Kayinvalidenize ve Görümcenize nasil sinir koyuyosunuz ?

Dilruba86

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2011
649
17
318
Iyi aksamlar kizlar,

Sizlere bir sorum olucakti siz kayinvalidenize ve gorumcenize karsi nasil sinir koyuyosunuz ? :44:
nasil konusursunuz yüz yüzeyken ? telefondayken ?
o (onlar) nasil konusur sizinle ?
Esiniz sizin soyle boyle davranmanizi ister mi mesela ?

Severmisiniz esinizin ailesini ?

bu topikte bunlardan bahsedelim mi hepimiz :))) hadin kizlar bekliyorum yazilarinizi gari :)

Ilk günden bu yana koyduğum bir mesafe var aramızda onlar laubali olmaya çalıştıkca ben cevap vermedim zaten yaşamsal olarakta uygun degildik benim annem kitap okuyan bi insanken eşimin ailesi dedikodu bulmak icin her saniyelerini seferber ediyorlardı, ben bugün hangi temsili hangi opera hangi tiyatroyu izlesem diyedüşünürken onlar x komşudan cıkıp y komşuya gideceklerîni düşünüyorlar durum böyle olunca ortak nokta çıkmıyor tek istekleri yüzgöz olmaktı cok hoşlanıyorlar bu tarz ilişkilerden ben ise kısa cevaplar vererek sizli bizli konuşarak telefon aramalarına kısa cevap verîp onları hiç aramayarak( özelgünharic) mesafe koydum sevme konusuna gelince hîc sevmedim hicte sevemiyecegim insanlar çünki sevgi nedir bilmiyorlar
Eşim ise ilk aileler tanıştığı dönemde bazen müdehale ediyordu amaartık hic sorun yok cünkî oda baya değişti sadece ailemizin huzurunu düşünüyoruz

'Beellikimseler' yazini çok begendim
yani nasil söyliyim çok güzel yapmissin basindan yani ilk gunden itibaren boyle yapman çok isabetli olmus, senin gibi olmak isterdim.
Benim durumum seninkine biraz benziyor sadece o ilk bastan mesafe koyma seyi hariç iste:/
yani ben çok cana yakin, hiç tanimadigim bir insana bile yardimci olmak icin, veya sohbet ediliyosa rahatça konusup samimi davranan bi insanim, ve de baya baya guler yuzlu iyimser bi insanim, ama bu huyumdan nefret ediyorum, cunku simdiye kadar bana bisey kazandirmadi! hep mesafeli agir basli az konusan ve kucuk cvp veren bi insan olmak istedim ve o yönde çaba sarf etmeye calisiyorum. yardimci olurmusun bana ? bunu biri bana ögretebilirmi yani lutfen ?
ben bastan beri hep cana yakin guler yuzlu davrandim yani hep cok yuz verdim, onlarda laubaliliklerinde daha rahat oldular, ama tek gzl yaptigim sey hepsi olmasada bazi dusuncelerimi ozgurce soyliyebildim hep,
ama bu hiç hosuma gitmeyen seylere yol açti yani kayinvalidem gorumcem filan hep çok mincik mincik oldular bende hiç sevmem oyle seyleri, yani herseyime karisilmasini, her esyama dokunulmasini, herseyim sorulmasindan hiç hoslamam! ama yapilinca sorulunca o siniri o çizgiyi de koyamiyodum yani kortugumdan mi kizarlar yanlis anlarlar beni sevmezler diye mi, veya saygimdan mi, esimin annesi bacisi diye, bilmiyorum! (kayinpederim, ve kaynimda oyleler)
Simdi ise soguk davranip elimden geldigince az ve öz konusmaya calisiyorum her aradiklari veya biz aricagimiz zaman kendi kendime bu sefer boyle soyle sunu sorarsalar, boyle konus diyorum, ama hep çook uzun uzun konusup basimi agritiyolar 10 tane soru, hep ayni seyler, seninkiler gibi dedikoducu insanlar, yani ne bilim hep suna buna gidip o seyler konusulur, veya benim ailemden ne var ne yok su nedir bu nedir diye sorarlar, ne bilim hiç benim buyudugum tarzda yetistirildigim gibi bi aile degiller ne de cocuklarini o yonde yetistirmisler. hep herseye gulen saka yapan bos konusuluyomus gibime geliyo yani saygisizlik etmek istemem ama oyle.
Bende senin gibi kitap okumayi seven, yazarlari, sairleri, gzl muzikler dinlemeyi, yeni yeni seyler ogrenmeyi seven bir insanim gezmeyi çalismayi da bi okdr, dini açidan da duskunlugum vardir, ama anlamiyorum ben saygi duyuyorum karsimda ki insana konusmasina, sordugu sorulara (o oyle bi insan demekki) diyip kabulleniyorum, türkçeyi konusmasi degisikse hosuma gidip garipsemiyorum, yasayis sekillerine, herseyleri dogal diyip kabulleniyorum cunku diyorum ki farkli ailede buyuyen insanlar, farkli sehirde ve mantikta buyuyenler oyle anlayisa sahip olur napcaksin ama yinede içim hep buruk ayni anlayisi empatiyi ve saygiyi bende bekliyorum ve yilisik hareketlerden nefret ediyorum !!!!!
ve ne yapacagimi nasil yapacagimi bilemiyorum
bu yuzden bu topigi actim belki bi kaç tüyo alir bende beceririm su sinir meselesini tek esimin ailesiyle degil, herkese karsi !!

