Kayınvalidenizin iyi ve kötü yönleri haydi bakalım gelinler..

çoğu gelin saf ve temiz hayellerle evleniyor ama bizim saflığımızan istifade ediyorlar zorla bizm cadı yapıyorlar sonrda cadı gelin diyorlar...İtiraf ediyorum... Ben iki yüzlüyüm... Bir yanım; sıcak, sevimli, candan, neşeli...... Diğer yanım; soğuk, suratsız, ilgisiz, neşesiz... Hangi yüzümü göreceği ona bağlıdır.Hangisini görüyorsa onu haketmiş demektir!!!.

Son düzenleme:
kötü huyu bana nıye hıc gelmıyorsunuz arayıp sormuyorsunuz ölsem haberınız olmayacak gıbı vıcdanı baskı yapıyor..

İyi yönü:demekki çoğumuzun kayınvalidesi aynı sadece yedirmeyi sever..başka iyi yönü malesef yoktur.herkezde bilir.

Kötü Yönü: yalancıdır, ağır namusa bile dokunacak iftirası vardır,torunlarına bile iftira atar,son derece pasaklıdır mutfağa neye dokunsan eline yapışır ,kendinede pistir ter kokusundan yanına yaklaşamazsın .insan kullanmayı çok sever kızları tiksinir elini sürmez biz gelinleri evini temizlerdik(eskidendi artık yapmıyoruz)..kıskançlık hat safhada kızları samimi olsun onları bile kıskanır düşünün artık..,dedikodu ondan sorulur. yarım saat yanında oturamazsınız bayılırsınız beyniniz patlar ,kimse gezmeye tatile gidemez onsuz...zaten götürselerde burunlarından gelir...o kadar çok kötü yönü varki anlatmakla bitiremem ..dünyanın en kötü kaynanası benimkisi emin olun..onun yüzünden 42 kiloya düştüm ..bi tanısanız kaynananıza şükredersiniz..

iyi yönleri ilk günden itibaren, Allah var yukarda tam bir anne gibi davranır kendi evlatlarından ayırmaz, oğlundan yana gereksiz taraf tutmaz, düşünün ben yemek yapmayı felan da bilmem onu bile 1 kere olsun başıma kakmamıştır...bana başka, çevrdekilere başka davranmaz, dedikodumu yapmaz, açığmı vs görse bile rezil etmez sağolsun..hastayken ayağıma yemek getirir evimi temizler gık demez maşallah diyelim
amma velakin çok ısrarcı ve sabit fikirlidir, sırf bana değil hepimize ama ben bi süre sonra "anne ısrar etme iddaalaşma" deyip betim benzim atınca frenliyo kendini, işte bunu da kötü yön değil de bir olumsuz özellik olarak söyleyebilirim...Allah çarpar zaten başka bi şekilde yorumlasam böyle kadını bulmuşum bunamayım

İyi yönleri;çoğunuzun ki gibi misafirperverdir:)temiz,titiz,yardımsever,elindekini paylaşmayı seven bir
yapısı vardır.seviyelidir,çok yakın oturmamıza rağmen çat kapı durumu hiç yoktur.Aylarca gitmesem,
''neden gelmiyorsunuz''diye çıkışmaz.Rahatsızlık vermekten çekinir.Hasta olsam gelir çorba yapar,bakar(bu eşimin isteğiyledir tabi:)Ekonomik durumumuza,yaşam tarzımıza hiç karışmaz.Aklına estikçe küçük hediyeler alır.Arada kendine ne yemek yaptıysa bizede yapıp gönderir.Bilinçli laf sokma huyu yoktur.ö
Düşünmeden konuşup kırdığında eşim bunu yüzüne vurunca gurur yapmadan özür dileme huyu vardır.(ki asla böyle bişey beklemem,sadece daha dikkat etmesini isterim)

