- 17 Temmuz 2013
- 2.484
- 3.097
- 333
Evlenince sen on yargili davranmazsin olur mu?hatta beraber yasa canim yasa da basina gelecekleri yasayarak gor.o zaman anlarsin nasil oluyormus onyargi.Arkadaşlar sürekli duyuyoruz "Kaynanam şöyle kaynanam böyle. Beni sevmiyor. Onu sevmiyorum. Nişanlıyım evlenince onunla oturmak istemiyorum yada evliyim kaynanama dayanamıuyorum"
Nedir bu kaynana-gelin önyargısı? Özellikle sevgili, sözlü ve ya nişanlı olanlara daha çok şaşırıyorum tanımadan etmeden "yok ben ileride evlenince kaynanamla asla oturmam" filan diyorlar.
Sonuçta ister gelin olsun ister kaynana. Herkes insan. Herkesin iyisi kötüsü var. Kaynananın kötüsü olduğu gibi gelininde kötüsü var, gelinin iyisi olduğu gibi kaynananın da iyisi var. Değil mi?
Merak ediyorum var mı aranızda kaynanasını seven, çoğu insanın aksine "Kaynanam iyi biri, ya kayınpederim iyi biri. Severim kendisini ve ya kendileriniş" diyen biri?
Not: Konuyu buraya açtım. Çünkü genelde buraya açılan konular diğer kategorilere taşınıyor, ve o kategorilerde açılan sorular arka sayfalarda kalıyor ;-)
Cok sanslisin oyleyse canim ne guzel.Allah bozmasin.ben de boyle seyler yazmayi cok isterdimKayınvalidemi çok severim. Onu özlerim. Hayatımda gördüğüm en ince kadın. Düşük tehlikem olduğumda bana bakmasını ömrümce unutmam. Saçımı bile tarardı. Asla hizmet beklemez ama bizim için bir şeyler yapmayı çok sever. Allah yokluğunu göstermesin
Kesinlikle katılıyorum.Herkes insan. Genellemek doğru değil. Herkes aynı diye birşey yok. Kaynanalar duruma biraz "bende gençtim bir zamanlar gelindim" kafasıyla bakması gerekirken gelinlerinde "ileride bende kaynana olucam, acaba ben napardım onun yerinde olsam" diye düşünmesi gerekir biraz. Özellikle ileride sürekli kaynanasını şikayet edenlerden ileride kendi gelinlerine nasıl olucak merak ediyorum.Çünkü bugün gelin olan insan yarın kaynana olucak.Acaba o zaman kendi tarafından mı bakıcak olaya yoksa gelinin tarafından mı?Kayınvalide ile oturmak her zaman karşı olduğum bir görüş. Ev ev üstüne olmaz, isterse gelin de kayınvalide de melek olsun, farketmez.
Ben kayınvalide-elti-gelin-görümce olaylarına kadınların tipik çekememezliği olarak bakıyorum. Kadın kadının kurdu iste, sıfat ne olursa olsun arada her zaman bir çekişme. Kaç tane damat-kayınpeder-bacanak vs çekişmesi var? Ama gelin kaynana çekişmesi yüzyıllardır var. Erkekler kadınlar kadar birbirleriyle sorunlu değiller, doğruya doğru şimdi. Bu yüzden insan gibi geçinebiliyorlar birbirleriyle. Gelin, kv, elti falan fistana gelince, bu hiç bitmeyecek bir çekişme. Bugün kayınvalideden şikayet eden kadından da yarın kendi gelini şikayet edecek.
Benim bakış açıma gelince, bu konularda kaynana, elti, gelin vs değil, "insan" olarak düşünüyorum sadece. İnsanın iyisi de var, kötüsü de, geçimlisi de, geçimsizi de. Evlilik yoluyla elde edilmiş sıfatlardan farksız olarak bu bir insanlık meselesi bence. O yüzden önyargılı yaklaşmıyorum bu sıfatlara. Bu sitedeki yorumlarda bile daha bir kere "kaynanalar böyle, gelinler böyle" vs diye genellemişliğim yoktur. Her konuya objektif yaklaşıp, kendi içinde değerlendiririm.
valla öyle tahmin ediyorum ama benimkiler daha lisede. akılları erdiğinde tabii ki iyisine kötüsüne karışmam. kız fenaydı biraz yaşına fazlaydı ayırdım. başına bi hal getirirdi çocukların.Talimat degil öneri. Kaynanalari anliyorum hatta bende kardeslerim icin boyle boyle dusunuyorum. Bende oyle olabilirim dediginiz icin dedim. Kendinize yapilmasini istemediginiz seyleri baskasinin evladina yapmayi dusunmeyin bence. Yok ben cadi kaynana olurum kiskanirim diyorsan evet yaninda beslesen daha iyi. Aynen böyle. Gerisi sana kalmış.
