Kayınvalidenizin iyi ve kötü yönleri haydi bakalım gelinler..

iyi yönü hiç yoktur ya da ben göremedim daha...
Kötü yönü herşeye karışması görümcemler bir olup bana hayatı dar etmeleri ve sürekli onlarla aynı yerde yaşamamızı istemeleri. Beni sevdiğim adamdan ayırmak için çabalamaları. Bu arada hediye konusuna değinmeden edemiycem, beni hiç saymadıkları için hiç birşey almazlar.

İyi yönü : beeni cok sevdiğini iddia etmek

Kötü yönleri : :) 3 aylıkevliyim trabzonlu olmasına ragmen onların orda düğünde ste vs takmak adet değilmiş gibi bir iddia ortaya attı benim zorumla takı takıldı aileme rezil olmustum .

Sürekli emir komuta sistemi kurmak istemesi

haftada 4 kez aramama ragmen aramıyorsun die laf sokması

ben bir sey bilmiormusum gibi evime geldiğinde sürekli temilzlik yapması ve begenmemesi etrafa örtü sarması

Ayrımcılık yapması hamile oldugumu öğrendiimde( 3 haftalık ) annenlere nasıl gidiceksiniz dinlenmn gerekir düşük olur die beni korkuttuktan sonra trabzona gitmemizi emretmesi

Gerdek gecemizin sabahında bizi uyandırıp eve el öpmeye cagırması ve saat 5 e kadar zorla tutması

DAHA SAYAYIMMI

say canım içini dök:80:

sira bende :)
iyi yönleri: eli aciktir, beraber alisverise gittigimizde bana herzaman biseyler almak ister. nisanliyken bile her dügün nisan oldugunda beni arar, alisverise gidelim sana biseyler alalim derdi (bu arada alisverisi sevdigimi biliyo) yedirmeyi sever

kötü yanlari: herkesi herkesten kiskaniyo digebilirim, en cokda esimin bana olan sevgisini. görümcemle ve eltimle iyi anlasmamizi bile kiskaniyo o sekil artik. herseyi ona danismamizi, her yere onunla gitmemizi istiyo. kendisini cok akilli ve titiz saniyor ama öyle degil. ben asiri derecede titiz olmama ragmen benim yaptigim isi hic birzaman begenmez. esimi herzaman bana karsi doldurmaya calisir. ve emir etmeyi cok sever.

mesela bi keresinde annemlerde otururken laf hastaliktan acilmisti. kayinvalidem, ben yaslanip hasta olursam türkiyeye giderim, orda kizim bana bakar demisti kayinbabama espiri yapmak icin. bende merak etme baba bende sana bakarim demistim. eve giderken aglamis resmen sana bakacak bana bakmayacak diye. ertesi günüde annemlere sormus kiziniz beni neden sevmiyor diye duygu sömürüsü yapmis.
vs vs
ve öyle hikayeler.. yildizimiz hic barismadi

sanırım bütün kayınvalidelerde var bişeyler ve erkeklerinde çok klasik bir lafı vardır eminim bir çogunuzda duymuşsunuzdur eşlerinizden 'Benim annem melek gibidir' Tabiki bi takım şeyler oluyor ve erkekler anlamıyorlar Benim kayınvalidemde evine gelinsin gidilsin kalınsın çok sever yenilsin içilsin misafire bayılır gelinlerine karşıda iyidir henüz evli değilim ama şimdiye kadar patavatsızlık dışında ciddi bişeyini görmedim bi keresinde küçük eltimle benim yanımda diğer büyük eltimizle ilgili bi konu olmuştu o sizin büyüğünüz gibi bi laf etti yok kendisinden sonraki annemiz oymuş bilmem ne çok sinirlenmiştim patavatsızca konuşmuştu. Onun dışında bişey aklıma gelmedi şimdi ama mesafeli olmakta fayda var diye düşünüyorumm.

