kayınvalideniz sürekli soru sorsa ne yapardınız?ını

K.validenin yaşı kaç bilmiyorum. Ama bazı yaşlılar çocuk gibi oluyorlar. Çocuklarda sorar ya bu ne şu ne diye... öyle olmuş. Çocuklar aynı şeyi yapınca. Bende onlar gibi soru sormaya başlıyorum. Belki sizde de işe yarar.

Allah sabır versin. En iyi yol işe başlayıp bakıcı tutmak. Bakıcı hem bebeğinizle hemde k.validenizle ilgilenebilir. Akşam yine birlikte olursunuz.

Böyle seçenek yoksa her çocukta eşit kalsın.

Dünyanın sonu zor derler... yaşlanmak zor.
Kendi rahatım için asla bebeğimi başkalarına emanet etmem kv 62 yaşında zebani gibi biri

Kendi rahatım için asla bebeğimi başkalarına emanet etmem kv 62 yaşında zebani gibi biri

Çalışmakta o kadar rahat bi olay değil. Eve katkın olur. O ne dedi K. Valide ne sordu vs. İle uğraşmayıp zamanı kaliteli kullanırsın. Ayrıca K. Validen evde olacak bebeğini gözetebilir. Bu şekilde devam edersen psikolojin de bozulacak. Bebeğine faydan dokunur mu.

Senin gibi olan bir bayan vardı. K. Validesi evde bebeği evde başlarında da bir bakıcısı vardı. Mutluydular

Her ay bi evladında kalsın böylesi daha iyi..
Bikaç ay nefes almış olursunuz hem o da sıkılmaz aynı ortamda dura dura

sanki kayınvalideniz yaşlılığın etkisiyle böyle olmuş gibi geldi bana, idare edilemez mi ki hiç:oops:

Birde bazi kimseler hemen boyle konuları duygu sömürüsune bagliyor ya onada sinir oluyorum.
Neymis sende yaslancan gunah bakican edicen.
Kimse ölümsüzlugu bulamadı herkes yaslancak zaten.
Ama hani hangi yerde yaziyor kim demiş sapa saglam kaynanalari gelinler evine alicak ömür boyu onlara hizmette kusur etmicek gencligini adicak o kadinlara diye.
Saçmalık.
Bakima muhtaç olsa ayrı konu.

Aynen katılıyorum bendeyaşlılara hasta buyuklerimize bakılması taraftariyim ama sapasağlam kadın 1+1 evde yaşasın işte kafasına göre
Hem arada gelir gezmeye tatlı olur idare edilir

Merhaba arkadaşlar 6 yıllık evliyim kp yok kv daha önceden büyük oğlunun yanında kalıyordu ama ben evlendikten sonra eşiminde isteğiyle yanımıza taşındı aynı evdeyiz annemin ağzı var dili yok derdi ilk başlarda daha az konuşurdu yaklaşık 4 senedir sürekli konuşuyor ve soru soruyor eşimle kendi aramızda konuştuğumuzda bile hemen araya giriyor ne oldu ne dedi sen ne dedin örneğin yemek yapıyorum ocakta çorba var bildiği halde bu nedir ne çorbasıdır ne koydun içine tv izleyemiyorum artistleri soruyo ne dedi ne yapıyor tv le konuşuyor ne bulsa konuşuyor yav insan hiçmi yorulmaz ailem aradığında kimdi ne dedi ayyyy gına geliyor artık kuru bir bezi alıp saga sola sürüyor sonra kimi görse bütün evi temizledim çok yoruldum diyo geçenlerde kahvaltı yapacaktım akşamdan çöp torbasını bağladım oda açmayamı gitmiş ne baktım kadın bana diyo çöp torbasını sıkı bağlamıştın bende dedim,kahpenin kızı nasıl sıkı bağladın ben şok geçirdim kime dedin dedim sana dedim dedi ben o sinirle açtım ağzımı yumdum gözümü bide bana utanmadan demezmi ben öyle dedim diye sen bana bağırdın,açıkçası çıldırmamak elde degil bütün gün temizlik yapıyorum bide demezmi ben olmasam evi bok götürür diye akşama kadar tv izliyor elinde örgü eşim işten gelincede uzanıyor hastayım diyor hergün tartışmaktan bıktım çok soru sorma bana dedim bugun ben senin gibi gelin hayatımda görmedim diyo artık anne bile demiyorum büyük gelinini övüyo gelinde arkasından neler diyor neler yanına gelincede annem annem diye geziyor diger eltim evine bile almıyor daha neler varda zaten çok uzun oldu siz olsanız ne yapardınız evini ayır demeyin hanım efendi yanlızlıktan sıkılıp korkuyormuş

