Kayınvalidenizin iyi ve kötü yönleri haydi bakalım gelinler..

benim eltim kayınvalidemle oturuyo.neredeyse hiç gitmiyo bile.ben onlardan uzagım ama bazen bana bile gına getirtiyo.kötü biri degil aslında ama cahil

iyi yönü torununu çok sever ve ona bakar
kötü yönü saymakla bitmez.Evimdeki herşeye karışır çamaşır yıkamama (ÇOK GEREKSİZ ŞEYLER YIKIYORMUŞUM)dahi hep oğlu haklıdır hiç bigün ağzından kızım lafı duymadım 5 senelik evliyim nişanlılığımda dahil 1 çift çorap hediye almış değil.Yani anlayacağınız çok dertliyim çok

afedersin ama ohaaaaa diyecegim...allah ım büyük konusmak istemiyorum da böyle kaynanayı bi kasık suda bogarım ben...

de şekerim rahat ol:)

onu boğmama gerek yok.
o ve kızı kendi kötülükleri içinde boğulacaklar zaten

afedersin ama ohaaaaa diyecegim...allah ım büyük konusmak istemiyorum da böyle kaynanayı bi kasık suda bogarım ben...

bugun yanındna geldim sıcak sıcak yazıyım hemen

iyi yönleri:çok sakindir,güler yüzlüdür,espiriden anlar,beni sevdiğini sözlü olarak söylemez ama hissettirir,elinden geldikçe yardımcı olmaya çalışır

kötü yönü:aslında kötü değil hatta iy bile sayılır ama bazen geçekten sıkıcı olabiliyor.sormadığın sürece hayatta bişeye karışmaz.mesela haziranda düğünüm var nasipse çeyiz düğün kına ile ilgili hayatta ne bişey sorar ne de bişeye karışır sanki onun oğlunun düğünü olmayacak gibi davranır.

aslında komik bi kadın benim sevgili kayınvalidecim seviyorum benim tarzım bi kadın değil ama yinede seviyorum kayınvalidemi bana hiç bir zararı olmadı bugune kadar.ne bir laf sokuşturması nede surat asması olmadı.Allah kayınvalidemle kayınpederimi birbirinden ayırmasın.

iyi yonleri

esimle aramiza hic girmez(zaten baskalarinin yaninda tartismayiz,aileden de olsa farketmez)

bizi ayirmaya calismaz.hicbirseyime karismaz.yemeklerimi begenir.cok temiz titizdir.dedikodusu yoktur.laf getirip goturmez.beni sevdigini soylemese bile bilirim sever.fitne fesat degildir asla.

kotu yonleri.

cok cimridir hediyeyi gectim altli ustlu oturuyoruz

bzn yumurta yetmez 1 tane kek icin.bizdede yok ki der )))

misafiri sevmez yedirip icirmez.hic bir konuda yardimci olmaz.5 dk cocugun yaninda otur is yapim desemde isim var der,bzn agir konusur.kendini over titizliginden bahseder.bird bu ev benim evim istedigim zmn gelirim der.bzn yaptgm ise karisir.misafir gelecek olsa cocugun yanina dursunisim var diye cagiririm misafirlerden sonra gelir,misafirle gider.misafir geldigini anlasin hemen asagi iner.biyere gidecek olsak hemen gorsun nereye diye sorar.ne ikram etsem yemem yemem der sonrada tabagini eksiksiz bitirir.komsuluk iliskileri pek yoktur.kimseye 1 tbk yemek vermez.asla cocuguma bakmaz,bezini degismez.birseye ihtiyaciniz var mi diye sormaz.

arada daginik biyer gorse hemen soyler.temiz titiz olun diye.sanki pisis tobe tobe,hah bide zamaninda bana cektirdiklerini eltime cektirmedi geri tepti.surekli ondan hakaret isitip gelip yine bana onu ovmesine gicik oluyorum.susuyorum susuyorum bigun patlanasam bari...

oyy ne cok yazdim.4 yilda birbirimizi tanidik.ne ben onu degistirebilirim ne o beni.kirmadan incitmeden buyugum ya gecinip gidiyoruz iste,

İYİ YÖNLERİ: yedirip içirmeyi sever. ben çalıısyorum gelene kadar sarma sar desem sarar.yemeklerimi yapar ama titiz degıldır. bulasıgımı yıkar ben işteyken ama soguk ve köpüksüz suyla.
çeyizime eşyalarıma hiç karısmadı takılarıma falan.kaç bileziğim var onu bıle bılmez.sormaz. anlayışlıdır eşimle benı yanlız bırakır bazen..