Son düzenleme:
Benim kayınvelidem melek gibidir hep bizi düşünür oğlu üzülmesin biz mutlu olalım ister.Evlatlarının içinde eşim bir başkadır.Hergün ararlar eşimi onu düşünmeden duramaz.Çok üzülür bize bazı konularda destek olmadığına çünkü kendisindede bişey olmadığı için kıyamamGelelim kötü yanlarına bizi çok düşünür ama bizi yemek için elinden geleni yapar eşimi para makinası görür diğer çouklarına yardım eder hergün arar ama telefon faturasını yıllardır eşim ödermiş halada öyle. Durumu iyidir ama hayatta bizim için kılını kıpırdatmaz parayı ver aç gözünü doyur ona yeter.Her daim işini yap ona yeter onu paraya hediyelere boğ isterde ister.borumuz olsun hayatta faydası olmaz isterde ister biz aımızdan ölelim isterse offffffffffffff offfffffffff ölmeden mezara girmiş gibiyim onun yüzünden offfffffff hayat bunlarıda gösterdi offfffffffffffffffff bunalımlardayım offfffffff

?????? Durumu iyimi kötümü

İyi yönlerinden başlayayım;Bize çok fazla karışmaz,bir ay aramasam neden aramadın demez kendisi arar,gittiğimiz zaman çeşit çeşit yemek yapar,tatilde ne yaptığımıza karışmaz.Kötü niyetli değildir.Laf söylemez,Kırıcı değildir.Yaptığım her şeyi beğenir ve över...

Kötü yönleri:kızına çok değer verir,kızının çocuğu onun için çok önemlidir,ben çalışıyorum benim çocuğuma ihtiyacım olduğunda gelip bakmaz (hastayım der),ama görümcemin çocuğu onu özledi diye kalkar gider,bir tane evimde eşyası yoktur.Hatta düğün zamanı kendi paramla aldığım çok basit şeylere bile (kına vs.) ne gerek var dedi.Hiç hediyesini görmedim.

Eşim ailesine düşkündür çok değer verir ama sanırım onun en az kıymet verdiği biziz.

Boş ver canım ya,
senden uzak olsun mısırda sultan olsun.

benimki bana habire bir şeyler alıdı. hani her köşe başı açılan kutular içinde ürün satan market var ya onun cuma günü gelen ucuz ürünlerinden alırdı. ayıp olmasın diye kullanırdım.
Ama dediği şey"oğlum senin karın çok şımarık terbiyesiz aldıklarımı kullanmıyor"
eşim anne iftira atma bak kız hep kullanıyor
"yok oğlum yok bunlar ana kız seni ele geçirmişler"

ve ben ne yaptım bütün aldığı herşeyi komşuya verdim. tek bir çöp bile bırakmadım.
sadece bu laf üstüne mi demeyin. yaşadığımı bir ben bir de Allah bilir..
aşağıda linki var

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...gini-yasayamamis-anneden-size-tavsiyeler.html

bir tek iyi özelliği var oğlundan para falan istemiyor. maddi durumları bizden iyi zaten.
kötü yönleri saymakla bitmez. yedirmeyi sevmez. memlekete gittğimde 1 kere bile çağırmaz. evlatları arasında ayırım yapar. insanları acayip doldurur ve birbirine düşürür.yalancıdır,iftira atmayı sever.küslüğü sever fesattır.en yakın arkadaşının lafını eder. beni oğlundan kıskanır. elinden geleni yaptı zamanında. sinsidir. kendini iyi gibi göstermeyi çok iyi bilir. oğlunu doldurmaya çalışır ama eşim tınlamaz sağolsun. duygu sömürüsü yapar ağlar o da olmazsa sinir kırizi geçirerek kendini acile kaldırır. benimle telefonda hiç konuşmaz.oğlu ve torunuyla konuşur. beni tınlamaz. ama diğer gelinine bunların birini bile yapmadı.Onunla çok iyiler birbirlerini çok seviyorlar...daha çok da sayamayacağım ben yazarken yoruldum.....