Peki eşin nasıl birisi onun bu durumlar içindeki konumu ne ? Hîc bahsetmemişsin ?

esim sakaci neseli bi insan, insanlari neselendirmeyi seven biri, bi o kadar da çekingen, ama tabiki maçolugu da var az da olsa.
yani ne bilim iyi bir insan genelinde, ama çabuk etkilenen bir yapisi da var biri bisey dedimi hemen sinirlenebilir, gulebilir, veya inanabilir bu yonu kotu!
o ailesi onun nasil buyuttuyse onlar gibi ama onlar kdr laubali degil benim ailemle filan, çok mincik olmaz samimi yakin olsada.
Ailesine duskun eger ben annesi babasi veya kardeslerine çok çok kotu konussam herhalde cani sIkILIr o an bana tepkisini koyar onlarin yaninda bile olsa kizar esip gürleyebilir yani. Ama yinede ben ailesine rahat konusan bi insanim kotu soz demem, ama fikrimi ozgurce soylemek benim için hep onemli oldugu için soylerim, o an bisey demesede sonradan x' neden oyle dedin demeseydin keske, veya boyle konusmayin birbirinize sonra sonu ii olmaz fln araniz acilir gibisinden der
ama ne bilim onda sey hissediyorum daha 1 seneyi doldurmadi evliligimiz ama sanki bana guvensede, ailesinden biri bisey dese onlarada inanacak kapasitede yani hayir benim karim dogru der mi bilmiyorum :44:
benim icin de onemli olan bu yani esim de artik evliligimiz geçtikce ailesinden biraz kopup umarim onlarin da bana benim onlara saygi duydugum kdr duydurur..
zaten gzl davranir bana onlarin yaninda, ama onemli olan hiç bir zaman firsat vermemesi bsey derlerse laf soylettirmesi bnim istedigim..
Sence bir ese bu nasil asilanir ? yani nasil bunun onemini kavriyabilir ?
birde esim benim ailemin yaninda rahat bir insan yaninda kendi gibi davraniyor farkli davranmiyor, içinden geldigi gibi cevap veriyor, bu rahatligini kiskaniyorum, ve kiziyorum kendime diyorum ki sen onun boyle oldugu kdr rahat degilsin onlarin ailesine karsi, ne aci sana, onlar gibi davranmayi tercih edip, senligini saklayip uzuluyosun diyorum kendime (

hiç yorum yazmamissin deminki yazdiklarima cnim, sen ne dusunuyosun bunlarla ilgili ? onerin var mi ?

zaten senden baska kimsede yazmiyor, kizlar biseyler yazin ltfen

Son düzenleme:
Ben eşimin ailesiyle bi gun gorusmesem bi gün görüşürüz illaki aramizda sorun vs oluyor ama insan yeri geliyor annesiyle anlasamiyor..

Benim annem kiz kardesim yok babamla abim var kisacasi yalnizim yani ama esimin ailesi kayinvalidem 2gorumcem beni asla yalniz birakmazlar misafirim gelse gelir yardim ederler temizligimde yardım ederler bende aynen yardim ederim..

