Kayınvalidesini seven var mı? Nedir bu gelin-kaynana önyargısı?

Evlenince sen on yargili davranmazsin olur mu?hatta beraber yasa canim yasa da basina gelecekleri yasayarak gor.o zaman anlarsin nasil oluyormus onyargi.

Ben kaynanami sevmiyorum bundan sonra sevecegimide hic sanmiyorum.... nisanliyken cok severdim 10 yillik evliyim 1 kere bile saygida kusur etmedim aman yurt disinda yasiyorum nasil olsa gormuyorum hatali olursa da kendi olsun en azindan esim bilsin iyi niyetimi dedim....

Ama gelin gorunki 10 senede sadece 2 defa gittim yanlarina izne....en son 1 haftamiz dolmadan butun baglari kopardik ve yanlarindan kus ayrildik....1 yil olacak halen konusmuyoruz bende esimde.....
Sebebi ise.....

K.v ister her zaman para gonderelim onlara esim gondermiyor cunku gonderemiyor 3 cocuk ev araba kredisi derken kendimize zor yetiyoruz....onlarin mantigi Ben birakmiyorum

Her zaman arayip soracakmisim butun cocuklari avcunun icindeymis zaten ariyorum ama sicak bir sohpet alamiyorum hep soru cvp seklinde sohpetimiz...

Izne gittigimde esimle disari ciktigimda bile ondan izin almami ister hersey onun kontrolu altinda olacak essek gibi calissamda asla sen misafirsin zahmet etme yada cocuklarinla ilgilen demez zerre guler yuzluluk yoktur....torunlarina bile ilgi gostermez....

Ipleri koparma nedeni ise kaynimin dugunu olacakti turkiyeye gidecegimiz donecegimiz tarih belli hep sizin gelisinize gore ayarlicaz diyen kisiler 5 ay onceden salon tutup biz dondukten 10 gun sonraya randevu aliniyor kalmamiz mumkun degil esim calismasi lazim o tarihte cocuklarin okulda olmasi lazim....defalarca esimin skrabalarina soyledim kaynimada o tarih bize uymaz kimse umursamadi....ve biz dugune kalmiyoruz deyince k.v sen git oglum seni biraksin geri gelsin duyan kisi de surdan surasi sanar...esimde Ben kalamam aylar oncesinden gelecegim tarihi biliyordunuz defalarca konustuk sozlestik bugun bunu yaptiniz k.v sonra tamam salon tarihini one alacam derken 2 gun Sonra bahane ararak benim ustume geldi hakli oldugum icin esim arkami tuttu....

En son kanama. K.v cocuklarim icin bilmem benim neremden dusmus deyince esim hemen ayaklandi o evden cikip gittik....

Anlayacagin olmuyor sa olmuyor biri iyi biri kotu olursa da olmuyor....binlerce km uzakta olsanda olmuyor....Ben hic boyle hayal etmedim

Cok sanslisin oyleyse canim ne guzel.Allah bozmasin.ben de boyle seyler yazmayi cok isterdim

Kesinlikle katılıyorum.Herkes insan. Genellemek doğru değil. Herkes aynı diye birşey yok. Kaynanalar duruma biraz "bende gençtim bir zamanlar gelindim" kafasıyla bakması gerekirken gelinlerinde "ileride bende kaynana olucam, acaba ben napardım onun yerinde olsam" diye düşünmesi gerekir biraz. Özellikle ileride sürekli kaynanasını şikayet edenlerden ileride kendi gelinlerine nasıl olucak merak ediyorum.Çünkü bugün gelin olan insan yarın kaynana olucak.Acaba o zaman kendi tarafından mı bakıcak olaya yoksa gelinin tarafından mı?

