Kayinvalidenize ve Görümcenize nasil sinir koyuyosunuz ?

İnsan zaten ne yaşayacağını en iyi kendisi biliyor ve hak ettiği hayatı yaşıyor bence.. Aslında yazdıklarından anlıyorum ki senin eşinin ailesi de öyle çok rahatsız eden ailelerden değil, benimkiler de öyle çok şükür. Ama insanız, arada çok dolduğumuz, kendimizi doldurduğumuz oluyor hatta :) sonra da burada sayıp döküyoruz işte :)
Eşinle mutlu bir hayat dilerim canım

Ne güzel keşke insanın eşi gibi, kayınvalidesi de bu kadar anlaşabileceği kişilerden denk gelse ama çoğumuz sizin kadar şanslı değiliz maalesef. Benim kayınvalidem de çok iyi bir insandır, beni çok sever, ben de onu seviyorum ama paylaşacak şey bulamıyorum, yaş farkımız ve hayata bakış açımız çok çok çokkkk farklı. O yüzden kv-gelin ilişkisini aşamıyoruz. Ama sizin için çok sevindim, maşallah, Allah bozmasın.

Bende evlenmeden önce kayınvalideyle aynı evde oturabileceğime bile inanan bir insandım. O kadar safmışım ki program yapıyordum bir gün sinemaya gideriz bir gün tiyatroya vs. Zaten evde yalnız ne yapacağım ki sıkılırım belki diye düşünüyordum . Ki asla sıkılmayan bir yapım var ama beraber bir şeyler paylaşabileceğimizi düşündüğümden öyle şeyler geçerdi aklımdan tabi eşimin annesini anlatım şeklindende etkilendim çünkü babasıyla bir yerlere giderler tatile mesela kadın evde kalırdı üzülürdüm yani tatile bile ben götürmeyi düşündüm taa ki tanışana kadar . Tanıştığımız da son sınıfta okurken aynı zamanda çalışıyordum o ise çalışıyor olmamdan hoşlanmamış işten ne zaman ayrılacağımı vs sordu ,tanıştığım gün tüm fikirlerim değişti ikimiz arasında ortak nokta diyebileceğimiz tek bir paylaşım söz konusu olmadı olamazdı o gün anladım . Hemen eşime istersen ayrılalım çünkü annenle anlaşabilmem mümkün değil kesinlikle aynı evde oturmam dedim . Oda anneme bakma sen ayrı otururuz dedi.
Sonra söz ,nişan vs derken iyice belli oldu herkes mesela ona göre gelin ,evi ayrı olsa bile hergün sabah kahvaltısında gidip evinin işini yapacakmış oda oturup yeğenlerine bir şeyler ölecekmiş ( başka çocuğu yok ) ,sonra ne kadar düğün var hiç birisi kaçırılmayacak (düğünlerden nefret ederim ) vs işte bunların hiç birisini asla yapmadım , yapmam da hatta ve hatta balayımıza oda gelmek istedi götürmedik diye şikayet etmiş millete ama çok şükür güzel evlat yetiştirmiş eşimde benim arkamda olunca problemleri çıkarttığıyla kaldı

Yok artık oldu olacak oğluyla ikisi gitselermiş balayına, siz aradan çekilseymişsiniz

Yok artık oldu olacak oğluyla ikisi gitselermiş balayına, siz aradan çekilseymişsiniz

Bende yüzüne aynen öyle söyledim siz ana oğul gidin de bende kayınpederle kalayım dedim anladı mı hayır biz balayına gidene kadar geleceğini söyledi durdu

Ben yaklaşık iki yıldır evliyim.ilk zamanlar kaynaşalım diye çok uğraşıyordum.elimden geldiğince sohbet konusu açıyordum.kendimi ve ailemi tanıtıyordum.aramızda bir aile bağı oluşsun istedim.kaynanam beni de kızları gibi sevsin istedim çünkü ben onu annem gibi saymaya çalılıyordum.kaynanam ve görümcelerim hep mesafeli oldu çünkü hayat tarzımız çok farklıydı benim sohbetim güncel konular iken onlarınki birilerini eleştirmek kötülemek kıskanmaktı.bunu farkedince hep belli bir mesafe koymaya çalıştım.kısa ceveplarım hep çarpıtıldı eşimle ilk zamanlarda aramız çok iyiydi.eşim benden yana olan memnuniyetini dile getirdiği zamanlarda beni hep kıskandılar aramızı bozmaya çalıştılar.şimdi onları çok iyi tanıyorum ve ona göre davranıyorum.mesafeli olmak her zaman iyidir.

Tamamen iliskiyi keserek, sonucta kimse Kimseyle zorla görüsmek zorunda degil, tabi bu yillarimi Aldi bu karar .. herkese tavsiye ederim sorunlu Kaynana görümceden biran önce uzak durun ..

Maşallah rabbim daim etsin ne güzel

Görümcem yok. Kayınvalideme her zaman "siz" diye hitap ediyorum, içli dışlı olmuyorum, fazla konuşmuyorum. Eve davet etmiyorum. O da bizi davet etmiyor. Sınırları aşıp bir şey söylediğinde vs ciddiye almıyorum. Bu şekilde hallediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…