Eşime gelince oda görüşmemizi ister annesiyle tartissam anlatsam yada annesi anlatsa olaya karisir ama gorumcemlerle tartissam asla karismaz onlarıda karistirmaz misal temizlik mi yapıyorum arar kardeslerini gelin yardim edin der ne bileyim gecinip gidiyoruz yani cok şükür memnunum halimden

Önce güvenini kazan eşinin evlenirken hastalıkta saglıkta iyi veya kötü günde hep birlikteolucagınıza söz verdiniz her koşulda sen ne yaparsan yap başkalarının yanında sana destek olduğunu göstermeli özellikle aileleriniz yanında hep açığınızı ört pas edin cok önemli ne yaparsan yap eşinin sana karşı çıkmayacağını bilmek bu güven işte bir taraftanda telefon görüşmelerini azaltmak olmalı ev ev icinde olmaz artık aile oluk ve önceki ailemiz akrabalarımız oldu bence . önceleri hergün arıyorlardı eşimi haftasonu gecsaat erken saat ve ben eşimi uyardım evli çiftler erken saatte geç saatte haftasonu aranmaz dedim mantıklı geldi ve o kendisi tavır koydu artık uygun saatlerde haftada bir e düştü telefonlar benim eşimi karşına alıp mantıklı olarak anlattığında herseyi kabul eder sadece mantıklı konuş , sizdede vardır bu gibi seyler eşini tanımaya bak ve onun bu durumu görmesini sağla sen ne yaparsan yap olmaz tek başına oda görmeli senin rahatsız oldugun durumları çünki o bunları normal sanıyor olabilir benim eşim ben söyleyene kadar normal sanıyordu devamlı aramalarını ama anlatınca hak verdi , eşine farkındalık sağla iyi niyetinde ailenin huzuru kendi ruh saglıgın icin olmadı gerekenleri fark ettir unutma sen olmazsan aile olmaz eş olmaz cocuk olmaz mutlu kadın mutlu yuva :)

Son düzenleme:
Ayrıca en önemlisi tanıdığım ilk günden bu yana 1 tl yardım almadan bir ev alıcak kadar para döktüğümüz bir dügün yaptık evlendikten 4 ay sonrada ev aldık ve tek kuruş geçmedi kendilerinden bana takımı bile eşim taktı eşim yaptı herseyi bende böyle istedim böyle olursa hayatımızda hic bi hakları yorumları olamaz diye düşündüm kimseye gebe kalmak istemedim halada hic bişeylerini kabul etmem çünki üç kuruş yardım alıp on tane hayatıma yorum yapma hakkı veremem ve ayrıca arkadaş temizlik yardım filan demiş asla bi arada temizlik yapmam dişimi bile fırçaladıgımı görmelerine izin vermem bunlar hep yüzgöz eder kimseden gel temizliğe yardım et demem gün gelir onlarda benden ister ben böyle seylere gelemem kendim yaparım temizliğimi işimi bi temizlik icin borçlu kalamam mutfaklarında cok iş yapmam tabağımı toplarım sadece Yada bi salata yParım okadar onlarda benim evimde hic bir işe dokunmasın isterim cok güzel ağırlar yemekler yaparım çünki gittiğimde banada öyle davranılsın isterim

ne guzel ela sevindim senin için gecinip gidiyosaniz ve sende bu durumdan hosnutsan bska dicek bisey yok :)
ama bende biraz "beelli kimseler" gibi sevmiyorum evimin isine karisilmasi allahtan uzak oturuyoruz allaha buyuk konusmiyim de, yani hadi kendi annem, kendi ablam neysede, onlar gelip temizligime karissalar herhalde sinirden küplere binerdim sanki ben yapmayi bilmiyomusum gibi ne diye geldiniz gibi bakardim herhalde! bide hiç haz etmem zaten gorumcem çok emir verir o konularda halbuki benden 5 yas kucuk kendisi liseli bi kiz, sunu soyle yap bunu yap hadi bunlari yapalim, bide agziyla soyler emir veriyomus gibi oluyorum ama yapmamiz lazim fln diye utanmadan! yani o kdr sinir oluyorum ki !! onlara gidince onlarin her dedigini yapmak zorunda degilim, benim de kendi dusuncelerim kendi temizligimi isimi yapma seklim vardir, ve insanlar ona karisamaz, ben nasil yargilamiyosam onlar da yargilayamaz diye dusunuyorum.
ben koskoca kadin olmusum evli barkli bide cocuk bekliyorum simdi, yani sen kim ben kim, ne bilim ben o yasta biri olsam, yengemin herseyine karisip biseyler diyip diyip durmam, cunku utanirim zaten ilk basta ! insanda az terbiye olcak!

