Kayinvalidenizle araniz nasil

Bizim aramiz iyi , ne o bana karışır ne ben ona. Seviyeli ilişkimiz var. Haftada 1 ararım bazen uzar, havadan sudan konuşuruz. Oraya gittigimizde de iyidir. 7.5 yillik evliyim hic sorun yaşamadık. Tabii ki bende cok canım ciğerim durumun yok ama o daha sıcak sağolsun

Kv ile iyi gecineniz var mi bilmiyorum cevremde hic denk gelmedim de. Bizde de durumlar farksiz değil. Umrumda degil bana kalsa hic görüşmem ama esim buna asla müsade etmez. Küsmek iyi birşey degil elbette birde o tarafi da var.
Malesef bir aramız bile yok eşimde görüşmüyor. Ha hoşuma gidiyordu asla kızım 1 yaşına girecek 12 gügünlükkegörmüşlerdi.esim uzman çavuş tehlikeli işi 1 kez dahi aramazlar o yüzden hayatımızda yok gibiler

Doğru mesafe ayarlanirsa gayet iyi olunabiliyor.
Biz iyi anlaşıyoruz.
O da sever beni. Yelek filan örüyor hatta 😊

Çok içli dışlı olunmazsa ama iyi niyetli yaklaşılır saygı korunursa samimi davranılırsa birbirini incitmeden güzel bir ilişki kurulabiliyor.
Arar sorar bazen ben ararım.
Hiç kızdığım bir şey olmadı mı tabiki de olmuştur ama kendi annemle daha fazlası oluyor ve onunla mesafe koymuyorsam kayınvalideme de aynı şeyi yapmaya çalışıp kendimi kinlendirmiyorum. Doğru olanın da bu olduğunu düşünüyorum.

Eşim de ailesiyle iletişimimi sever hoşuna gider. Kendisi de demişti bunu hatta.

18 yıldır bitmedi benimle savaşı. Hayalindeki geline hiç uymuyorum. Tüm gelinlerinin bir eksiği var ona göre. Gelin dediğin çalışıp para kazanacak. Oğlunun parasını yemeyecek. Aynı zamanda yazın köyde kalıp bağ bahçe işlerinde çalışacak, hizmetçilik yapacak. O yüzden eşimin bir öğretmenle evlenmesini çok istemiş. Yaz tatilinde çalıştırmak için :)
İstediği gibi olmayınca yıllarca bunlar yüzünden uğraştı benimle. Sadece bir kere ağladım onun yüzünden. 28 yaşında bel fıtığı ameliyatı olacaktım. Ameliyat parasına müdahale etmeye kalktı. Bu arada bende öğretmenim. Kazanıyorum yani :) Bende sınır koydum ondan sonra. Bayramda seyranda ararım. Fırsat buldukça benimle yine uğraşır ama daha çok çekinir artık benden. Çünkü ben onun o hallerine, sahte göz yaşlarına asla prim vermiyorum. Bir ay önce burdaydılar. Kayınpeder kanser. O sebeple ona karşı tam kalbim yumuşamıştı ki, eşimle babası hastanedeyken, eşim babasının metastaz haberini verdi bana ve annesine söylememi istedi. Ben uygun bir dille söyledim. Sakinleştirmeye çalışıyorum. Derken benim abilerimi aldı ağzına. Önce konuyu kapamaya çalıştım. Susmadı. Sinirlendim, susturdum sonra. Saatlerce ağladı. O ağladıkça başımdan üç gün geçmeyen bir ağrı saplandı. Tedavi için yarın geliyorlar yine. Ama ben buz gibi soğuğum.

18 yıldır bitmedi benimle savaşı. Hayalindeki geline hiç uymuyorum. Tüm gelinlerinin bir eksiği var ona göre. Gelin dediğin çalışıp para kazanacak. Oğlunun parasını yemeyecek. Aynı zamanda yazın köyde kalıp bağ bahçe işlerinde çalışacak, hizmetçilik yapacak. O yüzden eşimin bir öğretmenle evlenmesini çok istemiş. Yaz tatilinde çalıştırmak için :)
İstediği gibi olmayınca yıllarca bunlar yüzünden uğraştı benimle. Sadece bir kere ağladım onun yüzünden. 28 yaşında bel fıtığı ameliyatı olacaktım. Ameliyat parasına müdahale etmeye kalktı. Bu arada bende öğretmenim. Kazanıyorum yani :) Bende sınır koydum ondan sonra. Bayramda seyranda ararım. Fırsat buldukça benimle yine uğraşır ama daha çok çekinir artık benden. Çünkü ben onun o hallerine, sahte göz yaşlarına asla prim vermiyorum. Bir ay önce burdaydılar. Kayınpeder kanser. O sebeple ona karşı tam kalbim yumuşamıştı ki, eşimle babası hastanedeyken, eşim babasının metastaz haberini verdi bana ve annesine söylememi istedi. Ben uygun bir dille söyledim. Sakinleştirmeye çalışıyorum. Derken benim abilerimi aldı ağzına. Önce konuyu kapamaya çalıştım. Susmadı. Sinirlendim, susturdum sonra. Saatlerce ağladı. O ağladıkça başımdan üç geçmeyen bir ağrı saplandı. Tedavi için yarın geliyorlar yine. Ama ben buz gibi soğuğum.
18 yıldır neyin hırsı bu ya

