Bana mantıksız geldi.
Değiş tokuş olayı değil elbette ama o büyütüp beslediği evladını size güvenip vermiş. Siz babaanneye güvenmemekten bahsediyorsunuz.
Eşinizi büyütmüş sizin bebeğinizi de büyütebilir.
Ha sıyrılmak istiyorsanız bu işten ya bakıcı tutacaksınız ya da istifa edip kendiniz bakacaksınız.
Ben anneme bile günlük yiyeceği yemekleri hazırlayıp öyle götürüyorum, o da anlayışla ben ne verirsem onu yediriyor sadece. Teşekkürler desteğiniz için:)bu kadar basit ama iste bunu anlamayan tonlarca kadin var bizim ulkede :)
cok endise etmeyin anneniz yoluyla cozmeye calisin sorunu , benim kizim da 10 aylik su anda , annemlere gittigimde hala sorarlar sunu yer mi bunu yer mi diye , yani normali bu , siz anormal degilsiniz , kendinizden yana supheyr dusmeyin
Yani şöyle bir durum mu olmalı dersin, ben her sabah bebeğimi alıp anneme bırakıyorum, oradan işe geçiyorum. Akşam da annemden alıp geri evime geçiyorum. Kayınvalidem bize kalmaya geldiğinde, ben bebeği anneme bırakmaya gidiyorum dersem garip olmaz mı? Gücendirmiş olmaz mıyım?
Öbür türlü hergün annem bizim evimize gelse, bu ne kadar sürdürülebilir birşey olabilir...
Çok teşekkür ederim, bu arada emanet edeceğimiz kişi ailemizden biri ise eğitimsiz de olabilir- bu benim açımdan kıstas değil- ama benim titizlendiğim konulara saygı duyar ve ona göre davranırsa bu bile yeterli. öbür türlü inanın çok zor.Valla cocuk sizin. Ve sizin kurallariniza gore buyuyecek. Kime baktirmak isterseniz ona baktirirsiniz. Anneniz veya kvniz cahildir, hasbelkader kendi cocuklarini buyutmusler diye super bakacak halleri yoktur yani. Egitimsizdir,bilgisizdir,cocugunuzu buyutmesini istemezsiniz haklisiniz. Bu isler adamina gore degisiyor. Benim kvm kendi ne yiyorsa cocuklarina da onu yedirmis. Ama annem yogurt yedirmis,meyve puresi yedirmis. Pirinc unu,nisasta,seker,un hic tanimamisim 3 yasina kadar. Ki calisan bir kadindi annem ve bakiciya yemegimi hazirlayip birakirdi. Velhasili cocuk bakiminin yasla,tecrubeyle alakasi yok. Bilgi ve kulturle alakasi var.
Bakici ararken bile mahalle teyzesi degil egitimli insan ariyoruz. Neden? Cocuga ne yedirilir ne yedirilmez bilsin diye,siveli konusup da cocuga yanlis ornek olmasin diye vs vs. ben size hak verdim. Umarim gonlunuze gore olur hersey konu sahibi.
rica ederim :) zormus yanliz o kadar saat bebek goturmek, allah yardimciniz olsunBen anneme bile günlük yiyeceği yemekleri hazırlayıp öyle götürüyorum, o da anlayışla ben ne verirsem onu yediriyor sadece. Teşekkürler desteğiniz için:)
bu konudan bağımsız zor olmuyor mu
şahsen 8 aylık bebeği kaldırıp 5,5 ta yola çıkıp anneme bırakıp akşam da aynı şekilde alıp gelmek bana çok zor geldi
bir de en az iki yıl bu şekilde çok zor olmaz mı
bebek küçükken daha pratik bir çözüm araştırsanız
yani bakıcı, taşınmak vs vs
sanırım en mantıklısı böyle bir çözüm, en yumuşak ve güzeli. teşekkürlerBen anneme yakın oturduğum için benim çocuklara annem bakıyor...
Kayınvalidem geldiğinde annem destek olmak için yanına geliyor, tek başına zorlanabiliyor kayınvalidem.
Ama bazen annemi doktora götürmem gerekiyor, o zaman kayınvalidem idare ediyor.
Ben çocuğun tüm ihtiyaçları evde diye bu şekilde bir düzen kurdum.
Ama anneniz ile aranızda mesafe varsa, kayınvalidenin sende olduğu süreç içerisinde annen gelebilir, eğer gelme durumunda sıkıntı olmayacaksa mesela.
Yine kayınvalideni rencide etmeyecek şekilde "sen şimdi uzun zamandır bakmadın ya, sana destek olsun diye" diyebilirsin.
Gercekten bir sure sonra farki anlayacaksiniz. Simdi yavrucak 8 aylikmis. Yurume zamani gelecek,konusma zamani gelecek. O zaman da farkli konular dusecek aklinizaÇok teşekkür ederim, bu arada emanet edeceğimiz kişi ailemizden biri ise eğitimsiz de olabilir- bu benim açımdan kıstas değil- ama benim titizlendiğim konulara saygı duyar ve ona göre davranırsa bu bile yeterli. öbür türlü inanın çok zor.
ben kızımın kreş için küçük olduğunu düşünüyorum bide bizim mesai erken başlıyor o yüzden2 haftada 2. bakıcıdayım artık sizi anlıyorum
ha bu bakıcımın da 2. günü ama savsaklamaya başladı resmen. kreşler büyük nimetmiş aslında
amin canımSeni gayet anlıyorum... Ve dediğim gibi, o zaman annende yanında bulunsun.