Iste evet bende bunu diyorum es'in verdigi o güven baska hiç bir seye denk degil, cunku artik evlisin, ne annen ne baban ne kimse, es'in sana o guveni verdikten sonra artik insanin yapamiyacagi sey yoktur, 100% guvenir kendine, hiç korkmaz fikrini beyan etmeye bence. Su kirmiziya boyadigim yer cok hosuma gitti onu kesinlikle esime soylemeyi dusunuyorum! yani anlar diye dusunuyorum mantikla soylenince bence illaki biseyler tonk ediyor beyninde!
esin nasil tavir koydu canim yani acik acik soyledi mi veya rahatsiz oldugunu mu belirtti uygunsuz saatte araniyor diye ?
yani sonra kesin karisinin isidir filan diye seyler demislermidir ?
ben gicik oluyorum eger boyle seyler dusunuluyosa... karisi veya ogullari ne fark eder, sonuçta ortada 2si de rahatsiz oluyor!
Bizde arada 3 gunde bi 2 gunde bi oluyodu telefonla aramamiz veya onlarin aramalari, ama allahtan bizimki de haftada 1e dustu, ama yani oda benim sayemde cunku ben aramiyorum, veya esime hatirlatmiyorum gel ariyalim diye. Hatirlatmasam onun hatirliyacagi yok cunku:)
ama hemen onlar ararlar ve kac gundur niye aramiyosunuz ? fln diye soylenirler
bide kayinvalideme coook sinir olurum ogluna bzen nasil uzuldugunu bilmem ne zmnlar nasil agladigini fln der, esim etkilenir illaki deme oyle seyler anne filan der, ama resmen duygu sömürüsü yapiyo kadin!! herhalde oglumuz bizi hiç unutmasin hep aklinda oliyim diye cabaliyo anlamiyorum!! bi kasik suda bogasim geliyo gercekten simdi bile!
Kesinlikle dogru soyluyosun farkindalik saglamam lazim, mesela hep ne yediniz aksam yemeginde diye de hep sorarlar, ve bana cok anlamsiz geliyo sizene demi, neymis alismis ve merak ediyolarmis, belki ben o gun yemek yapmadim, veya basit bisey yaptim, illa soylemek zorunda degilim!! mesela esimi bunu soyledim ama normaline geliyo onun, ne var ki bunda diyo, nasil bunun anormal oldugunu anlamasini sagliyabilirim cnim ?

Ayni benim gibi dusunuyosun beellikimseler:)
bende yeterki almiyalim ne onlardan ne de kimseden kimseye gebe kalmiyalim istiyorum hep,cunku ilerde onlarin da isteme hakki olsun istemedigimden.
ama bi kez oldu mecburen esim istemek zorunda kaldi cunku bska caremiz kalmamisti, keske istemeseydi.... ama zaten onlarin da zorunlarina gitmis bide soyluyolar utanmadan tövbe ya Rabbim. Nasil hâla boyle insanlar var anlamiyorum!? hâla cocuklarinin onlara para yollamalari isteyen sadece, ne bilim sevgi emek aile iliskisi bu olmamali tek yonlu degil! bence bagimsizlik olmali biz kendi ayaklarimiz ustunde durmayi bilmeliyiz, onlarda nerde durcaklarini bilmeli. ne ki canim aaa?!! aldigimiz maas bile soruluyor (
Evet evet kesinlikle sonra istedikleri gibi yorum yapma hakki buluyolar kendilerince, cok sanslisin canim nazar degmesin masallah ne gzl esin de seni dinlemis belli ki beraber hep ortak yapmissiniz herseyi ne guzel. darisi benim basima
esimin oyle bi bagimsizligi olmamis hiç yani calissa da hep birlik beraberlik!
Su an dusune dusune çildircak gibi oluyorum!! arayip ates puskurmek istiyorum dusundugum herseyi kizdigim ve sinirlendigim her konuyu yuzlerine vura vura soylemek geliyo icimden ama yapamiyorum! (
cnim sIkILiyor bebisim de uzulsun istemiyorum benim bu gerginligimden aslinda, ama soylemeyip sustukça icim icimi kemiriyor, bazen aksamlari basimi yastiga koydugumda boyle dediler, snde boyle söyle onlara diye dusune dusune delircek gibi oluyorum!
cnim ben yuz goz olmasam da hiç bisey sormasamda onlar zaten yuz goz olan insanlar yani bana sununu verirmisin kullaniyim mesela, bi gun resmen kiyafet bile istendi benden sok oluyorum ben boyle seylere, benki nefret ederim kiyafetlerimi baskasinda gormeye hiç bisey diyemeden odunc verdim. Ben sofra kaldirmasam bile onlar hadin kizlar sofrayi kaldirin bulasigi yikayin diyince ne diyeyim ? yani eski kafa insanlar gelin dönecek önlerinde gelen giden misafirler gorecek onlarda böbürlene böbürlene hizmet ediliyo diye bize kasilip duracak !! öfffffff

kizlar biseyler yazsananiza nolur, bi suru evli bayanlar var aramizda nolur 1-2 cumle de siz kurun

