Kayınvalideniz ?

Kayınvalideniz sizi kırar mı yoksa istediğinizi size verir mi ?

• Hayır asla vermez.

OY: 25 19,4%
  • Kırmamaya özen gösterir.

OY: 104 80,6%

• Ankete Katılan
    129
  • Anket Kapalı .
Kilit nokta bu işte istesen verirmiş. Yoksa bende kullandığı eşyasını üstündeki kıyafetini istemedim istememde. Kullanmadığı
2 parca birşey vermedi diye vicdansız oldu hmm ok .
Siz de hiç görmediğiniz insanı 2 kelimeyle tanımış kadar oldunuz..hmmm ok.10 yıllık kayınvalidemi bana mı anlatıyorsun. Umuyorum karşınıza sizin gibi insanlar çıksın.

Bu kayınvalideler neden kıyafetlerine kıyamaz yıllarca gelinlerini beklerler? Tee bilmemkimin nikhından giyermisin diye sormuştu bana.Dolabını düzenlerken çıkarır getirir.başta kırılmasın diye aldım bazılarını da beğenip aldım giyemedim sonra .Şimdi arada bi getiriyo yine baydı beni istemediğimi de söyleyemedim.Mesela benimki bot aldım giymedim diye bana verdi aradan 1 yıl geçti ben hiç giymedim giymiyorsan getirirmisin dedi.Ben de götürdüm aynı gün kullandı.Verdiğini istemek abes değilmi üstelik benden daha kıymetli kimse yokmuş ikinci el eşyalarını vermek için.

Konu sahibi arkdaş sen belliki baya içerlemişsin bence ama bu kadar üzülme eğer için rahat edecekse götür takımı ver de ki anne eksik olmasın bu madem sen öbür geline verirsn.Ama bu her şeyi daha iyi yapmayacak yani aranızda gerilim artabilir ama en azından için rahatlar.bazıları hak ediyor ya kaşınıyorlar yani güzelce izah etmek zor değilki.Bence diğer gelin bahane o sana vermek istememiş.

Senin kv yine istemiş ..
Bnm ki odadan fıtlayıp alır kaçardı ..
Dıı diyorum ayrıldım çünkü

Merhabalar. Sorum var size sadece hanımlar. Siz hiç kayınvalidenizden birşey istediniz mi ? Evindeki eşya olur vs .herhangi bişey Tepkisi ne oldu ?

+Anne bu fincan tek kalmış, bu benim olsun mu?
+Anne senin çeyizinde kesme viski şişesi var mıydı? (Malum yeni nesil çeyizlerde pek olmuyor :)
+Anne şu vitrindeki buz kovası..?
+ Likör bardaklarını alayım mı?

Neredeyse kadıncağızın evini kendi evime taşıdım. Allah razı olsun canım (kayın)annem de "al kızım beğendiysen senin olsun." der. Kendi anneme nasılsam ona da öyleyim hatta kendi annemden daha az üzmüştür beni çünkü sonuçta insan kendi annesiyle daha kolay atışır, eğişir.
Onun dışında bir rahatsızlık geçirmiştim, kendi annem yurttaşındaydı, ev işleriyle ilgilenemeyeceğim için ondan rica etmiştim, ona da yok dememişti, geldi baktı güzel yemekleriyle besledi bizi bir güzel sağolsun.
Sonuç olarak bir insan kendi annesine nasıl davranıyorsa kayınvalidesine de aynı şekilde davranmalı diye düşünen biri olarak ikisinden de isterim, ikisi de kırmaz sağolsun hatta dediğim gibi kayınvalidemin olmaz demişliği anneminkinden azdır. Allah ikisini de başımdan eksik etmesin.

Son düzenleme:
Bişey istemesin bunaltmasın ben bişeyini istemiyorum
İstemem de
İstesem de vermez
Cimri bizden ne götürsem diye gözler

Ben istemeden sürekli borşeyler vermek istiyori sti istesem daha sözcüğüm bitmeden kalkar koşar vermeye

Amin amin inşallah :)

Benimki aşırı ısrarcı bazen zorla verir, ne olduğu önemsiz aaa bu ne kadar güzel demem yeterli .