Hem kayınvaliden kırılmamış olur, hem de annen yanlışlarına dair göz kulak olmuş olur.
Ama dediğim gibi annenin kayınvalidenin varlığı süresince olmayacağı gibi bir durum oluşursa da, farklı alternatiflere yönelebilirsin.
Sorma, benim için "verilmiş sadaka" tabiri tam doğru olacak herhalde.
O yüzden ne kayınvalidemi ne de anacığımı Allah başımızdan eksik etmesin...
sekerim benim bakici rus ben ne yapimGercekten bir sure sonra farki anlayacaksiniz. Simdi yavrucak 8 aylikmis. Yurume zamani gelecek,konusma zamani gelecek. O zaman da farkli konular dusecek aklinizaen basitini soyleyeyim, her gun ev gezmesi yapan bir nineyle cocugunuzu birakmaniz ile evde yararli ev aktiviteleri yapan bir nineye cocugu birakmaniz arasinda cok fark olacak. Veya benim bile bazen yazi dilinde kullandigim “geliyom,gidiyom,nabiyon” tarzi konusan bir akrabayla birakilan cocuk ile sofradan kalkarken “tesekkurler diyelim degil mi canim” demesini ogreten bir akrabanin baktigi cocuk arasindaki fark mesela. Bu sorunlarla zamani geldiginde karsilasacaksiniz. Iste egitim bu noktada onemli hale gelecek. Yanlis anlamayin elestirmek degil amacim kesinlikle, ornekler veriyorum. Siz su an haliyle paniktesiniz ki cok dogal, onumuzdeki 2-3 belki 5 ayi kurtarsam diye dusunuyorsunuz aynen ben gibi
Ovvv en superi seninkiymis yaaasekerim benim bakici rus ben ne yapim
haklı olur tabii
ama kv ler toruna bakabilmeyi de bir statü olarak görüyor
benim kv benim oğlan doğduğunda 60 yaş üstü idi
yani kendi evine baksa daha ne ister Allah'tan
ama öbür gelinin çocuğuna annesi bakmış babası da yoktu ve eltimin başka şehirde yaşayan annesi gelip onların yanına yerleşti ve çocuğa baktı
kv ile araları da bozuktu o çocuk kv nin evine 5 yaşında iken girdi ilk
bu ortamda benim annem başka şehirde ve babam da var onu bırakıp gelip benim çocuğuma bakma imkanı da yok
kv ben bakarım diye fazlasıyla heveslendi vs vs farklı şekilde hırs yaptı
ben olmaz dedikçe çok bozuldu görümcem vs bakar şöyle iyi bakar böyle iyi bakar dediler
ne yalan söyleyeyim tam zamanlı baktırmam ama arada bırakırım belki diyordum
ama bebek daha iki aylıkken oturmaya gittik ve kadın kucağında severken yoruldu
şimdi bu kadına haftada 6 gün günde 11 saat nasıl baktırayım bu bebeği
eskiden anneanne babaanneler de kırklı yaşlarda olurmuş o zamana daha rahat bakarlarmış ama şimdi yaş kemale ermiş oluyor
Buradaki mevzu bakıp bakamamaktan ziyade annenin kararlarına, yetiştirme yöntemlerine saygı duyulup duyulmaması. Ne kendi anneme ne de kayınvalideme bakılması için bırakmam. Bakıcım var, ben nasıl istersem o şekilde besliyor ve davranıyor. Biz böyle yaptık bişey olmadı diye bir dünya yok, tıp ve doğrular 30 sene öncekiyle aynı değil.Çocuk bakmayı bilmiyor diyorsunuz ama eşinizi o büyüttü öyle değil mi, anneniz mükemmel mi bakıyor da ona emanet ediyor ama kv'ye emanet etmiyorsunuz? Sizin çocuğunuz da birgün büyüyecek ilahi adalet varsa aynı şeyleri sizde yaşayacaksınız
cocuk bakimi konusunda cok basariliOvvv en superi seninkiymis yaaaellesme cocuga guzel seyler ogretir o. Bizim ninelerden iyidir o kesin. Egitimi de tamdir.
VAy bucure bak sencocuk bakimi konusunda cok basarili
masallah deyip totomu kasiyim
biz bile rusca konusmaya basladik evde sayesinde
benim kiza alkıs yap diyosun bakiyo suratina bön bön , laduska diyorum alkislamaya basliyo
Bundan 20-25 yıl sonra KK hala var olursa"gelinim bana torunumu göstermiyor" diye konu açmanızı diliyorum
Buradaki mevzu bakıp bakamamaktan ziyade annenin kararlarına, yetiştirme yöntemlerine saygı duyulup duyulmaması. Ne kendi anneme ne de kayınvalideme bakılması için bırakmam. Bakıcım var, ben nasıl istersem o şekilde besliyor ve davranıyor. Biz böyle yaptık bişey olmadı diye bir dünya yok, tıp ve doğrular 30 sene öncekiyle aynı değil.
cunku bilincliler , hepsi univ mezunuVAy bucure bak senaferin ona. Ya sakasi bir yana yabancilar cok daha iyi bakiyorlar. Bizdeki mahalle teyzelerinden iyi olduklari kesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?