Ama size kesinlikle her konuda katılıyorum. Genelde çoğu zaman biz kızlar birbirimizi çekemeyiz. Genelde derler kızlar aslında karşı cins için değil hemcinslerine iyi görünmek için özen gösterirler diye. Çünkü hep bir rakabet içindeyiz. Bazen bir kiyafete bile çekemezlik yapanlar oluyor. Fakat genelde çoğu zaman erkekler öyle değil. Ben hiç bir erkeğin şu erkek böyle yaptıda şu kiyafeti giydide diye konuştuğu çekiştirdiğini duymadım. Bu ilişkilerde de "Kayınpederim şöyle karıştıda" diyen nerdese hiç duymadım. Çünkü erkekler genelde çoğu zaman kendi alemlerinde takılıyorlar.

valla öyle tahmin ediyorum ama benimkiler daha lisede. akılları erdiğinde tabii ki iyisine kötüsüne karışmam. kız fenaydı biraz yaşına fazlaydı ayırdım. başına bi hal getirirdi çocukların.

yoksa itaat edicek yok ben ne dersem o olucak modunda değilim. gönül işine kimse karışmamalı sonra derin derin yaralar oluyo.. vakti saati gelince kararlarına saygı duyucam elbet ama şimdi çok toydu uyarmak zorundaydım.

teşekkürler farkında olmasanız da aynı kanıdayız..

allah herkese ağız tadı versin.

beni genelde halalarını ve teyzelerini de hesaba katıp kaynanadan da öte faktörlerle karşılaştıranlar buluyo ama hayırlısı olsun. kısmet belki normal birini de tanır severim:))

Kv kp çooook severim ama aynı evde olmaz o zaman belki bukadar sevemezdik birbirimizi, ayrıca eşim asla kabul etmezdi, herkesin kendine göre bir düzeni var

Sadece birbaşka kisiyle ayni evde yasamak istemiyor diye kaynanayi sevmemekten bahsedemeyiz .....ev ev ustune olmaz .bir bir daha iki.....hem ayrica kayınvalidelerin önyargısı yokmu el kizi seklinde birde bunu düşün istersen ....

Evlenince sen on yargili davranmazsin olur mu?hatta beraber yasa canim yasa da basina gelecekleri yasayarak gor.o zaman anlarsin nasil oluyormus onyargi.
Ben evlenmeden önce diyorum. Çünkü evlenmeden önce sevgiliyken, nişanlıyken o sözleri söyleyen kızlar hiçde az değil. Evlenince tabii durum değişiyor. İyiyse iyi kötüyse kötü oluyor.Fakat evlenmeden önce bir kanıya varmak önyargıdır.

Evet oda var, dedim ya kaynanın iyisi var gelinin de iyisi var, gelinin kötüsü varsa kaynanında kötüsü var. Yaşamadan bilemezsin yani. Genelde kaynanalarda gelinlerde evlenmeden birbileriyle ilgili fazla bilgileri olmadığı halde artık bir kanıya varıyorlar.Oysa herkesin bir şansa ihtiyacı var,belki denesen seviceksin (her iki tarafıda kastediyorum).

Eee biraz uyum sağlamak önemli, sonuçta kimse mükemmel değilki. Mutlu olmak için her zaman heryerde bazı şeyleri görmezden duymazdan gelmek lazım
Yorumlarini inanki hayretle okuyorum.evli degilsin kaynanan vs yok.basina ne gelecegini bile bilmeden ne guzel ahkam kesiyosun.bekle ve gor canim.insallah benim gibi bi kv ye denk gelmezsin.bakalim o zaman alttan alip bazi seyleri gormezden gelebilecekmisin.ha ben aldim,diydugum hakaretleri duymazdan geldim esim hatrina ama biyere kadar.umarim sen basarirsin.demek ki sorun bizde

Ahkam kesmiyorum kesinlikle. EstağfiruALLAH. Ben kimsenin taraftarı değilim. Ama semim kaynanan kötüyse her kaynana kötü diye birşey yok. Yada bir kaynanın gelini kötüyse her gelin kötü olucak anlamına gelmiyor. Sende ileride çocuk sahibi olup kaynan olucaksın İNŞAALLAH,belki çok güzel bir kaynana olucaksın, senin kaynanan kötü diye sende kötü kaynana olacaksın diye birşey yok.