Bizde durum cok daha ciddi durumda merak etme onlara gittik geldik azım yüzüm uçuk îcinde şuan bende Acık acık söyleyemiyorum sırf kocamı karşıma almıyim haklıyken haksız olmuyim diye sırası iki kere geldi konuştum ama eşimin yanında zaten konuşmasam da hep onun görmesini sağladım çünki o ailesini kusursuz sanıyordu , sen temizlik yaparken geldiklerinde temizliğini yarıda kes onlarla devam etme bizde böyle olur bizde söyle olur şu şu ayıptır bizde annem bile böyle böyle yapamaz diyerek rahatsızlıklarını anlat tabi muhabbet içerisinde konuş bunları sürekli yaptığın yemekleri sorma konusuna gelince alay et peynir yiyoruz de Gül sırıt Facebook a ise hazırladığın yemekleri koy yaz aynı gün , her soruşlarında üzeri kapalı geciştir biraz alay et aynı tavırda bi süre sonra pes ederler ama direk çıkılma gittiğinde bulaşık yıkma konusuna gelince sen onlara kendi evinde hic bişeye dokundurma onlarda senden istemesin istediklerinde bi tane yıka tuvalete git günler icinde konu geçtikçe bulaşık yıkamaktan nefret ederim de annem başkasının mutfağında biley yapmak ayıp diye öğretti de muhabbetin akışında yani direk istemediği söyleme ellerim çatladı hic suya dokunmuyorum de kocacıgım yıkıyor bile diyordum :) onların misafiri oldugunda gitme niye kullandırıyorsun kendini seni ağırlayacaklarında git sende senin başka misafirin varken onları çağırma

Son düzenleme:

Böyle konuları okudukça bizim aile ilişkilerinde kötü tarafın ben olduğuma kanaat getiriyorum ama evdeki huzur için her şey hehe

Ben 4 sene aile apartmanında oturdum, küçük gelindim, diğer eltiler ve kv kp aynı apartmanda.
Buna rağmen görüyorum ki bir çok dert yanan arkadaşımdan çok daha şanslıymışım. Olayın özü kararlı ve istikrarlı olmakta bence.

İlk evlendiğim sene çalışmadım, evdeydim. Kv vakitli vakitsiz kapıya dayanırdı, 3 açarsam 5 açmazdım kapıyı. Sorunca da tuvaletteydim, öyleydi böyleydi duymamışım derdim. Bir kere sifonun sesini duydum uyanmışsın diye gelmişti kapıya sabahleyin
Ama ben hep aynı tavırla karşıladım. Herkesin yapısı farklı, ben sevmiyorum iç içe olmayı ve aynı apartmanda olmamıza rağmen bunu sağlamıştım. Pek içeri davet etmezdim mesela, o illa girme niyetli gelmişse girerdi, yoksa yüz bulamadığı için bir iki bir şey sorar giderdi. Zamanla da daha az gelmeye başladı. Sonra da işe girdim, kurtuldum.

Yemek olayını bana da sorardı, hiçbir zaman ne pişirdiğimi söylemedim, yaptım işte birşeyler dedim her seferinde. Ama böyle yaptığım mesela şimdi dikkatimi çekti, siz bahsedince. Ben hep ters olmuşum kadına karşı.
Ama ailemden uzaktaydım, annemi çok severim, onu hiç göremiyordum ve aksine kv ye bu kadar yakın olmak beni çok yıpratıyordu. (Hatta psikiyatr bana çocuklarda görülen anneden ayrılamama sendromu tanısı koymuştu) Zaten çok ön yargılı başladım yani ilişkimize elimde olmadan ama iyiki de öyle yapmışım.

Mesela küçük eltime kv ev işlerinde filan çok yardım eder ama bir o kadar da müdahale eder evine. Ben hastayken bile (ki FMF hastasıyım, ayın 10 günü yatak döşek yatardım en az) hiçbir işime dokundurmadım, sadece çorba yapar getirirdi bazen.

