Canım Anneciim Çok İyidir... Beni Hiç Kırmaz, Herşeyimizi Paylaşırız Tıpkı 2 Arkadaş Gibi.. Ben Onun Evinde Kendimi Gelin Gibi Değil de Sanki Evinin En Küçük Yaramaz Kızıymışım Gibi Hissediyorum
önce bende senin gibi düşnüyordum canım ama k.validem tezimi bozdu,kendisi iyi bir abla,iyibir anne,iyi bir kardeş,iyi bir komşu ama iyi bir kayınvalide diil.İyi yönleri;çoğunuzun ki gibi misafirperverdir:)temiz,titiz,yardımsever,elindekini paylaşmayı seven bir
yapısı vardır.seviyelidir,çok yakın oturmamıza rağmen çat kapı durumu hiç yoktur.Aylarca gitmesem,
''neden gelmiyorsunuz''diye çıkışmaz.Rahatsızlık vermekten çekinir.Hasta olsam gelir çorba yapar,bakar(bu eşimin isteğiyledir tabi:)Ekonomik durumumuza,yaşam tarzımıza hiç karışmaz.Aklına estikçe küçük hediyeler alır.Arada kendine ne yemek yaptıysa bizede yapıp gönderir.Bilinçli laf sokma huyu yoktur.ö
Düşünmeden konuşup kırdığında eşim bunu yüzüne vurunca gurur yapmadan özür dileme huyu vardır.(ki asla böyle bişey beklemem,sadece daha dikkat etmesini isterim)
Gelelim kötü yönlerine:)
Her görüşmemizde kızlarını,damatlarını,torunlarını anlatır.(çok merak ediyorum bizi de böyle iştahlı anlatıyormu diye)
Zaman zaman hiç bir sebep yokken suratı asılır.
Çok konu yaratan,sohbet ortamı kuran biri değildir.(o yüzden hep ben konu bulup muhabbet kurarım:)
Özünde iyi niyetli olmasına rağmen,bazen hiç olmadık bir yerde öyle bir laf eder ki
öylece kalakalırsınız.(şahsıma hiçbir lafı yoktur ama hani üstüme almaya kalksam çok rahat alırım gibi)
kızlarının,damatlarının olumsuz yönlerini pek görmez ve bize ne hata yaparlarsa yapsınlar,
görüşmemizi ve tavır yapmamamızı bekler.(tabi açık açık söylemez ima eder)
Komşularından,kızlarından,torunlarından,damatlarından fırsat yaratıp bize özel zaman ayırmaz.
İşte şimdilik aklıma gelenler bunlar...Genel olarak iyi bir insandır kayınvalidem,gerçekten severim.
Ama hepimiz gibi O'nunda yanlış tarafları vardır tabi.Ben artık polyanna takılmaya çalışıyorum.
Çünkü gerçekten arasam takılcak çok fazla şey bulurum.Ama hem kendi huzurumu,hem benden
yaşça büyük birinin moralini bozarım.Tabi bu demek değil ki her konuda böyleyim.
Canımı sıkan bir cümlesi olursa,hemen düzetirim ki tekrarlanmasın.
benden farklı düşündüğünde kendi düşüncemi üstüne basa basa savunurum.
Aramızda nesil farkı var tabi ki benim baktığım gibi bakmıyor dünyaya,
O'nun görüp yaşadıkları,hayattan aldıkları,kendine kattıkları bambaşka.
Ve aslında hepimizin tek yanılgısı kendi annelerimiz gibi olmalarını beklemek.