Benim kayınvalidem yok, rahmetli olmuş uzun yıllar önce. Ama ailemde gayet güzel kayınvalide gelin ilişkileri var. Annemle yengem güzel anlaşırlar. Ablam boşandığı eşinin annesi ve kardeşiyle hala görüşür. Diğer ablam daha resmidir kayınvalidesiyle ama saygı sınırını aşmazlar ikisi de.
Hayat yankı gibidir derdi rahmetli babam, ne verirsen onu sana geri verir. Bu düsturla büyüdüm ben. O yüzden karşınızda hasta bir insan yoksa siz iyi olursanız o da iyi olur diye düşünüyorum. Kayınvalide gelin sorunlarının tek taraflı olduğunu düşünmüyorum.
Bazen karşındakinin niyetine göre mesafe koymaya mecbur kalıyorsun.
Sen iyiysen oda iyi olur diye düşünürdüm hep. Ama saygıyı, naifliği güçsüzlük olarak algılayan, hakimiyet kurmaya çalışan insanlarda bu düşünce şekli işlemiyor.
Giyimine, evinin düzenine, yaşam tarzına müdaheleyi kendine hak gören ve bunu çirkin üslupla söyleyen birini ne kadar sevebilirsin ki. O kural bize uymadı yani.
Ha hiç bir zaman onun tarzıyla cevap vermedim, tabiri caizse çirkefçe bir tartışmaya girmedim. Kesin ve net dille itiraz ettim, mesafe koydum ve seneler sonra o güç dengesi değişti. Ama asıl niyetini bildiğin insana için ısınmıyor bir daha.

Şu kadarını söyleyeyim, gelinini istediği kalıba sokamayacağını anlayınca çirkin bir oyunla namussuzluk yapmış gibi göstermekten korkmayan, saf kötülük yapmaktan çekinmeyen birine istediğin kadar iyi ol vicdanının ibresini gram oynatamıyorsun. Sadece sana karşı daha çekinerek hareket etmesini sağlayabiiyorsun.

Kv ile iyi gecineniz var mi bilmiyorum cevremde hic denk gelmedim de. Bizde de durumlar farksiz değil. Umrumda degil bana kalsa hic görüşmem ama esim buna asla müsade etmez. Küsmek iyi birşey degil elbette birde o tarafi da var.
Birbirimize saygı duyarız öyle aşırı samimi değilizdir ama severiz zararımız dokunmamıştır mesafeli güzel ilerledik senelerdir. Şimdi toruna da bakıyor oğluma iyi baktıkça daha da yaklaşmaya başladım Allah razı olsun annemden sonra gönül rahatlığıyla artık ona da verebiliyorum :KK54:

K.validen oglumla mutlu olun deyilde benimle mutlu olun diyen bir kadin o yuzden 6 ay konusursak 6 ay kusus...kizina geince yerinde mutlu olsun der... ogluna gelince benimle mutlu olun der
Benim kv de de o potansiyel var evlenince ortaya çıkar bakalım nasıl olcak

Aynı şehirdeyken de iyiydik
5 yıl büyük kızıma da baktı sağolsun
arada kızdığımız zamanlarda oldu karşılıklı ama olur o kadar

şimdi farklı şehirlerdeyken de iyiyiz maşallah 41 kere diyim :)

Çok iyiyiz, iletişimimiz neredeyse yok çünkü :)
Ben aramam, o da aramaz.. bayramda seyranda çok arada gideriz bazen kalırız da ama onda da mesafeliyiz..
eskiden takardım, neden yakın davranmıyor diye artık hiiiç takmıyorum, aklıma bile gelmiyor :)

Aramız çok çok iyi anne kız gbiyiz bna hiç kötü lafı sözü olmadı tartışmalarda hep beni tutar allah razı olsun yemeği bile kendisi yapıyor altlı üstlü oturuyoruz bir yatmaya aşağı iniyoruz 2 tane çocuğum var bj zamana kadar hangi konu olursa olsun hiç birşekilde bana lafı olmadı çocuklara kendisi bakar sabah ben uyurum 1 tane götümcem var evin tek geliniyim görümcemde kızkardeşimden hiç farkı yok çook severim görümcemi kardeştende öte benim için

Çok tatlı kadın gerçekten o kadar iyiki anlatamam bende kendimce sıcak davranıyorum ama galiba daha sıcak davranmami istiyor ama benim yapım bu anneme dahi çok sıcak değilim ..canım benim yaa gerçekten iyi kadın çok çileler çekmiş Rabbim mutlu etsin onu

Back
X