KÖTÜ YÖNLERİ: yemeklerımı begenmez.begendıgı olsa bıle illa kendınden bı yorum katar.
misal bugun börekmi yaptım.. begenmediğini söylemese bile komsuya gıder bıızm gelın bole böle börek yaptı sen nasıl yapıyosunkı der.eve gelır bana bıızmm falanca öyle yapıyomuş daha iyi oluyomuş dıye anlatır (yani dışarda hep benı anlatır sadece börek degıl her konuda)
Başkalarının gelınlerını hep över bana
Çocuk ıstedıgını dile getırır (e bıızmde bıldıgımız bişey var heralde)
Sürekli başkalarını kötüler dedıkodu yapar agzı hıç durmaz.hep bana başkalrını anlatır her kötü yanlarını dalga gecer onlarla. söyledıklerı dogru bıle olsa içi pis içindekı pislıklerı döker ortaya
Hep onun dedıgı olsun ıster herseyı o bilir
Herseye karışır illa bısey söyler sonrada ben siizn neyınıze karışıyorum kı der
Çok çenebazdır.asla laf yarısına gırılmez sizi asla dinlemez.
Her şeyi yanlıs anlar lafı tersten anlar hep..
Kafaya en ufak şeyleri bıle takar.yaptırtana kadar çenesiyle adamı yer bitirir.
Nerde ne konuscagını bilemez.gelen mısafırlere laf sokarkımse sevmez onu.
Lafa gelınce ben çok iyi bi kaynanyım der
Mutfaga girdiğinizi görmesin hemenn peşinizden gelir ıyy sinir oluyorum :84:
Kavgalarda benı tutarmış gibi yapar ama başbaşa kalınca 'kesin sen kabahatlisin' der
Çok yemek seçer her yaptıgım yemege bi kulp bulur..
Sürekli aynı şeyleri anlatır.. bıktırır adamı..

ayyy daha aklıma gelmiyo gelince yazarım

Kotu yanı:cok alıngan ,benı snır eder her dedıgımı yanlıs anlar suratı duser hemen bıde bızım herseyımızı o kararlastırır cımrıdır ben onu yapamam param yok ben bunu yapamam borcum var ınsanların yuzune soyler pat dıye kendısıne herseyı tam ıster bıze gelınce aradan cekılır ....

ıyı yanı:)aslında severım kendısını dua eder,bıseyler yapmaya calısıyo cabasında ama bıraz rahat bıraksa bunaltmasa nısanlıyım dugun tarıhımı o kararlastırıyo cok tıtızdır bıde oraya gıttımı agzımdan asagı bısey sokucak ıllaha ne bılım ıyı olalım ya ınsallah:26:
Bu arada dort yıldır tanıyorum kendısını 3 kere hedıyesını gordum ama onada sukur...

bugün sakızlı muhallebi yaptım çıkardım,yedi afiyet osun dedim,anne bisküvi hiç uymamış sade daha güzel di dimi dedim,evet bi önceki daha güzeldi kızım dedi alınırsın diye söylemedim dedi.azcık bende de var ya sevesim geldi kaynanacımı,ara sıra içime şeytan fitne mi sokutyor ne hiç iyi yönlerini görmüyorum,hep öyledir zaten iylik hemen unutulur kötülük beyne kazınır resmen...

iyi yinleri:çok güzel yemek yapar,bana iş yaptırmaz yemeğim önüme gelir bana geldiğinde ben mutfağa hiç girmem.hediyeler alır ama genelde benim tarzım olmayan şeyler olsa da kalbi kırılmasın diye bişey demiyorum.Çok vericidir..

