Ilk günden bu yana koyduğum bir mesafe var aramızda onlar laubali olmaya çalıştıkca ben cevap vermedim zaten yaşamsal olarakta uygun degildik benim annem kitap okuyan bi insanken eşimin ailesi dedikodu bulmak icin her saniyelerini seferber ediyorlardı, ben bugün hangi temsili hangi opera hangi tiyatroyu izlesem diyedüşünürken onlar x komşudan cıkıp y komşuya gideceklerîni düşünüyorlar durum böyle olunca ortak nokta çıkmıyor tek istekleri yüzgöz olmaktı cok hoşlanıyorlar bu tarz ilişkilerden ben ise kısa cevaplar vererek sizli bizli konuşarak telefon aramalarına kısa cevap verîp onları hiç aramayarak( özelgünharic) mesafe koydum sevme konusuna gelince hîc sevmedim hicte sevemiyecegim insanlar çünki sevgi nedir bilmiyorlar
Eşim ise ilk aileler tanıştığı dönemde bazen müdehale ediyordu amaartık hic sorun yok cünkî oda baya değişti sadece ailemizin huzurunu düşünüyoruz
Peki eşin nasıl birisi onun bu durumlar içindeki konumu ne ? Hîc bahsetmemişsin ?
Ben eşimin ailesiyle bi gun gorusmesem bi gün görüşürüz illaki aramizda sorun vs oluyor ama insan yeri geliyor annesiyle anlasamiyor..
Benim annem kiz kardesim yok babamla abim var kisacasi yalnizim yani ama esimin ailesi kayinvalidem 2gorumcem beni asla yalniz birakmazlar misafirim gelse gelir yardim ederler temizligimde yardım ederler bende aynen yardim ederim..
Eşime gelince oda görüşmemizi ister annesiyle tartissam anlatsam yada annesi anlatsa olaya karisir ama gorumcemlerle tartissam asla karismaz onlarıda karistirmaz misal temizlik mi yapıyorum arar kardeslerini gelin yardim edin der ne bileyim gecinip gidiyoruz yani cok şükür memnunum halimden
Önce güvenini kazan eşinin evlenirken hastalıkta saglıkta iyi veya kötü günde hep birlikteolucagınıza söz verdiniz her koşulda sen ne yaparsan yap başkalarının yanında sana destek olduğunu göstermeli özellikle aileleriniz yanında hep açığınızı ört pas edin cok önemli ne yaparsan yap eşinin sana karşı çıkmayacağını bilmek bu güven işte bir taraftanda telefon görüşmelerini azaltmak olmalı ev ev icinde olmaz artık aile olduk ve önceki ailemiz akrabalarımız oldu bence . önceleri hergün arıyorlardı eşimi haftasonu gecsaat erken saat ve ben eşimi uyardım evli çiftler erken saatte geç saatte haftasonu aranmaz dedim mantıklı geldi ve o kendisi tavır koydu artık uygun saatlerde haftada bir e düştü telefonlar benim eşimi karşına alıp mantıklı olarak anlattığında herseyi kabul eder sadece mantıklı konuş , sizdede vardır bu gibi seyler eşini tanımaya bak ve onun bu durumu görmesini sağla sen ne yaparsan yap olmaz tek başına oda görmeli senin rahatsız oldugun durumları çünki o bunları normal sanıyor olabilir benim eşim ben söyleyene kadar normal sanıyordu devamlı aramalarını ama anlatınca hak verdi , eşine farkındalık sağla iyi niyetinde ailenin huzuru kendi ruh saglıgın icin olmadı gerekenleri fark ettir unutma sen olmazsan aile olmaz eş olmaz cocuk olmaz mutlu kadın mutlu yuva :)