Ben evlenmeden önce diyorum. Çünkü evlenmeden önce sevgiliyken, nişanlıyken o sözleri söyleyen kızlar hiçde az değil. Evlenince tabii durum değişiyor. İyiyse iyi kötüyse kötü oluyor.Fakat evlenmeden önce bir kanıya varmak önyargıdır.Evlenince sen on yargili davranmazsin olur mu?hatta beraber yasa canim yasa da basina gelecekleri yasayarak gor.o zaman anlarsin nasil oluyormus onyargi.
Evet oda var, dedim ya kaynanın iyisi var gelinin de iyisi var, gelinin kötüsü varsa kaynanında kötüsü var. Yaşamadan bilemezsin yani. Genelde kaynanalarda gelinlerde evlenmeden birbileriyle ilgili fazla bilgileri olmadığı halde artık bir kanıya varıyorlar.Oysa herkesin bir şansa ihtiyacı var,belki denesen seviceksin (her iki tarafıda kastediyorum).Sadece birbaşka kisiyle ayni evde yasamak istemiyor diye kaynanayi sevmemekten bahsedemeyiz .....ev ev ustune olmaz .bir bir daha iki.....hem ayrica kayınvalidelerin önyargısı yokmu el kizi seklinde birde bunu düşün istersen ....
Yorumlarini inanki hayretle okuyorum.evli degilsin kaynanan vs yok.basina ne gelecegini bile bilmeden ne guzel ahkam kesiyosun.bekle ve gor canim.insallah benim gibi bi kv ye denk gelmezsin.bakalim o zaman alttan alip bazi seyleri gormezden gelebilecekmisin.ha ben aldim,diydugum hakaretleri duymazdan geldim esim hatrina ama biyere kadar.umarim sen basarirsin.demek ki sorun bizdeEee biraz uyum sağlamak önemli, sonuçta kimse mükemmel değilki. Mutlu olmak için her zaman heryerde bazı şeyleri görmezden duymazdan gelmek lazım
Ahkam kesmiyorum kesinlikle. EstağfiruALLAH. Ben kimsenin taraftarı değilim. Ama semim kaynanan kötüyse her kaynana kötü diye birşey yok. Yada bir kaynanın gelini kötüyse her gelin kötü olucak anlamına gelmiyor. Sende ileride çocuk sahibi olup kaynan olucaksın İNŞAALLAH,belki çok güzel bir kaynana olucaksın, senin kaynanan kötü diye sende kötü kaynana olacaksın diye birşey yok.Yorumlarini inanki hayretle okuyorum.evli degilsin kaynanan vs yok.basina ne gelecegini bile bilmeden ne guzel ahkam kesiyosun.bekle ve gor canim.insallah benim gibi bi kv ye denk gelmezsin.bakalim o zaman alttan alip bazi seyleri gormezden gelebilecekmisin.ha ben aldim,diydugum hakaretleri duymazdan geldim esim hatrina ama biyere kadar.umarim sen basarirsin.demek ki sorun bizde
Evet rabbim insallah o gunleri gosterir.ama ben istesemde kendi kv gibi vicdansiz ve kotu olamam.olabilir gelinlerimi de sevmeyebilirim ama cocuklarim mutluysa ben de mutlu olmaya calisirim.Ahkam kesmiyorum kesinlikle. EstağfiruALLAH. Ben kimsenin taraftarı değilim. Ama semim kaynanan kötüyse her kaynana kötü diye birşey yok. Yada bir kaynanın gelini kötüyse her gelin kötü olucak anlamına gelmiyor. Sende ileride çocuk sahibi olup kaynan olucaksın İNŞAALLAH,belki çok güzel bir kaynana olucaksın, senin kaynanan kötü diye sende kötü kaynana olacaksın diye birşey yok.
hay sen cok yasa emiOoo ben kv cokkk severim hic öte get kizim demez agzi var dili yok hesabi hic lafini sozunu duymam hic huzurumu bozmaz,esimin gozunde beni bitirmeye calismaz...Yaaa tum bunlara gorusmeyerek sahip oldum..!En guzel kaynana sesini duymadigin yuzunu gormedigin kaynana..Sahsen yagmurlu hava da su bile vermeyiz birbirimize yalniz hissediyorum oda beni cok seviyo..
Ayni ev fikrini de sunsa seytan ben meslegi birakiyorum bunlarin yuvasini ben yikamadim ama sen basarirsin der ve kenara cekilirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?