kötü yönleri de var da ben iyi yönlerini düşünmek istiyorum her zaman::) ama söylemeden geçemicem hepinizinkinde olduğu gibi yönetmeyi müdahale etmeyi çok sever ama biz eşimle buna izin vermiyoruz çoğu zaman:)

hadi meyve tabaklarınıda ben sudan geçirimrim ama.
nasıl ya soğuk ve köpüksüz sumu? ben o sarmayı yemem

iyi yönleri var ama bana karşı değil

hediyesini görmedim ha bir kere yırtık terlik almıştı yılbaşında birde doğum günümde dize örtülen polar örtü almıştı.kendisi aşçıdır ama temizlikle alakası pis ötesi yok.bana birkere kızım demedi tabiiki bende ona anne demedim.hep kendi cebini düşünür.yalan söyler kendi yalanına kendi inanır. birde savunur.benim kulağımla duyduğum şeyleri bile söylemedim der inkar eder .hiçbir hatasını kabul etmez .çok dedikoducudur, bir doğruya on yalan katar etrafa yayar. bu yüzden konuşmuyorum

İyi yönleri: 3 yıllık geliniyim, 8 aylık evliyim. Gördüğüm tek hediyesi noel babalı bir çorap (onu da noel babalı çorabı çocuksu bulduğu için bana vermişti) Temizdir, titizdir. Yaptığı yenir. Kendi evinde yemekleri mutfağa girip kendisi yapar.

Kötü yönleri: Hediye alır, lafını yapar (ki bana sadece bi kez aldı) Kendi evinde yemeği yapar, beni çağırmaz. Sonra da lafını yapar. Yanına kendim giderim bütün işleri bana kitler sonra içerde kocasıyla oğluna yorulduğunu söyler (seninki can da benimki patlıcan) Yanlışlıkla yada tesadüfen bi iyilik yaparsa (o da kendi açısından öyle sanıyo) elli kere başa kakar. Yüzüne güldüğü bütünnn akraba eş dostunun arkasından atar tutar. Asla affı yoktur, hata yapana idam cezası keser resmen... Oğlu yanımdayken canım gelinim der, arkamdan annem ve babam da dahil herkese şikayet eder.

Aynı apartmanda olduğumuz için gündüz sürekli yanında olmamı ister. Giderim elli tane laf yerim, gitmem şikayet eder yerleri göklere kaldırır. Oğlunu bana şikayet eder, beni oğluna... Onun sadece bir tanecik kızı vardır. Ne oğlu beş para eder ne de gelini... Başka biri överse o daha da över. Sonrasında başka biri eleştirse o yerin dibine sokar sokar çıkarır. Ve daha niceleri...

Eşya alırız yardım etmez, sonra arkamızdan parasını benim beyim ödüyo der (ki yalan)
Çeyiz alışverişimde bi çaput almışlığı yoktur, arkamdan ballandıra ballandıra annemin verdiklerini kendi vermiş gibi anlatır.
Oğluna arkasından saydırır, yüzüne güler.
Bana hem yüzüme hem arkamdan saydırır, hiç gülmez.
Kızı bi tanedir, gelini insan bile değildir.

En son kazığı, babamı evlerine çağırıp hem kendi oğlunu (utanmadan) hem de beni iyice bi kötüleyip adamcağızı doldurmasıydı. Sevgili kayınpederim -ki kaynanamdan da beterdir- babama yalan yanlış şeyler anlatıp, sonunda da ''Ben senin kızından utanıyorum.'' deyince, babam da öfkeden resti çeker çıkar.

Ve....... Henüz 8 aylık evliyim. Bu saydıklarım ilk 3 ay içinde oldu, şuan kendi dairemizdeyiz. Ki bu da yine bir laf sokuş sebebidir. Onların evi olduğu için. Allah eşime sağlık ve sabır verir de bir gün burdan da kurtuluruz inşallah. Şuan 11 haftalık hamileyim ve büyük endişe içindeyim. Yılım bile dolmadan bunları yaşadıysam Allah sonumuzu hayır etsin. Benim gibi veya benden de fazla kaynana derdi çekenlere Allah yardım etsin.

