Kayınvalidesini seven var mı? Nedir bu gelin-kaynana önyargısı?

EVET KARDEIM. INSAN YAŞAMADAN ANLIYAMAZ. KAFAM TAKMIYIM DIYORUM, AMA OLMUYOR , EN SON BEN YOKEN GIDIP KOCAM DER : KARIN BI ŞEY YAPMIYOR EVDE TEMİZLIK YAPMIYOR ŞU BU ......ARAMIZDE BOZUYOR, BEN VARKAN BI ŞEY DEMIYOR. BEN YOKKEN HER ŞEY KOCAMA DÖKUYOR YALANDAN. EV İLE İLGİLİ ÇOCUKLARIM İLE İLGİLİ, BEN BOYLE GÖSTERIYOR KOCAM ONUNDE: BI ŞEY YAPMIYORUM BI ŞEY BILIMIYORUM ..... BERABER BIRAKIYORUM ONLARA, ÇÜNKU BILIYORUM ŞİKAYET EDECEK BENIM HAKKIMDA. ODADAN DUYURUM ONU. UTANMADAN, YALAN SÖYLUYOR.LAF SOKAR LAF ATAR ... YAPMADI BI ŞEY BIRAKMADI

ŞANSLISIN KARDEŞ
Canım ben ailemden yana çok şanssızım, birkaç konu da açmıştım önceden
Allaha çok şükür,eşimin ailesinden yana yüzümü güldürdü. Benim annem beni ezmeye , küçük düşürmeye çalışır ; kayınvalidem savunur , laf söyletmez o derece

Psikopatlık derecesinde sorunlu bir kayınvalidem var(dı)..
Ben zamanla "sevdim" kendisini.. şimdi düzeldi..
İşin garip yani.. bir yerden sonra seviyorsun ya.. seviliyor keratalar...
adım adım büyütüyorsan eğer... seviliyor...
Kayınvalide de olsa.. insandır..
Terketmeyin gençler..
Düzeltin..

nasıl düzeltırız kardeş. ya beni de hasta etti psigolğa gitmek ıstıyorum. depresıon unutkanlık oldu her şey. kendım mı duzeltıyım ya da ona mı duzeltıyım.???? onun yanına yaşamaya mecbur değılım ne de duzeltmeye mecbur değılm. eşler sağolsun bu hale geldik. yoksa bana ne ona ne

Altli üstlü oturuyoruz. İlk 2 sene zorluk oldu kavga ettimizde oldu ama 3 senedir anne kız gibiyiz. İyiki var bana annemden daha çok yardımı var. Bu durumu ben düzelttim. Ufak tefek şeyleri görmedim. Asla sesimi yükseltmedim. Saygidan ve belli bir mesafedeb asla ödün vermedim. İyi niyetimi kullandım hep. İşime karıştığında tamam dedim geçtim . eşime asla annen söyle böyle demedim . Tabiki kendimi ezdirmem ama o duruma zaten getirmediler cok sukur . Sonunda huzuru buldum. Allah herkese nasip etsin.

Valla ben eşimin annesigili severim farklı şehirde oturuyoruz bize geldiler mi uzunca kalırlar ama herkesin bi huyu vr heran ayni fikirde olmamız imkânsız tabiki sonuçta insanız belki onlarda benim hakkımda begenmedikleri şeyler vrdr illaki sorunlar yaşadık alan herkese iyi anlaşabileceği aile nasip etsin

amin kardeş. tabii ki çok normal boyle olur , eğer ayna mutfak paylaşmıyorsunuz ayna duş , toilet salon ... bunlar daim paylaşmıyorsanız o zaman hiiiç problm yo. mısafır gebi giderım onlara ya da onlar bana gelsınler gunler yanıma otursunler hiç sakıncam yok ama , eğer kaynvalıdenın evinde turuyorsun daim olarak o zaman oaylar farklı gider, hem de kötüye gider. ev ustu ev olmaaaz . herkes bunu bılıyor

sira bana geldi hasan amca cok iyiymis ya. allah ağzınızın tadini bozmasın. masallah

Herşey eşlerimizde bitiyor bence.
Annesi ve karısı arasındaki dengeyi sağlamalı, ikisine de adil davranmalı ne karısını ezdirmeli ne de annesine saygıszlık yapmamalı.
Bunları yapamayan erkek, karısı ve annesinin arasını eğer kötüyse daha da bozuyor.Erkeğin tutumu çok önemli aslında.
Karısının ona emanet olduğunun bilincine varamayan erkek karısını el kızı olarak görülmesine zemin hazırlar annesi tarafından.
Ne doluymuşum be..

hiç sorma kardeş doldum doldum dilim de dondu, ne anlatacem bılımıyorum artıkm. nereden başlicm bılımıyorum, her taraftan derd ......