Yanında senede 3 hafta kalıyorum odama eşim yanımda olsun olmasın kapı tıklamadan ansızın dalar, çoğunlukla kapımı dinler, ben eşim annesiyle hasret gidersin sohbet etsin çokk özlüyor diye yanlız bıraktıkca o inceden inceden eşime beni keser, çocuklarımı eltiminkilerle tartışıyorlar diye azarlar , kendi akrabalarıma ziyarete gideceğim zaman suratı düşer hatta gitme der, hic bir sorun yokken sofra kuruldugunda mutfak kapisinda girmekten vaz geçip odasina gidip hasta numarasi yapip ilgi cekmeye calisir daha bi dünya şey yazsam burdan bizim köye yol olur, ama herseye rağmen sevmeye eşimin hatırı için sevmeye çalışıyorum çünkü görüyorumki annesiyle hatta 7 sülalesi ile aram kötü olduğunda eşim mutsuz oluyor buda eşittir kavga gürültü mutsuzluk demek kendimi kV kp inde söyledikleri gibi el hissediyorum. 3 Maymunu oynuyorum problem olmuyor (dışarıya karsi). Belki 3 hafta Neki diyenler oldu haklı olarak inanin bana 1 sene yetiyor . Ama anne diye allah için sevmeye çalışıyorum ama kp i direk Allaha havale ettim mevzu büyük ben hakkından gelemiyorum Rabbim gelsin. Ama şunu öğrendim "elden kimseye ana baba olmaz!"

Evet rabbim insallah o gunleri gosterir.ama ben istesemde kendi kv gibi vicdansiz ve kotu olamam.olabilir gelinlerimi de sevmeyebilirim ama cocuklarim mutluysa ben de mutlu olmaya calisirim.

kp severım ama aynı evde ımkansız ya olamaz zaten kızlar demıs ev ustune ev olmaz dıye.. Grmce mı de severdım ama farklı yuzu cıktı ortaya aynı zamanda kayınbrader de aynıı.... Kv ye hıııc mı hııııc gımıyorum roman olur... Cok doluym cok .. Valla cıkıp BU BENIM KOCAM BENIM AILEM BU ADAM gıbısıne cıkıp cocuk gıbı ohh ohh dıyesım gelıyor. Valla kızlar psıkolajı yerlerde Allah ım yardımcımız olsun mutlu olup sevenler ımrenıyorum sıze bende sevmek ısterdım fakat bızım ılk karsılasmamız bıle ıtıcıydı. Ayy valla cenem dustu cok dolmusum a doslar coook

ben seviyorum çünkü nerede duracağını biliyor karışmaz bişeye büyüklük yapar eşimde dengeyi sağlar çok şükür tabi şuan öyle inşallahta böyle devam eder ama yine de kimseyle aynı evde yaşamak istemem annemde dahil olmak üzere. kayınpederi daha cok seviyorum ama varlığı güç veriyor sanki Zamanına kv inde kayınvalidesi çok çektirmiş ben asla byle olmayacağım demiş.Kısaca bazı şeyler yaşanmışlıktan kaynaklanıyor

Ooo ben kv cokkk severim hic öte get kizim demez agzi var dili yok hesabi hic lafini sozunu duymam hic huzurumu bozmaz,esimin gozunde beni bitirmeye calismaz...Yaaa tum bunlara gorusmeyerek sahip oldum..!En guzel kaynana sesini duymadigin yuzunu gormedigin kaynana..Sahsen yagmurlu hava da su bile vermeyiz birbirimize yalniz hissediyorum oda beni cok seviyo..
Ayni ev fikrini de sunsa seytan ben meslegi birakiyorum bunlarin yuvasini ben yikamadim ama sen basarirsin der ve kenara cekilirdi.

hay sen cok yasa emi

Kimse evliliğine karışılsın istemez ama kaynana karışır en iyisi de karışır. İyi niyetle de karışsa rahatsız edici olur. Benim kaynanam iyidir Allah uzun ömürler versin. Çok severim o da beni çok sever kayınpederde aynı şekilde. Ama birkere mevzu oldu onlarda istemediler aynı evde oturmayı olmaz dediler benimde canıma minnet tabiki. Aslında onlarda haklı çocuklarını el bebek gül bebek büyütüyorlar sonra evden uçup gidiyor. Annelik etmeye alışmış kararlar almaya alışmış ister istemez bişeylere karışılıyor. E biz kadınlarda kendi evimizin anneleriyiz. Bu iki anne çatışıyor kararlarda ister istemez.

İlk evlendiğimizde severdim, geçen yıl çok didiştik nefret ettim, şimdi yine seviyorum. Değişiyo yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…