Ayrıca en önemlisi tanıdığım ilk günden bu yana 1 tl yardım almadan bir ev alıcak kadar para döktüğümüz bir dügün yaptık evlendikten 4 ay sonrada ev aldık ve tek kuruş geçmedi kendilerinden bana takımı bile eşim taktı eşim yaptı herseyi bende böyle istedim böyle olursa hayatımızda hic bi hakları yorumları olamaz diye düşündüm kimseye gebe kalmak istemedim halada hic bişeylerini kabul etmem çünki üç kuruş yardım alıp on tane hayatıma yorum yapma hakkı veremem ve ayrıca arkadaş temizlik yardım filan demiş asla bi arada temizlik yapmam dişimi bile fırçaladıgımı görmelerine izin vermem bunlar hep yüzgöz eder kimseden gel temizliğe yardım et demem gün gelir onlarda benden ister ben böyle seylere gelemem kendim yaparım temizliğimi işimi bi temizlik icin borçlu kalamam mutfaklarında cok iş yapmam tabağımı toplarım sadece Yada bi salata yParım okadar onlarda benim evimde hic bir işe dokunmasın isterim cok güzel ağırlar yemekler yaparım çünki gittiğimde banada öyle davranılsın isterim
Iste evet bende bunu diyorum es'in verdigi o güven baska hiç bir seye denk degil, cunku artik evlisin, ne annen ne baban ne kimse, es'in sana o guveni verdikten sonra artik insanin yapamiyacagi sey yoktur, 100% guvenir kendine, hiç korkmaz fikrini beyan etmeye bence. Su kirmiziya boyadigim yer cok hosuma gitti onu kesinlikle esime soylemeyi dusunuyorum! yani anlar diye dusunuyorum mantikla soylenince bence illaki biseyler tonk ediyor beyninde!
esin nasil tavir koydu canim yani acik acik soyledi mi veya rahatsiz oldugunu mu belirtti uygunsuz saatte araniyor diye ?
yani sonra kesin karisinin isidir filan diye seyler demislermidir ?
ben gicik oluyorum eger boyle seyler dusunuluyosa... karisi veya ogullari ne fark eder, sonuçta ortada 2si de rahatsiz oluyor!
Bizde arada 3 gunde bi 2 gunde bi oluyodu telefonla aramamiz veya onlarin aramalari, ama allahtan bizimki de haftada 1e dustu, ama yani oda benim sayemde cunku ben aramiyorum, veya esime hatirlatmiyorum gel ariyalim diye. Hatirlatmasam onun hatirliyacagi yok cunku:)
ama hemen onlar ararlar ve kac gundur niye aramiyosunuz ? fln diye soylenirler
bide kayinvalideme coook sinir olurum ogluna bzen nasil uzuldugunu bilmem ne zmnlar nasil agladigini fln der, esim etkilenir illaki deme oyle seyler anne filan der, ama resmen duygu sömürüsü yapiyo kadin!! herhalde oglumuz bizi hiç unutmasin hep aklinda oliyim diye cabaliyo anlamiyorum!! bi kasik suda bogasim geliyo gercekten simdi bile!
Kesinlikle dogru soyluyosun farkindalik saglamam lazim, mesela hep ne yediniz aksam yemeginde diye de hep sorarlar, ve bana cok anlamsiz geliyo sizene demi, neymis alismis ve merak ediyolarmis, belki ben o gun yemek yapmadim, veya basit bisey yaptim, illa soylemek zorunda degilim!! mesela esimi bunu soyledim ama normaline geliyo onun, ne var ki bunda diyo, nasil bunun anormal oldugunu anlamasini sagliyabilirim cnim ?
ne guzel ela sevindim senin için gecinip gidiyosaniz ve sende bu durumdan hosnutsan bska dicek bisey yok :)
ama bende biraz "beelli kimseler" gibi sevmiyorum evimin isine karisilmasi allahtan uzak oturuyoruz allaha buyuk konusmiyim de, yani hadi kendi annem, kendi ablam neysede, onlar gelip temizligime karissalar herhalde sinirden küplere binerdim sanki ben yapmayi bilmiyomusum gibi ne diye geldiniz gibi bakardim herhalde! bide hiç haz etmem zaten gorumcem çok emir verir o konularda halbuki benden 5 yas kucuk kendisi liseli bi kiz, sunu soyle yap bunu yap hadi bunlari yapalim, bide agziyla soyler emir veriyomus gibi oluyorum ama yapmamiz lazim fln diye utanmadan! yani o kdr sinir oluyorum ki !! onlara gidince onlarin her dedigini yapmak zorunda degilim, benim de kendi dusuncelerim kendi temizligimi isimi yapma seklim vardir, ve insanlar ona karisamaz, ben nasil yargilamiyosam onlar da yargilayamaz diye dusunuyorum.