Son düzenleme:
iyi yönleri:canım annem ya hep dua eder yanımızda giderken arkamızdan dualar eder hiç bir zaman kırmadı beni sağ olsun ve tek bir gün olsun bana aileme hiç yalan konuşmadı ve allah yine razı olsun beni namaza teşvik etti
kötü yönlerine gelince;sadece biraz soğuk öyle hemen ilgisini sevgisini gösteremiyor
bir de yemekleri çok yağlı yapıyor

ben artık mesafeli davranıyorum altlı üstlü oturuyoruz,önceden napıyosun diye 5 dakikalığına çıkardım şimdi 15 günde bir,oda gelmiyor kafam çok rahat fırtına öncesi sessizlik hakim...tüm k.valideler aynı bende ilerde öyle olmaktan çok korkuyorum allah şaşırtmasın...

ben de mesafeliyim artık. aynı korku bende de var onun gibi olmak istemiyorum allah korusun.Ama benim k.validem de zamanında çok çekmiş ben iyi kaynana olucam derdi hep ama başaramadı....

ayy aklıma geldi yine bi huyu..
benımkının bıde şöyle bir huyu var.
daha demin yaşadım.
sabah namazında kalktıgı için paso ayakta gezinir.
ses yapar uyandırır bizi.
tuvalete giderım kapı sesi duymasın hemen oda kalkar tuvalete
ne uyuz bi durum dimi?
mutfaga gıderım hemen arkamdan..
eşimle salona cıkarız hemen mutfaktan su alma bahanesiyle yada wc ye gıtme bahanesiyle haydeee..
kapıları artık çok yavaş kapatıyorum
takıntı olmaya başladı bende...
mutfaga gırdıgımdede hiç ses yapmamaya çalısıyorum gelmesin hemen diye...
offf offfff sabır.... az kaldı..

Benimkinin iyi bi tarafı yok ki yazayım.. Başkalarına çok iyidir.. Ama üç tane gelini var üçümüzü de sevmez.. Her fırsatta önüne gelene çekiştirir sağdan soldan duyarız biz.. Üç kişi kötüyüz bir tek o iyi Kötü huylarını hiç yazmayayım burda, bitmez çünkü.. o kadar yani..

çok yardım sever ama yaptığı yardımı insanın başına kalkar ondan gelecek yardım allahtan gelsin

her seferinde, aklım sizde kalıyor, iyi geçinin, cümlesini duymak beni çıldırtıyor!!!
sanki oğlunu iple bağlayıp işkence yapıyorum. yahu hanım, ne aklın kalacak, kocam o benim arık, senn aklın sana kalsın. offfff

benim k.valdidenin meşhur lafı,herkez benim nasıl iyi bir k.valide oluğumu bilir.sanki milletin k.validesi sen benim k.validemsin ve nasıl olduğunu ben bilirim ve iyi diilsin

vay be ne kayınvalıdeler varmıs bu dunyada allahım ya hedıyeler falan...
benımkınde boyle ozelıkler yoktur kızlar.

ıyı yonlerı :hımmm.... bulamadım kı...bı dusuneyım soyle bı kac gun... haa buldum ılk evlendıgımde soyle bır laf soylemıstı ben sana kaynanalık yapmıyorum kızım demıstı.. bende salak gıbı sevınmıstım...

kotu yonlerı: saysam sayfalar yetmez.. işimi begenmez, çalışmamı desteklemez, ogluna asıktır, laf soz soyletmez, devamlı aynı evde olalımda gor bakalım kaynanalıgımı dıyerek laf sokar, her gıttıgımde muhakkak bır laf sokar, annelıgımı elestırır, gıydıgımı begenmez, ben makyaj yapayım hemen gıder oda yapar, yemeklerden butun etlerı ogluna verır bana ve kızıma sadece suyu kalır...
vallahı aklıma baska bısey gelmedı daha kızlar..
opun kaynanalarınızı basınızın ustune koyun ence...

benımkının meşhur lafı: ikide birde herkes beni çok seviyor ben çok iyi bir kaynanayım herkes oyle dıyor.. ayy duydukça boğasım geliyo karıyı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…