Bir de birçok insanın aksine ben mesafenin her zaman konulabileceğine inanıyorum. Hiçbir zaman geç değil. Zamanla oturan şeyler sadece. Çünkü karşımızdaki de aptal değil, anlıyor ve mecburen kendisini değiştiriyor.

Ya yanlış anlattım yada yanlış anlaşıldım heralde:26:

Bende hicbirseyime karistirmam gorumcemler benden büyük esimde onlardan büyük ben en kucukleriyim ama bana ir veremezler ben temizlik yaparken gelip yardim ederler ama misal çocuklara kv bakar camlari biri siler benim perdelerim tullerim cok zor takılıyor küçük gorumcem takar hep onlari yardim etmek demek herseyine karistirmak yada emir almak demek degil..

Ha kimisi hic yardimda almak istemez herkezin görüşü farklidir..

Onlarin 2ser tane cocuklari var kucuk yaşta evlenmisler benim oglum daha 1yasinda illaki yedirirken icirirken vs bisey soyleyip fikir veriyolardi ama ben bana zit gelen görüşlerini yapmadim kirmadan red ediyordum..

Bide karsindaki insanin sana ne şekilde söylediğine bağlı ben biliyorum ki iyi niyetliler ama kötü niyetli olduklarını bilsem sizin gibi mesafe koymaya çalışırdim.. benim kendi tarafimdan kimsem olmadiginicin dogum yapinca ben 15gun ayaga kalkamadim bana ve ogluma kv ve gorumcemler bakti.. Yardımlaşmada Karışma veya karismama alakasi göremiyorum ben 3gunluk dunya sonucta iyi gecinmek varken kendimi o tür konularla meşgul etmiyorum açıkçası. .

Genede herkezin görüşü farklidir

Güzel bi konu olmuş arkadaşım.

Bende 1,5 yıllık evliyim. Zaman zaman düşünürüm bu konuyu.

Acaba gerekli mesafeyi koruyamıyormuyum diye, hoşlanmadığım şeylerle karşılaşınca.

Bende kayınvalidemde çalışan bayanlarız. Altlı üstlü oturmamıza rağmen bazen 2-3 gün karşılaşmadığımız olur. Ben evimde yemeyi, içmeyi oturmayı tercih ederim. Çoğu zaman misafiri gelse bile inmem.

Bizim oralarda akşam oturmaları çok meşurdur, ama biz gitmeyiz. Çok gerekmedikçe birlikte vakit geçirmeyiz.

Ama güleryüzlüyümdür genelde, sıcak davranmaya çalışırım.

He ama sabrımı taşıracak davranışları olmuyorda değil zaman zaman. Bazen sessiz tepki veririm, bazen eşimi araya sokarım gerekeni iletmesi için, bazende imalı şekilde ben söylerim.

İlk evlendiğimde biraz daha uzakta oturuyordum, o zamanlar daha iyiydi tabi. Uzaktayken daha iyi koruyabiliyorsun mesafeni.

Ama dediğim gibi, bazen hoşlanmadığım öyle şeylerle karşılaşıyorum ki ''benmi buna fırsat verdim acaba, benden mi yüz buldular'' diye düşünmüyorda değilim.

Ama genel olarak kimsenin huzurumu bozmasına izin vermem. Kafamın dikine giderim, kesinlikle kocamdan başka kimseyide sallamam, dinlemem.