ben koskoca kadin olmusum evli barkli bide cocuk bekliyorum simdi, yani sen kim ben kim, ne bilim ben o yasta biri olsam, yengemin herseyine karisip biseyler diyip diyip durmam, cunku utanirim zaten ilk basta ! insanda az terbiye olcak!
Bizde durum cok daha ciddi durumda merak etme onlara gittik geldik azım yüzüm uçuk îcinde şuan bende Acık acık söyleyemiyorum sırf kocamı karşıma almıyim haklıyken haksız olmuyim diye sırası iki kere geldi konuştum ama eşimin yanında zaten konuşmasam da hep onun görmesini sağladım çünki o ailesini kusursuz sanıyordu , sen temizlik yaparken geldiklerinde temizliğini yarıda kes onlarla devam etme bizde böyle olur bizde söyle olur şu şu ayıptır bizde annem bile böyle böyle yapamaz diyerek rahatsızlıklarını anlat tabi muhabbet içerisinde konuş bunları sürekli yaptığın yemekleri sorma konusuna gelince alay et peynir yiyoruz de Gül sırıt Facebook a ise hazırladığın yemekleri koy yaz aynı gün , her soruşlarında üzeri kapalı geciştir biraz alay et aynı tavırda bi süre sonra pes ederler ama direk çıkılma gittiğinde bulaşık yıkma konusuna gelince sen onlara kendi evinde hic bişeye dokundurma onlarda senden istemesin istediklerinde bi tane yıka tuvalete git günler icinde konu geçtikçe bulaşık yıkamaktan nefret ederim de annem başkasının mutfağında biley yapmak ayıp diye öğretti de muhabbetin akışında yani direk istemediği söyleme ellerim çatladı hic suya dokunmuyorum de kocacıgım yıkıyor bile diyordum :) onların misafiri oldugunda gitme niye kullandırıyorsun kendini seni ağırlayacaklarında git sende senin başka misafirin varken onları çağırma
Böyle konuları okudukça bizim aile ilişkilerinde kötü tarafın ben olduğuma kanaat getiriyorumama evdeki huzur için her şey hehe
Ben 4 sene aile apartmanında oturdum, küçük gelindim, diğer eltiler ve kv kp aynı apartmanda.
Buna rağmen görüyorum ki bir çok dert yanan arkadaşımdan çok daha şanslıymışım. Olayın özü kararlı ve istikrarlı olmakta bence.
İlk evlendiğim sene çalışmadım, evdeydim. Kv vakitli vakitsiz kapıya dayanırdı, 3 açarsam 5 açmazdım kapıyı. Sorunca da tuvaletteydim, öyleydi böyleydi duymamışım derdim. Bir kere sifonun sesini duydum uyanmışsın diye gelmişti kapıya sabahleyin
Ama ben hep aynı tavırla karşıladım. Herkesin yapısı farklı, ben sevmiyorum iç içe olmayı ve aynı apartmanda olmamıza rağmen bunu sağlamıştım. Pek içeri davet etmezdim mesela, o illa girme niyetli gelmişse girerdi, yoksa yüz bulamadığı için bir iki bir şey sorar giderdi. Zamanla da daha az gelmeye başladı. Sonra da işe girdim, kurtuldum.
Yemek olayını bana da sorardı, hiçbir zaman ne pişirdiğimi söylemedim, yaptım işte birşeyler dedim her seferinde. Ama böyle yaptığım mesela şimdi dikkatimi çekti, siz bahsedince. Ben hep ters olmuşum kadına karşı.
