Niye risk alasin kim mutlu kayinvalidesiyle yasayip ben cok mutluyum tek eve cikmak istemiyorum diyen bir Allah in kulu var sa takdir edicemEvet oda var, dedim ya kaynanın iyisi var gelinin de iyisi var, gelinin kötüsü varsa kaynanında kötüsü var. Yaşamadan bilemezsin yani. Genelde kaynanalarda gelinlerde evlenmeden birbileriyle ilgili fazla bilgileri olmadığı halde artık bir kanıya varıyorlar.Oysa herkesin bir şansa ihtiyacı var,belki denesen seviceksin (her iki tarafıda kastediyorum).
Kesinlikle yok bence de ya da Polyanna diycem ama ona da sorsak kayinvalideyle ayni evde yasamak istemez herladebence konu sahıbının bı kayınvalıdesı yok
olsa boyle bı konu acmazdı
evlenınce kayınvalıdeyle yasamazsa topa tutarım zatenKesinlikle yok bence de ya da Polyanna diycem ama ona da sorsak kayinvalideyle ayni evde yasamak istemez herlade
Hahaha kızlar, Evet tam da üstüne bastın her konuda genelde PolyannayımKesinlikle yok bence de ya da Polyanna diycem ama ona da sorsak kayinvalideyle ayni evde yasamak istemez herlade
Hahaha kızlar, Evet tam da üstüne bastın her konuda genelde PolyannayımNapıyım,genelde kimse üzülmesin diye sonunda üzülen kendim oluyorum Bana kötü davrananlara bile bazen bugün kızıp sabah unutuyorum. Tabiii herkes benim kadar iyi niyetli değil. Fakat genelde kimseye kıyamıyorum. Sürekli "herkes yanlış yapabilir, belki öyle değildir siz yanlış anlamışsınız böyledir.Belki onu kastetmedi bunu kastetdi"filan diyorum, dedikodu duyunca da sürekli o moda giriyorum bilip bilmeden kimsenin günahına almayalım diyorum
Şimdi gelin kaynana ya kaynana gelin konusunda da biraz öyle düşünüyorum. Her iki taraf da insan.Biri kötü diye diğerinin de kötü olduğu anlamına gelmez.
Mesela benim annemde yarın birgün kaynana olucak, çok iyi bir kadın ben hiç gelinin öyle "kaynanam çok kötü biri" diye duymak istemem. Annemde bana genelde hep "Evlenince saygıda kusur etme. Kaynana gibi değil de eşinin annesi olarak saygı duy.Annen olarak" diyor.
Tabii şimdi ben evli değilim. İleride nasıl bir durumda olucağız, nasıl bir aileye gelin olucam bilmiyorum. İmkanı olmayan bir aileye gelin olursam kabuledip eşimin için kalırım. Öyle evde para da araba da gözüm yok,hani çoğu izdivaç programlarında gördüğümüz kızların kriterlerinde olduğu gibi. Benim annem kendisi iyi durumda olan bir ailenin kızıydı fakat evlenince babamlar bir tane yüzük getirmişler annem kendiside kayınpederiyle üvey kaynanasıyla oturmuş.
Yani dediğim gibi herşey duruma bağlı. Çok evlatı olursa yada eşi olursa kaynanamla oturmak istemem. Sonuçta herkes kendi evi olsun ister, mesafe iyidir. Fakat yanlız olursa aynı evde yaşarım. Çünkü ben öylede böylede her durumda üzülürüm. Kadın yanlız diyip vicdan yapar rahatlık bulamam.Evimde huzur bulamam. Kadın bizle oturunca da beni üzerse de üzsün, üzülen ben oluyum. Kötülük yapacaksa kötülük onda, iyilik bende kalsın. Yeterki vicdanım rahat olsun.Ama belki iyi bir kaynana olucak onu da bilmiyorum.Sonuçta bu konunu tamamını okuduğumuzda herkesin evde oturmak istemediğini fakat kaynanasını seven insanlar olduğunu gördük.Bir o kadarda kaynanasından şikayetçi olanları gördük.
Yani dediğim gibi herşey duruma şartlara bağlı. Ben hiç öyle kaynana nolucak nasıl olucak düşünmüyorum. ALLAH karşıma ne çıkarırsa artık. Bence nasip diye birşey var. Sen iyi olabilirsin fakat karşına kötü kaynana çıkarabilir, kötü bir insan olabilirsin tam aksine iyi bir kaynanan olabilir. Bu her durumda geçerli. İster eş olsun, ister komşu. Öyle herkesin eşi iyi yada komşusu iyi değilki. Ama bu herkesin kötü olduğu anlamına da gelmez. Eşinden ve komşusundan çok memnun olanlarda var. Benim bu konuda kastetiğim kimseyi genellemek doğru değil.