Eskiden Begendigim birşey olursa verirdi sakınmazdı
ama şimdi alıştıgı için güzel birşey alıyorsa 2 tane alır

Elticikle ne ilgisi var olayın lütfen anlayın biraz empati yapın.söz konusu kime vereceğinin önemi yok sorun benim ilk defa birşey istemem ve beni katiyetle reddetmesi.18 yaşındaki çocuktan bahsediyoruz daha.

Empati yaparak söylüyorum zaten ilk defa istemiş olabilirsin ama.onjn kafasında ayrılmış bir yeri var demekki

Benim annem evlenirken ceyizime koyacakları sectirdi bir şeyden 2 tane vardı ikisi de hoşuma.gitti renkleri farklıydı anne dedim.hayir kızım kız kardeşinin o dedi kız kardeşim bu aradı 12 yaşındaydı

Yani ben çok yadırgamadım demekki kadının gönlünden kopan o parçalar sizlere onlar

ben kayınvalidemden görmedim ama gelinime verdim.asla da kıymet bildiğini düşünmüyorum.

çok sevdiğim,üfleme camdan yapılan minik parfüm şişelerim vardı.hepsi farklı renkte ve boyda,koleksiyon gibi birşeydi. gitti geldi baktı,dışarı da sormuş çok pahalı gelmiş.ben de yeni evlerine taşınınca,altına özel bir tepsi alarak hediye ettim.
ama şimdi sor,birşey yapmış mıyım,ya da yaptıklarımın bir kıymeti var mı?hayır.

Ozaman size de kardeşinizi kıskanmışsınız diyebiliriz ilk yorumunuza göre ? Ne dersiniz?

Vicdan merhamet sahibi kimse yapılanı unutmaz. Siz üZerinize düşeni yapmışsınız anne olarak sonuçta oğlunuza yapıyorsunuz. Olayı direkt geline yaptım olarak algılamayın. Allah kalbinize göre versin inşallah. Seviyorum böyle sizin gibi düşünceli , halden anlayan insanları.

Ozaman size de kardeşinizi kıskanmışsınız diyebiliriz ilk yorumunuza göre ? Ne dersiniz?
Benimki ayrı ayrı parçalar olmadığı için istemiştim sonuçta bir bütündü. Amann napim artık dilşm kopaydı da istemeyeydim

Çalışıyorum işten eve 2 otobüsle geliyorum eve yorgun gelirim diye sobamı yakar okuldan gelen kızımı doyurur (ayri evlerde oturuyoruz) ama Allah var öyle karıştırma huyu yoktur yatak odasına çocuk odasına biz demeden girmez hatta zamanında komşunun biri benim büyük kızımın örme tulumu vardı istemiş ornek mi ne cikarcakmis kayinvalidem şimdi girip alamam akşam kız gelince versin demiş girip karistirmamis. Çamaşır mevzusuda 2 çocuk 2 kopek ev işi birde ise gidiyorum yetisemedigim yerde yardım ediyor napsin calisiyorsam tek basima yemiyorum oğluna destek çıkıyorum.yorgan mevzusuda kayinvalidem koah hastası makinesi 5 kiloluk benim 9 kiloluk o hasta haliyle legende yıkamasına gönlüm el vermez vicdanım var benim.oda benim iki kızıma bakıyor yeri geliyor ben onun hastane carsi pazar işlerini yapıyorum.gercekten cimri fesat laf sokan biri olsaydı bende ona bu kadar özverili olmazdım.ama benim kayinvalidem herkese karşı iyidir konu komşu evlat farketmez.

Geçen ay mutfağına şu yeni çıkan kaydırma pofidik halılardan almış kayinvalidecim vay çok güzelmiş dedim ertesi gün kendimi halıcısından aldırdı solugu ama sadece modellere baktım çünkü bahar temizliğinden boyadan sonra perdeyle tam takım alacağım dedim üstüme yazdir arada bende öderim dedi.kendi kullanmadığı şeyi bana da layık görmez zaten çöpe atar.gecen balık tavasindan bahsettim hiç görmemiş normal tavada pişiriyor balığını gösterim de hoşuna gitti mesela bu haftasonu ben ona balık tavasi almaya gitcem çarşıya. Sadece o bana karşı değil bende ona karşı aynı davranıyorum.

Ne kıskanması ya ben nereden bileyim ona ait olarak düşündüğünü söyleyince öğrendim ve şuan da emanet ettiği şeylere de kardeşime vermek için saklıyorum Kendi evimde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…