Ama ailemden uzaktaydım, annemi çok severim, onu hiç göremiyordum ve aksine kv ye bu kadar yakın olmak beni çok yıpratıyordu. (Hatta psikiyatr bana çocuklarda görülen anneden ayrılamama sendromu tanısı koymuştu) Zaten çok ön yargılı başladım yani ilişkimize elimde olmadan ama iyiki de öyle yapmışım.
Mesela küçük eltime kv ev işlerinde filan çok yardım eder ama bir o kadar da müdahale eder evine. Ben hastayken bile (ki FMF hastasıyım, ayın 10 günü yatak döşek yatardım en az) hiçbir işime dokundurmadım, sadece çorba yapar getirirdi bazen.
Bir de birçok insanın aksine ben mesafenin her zaman konulabileceğine inanıyorum. Hiçbir zaman geç değil. Zamanla oturan şeyler sadece. Çünkü karşımızdaki de aptal değil, anlıyor ve mecburen kendisini değiştiriyor.
Ya yanlış anlattım yada yanlış anlaşıldım heralde:26:
Bende hicbirseyime karistirmam gorumcemler benden büyük esimde onlardan büyük ben en kucukleriyim ama bana emir veremezler ben temizlik yaparken gelip yardim ederler ama misal çocuklara kv bakar camlari biri siler benim perdelerim tullerim cok zor takılıyor küçük gorumcem takar hep onlari yardim etmek demek herseyine karistirmak yada emir almak demek degil..
Ha kimisi hic yardimda almak istemez herkezin görüşü farklidir..
Onlarin 2ser tane cocuklari var kucuk yaşta evlenmisler benim oglum daha 1yasinda illaki yedirirken icirirken vs bisey soyleyip fikir veriyolardi ama ben bana zit gelen görüşlerini yapmadim kirmadan red ediyordum..
Bide karsindaki insanin sana ne şekilde söylediğine bağlı ben biliyorum ki iyi niyetliler ama kötü niyetli olduklarını bilsem sizin gibi mesafe koymaya çalışırdim.. benim kendi tarafimdan kimsem olmadiginicin dogum yapinca ben 15gun ayaga kalkamadim bana ve ogluma kv ve gorumcemler bakti.. Yardımlaşmada Karışma veya karismama alakasi göremiyorum ben 3gunluk dunya sonucta iyi gecinmek varken kendimi o tür konularla meşgul etmiyorum açıkçası. .
Genede herkezin görüşü farklidir
Güzel bi konu olmuş arkadaşım.
Bende 1,5 yıllık evliyim. Zaman zaman düşünürüm bu konuyu.
Acaba gerekli mesafeyi koruyamıyormuyum diye, hoşlanmadığım şeylerle karşılaşınca.
Bende kayınvalidemde çalışan bayanlarız. Altlı üstlü oturmamıza rağmen bazen 2-3 gün karşılaşmadığımız olur. Ben evimde yemeyi, içmeyi oturmayı tercih ederim. Çoğu zaman misafiri gelse bile inmem.
Bizim oralarda akşam oturmaları çok meşurdur, ama biz gitmeyiz. Çok gerekmedikçe birlikte vakit geçirmeyiz.
Ama güleryüzlüyümdür genelde, sıcak davranmaya çalışırım.
He ama sabrımı taşıracak davranışları olmuyorda değil zaman zaman. Bazen sessiz tepki veririm, bazen eşimi araya sokarım gerekeni iletmesi için, bazende imalı şekilde ben söylerim.
İlk evlendiğimde biraz daha uzakta oturuyordum, o zamanlar daha iyiydi tabi. Uzaktayken daha iyi koruyabiliyorsun mesafeni.
Ama dediğim gibi, bazen hoşlanmadığım öyle şeylerle karşılaşıyorum ki ''benmi buna fırsat verdim acaba, benden mi yüz buldular'' diye düşünmüyorda değilim.
Ama genel olarak kimsenin huzurumu bozmasına izin vermem. Kafamın dikine giderim, kesinlikle kocamdan başka kimseyide sallamam, dinlemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?