kayınvalideniz yemeğe geldiğinde illa bişeylere kusur bulurmu?

tabi şimdide anneniz suçlu oldu laf sokacak yaa nasıl olursa olsun bence sizde verseydiniz cevabını haketmiş güzel bir cevabı.

bence bunda kayınvaldeye laf sokulacak bişey yok.eski insanlar eski şeyleri sürekli anlatıp dururlar.benim kayınvaldemde anlatır,annemde anlatır,hatta ben bile küçük kardeşlerime anlatırım.ben şu yaşta şöyleydim böyleydim diye...

bazen kayınvaldelere haksızlık yapıldığını düşünüyorum.her söyledikleri lafın altında biişeyler arayıp duruyorsak hayatımızı kendimize zehir eden bizleriz onlar değil.önemli olan söylediği şeyleri iyi niyetle söylemiştir diye düşünüp gülüp geçmek.

Benimki yemek yapmaktan anlamadigi icin bayila bayila 2-3 tabak yerdi yaptigim yemekleri kusur bulmaz o yüzden,Ona göre baskasi yapsin o yesin .Kendine yemege gelecek misafirlerini bile bana getirirdi kim evi temizliycek kim yemek yapacakmismis...

bende yemek yapmayı evlendikden sonra öğrendim,
nişanlıykende biliyolardı zaten yemek bilmediğimi ama hep öğrenirsin ne olucak yemek yapmakda ne varmış beceremicek diyodu ve öylede oldu gerçekden.

yemeklerime kusur bulmaz , yer..
sadece bende yukarıdaki arkadaş gibi tuzu tutturamıyorum hep tuzsuz oluyo yemeklerim, olsun en sağlıklısı diyip geçiyo kadıncağız..

benimki bulmaz,beğenir genelde ama evlendiğim ilk zamanlarda vardı sanki biraz.
bi kere pasta yapmıştım,eşimin kardeşleri çok beğendi aynı hazır pasta gibi olmuş ,annem olsa bisküvileri dizip üstüne bişeyler döküverir falan dediler..sonra duramadı kayınvalidem bu pastanın keki hazır değil mi,üstüne de puding yapıp mı döktün diye hemen kıskançlık kriziayy düşünüyorum da aklıma geliyor yeni evliyken baya yapıyormuş ama heeep kıskançlığından,şimdi yapmaz ama

ilk zamanlar akil verirdi sunu soyle yapsan daha iyi oluyor bunu boyle yap filan diye, tamam anne der gecerdim .. simdi yaptigim her degisik yemegin tarifini aliyor butun yemeklerimide bayila bayila yiyor .. heralde zaman gectikce bende tecrube sahibi oldum ..

beğenir ellerine sağlık der bazen eksiği varsa söyler ama kötü niyetle oldugunu sanmıyorum ama genelde tuz konusunda uyarır

benim kayınvalidem değil kayınpederim bulur

annemler bayramda etli yaprak sarması sardılar bana
onlar gelince yesinler diye pişirdim
olmaz etli yaprakmı olurmuş dedi
bende siz yapmıyosunuz diye yapılmaz diye bi kaide yok dedim
yedi bu seferde tuzlu olmuş dedi
ters laf etmemek için zor tuttum kendimi

aynı fikirdeyim, bunda laf sokulacak kırılacak bir şey yok.
kadıncağız iyiyken iyidi de şimdi bir laf edince mi kötü oldu, biraz daha mülayim olmak lazım.
Benim kayınvalideme gelince o da pek laf sokmaz hatta yemeklerimi beğenir sağda solda da konuşur hep.
Ama ben acıyı seviyorum bazen acısı fazla kaçınca oooo ne yapmışsın der o kadar.
Kendisine misafir geldiğinde bil eğer uygunsam gider ben yaparım yemeklerini o da gururla anlatır benim yaptığımı.

Kayınvalidem henüz yemeğimi tadamadı.Biz oraya gidince besler bizi.Ben yemek yapsaydım şayet kusur bulmazdı,öyle biri değil.Yemek yapmadığım halde dedikodumu yapmaz.:78:

ben ilk evlendiğimde sadece yumurta kırabiliyordum )
görümcem gelir yapar,,bana da öğretirdi..sonra dillendirmeye başladılar bunu...benim beceremediğimi falan,,sonra mutfagıma sokmadım..
2 yıllık evliyim şuan bayıla bayıla yer,, yine de güzel olmuş demez kayınvalidem..ama kendisi ya da kızları basit bir yemek yapsın 1 hafta tadını anlata anlata bitiremez....

benim kayınvalidem yemeği yer.eline sağlık demez.ben ona hergün pişirdiğimden veririm.çünkü yan tarafımda oturuyor aynı binadayız.yemeği veririm.ertesi gün yeyip bitirmiş olaraktan pilav hamurmu olmuş lapamı olmuş anlayamadım.kek içini çekmemiş mideme oturdu,köftenin içini iyi kızartamamışsın çiğ ,der

Aaa,zehir de olsa yenir!..Valla hem her gün yemek götüreceksiniz,üstüne de şikayetlenecek.Ben olsam yemek götürmezdim!..:94:

benim kaynana yok ama babanem bize yemeğe geldiğinde annemin yaptığı kadınbudu köftelere kurebiyemi bunlar böyle demişti..
annem çok bozulmuştu

kayınalidem yemeklerimi çok beğenir keklerimi poğaçalarımı herşeyimi tariflerini ister yazar veririm eline eğiline sağlık der allah yerini doldursun der duasını eder gider

her yaptığımı seve seve yer ellerine sağlık der zaten bu tür konular tamamen görgü olayı
görgülüyse hoşgörülüyse severek yer ellerine sağlık der bu çok önemli

Benim rahmetli dedecigim annemin her yaptıgı yemegi cok severek, begenerek yerdi.
Özellikle pazara gidecegi zaman evde yoksa kıvırcık falan alsam salata yaparmısın derdi??
Ahh dedem aahh keske burda olsaydın da istedigin salata olsaydı.

Son düzenleme:
Benim kayınvalidemin tersi yüzü belli olmaz
bir bakarsın öve öve bitiremez
bir bakarsın yer hiç sesi çıkmaz tıp oynar

bizim hanımefendi herşeyi kendisi yapar bişey yapmaya kalkarsın bırak bırak ben yaparım der. bende gider otururum ne yapayım. bir keresinde eşim kızarmış tavuk alalım gidelim orada yiyelim dedi bende olur dedim yanına pilav istedi. bende pilav istedi onu yapayım dedim elimden tereyağını aldı dur bak ben sana öğreteyim pilav yapmasını dedi aptal sanki ben bilmiyorum. bende bıraktım gittim odaya eşim sordu bende anlattım iyi otur tmm dedi. bir tane bile atmadım pilavdan bir dahada yemem zaten. birde ben küçüklüğümden beri yemek pişiren birisiyim. sinir oluyorum ve artık yemek yapmıyorum onlara.

Bencede bir daha yemek yapmaya kalkma kendisi yapsın
Benim kayınvalidem de bildiğim şeyleri bana öğretmeye kalkar
sanki ben bilmediğimi öğrenmek istediğimi söyledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…