Evet orası öyle. Orası artık kaynananın vicdanına kalmış.Yada durumuna bağlı. Şimdi senin babaannen 40 yaşından bu yana yanlız yaşıyor, fakat 60 yaşında eşi yeni ölmüş birine hayatı boyunca biriyle yaşamış birine bundan sonra yanlız yaşa demek zor olur.ıyı bı kayınvalıde herkesın kendı duzenı olsun ev ustune ev olmaz der kabul etmez :)
babanem 75 yasında 40 yasındayken dedem ölmus bak kac senedır tek basına yasıyor farklı bı ılcede :)
ıyı kayınvalıde mutlaka vardır ama ben daha hıc rastlamadım
İlk zmnlar borcumuz olduğu halde bizde kirada olduğumuz ve düğün borcu ödediğimiz halde onların aylık kirasını herşeyini ödedik aylarca. Koskoca erkk kardeşleri yattı orda. Sigarayı keselim demedi hiçbiri çalışmadılar. Onun yüzünden hergün kavga ettik eşimle ilk zmnlar. Sürekli herşeye para istediler.Eee biraz uyum sağlamak önemli, sonuçta kimse mükemmel değilki. Mutlu olmak için her zaman heryerde bazı şeyleri görmezden duymazdan gelmek lazım
Ayyyy o aşkım aşkım demesini okurken ben bile gıcık oldumBana şunu al bunu al aşkım diyo.
Vıcık vıcık ya herkese aşkım diyo. Eşime ayy gülüşü ne şeker aşkımın diyo gıcık oluyorum gerçekten kocasından boşanmş oğullarını ondan kurtarmış aydı hayat kurmuş diye övünüyor asıl oğlanları kullnmış. Köle gibi kullanıyo hepsini. Kendi 40 yaşnda çalışmıyor geziyor hergün gece gündüz orda burda. Çocuklar kazandıklarını eline sayıyorlar beş kuruş içinden vermiyormuş.
Yorganın üstünde kıyafetlerle uyuyormuş. Ki evine her gittiğimde yatağının üstünde bi ton çamaşır olur. dürelim dedim dürdük yatağın altına koycaktık bi kısmını bi açtı bazanın altını ben şok geçirdim bütün kıyafetler karmakarışık bazanın altı full böle tmm dedim bunlarıda dürelim. Madem ben sonra yaparım dedi bıraktı.
Evi çok dağınık hep. Tezgahın üstü bulaşık dolu oluyor yatağının üstünde yerlerde çamaşır oluyo hep. Ama hep geziyo. Sorumluluk sahibi değil hiç mesela. Bişeyi söylersen asla yapmaz. Rica etsen yapmaz.
Daha dolu huy bazen göz ardı edilmiyor.
Ay çok tatlı gülüyor aşkım nedir ya gel de çsrpmaAyyyy o aşkım aşkım demesini okurken ben bile gıcık oldumBen de hiç hoşlanmam öyle sürekli canım cicim diyenlerden. Yaaa ALLAH sabır versin.Hele o kiyfetle filan uyuma kafası...
Sen sabrediyorsan o senin yücegönüllüğün, kadında koskoca kadın keşke biraz anlayışlı ve sorumlu olsa. Bu kadarıda pes.
Aynen bende sevmiyorum oda beniSevmiyorum oda beni sevmiyo çok mutluyuz
Sessizim kv sevilir mi yavvAynen bende sevmiyorum oda beniNe zaman sevmek istesem bir değişik huyunu görüyorum bana karşı
Evet. Genelde her konu öyle. Insanlar her konuda genelde tek taraflı konuşur, olaya kendi tarafından bakarak subjektif olur. Fakat her iki tarafda illaki hata yapıyordur. Yani şimdi belki "Gelinini seven kaynana yok mu?" diye konu açsaydık, "gelinim çok iyi, severim kendisini" diyen birileri olurken bir yandan da "yok ya hoşlanmıyorum.Oğlum nerden bulmuşsa artık. Şımarığın teki elinden bir iş gelmiyor" diyenler olacaktı. Yani bu bütün ilişkilerde böyle. Ben mesela eşimden şikayet ediyorsam şu huyundan hiç hoşlanmıyorum diye eşimde belki benim herhangi huyumdan hoşlanmıyordur.Kimse dört dörtlük değilki,illaki bir uyumsuzluk oluyor.ben bençok seviyorum kayınvalidemi
biz eşimle sevgiliyken iş ciddiye binsin görürsün gercek yüzünü diyolardı nişanlandık kadın melek
bi evlen ozman görürsün dediler evlendim hala melek
öz annemden daha çok düşünür annemle konuşmadıgım gün olur onunla olmaz okadar diyim sen anla
bakma sen burdaki gelinlere emin ol çoğu şey karşılıklı oluyo burda tek taraflı dinliyoruz hep
İNŞAALLAH, ALLAH muhabbetinizi artırsınKeşke kvdem sıcak kanlı, laf sokmadan konuşabilen, tatlı dilli bir kadın olsaydı. İnşaALLAH Olur demek istiyorum.. Keşke değil.. :'(
kayınvalidemi severim ama aynı evde oturmak isteyeceğim anlamına gelmez bu..
herkesin kendi düzeni ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?