Kayınvalideniz ?

Kayınvalideniz sizi kırar mı yoksa istediğinizi size verir mi ?

• Hayır asla vermez.

OY: 25 19,4%
  • Kırmamaya özen gösterir.

OY: 104 80,6%

• Ankete Katılan
    129
  • Anket Kapalı .
M

Maşallah.Allah bozmasın.iyilik karşılıklı işte.şu forumda evime girdi sobamı yaktı of ne karışır evime sobama, çamaşırımı astı asmasın; yorganını bana yıkatıyor diyen ne çok gelin olur oysa.

Hayatı kolaylaştırmak bu kadar işte.ben de severim kayınvalidemi.hiçbir sey istemedim şimdiye kadar.istemeden verdiği şeyler oldu onun.hı istesem verir tabi.ama kimasenin evindeki eşyasını üstündeki elbisesini istemem değil kayınvalidem.torunlarına harika bir babaanne olması tek isteğim olabilir ki zaten de öyle.

Vermeye çalıştığı şeyler genelde çok adi, tipsiz ve demode şeyler olduğu için almıyorum ya da geri gönderiyorum Göz kanatıcı bir zevki var Ama bir şeyini kendim istesem mutlaka verir sakınmaz hiç. Gerçi istemiyorum, istemedim herhangi birşey.

Hiç istemedim ama istemeden de herşeyi veriyor sağolsun

Yarın kendi gelini de taktığı yüzüğe burun kıvıracak. Aman inşallah kıymet bilene düşersiniz .

Çok saçma değil mi?
Ne istediğinize bağlı bence.
Neden saçma olsun? Hayatın akışında insan insana herzaman muhtaç. Allah gerçekten gerek etmesin istemeyi sevmem ama ola ki istediniz. Asla olmaz diye birşey mümkün mü? Bunu illaki eşya , para , mal diye düşünmeyin.

Yorumları okurken bir anda aklıma geldi. Siz eski hali teklif ettiler falan deyince söylemeden edemicem

Kayınpederim bana "yegenim yeni evlendi onun gelinliğini giyersin" demişti ya
İşte bizimkilerde bunlardan bir tık daha iyi. Ayy allahım düşüncesizliklerine inanamıyorum.

Benim bir şey istememe gerek kalmaz. Melek gibidir benimki. Elinde ne varsa verir. Ben sizin yerinizde olsam sizdeki parçaları toplar, anne bunları da gelinine verirsin, takım ayrı kalmasın derdim.

O kadar da degil , siz ne dediniz peki ?

Bana gerek kalmadı. Eşim gereken cevabı verdi zaten, susturdu hepsini. Görümceler falan da ordaydı hepsi gelinliğe verilen parayı gereksiz görüyordu. Allahtan eşim onların kafasında degil, yoksa evlenmezdim zaten

İşte bizimkilerde bunlardan bir tık daha iyi. Ayy allahım düşüncesizliklerine inanamıyorum.

Bizimkiler iyi niyetli. Sadece kafaları biraz farklı çalışıyor. "Bir kere giyilecek seye o kadar para verilir mi?" Modundalardi. Ama zaten parayı onlar degil eşim verdiği için kimse hicbir şeyimize karışamadı süreç boyunca

Yarın kendi gelini de taktığı yüzüğe burun kıvıracak. Aman inşallah kıymet bilene düşersiniz .

Aynen öyle valla bence böyle olsun da anlasın:) Ben çok önem veririm hatıralara ve de vintage tutkum var , annem ısrarla bana vermiyor buyursun taksın gelinine o da beğenmesin oh olur ona
:)

Ben alınacak bi durum göremedim. Kendince bölüştürmüş demek ki. Açık açık da söylemiş. Kişisel algılamazdım. İstemese hiç vermezdi.

İstediğimi verir ama istemem.. ama kendisi birinden bir şey istemeyi sever . Kazara bi tabağım çanağım gitse de asla geri alamam. Mutlaka ben gittiğimde içi dolu olur öyle öyle atlatır

Kıyafet nerden çıktı kadın kıyafet dememiş ki :)) ben ihtiyacım olursa ev eşyası tarzı birşeye rica edip geri verirdim.Kendisi ihtiyacım olduğunu anlayıp yenisini bana hediye alır canım kayınvalidem

Evini istesek verir galiba. O derece seviyor ve sayıyoruz ama adaletlidir. Mesela annemin çeyizinden kalma birkaç parça fincanı var. Birini bana, birini ablama, birini yengeme verdi. Diğerleri de evlenecek olanlara kaldı. İstesem vermez. Ben de istemem zaten. Kullandığı bir şeyi vermez demişsiniz ama büyük ihtimalle size verdiği de çeyizinden kalma parçalardı.

Benim başıma benzeri gelse, bu kalanı vermediyse vardır bir bildiği, der istemem.

Kırılacak, alınacak bir şey yok ortada. Kendinizi boş yere doldurmayın lütfen. Kaynınız 18 yaşında olabilir ama kadın kendince bir plan yapmış.

Neden ne istediğinizi söylemiyorsunuz,verilmeyecek bişe istemişsiniz belli ki. Kadının böbreğini mi istediniz naptınız bilmiyorum ki.

Ben hiçbir şey istemem ama kendisi evde atılacak ne kadar çöp varsa bana göndermeyi arzular.Herhalde isteseydim de gene çöplerin içinden seçerdi.İlk evlendiğimizde her şeyi kendimiz yaptığımız için çok az ve ikinci el eşyalar almıştık.birkaç yıl içinde yeniledik.Tüm beyaz eşyayı kendi zevkime göre seçtim.Eşime demişki sizin aldığınız beyaz eşyaları bana verin benimkileri siz götürün demiş.Hangi mantıkla bunu diyebildi bilmiyorum gerçekten.Daha evime yeni bir tabağı hatta iğnesi bile nasip değildir.Getirdiği hediyeleri çöpten itinayla seçer ben de atarım sonrasında.

Ben bu konudan bişi anlamadım, konuyu yeniden düzenlemişsiniz ama her şey havada kalmış.

İstenen şey ne ya da verilen şey ne?

Kıyafet yazılmış, takımın kalanı yazılmış falan resmen 14 sayfayı okumak lazım çözmek için.

Tepki gelince falan mı değiştirdiniz içeriği?

Ben birsey istemem ama eger oyle kendi ceyizinden vs hatirasi olan birsey vermisse ve devami varsa belki bir ihtimal isterim ama onu da diger gelinime verecegim dese alinmazdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…