Olamazlar,nasıl ki ben kızı kadar düşünemezsem O'nu,O'da beni kızı kadar sevemez.
miş gibi yaparlar sadece,kimimiz bunu yeriz:)kimimiz yemiş gibi yaparız:)
gerçek bir anne-kız arasındaki samimiyet,sevgi,anlayış asla kayınvalide-gelin ilişkisinde olamaz.
kötü kayınvalide,iyi kayınvalide yoktur aslında.Kötü insan-iyi insan vardır.
genelde iyidir kayınvalildem. doğumgünlerimde pastamı o alır mesela , çok fazla konuşmaz genelde sakin bi kadındır, temizdir, dedikodu yapmaz. nişanlanmadan önce acile kaldırılmıştım hemen gelmişlerdi sağolsunlar. yine aynı şekilde nişanlanmadan önce annem ameliyat olmuştu, ertesi gün ziyarete gelmişlerdi. genelde iyidir. kötü yanları ise, sanıyorum biraz kıskançnişanlım benim annemin yemeklerini çok beğenir, kendi annesine de söyler bunu. onun gibi yemek yapamıyosun der kadın da haklı olarak sinir olur . eltimle aynı apartmanda oturuyorlar kayınvalidemler, evlenince bizde o apatmanda oturcaz ama istemiyorum. nişanlıma söyledim, sen istemiyomusun annemleri dedi eşşek herif bende gittim kayınvalidemlere söyledim ne size ne de kendi annemlere yakın oturmak istemiyorum buğra'ya söyledim yanlış anladı dedim ''tabi kızım tabi ev sizin ister kiraya verin ister yerleşin size kalmış, buğra'ya bakma oda istemiyo ki zaten burda oturmak'' dedi. işte genelde çok iyi. bazı huyları var sıkıyo beni biraz. gectiğimiz yaz bizim yazlığa gittik, arka bahçeye sigara içmeye gidiyoruz nişanlımla geldimizde nerdeydiniz napıyodunuz. düşünün her sigara içmeye gittiğimizde tecavüz ettim oğluna dicektim valla zor tuttum kendimi. severim ama yinede iyi bi insandır. herşeyden önce sevdiceğimi doğurmuş, saygı duyarım.
Güldürdün beni Nişanlıyken kayınvalideyle gelin cicim ayı yaşar evlenince o cicimlik gider biraz İnşallah hep öbyle olur canım
valla simdilik bana çok iyi dedikodusu yok arkamdan laf söyleme vs.. gerçi gizli saklısı yok herseyini anlatır belki daha
ni$anlılık dönemindeyim diye olabilir umarım ilerde de böyle kalır
valla simdilik bana çok iyi dedikodusu yok arkamdan laf söyleme vs.. gerçi gizli saklısı yok herseyini anlatır belki daha
ni$anlılık dönemindeyim diye olabilir umarım ilerde de böyle kalır
İLK ÖNCE İYİ YÖNLERİ:eşimle tartıştığımız her zaman beni tutar oğlunu hiç tutmaz.bayramda,anneler gününde,doğum gününde bana mutlaka hediye alır mutlu etmeyi bilir.çok iyi bir anne olduğumu daima söyler,yemeklerime bayılır,evime birşey alsam benden çok sevinir gençsin alcaksın tabi der,hiç benden ev işi felan beklemez,kendi temizliğini kendi yapar,evime geldiği zaman hiç bir işime karışmaz,gereksiz mudahale etmez:nazar ŞİMDİ GELELİM KÖTÜ YÖNLERİNE:hep bizimle gezmek ister,hiç bir yere yanlız gidemeyiz,henüz yoldan dönerken,gelecek haftanında pilanını yapar,çünkü biz plan yapabilecek yaşta diiliz,ben annemlere giderken resmen kıskanır,yüzünden anlarım anlamamam imkansız,bebişim olduğunda evimden çıkmadı,altlı üstlü oturuyoruz bi ara kapıyı söküp perde takmak istedim o kadar yani.bayramda kayınvalidemlerde kahvaltı yaptık bayramlaştık sonra benim annemlere gittik,kıyamet koptu bütün sülalesini arayıp ağlamış gittiğimiz için ,bizden sonra kızı geldi,kendi kayınvalidesiyle bayramlaşmadan ama o sorun diil yüzünde güller açtı çünkü kızı geldi.biz onlarla bayramlaşmadan annemlere gisek evlatlıktan rededer abartmıyorum bunu eşim dyo şimdilik bu kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?