Tek çareniz diğer kardeşlerinde dönüşümlü olarak bakması
Bir kişinin üstlenmesi ile olacak iş değil....

sizin önceki konunuzu biliyorum
kaynananız yakınınıza taşındı mı ?
inşallah tasınmamıstır taşındıysa da umursamayın bütün sorumluluğu işte buradaki konu sahibi gibi kesinlikle almayın
Gelmek ıstedıklerı yerdeki tum evler satılmış. Bakınıyorlarmış tekrar ama simdilik ses yok. Burda yazılsnlaru okuyunca iyice korkuyor insan. Ama iyi olsalar, kadır kıymet bilseler kımse bu kadar korkup sıkayet etmez. Kullanılmak, enayı yerıne konmak nefse agır gelıyor

Bide bana diyor herkes kv le yaşıyor senin gibisini hiç görmedim hiç kendini sorgulamıyor acaba benim yanlışım nerde neden bu hale geldi demiyor ama hep kendi kendine ben dört dörtlüğüm der durur en sonda diyecem madem beni beğenmiyorsun kimi beğeniyorsan onun yanına git diyecemde bu seferde kovdu beni diyecek
Canım, saglıgın gıtmesun dıkkat et. Hasta oldugunda yeri geliyor eşinden fayda gıremıyorsun. Sen afedersın ama fazlasını yapıyorsun. Eşinle konus, annene ya ev tutalım kardeslerle beraber ya da sırayla kalsın herkeste de. Benım saglıgım ıyı segıl de, abart gerekırse. Yalan olmaz, boyle gıderse sinir saglık kalmaz sende.

Gitmez ben korkarım der bazen tv izlerken diyo ay bu insanlar nasıl yanlız yaşayabiliyorlar ben olsam gündüz sıkıntıdan patlarım bunlar hiçmi korkmuyorlar, valla çıldırmamak elde değil
Ya kuzum sen sinmişsin. Onun korkusunu dert edıp dıruyorsun. Sen kendını dusun ve adım at. Bırtek ben bskamayacagım de eline. Tukendım de. Allah allah ya, kızları gelınlerı orda dursun sen omrunu tuket. Ne tutuyor senı eşinle konuşmak için? Bak sakın yapamaz edemez falan deme. Onun derdını de dert etme.sen kendını dusun, elbet bı yol bulurlar

Aynen öyle eşimi sevmesem bir saniye durmazdım kûçümsediğim için söylemiyorum kızları okumamis oğullarıda ilk okul mezunları ben üniv mezunuyum diye ikide bir okumuşlarda adam olamamışlar der sanki ben anlamıyom benim için söylediğini
ama okumamıslar senden daha akıllı cıktı bak en azından özel hayatlar var senin yok....;)

Bi şarkı vardı " kaynana kaynana yılan dilli kaynana "diye
İlk dinlediğim zaman çok kızmıştım , böyle şarkı mı olur demiştim
Ama şimdi çok seviyorum bu şarkıyı
Allah size sabır versin

YAHU NEDİR BU KAYNANA KAYINPEDER GELİN DÜŞMANLIĞI? NEYİ ÇEKEMİYORSUNUZ? SORUN NE? ÜÇ GÜNLÜK DÜNYADA SABIR ET SEV BASININ ÜSTÜNDE TAŞI EŞİNİ DOĞURAN KADINI NE OLMUŞ YANİ BİR TARAFIN Mİ EKSİLİR? FESATLIK FESATLIK FESATLIK.. YAŞLI İNSANLAR İŞTE BUGÜN VAR YARIN YOK LAR NEYİ PAYLAŞAMIYORSUNUZ? BELKİ SENİN DÜNYADAKI SINAVİN BU. AZCIK DAHA ALTTAN AL NE OLACAK YANİ DÜNYANIN SONU MU? YETER BIKTIM KAYNANASINI ŞİKAYET EDEN YAZILAR OKUMAKTAN. HİÇ GÖRMEDİM DAHA BURAYA GELİP GELİNİNI ÇEKİŞTİREN, ŞİKAYET EDEN BİR KAYNANA. ENTERESANSINIZ.