hmm peki esinin hep görmesini nasil sagladin beellikimseler ? tabi anlatmak istersen cok mutlu olurum yoksa ö.degil... bana da bir kaç örnek olur.
cnm zten oyle gelme gitme seyleri cok olmaz herhalde Allaha buyuk konusmiyim de onlar turkiyede biz yurt disinda oldugumuz icin. ama yinede iste onlar tarafindan sIkILdigimi bunaltildigimi hissediyorum sanki, sanki cok evliligimizin ustundeler gibi ve bu beni cok rahatsiz ediyo. AMa alay etme konusunda peynir yiyoruz demesi supermis boylece sinir olup sormazlar daha!! birine allah ne verdiyse o desem oteki telefonu alinca sorar illaki soyletir iiiiyy facebookta da ekli olduklari facesim neredeyse bos hiç bi zmn girmeyip bisey paylasmiyorum, onlarda girip girip konusmak istemedigimden. yoksa onlara kapak olsun diye ceker ceker koyardim, onlarida esimle mutlu gzl gunlerimizin fotolarinida ama sonra sey diyolar turkiyede gelincede yaparsin cok merak ediyoruz nasil yapiyosun fln en az 20 kez soylediler bunu valla bak!!! ne kdr gicik bsey ! annem baskasinin mutfaginda bile yapmak ayip diye ogretti desem kyvalidem direk atlar niye kizimm olur mu hiç oyle sey annen babaannene hiç mi yapmiyodu der cikar ortaya.
ellerim catliyo kocacigim yikiyo desem, bana inanmazlar ki saka yapiyorum zannedip baska bi gun esime sorarlar ciddimi diye o da yok ya der amannn! benim agzimdan cikan tek bir lafa inanmiyolar ogullari disinda hiç biseye. bi kez esim bos bulunup beni atip onlara inandi bu yuzden artik hep binmeye kalkarlar uste! of off
canim turkiye gittigimizde tipik sacma sapan kyvalide kypeder dusuncesi onlarda kalinacak ayni evde kaliyoruz gunlercee eger kendi ailemden insanlara gidip kalacaksak resmen onlardan izin aliyoruz cocuk gibi!! o kdr sinir oluyorum ki izin mizin alinmasi gerektigini dusunmuyorum !
napsam bilemiyorum, senin dedigin gibi acik acik soylesem esimle aramiz bozulur diye korkuyorum bi yandan.
Bi yandanda dusunduklerimi ve rahatsiz oldugum konulari eger simdi soylemezsem senelerce boyle alisacaklar ve ben her zaman susan taraf olucam hiç bi zmn basindan beri bisey demedigim icin!!bu yuzden ciddi ciddi dusunur oldum, bi daha ki aramalarinda herseyi tek tek soylicegime yuzlerine! sence yanlis mi yaparim ?

Canim ne güzel yazmissin oyle gulumseyerek okudum
bence kötü taraf filan degilsin, sadece mesafeyi koruyarak kendi aile evlilik yasantina bir duvar örmüscesine icine istedikleri gibi dalmalarini yorum yapmalarini her istediklerini yapmalarini engellemissin bal gibi ve bunu super bi sekilde yapmissin:)

dedigin gibi kararli ve istikrarli davranilmasi gerek ve ben buna yapabilirmiyim bilmiyorum çok korkuyorum yapamam diye özünde kin tutan bi insan degilimdir, karsimda ki cok uzse de, onu sevdigimden unutabilcek bi insanim ve bu huyum hiç ama hiç guzel degil!
cunku ben yurtdisindan soguk mesafeli davransamda, sonra turkiyeye onlarin yanina geldigimde onlar ne yapip edip ama gerçekten ellerinden ne gelirse yapip beni onlar gibi yapmaya calisacaktir (herseye gulen, herseye yorum yapan, herseyin ivini civini cikartan laubali, sacma sapan hakeretler..) ben onlar gibi yapinca seviyolardi, onlar gibi olmayinca gorecegiz nasil olcaklarini!

Sifonun sesini duyup gelmesi çok komikmis kayinvalidenin ay cok guldum uyandigin anda ne munasebet geliyo ki hemencecik yanina hey allahim ya. Bak mesela bu iceri almama, ve kapiya geldiginde 5 calarsa 3 acman, dusunuyorumda empati kurup ben olsam yapamazdim iste onu, neden mi esime derler beni kotu ederler diye korkardim 1. olarak, 2.de ne bilim dillerine dusmekten korkardim, ve de salak gibi saygidan ayip olmasin diye buyur iceri anne derdim herhalde. ama olan saygisizlik ona degil bana olurdu iste!
bazen kendimi gercekten anlamiyorum, baskalari mutlu olsun diye susmak kendi mutsulugunun olusmasidir. neden hayir diyemiyorum ki? dmi :44:
mesela onlardayken, bi misafirlige gidilecekse ta gelip kapimi tiklatip x ne giydin goster bakalim ac kapiyi bi, snrada guzeelce yorumlarini yaparlar, hatta bi keresinde kv boyalanip susleniyosunuz bana da bi kez bsey suren yok demisti delimidir nedir
giyindigim kiyafet ayakkabi ayyy cok gzlmissss bilmem ne o kdr diyolar ki zannediyorum ki bize ver bizim olsun diyecekler sonunda oha diyorum icimden yani!