Gelelim kötü yönlerine:)
Her görüşmemizde kızlarını,damatlarını,torunlarını anlatır.(çok merak ediyorum bizi de böyle iştahlı anlatıyormu diye)
Zaman zaman hiç bir sebep yokken suratı asılır.
Çok konu yaratan,sohbet ortamı kuran biri değildir.(o yüzden hep ben konu bulup muhabbet kurarım:)
Özünde iyi niyetli olmasına rağmen,bazen hiç olmadık bir yerde öyle bir laf eder ki
öylece kalakalırsınız.(şahsıma hiçbir lafı yoktur ama hani üstüme almaya kalksam çok rahat alırım gibi)
kızlarının,damatlarının olumsuz yönlerini pek görmez ve bize ne hata yaparlarsa yapsınlar,
görüşmemizi ve tavır yapmamamızı bekler.(tabi açık açık söylemez ima eder)
Komşularından,kızlarından,torunlarından,damatlarından fırsat yaratıp bize özel zaman ayırmaz.

İşte şimdilik aklıma gelenler bunlar...Genel olarak iyi bir insandır kayınvalidem,gerçekten severim.
Ama hepimiz gibi O'nunda yanlış tarafları vardır tabi.Ben artık polyanna takılmaya çalışıyorum.
Çünkü gerçekten arasam takılcak çok fazla şey bulurum.Ama hem kendi huzurumu,hem benden
yaşça büyük birinin moralini bozarım.Tabi bu demek değil ki her konuda böyleyim.
Canımı sıkan bir cümlesi olursa,hemen düzetirim ki tekrarlanmasın.
benden farklı düşündüğünde kendi düşüncemi üstüne basa basa savunurum.
Aramızda nesil farkı var tabi ki benim baktığım gibi bakmıyor dünyaya,
O'nun görüp yaşadıkları,hayattan aldıkları,kendine kattıkları bambaşka.
Ve aslında hepimizin tek yanılgısı kendi annelerimiz gibi olmalarını beklemek.
Olamazlar,nasıl ki ben kızı kadar düşünemezsem O'nu,O'da beni kızı kadar sevemez.
miş gibi yaparlar sadece,kimimiz bunu yeriz:)kimimiz yemiş gibi yaparız:)
gerçek bir anne-kız arasındaki samimiyet,sevgi,anlayış asla kayınvalide-gelin ilişkisinde olamaz.
kötü kayınvalide,iyi kayınvalide yoktur aslında.Kötü insan-iyi insan vardır.

İyidir Allaha şükür.Kötü yönüde yoktur kötü niyetide.çocukları mutlu oldukça o da mutlu olur.Hediye ben ona alırım özel günlerinde o da bana alır. Çatışma yaşayan gelin-kaynanalardan olmadık çok şükür. 2Yıl yanında kaldım 1yılında çalıştım hiç bir şey yaptırmadı demedide.Evime ne alsam mutlu olur.Çarşıya pazara beraber gideriz annedir sağolsun.

Ne güzeel ya maşallah

önce bende senin gibi düşnüyordum canım ama k.validem tezimi bozdu,kendisi iyi bir abla,iyibir anne,iyi bir kardeş,iyi bir komşu ama iyi bir kayınvalide diil.

Son düzenleme:
Kendisini hiç olmadığı bir şekilde anlatması. Sitem etmediğini söyler eder, karışmadığını söyler karışır. Herkesin kendisini sevdiğinden bahseder. Hatta benim ailemden bir defaya mahsus olmak üzere gördüğü birini bile “… Beni çok sevdi, e artık evlerine bir ziyaret yapmam lazım ayıp olur.”der. Mevsimlerden yaz olduğu için “yazlıktalar ise sorun değil… Beni zaten çok sevdi sen konuş ben gideyim ona yazlık fark etmez” demesi. Burada sadece duruyorum kendisini alkışlıyorum.
Cebinde akrep, yılan hatta aslan olduğunu düşünüyorum. Konuşmaya konuşur ama iş para verip onu yapmaya gelince “benim hiç durumum yok ben ne yapabilirim… Size manevi destekten başka bir şey yapamayız biz” der. Ki para vereceği tek zaman benim nişanlılık ve evlenme arifesi zamanlarımdı. Şuanda ondan para isteyen yok (yanlış anlaşılmakta istemem)Ona çat kapı gittiğinde sır gibi sakladığı, gizli operasyonlarla yürüttüğü evimizi yeniden döşeyelim harekâtı yaparken yakalarsınız. Ama sakın unutmayın onların maddi durumları yoktur. Bunların nasıl olduğu ile ilgili de bir bilgileri yoktur. Siz evli olsanız, evliliğiniz ilk yılında borç içinde yüzüyor olsanız dahi size ve eşinize “sende şunu al“ diyebilir, demiştir de. Burada durup bir kez daha alkışlıyoruz. Hatta şapka çıkartıyoruz.