kızlar merhaba benimkininde iyi yönleri: hastalanırız anımızdan ayrılmaz ama bu bazen can sıkıcı
pazara markete giderken bana bişey istiyormuusn diye sorması
ayyy ne kadar kötü iyi yönlerine yazıcak bişey bulamadım aslında okadr kötü değildir
ama sinir bozucu h7ediye falan almaz birkere almış benim asla giymiyceğim şey,her sabah arar hadi oğlum işe geç kaldın der,hastalanınca duygu sömürüsü yapar aramıyorsunuz gelmiyorsunuz der,benimle sürekli gezmek ister hatta hep ben orda kalıyım ister beni çok sever çok beğenir ama kavga edelim eşimle veya bir tıkırtı duyulsun anında gelir meraklı kendi kardeşleriyle arası süper herkes telefonda herkesi çekiştirr..çok piss yırtık pırtık şeyleri var evi ananemden beter ölmüş kadınada haksızlık etmiyim aşırı aşırı aşırı cimri para gidicek die ölürr göya oğlunu o evlendirdi herşeyi biz aldık biz yaptık malesf aynı apartmanda oturuyrorum ve sinir bozucu yemek hiç yiyemem onda çünkü iine sinek düşer yinede yedirii o yemeği allahtan yemiyorum şart şurt hiç biri yok ....hatta cimrilikten diyorki şampuan kullanmyın boşa 5 lira biriktirsen nekadr yapar bu arada durumları iyii apartman onların bizde sığıntı gibi alttaki katlarında oturuyroruzz burdan taşınırsam koç kestircem :)

bnm kaynana melek gibi olmaaya başladı korkuo benden geçen gun sabrım taştı patladım oğlunada anasınada bırakıcam yeter ya karışma işimize dedim.oğluda bön bön bakıo gıkı çıkmıo yani kocamın.kimse o tepkiyi bbeklemiodu benden bense blörf yapmıştm ama iyi oldu.kaynnam ah kızım cnm kızımdemeden ağzını açmıo şimdi.oğlunu bırakcam sandı gerçekten ahahahahah

hem iyi hem kötü yönü aynı: hiç bir şeye karışmaz, hic bir seyle ilgilenmez.

ama suçu onda bulmuyorum , kayınpederim çok baskın bir insan , kendisi de cok sessiz sakin, pek bir sey bilmedigini düsünüyorum , ögrenmek icin de calısmadı . tek oglu olunca insan daha özenir diye düsünüyor insan yani benim annem cok özenmisti ama yani bir sye demek istemiyorum. benim annem kız ceyizi gibi ceyiz almıstı abime ama burda okuyorum bir sürü gelin kayınvalidem benim zevkim olmayan bir sürü sey almıs diyor, ben de diyorum ki keske kayınvalidem daha özenseydioglunun evine 2 parca bardak alsaydı ya da eve getirdigi nevresimleri en azından bi süsleseydi bohca yapsaydı üzerine iki kurdele sarsaydı filan diyorum .
bir cogumuz kaynanam cok karısıyor diye rahatsız , o yüzden sikayet etmemem lazım sanırım.

seni çok iyi anlıyorum.bızde eşimle aynı memleketlıyız. eşim tek coocuk kardeşi yok. bızde olsa ohoo tek çocuga neler yaparlar.annem abıme kız ceyızı gıbı ceyız düzdü...fakat kayınvalıdecimm oyle bohcaymış ceyızmış hiç anlamaz bohça falan istemedım oyuzden çunku bohca duzecek kımse yok.içimde kaldı :26:

iyi yanları da var allah için, hakkını yemiyeyim.güsel yemek yapar.arar sorar.ama hayatımda yeri yok,istemiyorum hiç bi şekilde yanımda olmasını.görgüsüzlük,maddi yönden yapışmak, hayatımıza müdahele etmek ne ararsan var. onun yüzünden hamile kalmaktan bile korkuyorum gelip bizimle çocuk okula başlayana kadar yaşamak istiyecek çünkü. ben kovalayınca da kocamla aram bozulcak. sonra boşanıcam falan al başına bela. malesef kötü yanları çok ama say say bitmez ki. en önemlisi hala eşimin evlendiğini ve benim kocam olduğunu, bizim çocuk değil de yetişkin aklı başına çalışan insanlar olduğumuzu kabullenemesi.her bişeye karışması. allahım benden uzak tutsun.

kayananam nişanlıyken süperdi kafası iyi olursa iyi muhabbet yapar ama olmassa yandım kocamn bi yemegimi begense hemen kusur bulur okuyan pasaklı olur diye hep laf sokar oglumu hiç istemedi doguma 3 gün kala beni eşime dövdürmeye calıştı ama beceremedi kocam bilir onu cünkü oglumu hep ben seni böle tatlı beklemedm diye sever bizim yürüyen atm olarak görürür habire para ister özel hayatımıza cok meraklıdır daha bi sürü sey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…