- 7 Ağustos 2011
- 14.263
- 14.668
- 498
ben kaynana olsam çok kötü olurum çünkü şimdiden kardeşlerimi bile kıskanırım. kız üzse gidip hırpalayasım geliyo. görümce olarak da kaynana olarak da iyi biri olmam bence
kaynana psikolojisini anlıyorum o yüzden. senelerce büyüttüğün çocuğu birine emanet ediyosun. gerilmekte haklılar.
ben iyi insanlara düşeceğimi sanmıyorum. ama evet var iyi insanlar.
ben erkek anasının hakkıdır dedim mi? her iki taraf için de çok zor çocuğunu evlendirmek.Buyuttugun cocugu birine emanet etmenin gerginligi mi ? O biri dediginde annesinin buyuttugu evladı ve emanet ediliyor iki tarafin anneleride tepelerinde gezsin madem?
Ne bicim bir evlilik olur? Kiyamiyorsan engelle evlendirme, sevgilisi olmasin. Yaninda besle milletin basini agritacagina bence.
Eee biraz uyum sağlamak önemli, sonuçta kimse mükemmel değilki. Mutlu olmak için her zaman heryerde bazı şeyleri görmezden duymazdan gelmek lazımKayınvalidemi severim ben gerçekten hiç zararı yok bana şuana kadar hiç bişeye karışmadı hiç laf sokmadı kavga çıkarmadı. Yardımcı olmaya çalıştı. kişilik olarak bazı özellikleri hoşuma gitmiyor o da bana karşı değil ama yinede davranış olarak pek beğenmiyorum. kişiliğini beğenmesem de seviyorum.
Bnde asla aynı evde oturmak istemem bn kocamla hayatı birleştirmişm onunla yaşamak için evlenmişim annesiyle değil. Kendi evimde nasıl rahat edeceğim kv varken.
editi şimdi gördüm ben de bundan bahsediyorum. kendi annemi de istemezdim.Buyuttugun cocugu birine emanet etmenin gerginligi mi ? O biri dediginde annesinin buyuttugu evladı ve emanet ediliyor iki tarafin anneleride tepelerinde gezsin madem?
Ne bicim bir evlilik olur? Kiyamiyorsan engelle evlendirme, sevgilisi olmasin. Yaninda besle milletin basini agritacagina bence.
Ayriyetten konu sahibi, kaynana iyi bile olsa bu birlikte oturmayi gerektirmez.
Yetiskin insanlar ayri bir ev, ayri bir hayat kurmak isteyebilir bu sadece onyargidan dolayi gelişen birsey degil. Niye erkegin annesiyle dipdibe oturalim bizim annemiz bizle oturuyor mu?
Aynen keşke kaynana değil de eşanne, beyanne, kocaannesi filan olsaEvet toplumumuzda genel bir önyargı sanırım bu. .
Bende de kaynana fobisi gibi bir şey vardı . .
Ta ki evlenip, herkesin aynı olmadığını anlayana kadar. .
Evet iyi bir kayınvalidem var. .
Adı kaynana olmasa yeterli. .
Aynen keşke kaynana değil de eşanne, beyanne, kocaannesi filan olsaYani eşimin kocamın yada beyimin annesi. Kaynana deyince sanki biraz daha uzak kalıyor, eşimin annesi diyince kulağa daha hoş geliyor sanki
ben erkek anasının hakkıdır dedim mi? her iki taraf için de çok zor çocuğunu evlendirmek.
kızım da olsa oğlum da olsa aklımda kalır paylaşamam.
ayrıca size fikrinizi soran olmadı ben genel konuştum. evlendireyim mi besleyeyim mi? nasıl uygun görürsünüz diyip tarafınıza danışmadım.
Tabiikide herkesin kendi düzeni. Ama genelde öyle söyleyenler kaynana"ya karşı bir önyargıda oldukları için öyle söylüyorlar.
X anne derkenX anne diyorum ben :)
Erkekler neden gelinin annesinden yakinmiyor çünkü gelin anneleri (hepsi demeyeceğim ama %80i ) millete oturup damat şöyle kötü böyle kötü diye dedikodu yapmıyor .Kızı mutlu olduğu zaman sesleri çıkmıyor . Hatta tam tersi aman kızım kocanin kıymetini bil diyorlar .
Ama kaynanalar oyle mi ?
Bir dokun bin ah işit. Gelin ne kadar iyi olursa olsun millete oturup gelinini kotulemeye bayiliyorlar. Bi taraflarina kürek tutsan küreğin rengini begenmezler.
Bi diğer konu ise biz evlendigimiz zaman babamızın evinden çıkıyoruz ayrılıyoruz . Ben hiç "annemlerle oturmak istiyorum"diyen gelin gormedim. Ama iş karşı tarafa gelince gelinler sanki kaynanayla yaşamak zorundaymis gibi gösteriliyor. Biz anne evinden çıkıp gelelim ama erkek anne evinden çıkmasın aman biz onlarla beraber oturalım . Herkes kendi düzenini ister . Şahsen ben kendi annemle de evliyken aynı evde yapamam sonuçta herkesin bi yaşamı özeli var. Kaynanayla hiç oturamam. Herşeye burunlarını sokuyorlar. Gelinin her yaptığı gözlerine batıyor. Kız anneleri karışmıyor ama erkek anneleri masaallah .
yahu 25 olmamışım daha ne kocam ne oğluşum var.Tutum bana çok yanlis geliyor fikrimide belirtebilirim. Kiyamam edemem bilmem ne seklinde mudahalelerde bulunmak sadece o iki kisinin evliligini zorlastirmaktan baska bisey yapmiyor. Aile olarak gorevleri, cocuklari sadece yardim istediginde ve ihtiyaci veya mutluluğunda yanlarinda olmaktir.
Ben buyuttum nasil uzersin, ben buyuttum tabi karisirim cart curt diye evliligin icinde olmak ve ogluşla aşk yaşamak dogru değil bunun anlasilabilecek bir yani yok bence.
yahu 25 olmamışım daha ne kocam ne oğluşum var.
en gıcık kaptığım kaynana tipi zaten anlattığınız.
anlayın demiyorum ben de aynı kanıdayım.
ne kendi annemi ne onun annesini isterim. ama anlıyorum paylaşamamak var kıskançlık var altında yapılanın diyorum.
fikrinizi belirtebilirsiniz elbette. ama bana yanında besle o zaman diye talimat veremezsiniz. bir celal ile koşup gelmiş yanında besle milletin başını ağrıtma diye öğütlerde bulunmuşsunuz. hangi sıfatla?
herkes kendi fikrini beyan etsin, kimse kimseyi polemiğe çekmesin.
X anne derkenMesela ismiyle yani "Emine anne"mi? Evet oda güzel Bunu hiç böyle düşünmemiştim, başkasına anne demem diyordum fakat ismiyle denilebilir. Ben açıkcası isimlerin pek anlamları olduğunu düşünmüyorum. İnsan yalandan kaynanasına anne diyebilir içinden ona karşı kin nefret besliyebilir fakat teyze hala abla diyip çok daha saygı gösterip önemsiyebilir. Yani her "Seni Seviyorum" diyen illa seviyordur anlamına gelmez, kuru söz birşey ifade etmez. İsimden ve sözden çok davranış ve hal hatır çok daha önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?