiş o eve gelmeyeceğim diye ondan gelmiyor dedi. sen de annemlere gitmek zorunda değilsin dedi

ayıp etmiş büyüklerin örnek olması gereken yerde küçükler alttan alıyor bu yüzden bu devirde evlilikler bitiyor eskiden aileler evlilik bitmesin diye ugraşırmış şimdikilerde ne yapsamda oglumu boşasam die ugraşıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…