Bunun adı önyargı değil anlayışsızlık. Ayrıca kaynanamı da gayet seviyordum ta ki kaynanam beni dövüyodu bende ufaktan alıştırıyım deyip vurma eğilimine kalkışana kadar. Bende sütten çıkma değilim sonuçta sen küçüksün sabret diyorlar sebep? Ayrıca bi tane oğlum nasipte ileride o da evlenecek bu saçmalıkları yapmayacağımdan eminim. Aslında her şeyin önemlisi gelin ne kadar kötü olursa olsun eğer bi anne evladını gerçekten seviyorsa onun başını önüne eğmesine sebebiyet verecek işin içine zaten girmez. keza eşlerde aynı şekilde. yani bu önyargı değil insanlığın bitip şeytanlığın devreye girip kıskançlığın gırla gittiği nokta.

Nişanlıyken sevdiğim daha sonra bana gerçek yüzünü gösteren kv hiç sevmiyorum. eşim varken kızım kızım der yalnızken laf sokar sonra eşime anlatınca kötü ben olurum. şu okuduğum yorumları nasıl kıskandım milletin kv nasıl iyi. keşke benimde iyi olsaydı aynı evde olmayı düşünebilirdim

Kayınvalidemi severim ben, beni her zaman kızı gibi görmüştür, hatta o kadar kızı gibi görmüştür ki, görümcem ilk evlendiğimizde kıskanıyordu beni. Her fırsatta belirtir sen benim kızımsın diye. Eşim en büyük oğlu ve gaziantepliler. Ben İstanbulluyum ve bu kadar fikir ve kültür farklılığına rağmen aramız iyidir. Ama bunun en birinci sebebi eşim. İzmir'de yaşıyoruz ve senede 1 antepe gideriz, ben hiç telefon etmem konuşmam sadece bayramda seyranda. Eşim her zaman kayınvalideme şunu söyler, artık benim bir ailem var önceliğim eşimdir der. Yani eşim anne yalakası değildir. :) Üstelik biz düğün bile yapmadık, aileler istemeye geldiğinde bizim nikah başvurularımız tamamlanmıştı, baktık anlaşamadılar onlar birarada iken nikah dairesine gidip o güne nikah saati aldık ve evlendik üstümüzde kot tshirtle. Antepli bir ailenin en büyük oğullarına düğün yapamadığını bir düşünsenize sırf gelin istemiyor diye. Sanırım beni kabullenmeleri bile mucizeydi ama dedimya kayınvalidem iyidir. Mesafe önemlidir, bence her iki tarafın ailesi uzak olmalı, şahsen ben kendi ailemle bile aynı şehirde yaşamayı istemem bırakın kayınvalidemle aynı evde yaşamayı. Annem evimde 3 gün kaldımı düzenim bozuluyor. Ama eşim benim annemide çok sever, benden daha çok arar ve görüşürler. Sanırım ben bu eş mevzuunda baya şanslıyım.

Valla ben kayınvalidemi çok seviyorum. Benim kendi annem yok onunda annesi bebekken ölmüş. Hiç kızıda yok bende ilk gelinim. Kocamdan çok onunla anlaşıyoruz çok şükür.

Valla ben kayınvalidemi çok seviyorum. Benim kendi annem yok onunda annesi bebekken ölmüş. Hiç kızıda yok bende ilk gelinim. Kocamdan çok onunla anlaşıyoruz çok şükür.
Cok ilginç ve tuhaf bana geliyor.kaynana anne gebi

Ben kayınvalidemi ve kayınpederimi severim bu konuda şanslıyım ama aynı evdede yaşamak istemem. Onlarda istemiyorlar zaten :)

5 yildr kaunanamla oturuyrm altli ustlu ama beraber de ona evlndgmde cok.sever dim ben iyi olursam nedennkotubolsun kiderdim sarilirdim operdim can annem derdim kol kola grerdik gezerdik ger cikmamzda ona hediyeker alrdim anneme de ayni seklde cunku ben annemdem bunu grdum bunu ogrendim kaynanan iyiol dedi bana hep hala der snra gorumcem hamileykem esiyle geldi 2 au laldi 1 hafta gtti 3 ay kaldi 1 hafta gtti cocugu dogurdu cocuga babaktım kaynanam.bunlara ses cikarmadi ve beni ezdrdi esim gececi oldugunda sarilir beraber yatardik cok severdim gorumcem bana dusman gbi bakardi ona da sarlirdim.operdim ama dusman gbi grdu bebi snra kaynanami cekip cekip kenarda fisir fisir konusmaya basladi beni sohbetlere katmadi uzaklastrdi snra kaynanamda salak degl ya aklo var uymasaydi ama uydu 3.5 yil savastim dayanamdm esime beni dovdur yalanyalan seyler anlatti gorumcem her geldiginde dusmanlik yaltino gdnce iyiydi bende dayanamdm daha cpk sey yasadik cunku 3 ay esimden ayrildim annesi doldurmus kaynanm ben babam ve annem hakkinda iftiralar atms ben baktim mydani bos buldu geri dondum 1.5 yildir mesafe koydum araya hamileylem onlar hastanelikoldu bebgmi kaybedurdum yani ne kadar iyi olursan ol kotunkotudr 5 yldr bana coo syler yasattilar bir kere agzimi acip laf etmrdi Allahim benm yerime cevabi sen ver dedim sabrla bekliyrm onlari kahrolacagi gunu yasadiklarimin binde birini anlatmadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…