YAHU NEDİR BU KAYNANA KAYINPEDER GELİN DÜŞMANLIĞI? NEYİ ÇEKEMİYORSUNUZ? SORUN NE? ÜÇ GÜNLÜK DÜNYADA SABIR ET SEV BASININ ÜSTÜNDE TAŞI EŞİNİ DOĞURAN KADINI NE OLMUŞ YANİ BİR TARAFIN Mİ EKSİLİR? FESATLIK FESATLIK FESATLIK.. YAŞLI İNSANLAR İŞTE BUGÜN VAR YARIN YOK LAR NEYİ PAYLAŞAMIYORSUNUZ? BELKİ SENİN DÜNYADAKI SINAVİN BU. AZCIK DAHA ALTTAN AL NE OLACAK YANİ DÜNYANIN SONU MU? YETER BIKTIM KAYNANASINI ŞİKAYET EDEN YAZILAR OKUMAKTAN. HİÇ GÖRMEDİM DAHA BURAYA GELİP GELİNİNI ÇEKİŞTİREN, ŞİKAYET EDEN BİR KAYNANA. ENTERESANSINIZ.
Kaynanasınız anladığım kadarıyla. Büyük harfle yazmanın bağırmak anlamına geldiğini bilmemenizden ve yasak olduğunu görmezden gelişinizden bu çıkarımı yapıyorum. Bir insanın biriyle evlenmiş olması onu doğuran kadının her şeyini çekmesini gerektirmez kişisel hayat ve sabır denen kavramlar var. Ne olacak ya çekiver dediğiniz şey koskoca bir hayat heba etmek. Konu sahibinin kv si çok hasta değilmiş. Elli yaşını geçince muhtaçlık ve birilerine bağımlılık öldüm bittim havaları orta doğuya has özellikler. Gençler de yaşlılar da bağımsızlıklarının tadını çıkarmayı bilseler bu sorun ortadan kalkar.

Ne çok biliyorsunuz. Ozaman evlenince kabile olarak yasayalim? Iki tarafinda anne babasi gelsin ayni eve, 6 kisi ayni evde olur mu ? Erkegi doguran başının ustunde tasiniyorda kiz agac kovugundan mi cikti o niye ailesini birakip geliyor? Birde ustune elalemin anasini babasini basinda tasicak?? Evlilik oluyorsa iki tarafta sorumluluk alacak yeni aile kurdugunun farkinda olcak. Okumayin biktiysaniz zorlami okutuyorlar kaynana konularini?

Ne çok biliyorsunuz. Ozaman evlenince kabile olarak yasayalim? Iki tarafinda anne babasi gelsin ayni eve, 6 kisi ayni evde olur mu ? Erkegi doguran başının ustunde tasiniyorda kiz agac kovugundan mi cikti o niye ailesini birakip geliyor? Birde ustune elalemin anasini babasini basinda tasicak?? Evlilik oluyorsa iki tarafta sorumluluk alacak yeni aile kurdugunun farkinda olcak. Okumayin biktiysaniz zorlami okutuyorlar kaynana konularini?

güzel yorum yapmissin vesselam.
aynen katiliyorum.
kayinvalide basimiz gözümüz üstüne ama insan görmüs gecirmis insan söyle kendini cekmeyi bilmeli bence. herseye karismayim oglum gelinimin özeli olsun düsünmeli bence.....herseyde yaslanmis diline vurmus olmamali bence...dedigim gibi görmüs gecirmis kendiside bir kayinvalidenin geliniydi....

Kaynanasınız anladığım kadarıyla. Büyük harfle yazmanın bağırmak anlamına geldiğini bilmemenizden ve yasak olduğunu görmezden gelişinizden bu çıkarımı yapıyorum. Bir insanın biriyle evlenmiş olması onu doğuran kadının her şeyini çekmesini gerektirmez kişisel hayat ve sabır denen kavramlar var. Ne olacak ya çekiver dediğiniz şey koskoca bir hayat heba etmek. Konu sahibinin kv si çok hasta değilmiş. Elli yaşını geçince muhtaçlık ve birilerine bağımlılık öldüm bittim havaları orta doğuya has özellikler. Gençler de yaşlılar da bağımsızlıklarının tadını çıkarmayı bilseler bu sorun ortadan kalkar.
eski konularına bakınca cevap yazmaya gerek bile olmadığını anlarsınız zaten...
yazdıklarınıza harfi harfine katılıyorum
cahil işte konuşuyor , anlar anlar çokkkk güzel anlatırlar ona da

Back
X