bnimde kucuk eltim onlarin evinde yasiyo, ona is ogretiyo yemek ogretiyo kv. Sonrada bende aynisi oliyim istiyo. eltim de zten ona yalakalik yapip yapip duruyo.
seninde kirmiziya boyadigim yer onemli , her zmn mesafe konulabilir diyosun ya ne kdr umut verici bi cumle benim icin:)
bana diyolar ki kendi ailemden mesela simdi soguk fln davransan degisti dicekler! veya noldu buna ailesi mi ogutledi diyecekler halbuki alakasi yok, benim gercekten nasil karakterde bi insan oldugum hiç bi zmn onlari alakadar etmedi! etmicek! ama yetti artik!
onlari oz be öz kizlari degilim ben! zaten oyleymisim gibi davranmiyolar.

bana verebilcek baska onerilerin var mi 2k1 verirsen cok memnun olurum :26:

birde ben cok konuskan bi insanim bu konuskanligimi azaltip 100% susan bi insan nasil olabilirim ? biri bana yardimci olurmu bu konuda:44:

canim yanlis anladin sen beni kesinlikle kotu anlamda bisey yazmak istememistim senin yorumunla ilgili guzelde bisey bence, yardimlasmanin kotu oldugunu soyliyemem hatta gerçekten ne gzl boylece sizin aranizdaki baglar da guclenir sevginiz cogalir belkide.
Emin ol benim sinirim uzuntum hayal kirikligim birtek esimin ailesine karsi bu yuzden oyle sinirle yazisim!
senin gorumcenler emir vermiyolarmis ki ne guzel insan gibi yardimci oluyolarmis ama benimki gerçek anlamda emir vererek konusuyo yani bu cok rahatsiz edici bisey kime olursa olsun oyle hisseder.
yardim almama istegi degil ki bu intro_ela, ben küçüklügümden beri boyle bi insan olmusumdur, yani soyle diyim yardim istemeyi sevmemisimdir hiç bi zaman. Okulda bile kopya sormazdim, birinden bisey sormak ders notu bile benim rahatsiz ederdi.
cunku kopya alinca aldigim nottan ne hiç bi zmn ben kendi basariligimdan kendi basima yaptigim icin memnun olacaktim, nede birine ders notu sorunca, kendi derse gidip kendi notlarimi kendim almanin sorumlulugunu bilecektim. bana gore herseyi herkes kendi yapabilecek kapasitedir eger saglik acisindan bi sorun yok ise. kimseye gebe kalmayi sevmem. birinden bisey istedimmi bilirim ki bende ona benden bisey istemeye hak vermis oluyorum ve bunu istemiyorum!
Yok seninkiler ne guzel yapmislar bak, bu kizin kimsesi yok birakalim baksin kendi basinin caresine de diyebilirlerdi, vardir belkide oyleleri de kesin! ama seninkiler merhametli dusunceli insanlarmis iyi niyetli olduklari belli yani
benimkilerse kotu niyetli olduklari belli

tsk ederim :) LolaBunnyy sende ne guzel demissin kocadan baska kimseyi sallamican bencede, dogru da, kocada ailesi istiyo diye hanimina oyle olsun diyince insan ne yapacagini bilmiyor caresiz kaliyor
aynen bende senin gibi dusunuyorum biz yuz vermis olmasak ellerine o firsati vermis olmasak boyle seyler yapmaya curret edemezler bence
Benim tanidigim biri var, kv de onu kotulesede hatta yaninda esine kotulesede, esi onu hiç bi zaman atmadi hep bas ustunde tuttu, ve hep tuttugunu gosterdi 1 kez olsun atmadi dogru soyluyosunuz demedi annesine bu yuzden hiç bi zaman kv kp bisey diyemiyolar gelinin deseler de gelinin umrumda degil dunya istedigi dusunceyi istegidi gibi soyluyo! niye cunku esinin verdigi o guven var iste!

benim esimin bana verdigi boyle bi guven yok! bu yuzden istediklerimi soylemiyorum
ama ben o guveni esime veriyorum mesela, eger biseye rahatsiz olursan kim olursa olsun benim ailemden gzl bi dille ben su konuda rahatsiz oluyorum diye belirtebilirsin diye! esim ben de boyle bi hakka sahipmiyim diye sordugumda evet tabi icinde tutacagina soyle hasta ediyosun yoksa kendini desede o seyi hissetmiyorum ( içten hissetmiyorum iste!

cnim esini nasil araya sokarsin gerekeni iletmesi icin ? ne dersin esine nasil ikna edersin mesela ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…