Herkes hakkında ileri geri konuşup sonra onları gördüğünde “aa ne iyi ettiniz de geldiniz bende sizi özlemiştim çok iyi oldu” demesi. Bunu benim akrabalarıma yapmasını geçtim, kendi kardeşi, yeğenleri, annesi, Allah ne verdiyse, kimi verdiyse hepsini sıradan geçirmesi… benim üzülme ihtimalimi düşünüp benim aileme yapmaması gerekse bile göstere göstere yapması.
Evlendiğim günün ertesi sabahı el öpmeye gittiğimizde benim aileme dil uzatması. Daha 8 saatlik gelinken. Burada artık 3-5 şapka çıkartıyorum.
Her şeyi kendisi yapmış gibi hallere girip benim düğünümde (kokteyl düğünümde) bir kolonya birde yumuşak şeker alıp kapıda köy düğünü sahibi gibi durması.
Yeni gelin ve yeni evim olmasına rağmen, camı patlamış 35 senelik fırınını bana vermek istemesi. Banyodan zorla çıkarttığı vakumlu fayans kancalarına kıyamayıp yine ben 1 aylık evliyken bana kakalamaya çalışması. Almayınca da bunlar çok güzel demesi. O beğenmeye bilir. İyi gelin k.validesi ne verirse alır kenara koyar ama ses etmez. Ah iyi gelin olmadım bende bilmiyorum bu işleri…
Nişan döneminde 3 kuruş para verilip alınmayacak bir geceliği alıp oldubittiye getirmesi. Bende hiç bir şey diyememiştim. Ailem beğendiğim gecelik almıştı.
İstemeye gelirken işi ucuza getirmek için t..delle marka çikolataları bir tepsiye doldurup getirmeye kalkması. Eşimde o zamanlar saf olduğu için “ annem saftır onu kandırmışlar” demişti. Kimin kandırıldığını siz anlamışsınızdır.
Evliliğimin ilk yıllarında çalışmıyorken onların evine gittiğimizde 3-5 saatten aşağısı da kurtarmazdı ama olurda sıkılıp hadi dışarı çıkalım dediğimde “senin ne işin olabilir ki işin gücün yok.. otur işte ne güzel evdeyiz hem nereye gideceksin…” diyip sonrada yetmiyormuş gibi “bir şey söyle gitmeyin” diye eşime çıkışması. Sabah gitsen öğlen yemek ye, hadi onu yedim akşam yemeğe kal, hadi onu da yedin akşam yatıya kal, hadi kaldın sabah kahvaltı yap onu da yaptın öğleden sonra gelecek olan kardeşlerini bekle… gibi gibi.. Doymak bilmemesi.
Yanılıpta sabah giderseniz o saatten bizi evde tutabilmek için akşam yemeğini hazırlamaya başlaması ve biz bir plan yaptıysak surat asıp “sizin için yapmıştım yemiyor musunuz?” diye duygu sömürüsü yapması…
Eğer bayram günüyse ve bayram 4 günlükse 2 gününü onlarda 2 gününü de benim ailemle geçirmem gerektiğini eşim odadan çıktıktan sonra söylemesi. Oğlu odaya girince öyle susması… Sanki bizim hiç hayatımız yok arkadaşlarımız yokmuş gibi bu şekilde düşünür.
Yaptıkları suratına bir bir sayıldığında “aaa beni yanlış anlamış o zaman bir özür dileyeyim” diyerek olayı minnacık, ufacık hale getirmesi.
Haftanın 3 günü arasam dahi, Pazar günü telefonla aramayı görev edinip yılışık ve seviyesiz bir şekilde “ ee ne yapıyordunuz? “Diye sorması ki bu tahammül edilemez bir şey. Birde eşime beni şikâyet etmesi “beni hiç aramıyor” demesi.
Benim evime gelip “ seni neyse seviyoruz ama aileni…” diyebilecek görgüde insan olması. Ben bunlara rağmen hep susarım. Daha o kadar çok olayları var ki anlatsam burada bir sayfayı ben kaplarım…
Sonuç olarak bu kadından uzak duruyorum. Artık arayıp sormuyorum. Evine gitmiyorum gelmiyorum. Klasik gelin kaynana vaziyeti yanı küstüm
İyi yönü yok mu bu kanının ya derseniz iyi yemek yapar :)

