Kayınvalideye bebek emanet etme ikilemi

Valla cocuk sizin. Ve sizin kurallariniza gore buyuyecek. Kime baktirmak isterseniz ona baktirirsiniz. Anneniz veya kvniz cahildir, hasbelkader kendi cocuklarini buyutmusler diye super bakacak halleri yoktur yani. Egitimsizdir,bilgisizdir,cocugunuzu buyutmesini istemezsiniz haklisiniz. Bu isler adamina gore degisiyor. Benim kvm kendi ne yiyorsa cocuklarina da onu yedirmis. Ama annem yogurt yedirmis,meyve puresi yedirmis. Pirinc unu,nisasta,seker,un hic tanimamisim 3 yasina kadar. Ki calisan bir kadindi annem ve bakiciya yemegimi hazirlayip birakirdi. Velhasili cocuk bakiminin yasla,tecrubeyle alakasi yok. Bilgi ve kulturle alakasi var.

Bakici ararken bile mahalle teyzesi degil egitimli insan ariyoruz. Neden? Cocuga ne yedirilir ne yedirilmez bilsin diye,siveli konusup da cocuga yanlis ornek olmasin diye vs vs. ben size hak verdim. Umarim gonlunuze gore olur hersey konu sahibi.

Anladım çok teşekkürler, tavsiyeniz için

Ben anneme bile günlük yiyeceği yemekleri hazırlayıp öyle götürüyorum, o da anlayışla ben ne verirsem onu yediriyor sadece. Teşekkürler desteğiniz için:)

Ben anneme yakın oturduğum için benim çocuklara annem bakıyor...
Kayınvalidem geldiğinde annem destek olmak için yanına geliyor, tek başına zorlanabiliyor kayınvalidem.
Ama bazen annemi doktora götürmem gerekiyor, o zaman kayınvalidem idare ediyor.
Ben çocuğun tüm ihtiyaçları evde diye bu şekilde bir düzen kurdum.
Ama anneniz ile aranızda mesafe varsa, kayınvalidenin sende olduğu süreç içerisinde annen gelebilir, eğer gelme durumunda sıkıntı olmayacaksa mesela.
Yine kayınvalideni rencide etmeyecek şekilde "sen şimdi uzun zamandır bakmadın ya, sana destek olsun diye" diyebilirsin.

Çok teşekkür ederim, bu arada emanet edeceğimiz kişi ailemizden biri ise eğitimsiz de olabilir- bu benim açımdan kıstas değil- ama benim titizlendiğim konulara saygı duyar ve ona göre davranırsa bu bile yeterli. öbür türlü inanın çok zor.

Ben anneme bile günlük yiyeceği yemekleri hazırlayıp öyle götürüyorum, o da anlayışla ben ne verirsem onu yediriyor sadece. Teşekkürler desteğiniz için:)
rica ederim :) zormus yanliz o kadar saat bebek goturmek, allah yardimciniz olsun

çok zor haklısınız, ancak hayat şartları bunu gerektiriyor diyeyim Buna da şükür

sanırım en mantıklısı böyle bir çözüm, en yumuşak ve güzeli. teşekkürler

Gercekten bir sure sonra farki anlayacaksiniz. Simdi yavrucak 8 aylikmis. Yurume zamani gelecek,konusma zamani gelecek. O zaman da farkli konular dusecek akliniza en basitini soyleyeyim, her gun ev gezmesi yapan bir nineyle cocugunuzu birakmaniz ile evde yararli ev aktiviteleri yapan bir nineye cocugu birakmaniz arasinda cok fark olacak. Veya benim bile bazen yazi dilinde kullandigim “geliyom,gidiyom,nabiyon” tarzi konusan bir akrabayla birakilan cocuk ile sofradan kalkarken “tesekkurler diyelim degil mi canim” demesini ogreten bir akrabanin baktigi cocuk arasindaki fark mesela. Bu sorunlarla zamani geldiginde karsilasacaksiniz. Iste egitim bu noktada onemli hale gelecek. Yanlis anlamayin elestirmek degil amacim kesinlikle, ornekler veriyorum. Siz su an haliyle paniktesiniz ki cok dogal, onumuzdeki 2-3 belki 5 ayi kurtarsam diye dusunuyorsunuz aynen ben gibi