Son düzenleme:
genelde iyidir kayınvalildem. doğumgünlerimde pastamı o alır mesela , çok fazla konuşmaz genelde sakin bi kadındır, temizdir, dedikodu yapmaz. nişanlanmadan önce acile kaldırılmıştım hemen gelmişlerdi sağolsunlar. yine aynı şekilde nişanlanmadan önce annem ameliyat olmuştu, ertesi gün ziyarete gelmişlerdi. genelde iyidir. kötü yanları ise, sanıyorum biraz kıskanç nişanlım benim annemin yemeklerini çok beğenir, kendi annesine de söyler bunu. onun gibi yemek yapamıyosun der kadın da haklı olarak sinir olur . eltimle aynı apartmanda oturuyorlar kayınvalidemler, evlenince bizde o apatmanda oturcaz ama istemiyorum. nişanlıma söyledim, sen istemiyomusun annemleri dedi eşşek herif bende gittim kayınvalidemlere söyledim ne size ne de kendi annemlere yakın oturmak istemiyorum buğra'ya söyledim yanlış anladı dedim ''tabi kızım tabi ev sizin ister kiraya verin ister yerleşin size kalmış, buğra'ya bakma oda istemiyo ki zaten burda oturmak'' dedi. işte genelde çok iyi. bazı huyları var sıkıyo beni biraz. gectiğimiz yaz bizim yazlığa gittik, arka bahçeye sigara içmeye gidiyoruz nişanlımla geldimizde nerdeydiniz napıyodunuz. düşünün her sigara içmeye gittiğimizde tecavüz ettim oğluna dicektim valla zor tuttum kendimi. severim ama yinede iyi bi insandır. herşeyden önce sevdiceğimi doğurmuş, saygı duyarım.

Güldürdün beniNişanlıyken kayınvalideyle gelin cicim ayı yaşar evlenince o cicimlik gider birazİnşallah hep öbyle olur canım

benim simdilik kayinvalide adayim var :) ama pek gelecek vaad etmiyo. iliskimin cok iyi olabilecegini düsünmüyorum maalesef

valla simdilik bana çok iyi dedikodusu yok arkamdan laf söyleme vs.. gerçi gizli saklısı yok herseyini anlatır belki daha
ni$anlılık dönemindeyim diye olabilir umarım ilerde de böyle kalır

Son düzenleme:
hiç bişey aynı kalmıyor arkadaşım valla herşey deişiyor hele kayınvalide ıyyyy uzak olsun..

valla simdilik bana çok iyi dedikodusu yok arkamdan laf söyleme vs.. gerçi gizli saklısı yok herseyini anlatır belki daha

morelini bozmak istemem ama kaynanalar değişim gösterir

değişiyorlar hemde çok,gözünün önünde evrim geçiriyorlar,benimki bir iyiydi kanat alıp takacaktım artık gerek kalmadI.tabi sen yine ön yargılı olma

Son düzenleme:
benim simdilik kayinvalide adayim var :) ama pek gelecek vaad etmiyo. iliskimin cok iyi olabilecegini düsünmüyorum maalesef[/QUOTE]

( inşallah iyi olr senin içinn

Son düzenleme:

Aynısının Tıpkısı,Seviyorum kayınvaldemi ama bu sadece benim evladım yada ben anneyim tavrı hoşuma gitmiyo.sonuçta bende bir ananın evladıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…