2 haftada 2. bakıcıdayım artık sizi anlıyorum
ha bu bakıcımın da 2. günü ama savsaklamaya başladı resmen. kreşler büyük nimetmiş aslında
ben kızımın kreş için küçük olduğunu düşünüyorum bide bizim mesai erken başlıyor o yüzden
çok sık hastalanan bir çocuk birde
2 yaşını 2 ay geçti daha
bir süre daha bakıcıya devam

amin canım

benim kendi annem rahmetli.. kv büyük kızıma 5 yıl baktı Allah razı olsun
2. de artık emekli olup memlekete taşındılar.. yine ihtiyaç olduğunda geldi sağolsun

sekerim benim bakici rus ben ne yapim

Bir de şimdinin çocuğu özel ilgi istiyor, parka götürülecek, özel yemek yapılacak, peşinde gezilecek.

Bize babaannem baktı bir dönem, 3 çocuk. Ama kocaman bahçe, tüm gün bahçede oynuyoruz, ne verse yiyoruz, yorulup kendimiz uyuyoruz falan.

Buradaki mevzu bakıp bakamamaktan ziyade annenin kararlarına, yetiştirme yöntemlerine saygı duyulup duyulmaması. Ne kendi anneme ne de kayınvalideme bakılması için bırakmam. Bakıcım var, ben nasıl istersem o şekilde besliyor ve davranıyor. Biz böyle yaptık bişey olmadı diye bir dünya yok, tıp ve doğrular 30 sene öncekiyle aynı değil.

Ovvv en superi seninkiymis yaaa ellesme cocuga guzel seyler ogretir o. Bizim ninelerden iyidir o kesin. Egitimi de tamdir.
cocuk bakimi konusunda cok basarili
masallah deyip totomu kasiyim
biz bile rusca konusmaya basladik evde sayesinde
benim kiza alkıs yap diyosun bakiyo suratina bön bön , laduska diyorum alkislamaya basliyo

cocuk bakimi konusunda cok basarili
masallah deyip totomu kasiyim
biz bile rusca konusmaya basladik evde sayesinde
benim kiza alkıs yap diyosun bakiyo suratina bön bön , laduska diyorum alkislamaya basliyo
VAy bucure bak sen aferin ona. Ya sakasi bir yana yabancilar cok daha iyi bakiyorlar. Bizdeki mahalle teyzelerinden iyi olduklari kesin.

Bundan 20-25 yıl sonra KK hala var olursa "gelinim bana torunumu göstermiyor" diye konu açmanızı diliyorum

Ben bu tarz yorumları gerçekten anlamıyorum, ilahi adaletler, senin de başına gelsinler...
Ben kimseden torun kaçırmıyorum, göstermemezlik yapmıyorum olay ne yönlere çekiliyor hakikaten akıl almaz. "Sen çocuğunu balla kaymakla büyüttün istediğin gibi ne mutlu sana, ben de böyle büyütmek istiyorum. Hepsi bu!"

Normalde de çok ideal değilmiş bebek bakım kararınız.
Belki de yeni bir deneme yapmak sizin içinde iyi olur.
8 aylık çocukla sabah 5 buçukta yollara düşmek sizin için çok zor olmalı.
Bebeğin de kendi evinde düzeninin olmaması bebek için zor.
Kayınvalideniz oradayken biraz evde kalmış olur bebeginiz.
Annenize yaptığınız gibi yiyeceği her şeyi hazırlar saatleri ile yazarsınız.
İlk bir kaç gün anneniz de bir kaç saatliğine alışma evresi olarak yanına uğrar.
İlk haftadan sonra gerek kalmayabilir.
Önyargılı olmayın. Hassasiyetinizi görünce, yemeklerine olan özeninizi bence o da anlayacak.

VAy bucure bak sen aferin ona. Ya sakasi bir yana yabancilar cok daha iyi bakiyorlar. Bizdeki mahalle teyzelerinden iyi olduklari kesin.
cunku bilincliler , hepsi univ mezunu
cocugu simartmiyorlar , onun gelecekte bir insan olacaginin farkindalar
hattq brnimki fazla yumusak yuzlu ben bazen birak aglasin diyorum , kiyamiyorum o cok kucuk diyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…